ŠLJIVA
ŠLJIVA - JEZGRA SJEMENKE
Latinski naziv: Nucleus Prunus Domestica
Engleski: Plum
Njemački: Pflaume
Talijanski: Prugna, susina
Šljiva jezgra:
Jezgra šljive, objašnjeno nam je, bogata je vitaminom B 17 koji jača imunitet organizma. A uspjeli su i da od jezgra šljive proizvedu jestivo hladno prešano ulje.
Po uobičajenom obrascu, FDA je ubrzo pokrenula masovnu kampanju protiv tog jeftinog i lako dostupnog lijeka, temeljenu na tvrdnji da je vitamin B17 izuzetno opasan, jer sadrži cijanid.
Pritom su, nekako, zaboravili spomenuti da hrana koju svakodnevno konzumiramo, također sadrži brojne prirodne otrove, pa smo još uvijek živi i zdravi, zahvaljujući pukoj činjenici što su količine toksina koje unosimo u organizam, neškodljive za zdravlje.
Zabranama i zastrašivanju vezanim uz uporabu vitamina B17 i nije se za čuditi, uzme li se u obzir koliko ljudi dobro živi na temelju prihoda od proizvodnje i prodaje farmaceutskih lijekova za rak.
Srećom, među liječnicima je bilo dovoljno entuzijasta koji su tijekom proteklih godina u praksi uspjeli potvrditi Krebsov koncept i tako izliječiti mnoge oboljele.
Između ostalog, zanimljivo je spomenuti da je na temelju više istraživanja ustanovljeno kako Eskimi i pripadnici plemena Hunza, kao i pripadnici ostalih izoliranih zajednica diljem svijeta, koji jedu hranu bogatu vitaminom B17, nikada ne obolijevaju od raka.
Što je vitamin B17
Vitamin B17 (laetril, amygdalin) je prirodni sastojak, koji se nalazi u mnogim namirnicama.
Amygdalin je prvi put otkriven 1830. u gorkom bademu. Ernst. T. Krebs, Jr. (1912 – 1996) je bio kemičar koji je prvi promovirao amygdalin kao lijek protiv raka početkom 1950 godine.
U plemenu Hunza uz vitamin B17 žive preko 100 godina i ne obolijevaju od raka!
Narod koji ju je naselio, dolinu naziva Hunzakuti. Ti su ljudi poznati po jednostavnom načinu života, bave se ratarstvom i u manjoj mjeri stočarstvom – uzgajaju koze, ovce i jake uglavnom zbog mlijeka, vune i gnojiva.
Dugovječnost je ono po čemu su Hunze najpoznatiji – mit je da u prosjeku žive više od stotinu godina, a spominju se i pojedinci koji su doživjeli 140 godina!
Životni vijek dulji je nego na zapadu, no skeptici ne vjeruju i osporavaju im silnu dugovječnost tvrdeći da se stvarna dob ne može sa sigurnošću utvrditi.
Ipak, oni koji su posjetili dolinu rijeke Hunza svjedoče da su starci vitalni i u dobroj kondiciji pa nije neobično vidjeti ih kako skakuću po kamenim puteljicma. A taj kršni i izolirani kraj nije bilo lako ukrotiti. Teški životni uvjeti i izoliranost Hunze čine žilavim i zdravim. Hrane se oskudno i objeduju tek dva puta na dan – doručak i ručak – između kojih nema međuobroka
Je li dolina Hunza Shangri-la raj na zemlji - Zbog predivnog krajolika i svježine dolina doista izgleda kao raj na zemlji, no život ondje nije nimalo idiličan.
Uvjeti su surovi, naročito u proljeće kada nema hrane.
Jelovnik bitan čimbenik za ljudsko zdravlje - Jedu voće, povrće i žitarice od kojih prave kruh i pite, a svu hranu pripremaju kratko pa su one nutritivno bogate. Meso jedu rijetko. Njihova hrana ima bogati udio vitamina B17. Bogatstvo u plemenu Hunza se mjeri količinom stabala marelice ili šljive, što ima više stabala, pripadnik plemena je ugledniji i bogatiji, jer su osušene koštice marelice i šljive posebna delicija. Osušene koštice marelice su najbogatije nitrilozidom (vitaminom B17).
Vitamin B17 ili laetril radi na način da ubija stanice raka i izgrađuje sistem imuniteta (otpornosti) uklanjajući buduće ponovno izbijanje raka. Priča o vitaminu B17 je tipična borba malog poštenog čovjeka koji u nesebičnoj želji da pomogne bližnjem svom dolazi u sukob s mafijom.
Kao epilog svega američka agencija za kontrolu hrane i lijekova FDA (Food and Drug Agency) proglašava laetril opasnom supstancom te zabranjuje prodaju, proizvodnju, uvoz i testiranje nad životnijama
U Bibliji se čak može naći i zanimljiv citat gdje Bog, nakon što je stvorio čovjeka i ženu, kaže: "… dajem vam biljke sa sjemenom, rasutim po čitavoj planeti, i svako drvo koje ima plod sa sjemenom bit će vaša hrana".
SUŠENJE
Vitamin B17 u većim količinama možete pronaći u...
Divljim kupinama, trešnjama, ribizlu, košticama jabuke, kruške i šljive, košticama marelice, breskve i nektarine, bobu, mung dalu, gorkim bademima,
indijskom oraščiću, australskom orahu (macadamia)
U nešto manjim količinama ima ga u...
ogrozdu, grožđicama, dudu, dunji, jagodi, malini, sjemenkama lana, prosu, ječmu, heljdi, leći, crvenom grahu, mahunama
Kako vitamin B17 djeluje na stanice raka:
Laetril se sastoji od 1 molekule benzaldehida, 1 molekule hidrocijanida i 2 molekule glukoze.
Benzaldehid i cijanid su otrovni elementi, ali u spoju vitamina B17 s molekulama glukoze su inertni i nemaju toksično djelovanje.
Da bi se cijanid i benzaldehid mogli osloboditi iz vitamina B17, potrebno je da dođu kontakt sa specifičnim enzimom beta-glukozidazom (betaglucosidase). Ovaj enzim je prisutan svugdje u ljudskom tijelu, ali najviše ga ima u stanicama raka (do 3000 puta više).
Princip djelovanja je jednostavan: stanice raka za svoj rast trebaju ogromne količine energije, odnosno glukoze.
Kad unosite vitamin B17, stanice raka apsorbiraju molekule glukoze iz vitamina B17, a s enzimom beta-glukozidazom "otključavaju" benzaldehid i cijanid iz vitamina B17, uzrokujući vlastitu smrt.
Zahvaljujući velikoj koncentraciji enzima beta-glukozidaza vitamin B17 je izrazito smrtonosan za stanice raka, dok za ostale zdrave stanice nije toksičan.
Princip rada vitamina B17 podsjeća na trojanskog konja: stanice raka se polakome za glukozom, a kad je apsorbiraju bivaju terminirane.
Zdravstvene blagodati:
Šljive su izuzetno zdravo voće, prije svega zbog značajne količine vitamina C i antioksidanasa. Međutim, ono što mnogi ne znaju, je da su i jezgra iz koštica šljiva također koristan dodatak prehrani.
Naime, i jezgra koštice ojačava imunitet i osigurava potrebnu količinu vitamina B17, jer ima antikancerogeno djelovanje, te služi kao preventiva kod zdravih ljudi, dok kod bolesnih pomaže u uništavanju malignih stanica.
Način primjene: izmjerite svoju tjelesnu težinu, potom ju podijelite sa 2,5 i tako dobivate dnevnu potrebu organizma za jezgrama. Prosječna dnevna količina je oko 30 (trideset) jezgrica. Svaku jezgru šljivine koštice dobro sažvakati a potom progutati.
ŠLJIVA - ULJE OD KOŠTICA
Največa koncentracija B17 vitamina je...
U molekuli vitamina B17 nalaze se dvije jedinice šećera, jedna cijanida i jedna benzadelhida, koji se u ljudskom organizmu oslobađa samo na mjestu gdje se nalazi maligna stanica.
Enzim betaglikozidazon se u ostalim, zdravim, stanica tijela nalazi u izuzetno malim količinama, pa praktički ne dolazi do trovanja zdravih stanica organizma.
Jezgra iz koštica šljiva, marelica i drugih mogu se efektno iskoristiti kao prirodni medikament u borbi protiv raka. Pogotovu, kad najnoviji podaci navode, da se svake godine u svijetu,otkriju novih, oko 3. 000. 000 bolesnika sa ovom opakom bolešću. Zato usmjerimo sve snage i znanja u borbi protiv ovog zla.
U jezgrama koštice šljiva, marelica i drugih nalazi se vitamin B17.
Odnosno, največa koncentracija B17 vitamina je u gorkim bademima, u jezgrama koštica jabuke, marelice, nektarine, kruške, šljive, trešnje, limuna, kupina, malina, jagoda i drugih.
KOŠTICE - ŠLJIVE
Farmaceutske kompanije:
Razni spisi još od starih civilizacija kao što su Egipat za vrijeme Faraona ili Kina 2500 B.C. . spominju terapeutsku upotrebu gorkih badema.
Egipatski papirus od prije 5000 god spominje upotrebu aqua amigdalorum za tretman nekih kožnih tumora. Ali sistematsko proučavanje vitamina B 17 nije počelo sve do prve polovice prošlog stoljeća, kada je kemičar Bohn otkrio 1802 da tijekom destilacije vode od gorkih badema hidrocijanidna kiselina biva oslobođena.
Uskoro su mnogi znanstvenici pokazali interes za analizu tog ekstarakta i tako su po prvi put Robiquet i Boutron izolirali bijelu kristalnu supstanciju i nazvali ju AMYGDALIN (od amygdala = badem) U SAD FDA (ministarstvo za hranu i lijekove) je upotrebilo zakonsku regulativu, a ne zakon, da bi zabranilo liječnicima u nekim državama da koriste Laetril terapiju.
Ne postoji savezni zakon protiv Laetrila, niti ga ima na zvaničnoj listi zabranjenih proizvoda. Ali FDA koristi svoje regulative a ne zakon da bi zabranila međunarodne pošiljke tvrdeći da se radi o novom još neispitanom i necertificiranom proizvodu ili da da je proizvod nesiguran za upotrebu kao dodatak prehrani.
Ni u jednom slučaju nisu u pravu.
Amigdalin je ekstrakt koštice od šljive i marelice,što ga čini dodatkom prehrani i ništa više. Vitamin B 17 je bio predmetom velike polemike prije 18 godina kada su neki od vodećih znanstvenika i istraživača tvrdili da ukoliko konzumirate B17, njegove komponente sa 100% sigurnošću onemogućuju formiranje raka i ubijaju postojeći.
Farmaceutske kompanije su se istog časa bacile na posao da opovrgnu ove tvrdnje o vitaminu B 17, zahtijevajući od FDA da sprovede istragu i prouči B17. Farmaceutske kompanije vrše istraživanja na patentiranim lijekovima koje su sami proizveli da bi na kraju ako lijekovi budu priznati imali ekskluzivna prava na njihovu prodaju bilo gdje. Nikad ne vrše ispitivanja na hrani koju ne mogu patentirati i koja se može prodavati u bilo kojoj prodavaonici.
Važno je znati:
FDA se ponaša isto kao i farmaceutske kompanije, oni ne ocenjuju niti odobravaju prirodne proizvode iz jednostavnog razloga da bi proizvod i njegovo djelovanje prikazali pod lažnim svjetlom, s druge strane ne tvrde da proizvodi nisu ispravi i da nisu zdravi, ali oni (FDA) ih nisu ispitali (niti će) pa prema tome nisu odobreni.
Koštice marelice (i šljive) su proglašene kao lijek protiv raka još pred 35 godina.
ŠLJIVA - JEZGRA SJEMENKE
Ulje jezgre šljiva
Iskustva pokazuju blagotvorno djelovanje ovog ulja na ljudskoj koži.
Posjeduje velika hidratantna svojstva i doprinosi regeneraciji kože. Posebno je korisno za suhu, staru i problematičnu kožu.
U ovakvim slučajevima, sa nekoliko kapi, masirati kožu koja lako upija ovo ulje.
Hladno prešano ulje od jezgra koštice šljive koristi se u kulinarstvu za prženje, mariniranje i kao dresing za salate.
Bogato je vitaminom ? i ne sadrži trans-masti. Može se zagrijati tijekom prženja do 180 o C. Salata se ovim uljem začini sa nekoliko kapi, prema vlastitom ukusu.
Djelovanje na ljudski organizam:
Ulje koštica šljive bogato je antioksidansima i vitaminom B17. Sadrži oleinsku kiselinu, koja je dio obitelji omega 9 (60-80%), linolnu kiselinu (15-25%), vitamin E, vitamin B, provitamin B5 (beta-karoten) i beta-fitosterole.
Gorko sjeme šljive sadrži značajne količine cijanogenog glikozida aminoglikozida čiji se derivat leatril zadnjih desetak godina koristi u alternativnoj terapiji oboljelih od raka.
Čuvati ulje na tamnom i hladnom mjestu.
NUSPOJAVE:
Klonite se prerađenog šećera (šećer hrani rak) – kofein je vrlo loš za bubrege i jetru
Bijelo brašno (lako se preradi u šećer u organizmu)
Oboljeli od raka tijekom dana bi trebali uzimati jednu do dvije sjemenke na sat, no najbolji rezultati postižu se konzumiranjem 3-5 sjemenki svakih sat vremena tijekom dana.
Oralno konzumiranje ulja se ne preporučuje djeci.