//

NAR

Prirodna moć suhih kora nara

KOVAL

Ne bacajte koru od nara. Osušite ju i čuvajte u kućnoj ljekarnici. Nevjerovatno sredstvo koje vam može pomoći kod svih trbušnih infekcija i crijevnih poremećaja. Prava hitna pomoć bez lijekova!

Krajem 1999. godine u listu Ruski vijesnik objavljen je članak "Zaboravljeni Hipokrat i liječenje biljkama" ruskog travara G. I. Glubokog, u kojemu je napisan recept sredstva za liječenje dizenterije, dijareje, kolere, upale slijepog crijeva (bez kirurške operacije!), salmoneloze – odvarom od suhih kora nara.

Priprema odvara od suhe kora nara:

Odnos suhe kora nara i kipuče vode je 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šalicu ili čašu staviti 10-12 grama suhih kora nara i preliti ih sa 200 ml kipuče vode. Poklopiti, ostaviti da odstoji 25-30 minuta. Piti nakon toga. Kore ne bacajte. Priprema odvara od sušenih kora nara za sve navedene bolesti je ista. Primjena – za svaku bolest je drugačija.

Za izlječenje za 5 sati od: dizenterije, dijareje, salmoneloze, tifusa, kolere, akutnog apendicitisa (upale slijepog crijeva) odvar konzumirati na slijedeći način:

Nakon što odstoji 25-30 minuta, treba popiti pola šalice (čaše) odvara. Nemojte ga cijediti. Ponovo poklopite. Ako nakon 10 minuta osjetite olakšanje, znači da je u pitanju obični proljev i njegovo liječenje je završeno. Ako nakon 10 minuta niste osjetili poboljšanje, znači kod vas je, ili dizenterija, ili dijareja, ili tifus, ili salmoneloza, ili kolera. Obavezno ostanete u kući i nakon 3 sata popijte preostalu količinu odvara. Proces liječenja nastavlja se i u slijedečih 3 sata. A ozdravljenje nastaje nakon 5 sati od početka liječenja.

Za izlječenje za 7 dana od: čira na želucu, čira na tankom crijevu, kolitisa (upale debelog crijeva), disbakterioza crijeva, konzumirati odvar suhih kora nara na slijedeći način:

Nakon što odstoji 25-30 minuta, odvar početi piti. Tijekom dana popiti polovinu (90-100 ml) odvara u 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml. Početi piti ujutro na prazan želudac, nakon buđenja, a zadnju četvrtu dozu, pred spavanje. Ne treba piti odvar svaki dan, već svaki drugi. 1, 3, 5, 7 dan – piti, a 2, 4, 6 dan – ne piti. To je dovoljno za kompletno izlječenje. Ako želite nastaviti sa tretmanom, zbog sigurnog izlječenja čira želuca, to možete učiniti posle napravljene pauze od 7 dana poslije prvog tretmana liječenja. Zapamtite: U procesu liječenja – odvar se ne cijedi. Za vrijeme liječenja – ne smijete konzumirati alkohol. Odnos kore nara i ključale vode je 1:20.

Ovo je važno!

Suština liječenja sastoji se u tome, da se u cijelom gastrointestinalnom traktu stalno poništavaju sve patogene bakterije (zdrave ostaju), i njihovu lokaciju uspješno nastanjuju zdrave, i čovjeku neophodne.

O jedinstvenim svojstvima suhih kora nara znao je još Hipokrat prije 2500 godina. Uspješno je primenjivao odvar za liječenje dizenterije. Pozitivna reakcija je nastajala nakon 5 sati. Pored toga, ovim odvarom je liječio ubojne i ubodne rane. Na ranu se stavljala čista pamučna tkanina umočena u ovaj odvar. Stalno se održavala vlažnom do iscjeljenja rane.

LJEKOVITE BILJKE IZ NAŠEG PODNEBLJA - BILINARSKI LEKSIKON

VUNASTI BODALJ : Carthamus lanatus L.

#1

Za ljekovite svrhe sabiru se cvjetne glavice, zapravo samo latice. Skupljene cvjetne latice suše se u tankom sloju na suhom i prozračnom mjestu. U pučkoj medicini koristi se kao: snažno protuupalno sredstvo (90% bolesti kože uzrokuju upale), štiti i čisti jetru (samočišćenje), pomaže kod ospica, akni, ekcema, psorijatičnih ljuskavica, čireva na koži (vanjski), protiv reume i bolova izazvanih vremenom, proizvodi biljni hormon koji sliči inzulinu (dijabetes 2), snižava kolesterol, pomaže kod opadanja kose i ćelavosti ..... … Nastavi dalje... »

DIVLJA SALATA : Lactuca virosa L.

#2

Zapadna pučka medicina rabi divlju salatu za liječenje i relaksiranje nervnog sustava, umirivanje raznih napetosti, kao prirodno pomoćno sredstvo u liječenju kože, za smirivanje grčeva, za liječenje bolesti jetre, raznih bolova, vodenih bolesti, seksualnih tegoba, za alergije, za umirenje digestivnih tegoba, zabrinutosti, kašlja i grčevitog kašlja, bronhitisa, nesanice, histerije, dismenoreje, bolnih mjesečnica, reume, mišićnih bolova, reumatskih bolova, artritisa. Mladi listovi su izvrsna salata u rano proljeće..... … Nastavi dalje... »

DUD: Morus alba L., Morus nigra L.

#2

Prirodi je antidiaroik, antipiretik, adstrigent, antiseptik, dezifencijans, depurativ, dijabetik, fungicid, homeopatik, hipoglikemik, laksativ, purgativ i vermifug. Crni dud u pučkoj medicini ima stoljetnu tradiciju u liječenju raznih zatvora crijeva, parazita (trakavica), trovanja te se uzima kao sredstvo koje čisti crijeva u obliku čajnog napitka od kore korijena i mladih grana crnog duda. Plod bijelog duda sadrži slobodne organske kiseline, vitamin C, karotin, pektin, invertni šećer, sluz, gume i smolu. .... … Nastavi dalje... »

ŽUTI GERMANDER: Teucrium flavum L.

#2

Koristi se kao: alterans, amarum, antiseptik, digestiv, emenagog, holagog, holeretik, specifik, stomahik i tonikum, ljekovite masti, starnutatorie, stimulans, antispasmodic, za liječenje: bolesti želuca i crijeva (raznog trovanja, slabog rada želuca, katara, nadutosti, žgaravice, jake želučane kiseline, čira na želucu, proljeva), bolesti kože, plućne bolesti (astma, kašalj, bronhitis, tuberkuloza, magareći kašalj, iskašljavanje krvi), bolesti grla, jetre i žuči, bolesti živaca (relaksant živaca, tonik za živce), neuralgije, bolesti slezene, uha, oka, epilepsije, vrtoglavice, bolesti mjehura, reume i gihta, ženskih bolesti...… Nastavi dalje... »

PASTIRSKA IGLICA: Geranium robertianum L.

#2

Ljekovita je cijela biljka, zajedno s korijenom, koji vadimo u jesen ili u rano proljeće; nadzemni dio beremo u doba cvatnje i sušimo u zavezanim buketićima (okrenutim naopako) na zračnom i sjenovitom mjestu. Ipak, najbolje je rabiti svježu biljku, jer ona sadrži znatno više eteričnih ulja. Najviše se rabi obična pastirska iglica za svježe rane, ujede otrovnih zmija, otekline, fistule, hemoroide, unutarnje rane i povrede, zubobolju i druge bolesti u usnoj šupljini,bolesti očiju, žuticu, vodenu bolest, bolesti mjehura, izbacuje bubrežni i mokraćni kamenac....… Nastavi dalje... »

KOVAL - IVY TIKVA: Coccinia grandis (Linn.) Voigt

#2

U tradicionalnoj medicini, plodovi su korišteni za liječenje gube, groznice, astme, bronhitisa i žutice. Plod posjeduje osnovnu stanicu stabilizirajući, anti-anafilaktički i antihistaminski potencijal. Ivy tikva ekstrakti i drugi oblici biljke se mogu kupiti online i u trgovinama zdrave hrane. Stručnjaci tvrde da ti proizvodi pomažu u reguliranju razine šećera u krvi. Postoje neka istraživanja podržavaju da spojevi proizvode i inhibiraju enzim glukoza-6-fosfataze.... … Nastavi dalje... »

JAREBIKA: Sorbus aucuparia

#2

Koristi se kao: adstrigent, antidijaroik, antimikrobik, antireumatik, antiseprik, antiskorbutik, antitusik, digestiv, dijabetik, diuretik, holagog, purgativ. Jarebika krije u sebi čitav niz važnih ljekovitih tvari te bi se trebala više primjenjivati u liječenju. Prije svega su od značenja velike količine vitamina C u plodovima te tanin, sorbitanska kiselina, citronska, jabučna, jantarna i vinska kiselina...... … Nastavi dalje... »

KOZJA KRV: Lonicera

#2

Na istromletačkom se ova biljna vrsta u Poreču naziva galeti, u Piranu zapadori, na istriotskom u Vodnjanu salvamana, a u Balama magnacavara. U pučkoj medicini se može koristiti za liječenje nekih plućnih oboljenja, ispadanja kose i zacjeljivanje rana. Kineski znanstvenici su otkrili ono što oni kažu je prvi "virološki penicilin" - MIR2911, molekula koje se prirodno nalazi u kineskoj biljci kozja krv. U tradicionalnoj kineskoj medicini, bila je korištena za učinkovito liječenje infekcije gripe već stoljećima.....… Nastavi dalje... »

GORKI KRESTUŠAC: Polygala vulgaris

#2

U jesen se vadi korijen koji se suši i od njega se spravljaju uvarci, oparci i prašci. U biljci se u velikim količinama nalaze spojevi presengina koji pomažu kod izbacivanja sluzi. Ljekovite tvari: Saponini, gorke tvari, eterično ulje, tanini, lipidi, fenolne kiseline i metilni salicilat... Po sastavu i djelovanju može zamijeniti senegu i ipecacuanhu. Osim njega, nalaze se lipidi, fenolne kiseline i metilni salicilat. Krestušac se koristi kao sredstvo za iskašljavanje, smanjuje razinu šečera u krvi, no ne utječe na promjenu inzulina u krvi. ....…Nastavi dalje... »

MARULJA ILI MACINA TRAVA: Marrubium vulgare L.

#2

Zapadna pučka medicina rabi marulju kao: antiasmatik, asmatik, antidot, antifungal, antiskorbut, antispazmodik, antidijaroik, antibakterik, dermetik, diuretik, digestiv, ekspektorant, emenagog, holagog, hepatik, relaksant, tonik, za liječenje: aritmije, apscesa, bolesti dišnih puta, bolesti jetre, bolesti slezene, bolesti digestivnih organa, bronhitisa, crijevnih komplikacija, grčevitog kašlja, histerije, herpesa zastore, izgubljenog apetita, kašlja, komplikacije želuca, kožnih bolesti, nedostatak mjesečnice...… Nastavi dalje... »

MRTVA KOPRIVA: Lamium purpureum, Lamium album

#2

Jestiva je cijela mlada biljka prije nego što počne cvasati, a može se pripremati na razne načine, sama ili u kombinaciji s drugim vrstama samoniklog povrća. Sadarži dosta vitamina C i provitamina A, saponine, eterična ulja, tanin i nekoliko rijetkih mineralnih tvari. U narodnoj medicini ovaj čaj slovi kao lijek protiv bijelog pranja te neurednih i bolnih menstruacija. Uzimaju ga i stariji ljudi, kao umirujuće i uspavljujuće sredstvo. U tom ga slučaju jako zasladimo medom.....… Nastavi dalje... »