Sok od nara za psorijazu

Nar je vrlo koristan

KOVAL

Mnogi muškarci imaju problema sa psorijazom, a za njeno liječenje može se koristiti sok od nara koji se lako priprema. Otopite pet žlica lipova meda u litri prirodnog soka od nara. Svakodnevno tri tjedna pijte po jednu čašu ujutro i navečer prije spavanja te pola čaše poslije jela. Nakon toga možete napraviti pauzu mjesec dana pa ponovite terapiju. Nar je veoma koristan za kožu i pomaže joj da se aktivno bori s brojnim problemima.

LJEKOVITE BILJKE IZ NAŠEG PODNEBLJA - BILINARSKI LEKSIKON

ŠUMSKA JAGODA: FRAGARIA VESCA

#1

Šumske jagode spadaju u divlje voće i imaju daleko veću važnost nego što se o njima zna. Jagode se daju osobito rekonvalescentima koji osjećaju veliku slabost i nemoć; kod pijeska i kamenaca preporuča se kroz čitavo vrijeme dok traju jagode dnevno uzimanje jednakih obroka jagoda. Također treba da redovito uzimaju jagode i oni koji boluju na jetri kao i one osobe koje imaju osipe uzrokovane bolesnom krvi. Plod jagode liječi žuticu i srčane bolesti, rastvara mokraćnu kiselinu u krvi pa se koristi u lečenju bubrežnih, žučnih kamena i kod kamena u mokraćnom mehuru... … Nastavi dalje... »

VRBA IVA: PIMPINELA ANISUM

#2

Vrbe su dvodomne biljke koje rastu u obliku grma ili drveta. Svaki grm ili drvo nosi cvetove samo jednog pola. Snizuje groznicu i steže, a dokazano je i ljekovito djelovanje u pospješenju izlučivanja znoja i mokraće, kao i u umirenju bolova. Prema tome se može primijeniti s najboljim uspjehom kod grozničavih oboljenja s bolovima ili bez bolova, kod krvarenja, krvavog kašlja, krvi u pljuvački i kod krvarenja pluća i bubrega.... … Nastavi dalje... »

ALPSKA RUŽA: RHODODENDRON FERRUGINEUM L.

#2

Alpska ruža- pospješuje izlučivanje znoja i mokraće, koristi se u liječenju reumatizma zglobova, koristi se u liječenje bolova u mišićima, koristi se u liječenju uloga (gihta), koristi se u liječenju neuralgičnih bolova. U homeopatskom liječenju kao razrijeđenja protiv reumatizma zglobova, bolova u mišićima i protiv gihta. Jačaju vitalnost matičnih stanica kože. Potiču regeneraciju epiderme. Poboljšavaju funkciju barijere kože. Pomaže koži da se nosi s klimatskim promjenama. … Nastavi dalje... »

STEŽA: POTENTILLA ANSERINA L.

#2

Steža djeluje izričito na smanjenje grčeva, ne samo u želucu i crijevima, nego i na mišićne grčeve svih vrsti, na grčeve lista na nozi, liječi grčeviti kašalj pa čak i grčevito stezanje srca. U narodu je najpoznatija kao biljka koja hladi, učvršćuje te dobro liječi grčeve i razna krvarenja, bolesti bubrega i mjehura (upalnih stanja, kamenaca, pijeska), bolesti želuca i crijeva, proljeva, protiv krvavog proljeva, proljeva sa povraćanjem, dizenterije, katara, povraćanja, povraćanja krvi nametnika, hemeroida, krvarenja, upalnih stanja sluznica želuca i crijeva, bolesti zuba....… Nastavi dalje... »

SRČANIK: POLYGONUM BISTORTA L.

#2

Srčanik- (Polygonum bistorta)je višegodišnja zeljasta planinska biljka. Raste na vlažnim planinskim livadama i oko bara, ali može se sresti i na vlažnim livadama nizina i, rjeđe, u šumskim predjelima. Odgovaraju mu vlažna, slabo kisela i rastresita zemljišta. Srčanik ili srčenjak se takodje koristi kao lijek za liječenje anemije, visokog krvnog tlaka (pritiska), spriječava infarkt i anginu pektoris, poboljšava cirkulaciju krvi.Srčanik ili srčenjak se takodje koristi kao lijek za liječenje anemije, visokog krvnog tlaka (pritiska), spriječava infarkt i anginu pektoris, poboljšava cirkulaciju krvi....… Nastavi dalje... »

ČESTOSLAVICA: VERONICA OFFICINALIS L.

#2

Pomaže kod smetnji u želucu, crijevima i drugim probavnim organima. Kneipp ga preporuča protiv gihta i reume. Djelotvoran je kod liječenja ekcema i drugih kožnih bolesti, osobito onih s dosadnim svrbežom, jer pročišćava krv što je osnovni uvjet za otklanjanje svrbeža. Općenito, pomaže kod želučanih tegoba, snizuje kolesterol u krvi, kod bolesti jetre i žučnog mjehura. Kao kupka pomaže kod kožnih bolesti. Čak i u slučajevima žutice, pijeska u mokraći, kostobolnih i reumatskih bolova u udovima znatno pomaže. Čestoslavica pomaže kod želučanih tegoba, bolesti jetre i žučnog mjehura, a snizuje i kolesterol u krvi... … Nastavi dalje... »

GRAVIOLA: Esp: GUANABANA

#2

Niste još čuli za graviolu? Ova biljka je novi "hit" prirodne medicine i vijest o njoj se širi brzinom munje. Ova biljka je dokazano lijek od raka svih vrsta. Osim što liječi rak, Graviola je širokog spektra antimikrobnog agensa i za bakterijske i gljivične infekcije, učinkovit je protiv unutarnjih parazita i crva, snižava visoki krvni tlak i koristi se za depresiju, stres i živčani poremećaj.... … Nastavi dalje... »

PUPOLJKA: PLANTAGO LANCEOLATA

#2

Nočurak ili pupoljka koristi kao prirodan lijek za zacijeljivanje rana i ublažavanje kožnih tegoba, a oralno se koristio kod astme, prehalde i gripe. Iz sjemenki se dobija ulje koje je bogato vrijednim, nezasićenim masnim kiselinama ( 98%), fosfolipidima i sterolima, uljem noćurka je vidljivo poboljšanje simptoma kao što suhoća, ljuskavost, svrbež, upala i crvenilo.....… Nastavi dalje... »

TROSKOT: POLYGONUM AVICULARE

#2

Djeluje diuretski i adstringentno. Pomaže kod upala u ustima i probavnim organima, kod upala želuca i crijeva. Olakšava izlučivanje tekućine iz organizma te pomaže pri upalama mokraćnih puteva. Troskot je godinama poznat kao lijek za takozvane "ženske" bolesti, ali je izuzetno efikasan i u liječenju kardiovaskularnih oboljenja jer stimulira rad srca. Izvrsno je sredstvo za zaustavljanje povraćanja krvi, liječenje katara želuca i čireva u želucu. Koristi se, inače, za grgljanje kod upala grla i ždrijela..... … Nastavi dalje... »

KLASASTA ČESTOSLAVICA: Pseudolysimachion spicatum L.

#2

Klasasta čestoslavica kao i obična čestoslavica liječi reumatska oboljenja i giht, visoki kolesterol, čisti krvne žile od naslaga uslijed visokog kolesterola; liječi katar crijeva i želuca, proljev, čir na želucu, plućne tegobe, jetru, pojačava protok žuči i rad bubrega; djeluje protiv neuroze izazvane psihičkim poremećajima, pojačava pamćenje i otklanja vrtoglavicu; liječi upaljene i teško zacjeljive rane te neke kronične kožne bolesti. Obično ju rabimo kao: antipiretik, antiekcem, antitusik, antiseptik, adstrigens, aperitiv, aromatik, antidiaroik, antireumatik, dermetik, dijaforetik, digestiv, diuretik, kozmetik, tonik.... … Nastavi dalje... »