HOROSKOPAutor stranice: EKY

Tekst Copyright© 2002-2017, By Ivanka Kovaljesko - EKY *slobodno kopirajte*"STRIJELAC" 23.11.-21.12.

PRIRODNI ELEMENT: - Vatra


KLJUČNI PLANETI: - Jupiter


OMILJENE BOJE: - Mornarskoplava, purpurna, narančasta

DRAGI KAMEN: - Topaz

KOVINA: - Kositar


SRODNE BILJKE: - Jasmin svojim slatkastim mirisom dočarava sreću, blagostanje i sklad. Njegov se utjecaj očituje u tome da potiče smisao za praktičnost, koji prilično nedostaje Strijelcima.

Maslačak se koristi za osvježavanje, čišćenje i znojenje. Povezuje i pomiruje animalno i ljudsko, materijalno i duhovno, što je bitno za pravilan razvoj nestabilnih Strijelaca.

Neven je još jedan cvijet koji simbolizira sreću i spokojnost. Potiče druželjubivost, razumijevanje i prilagodljivost poznate adute pripadnika ovoga znaka.


BILJKE SRODNE STRIJELCU: - Narcis, karanfil, dalija, lipa, bobice.

MUŠKARACMUŠKARAC ROĐEN U ZNAKU STRIJELCA NAKLONJEN JE ZNANOSTI, TEŽI ZA VEĆIM OBRAZOVANJEM I KULTURNIM UZDIZANJEM.

Dvojstvo između instinkata i viših aspiracija (povratak čovjeka Bogu). Jupiter, pozitivni muški princip. Široko, slobodno, istraživački. Štuje zakonitu ljubav. U sexu voli egzotiku. Rekorder u nevjerstvu. Pada na originalnost. Njemu je dozvoljeno sve, partneru ništa, ljubomoran. Po karakteru idealist, humanist, voli društvenost, kretanje, nomadizam, neovisnost. Jaki refleksi, sublimacija. Selidbe, svađe, klevete.

NA SVOM PUTU NIKAD NE KAŽE "DOSTA", NEGO UVIJEK SAMO "NAPRIJED".

POSEBNE ZNAČAJKE:

Jak i eksplozivan ego, opijen idejom o veličini. Vjerujem!

Strijelac je otvoren, direktan i uvijek ide direktno u glavu. Ponekad je brutalno iskren, jaka energija koju posjeduje je zapravo zaokupirana ničim drugim nego potpunom istinom – vezano za subjekt o kojem su se radi u datom momentu.

Povezan sa filozofijom, religijom, i svim stvarima što traju, energija Strijelca je političarima dobro došla isto kao i društvu.

Njegova osnovna skolonst za pravednost i volja da pomogne je uvijek i u svakom okruženju dobrodošla.

VOLI ZNANOST I SA ZANIMANJEM PRATI SVE ŠTO ONA DONOSI. OBOŽAVA ŠUMU, PLANINE I SVE SPORTOVE KOJI SU VEZANI UZ PRIRODU.

Strijelac je fizički upadljiv, ako ni zbog čeg drugog, zbog vlastitog samopouzdanja te neobaziranja na konvencionalna ponašanja. Vas gotovo magnetski privlače sve vrste opasnosti - u sportu, na poslu ili pak hobiju. Vi koji ste pod utjecajem Jupitera ni u čemu ne uživate toliko koliko kada za dlaku izmaknete nečemu - bilo to emocionalna ili fizička opasnost. Vatreni ste znak tako da ste ekstrovertni, govorljivi i izravni. A jeste li i diskretni?

VOLI ŽENE, A ŽENE VOLE NJEGA, JER IH ZNA ZABAVITI. ZA NJEGA GOVORE; "ZNA ŠTO ŽENE MISLE".I dekada:

Čovjek naoružan sjekirom; znači smjelost, slobodu i rat. Mars

II dekada:

Žalostan čovjek sjedi na stolčiću; evocira strah, jadikovanje, tugu i bojažljiv duh. Mjesec

III dekada:

Čovjek s perom na šeširu, vršcima prstiju drži štap, pokazuje upornost u koju nije uvjeren; teška odricanja, težnja zlu, borba i strahote. Saturn (zlokobno)

Niži tip:
Samoživi licemjer, brbljivac, pun predrasuda i skučenih pogleda. proganjanja.

Viši tip:

Samosvjesna i okretna osoba, odana poslu i dobrim običajima, širi veselje gdje god se kreće.

Bolesti:
Mišići, jetra, žuč, frakture

Slažu se:
Ovan, Lav, Vaga, Škorpion

Brak:
Jarac, Škorpion

Neutralni:
Bik, Rak, Strijelac, Vodenjak

Nepovoljni:
Ribe, blizanci, Djevica


 • ASTROPSIHOLOGIJA:


 • Strijelac je sretan znak; često igra, riskira, dobiva! Budite blizu njega, bit će vam zabavno!

  Strujelac je često predstavljan mitološkom figurom Kentaura (polučovjek/polukonj), iz te mitske slike izviru posebne značajke ovog znaka; sposobnost da iznenadi, da živo prodre u svaku situaciju, a Jupiter mu (u svom vatrenom izdanju) daruje neiscrpnu snagu i pravednost, religiozni smisao, plemenitost, velikodušnost, moralnu vrijednost itd. Strijelac je blagog karaktera i naravi, otvoren, prilično vedar, pun obzira i razumijevanja za druge, uvjek spreman pomoći. Iz te mitske slike izvire i dio dvostrukosti ovog znaka (čovjek/konj). Vješto se izvlače od svih nevolja i iznenađenja...

  Ovaj znak život prihvača filozofski, na iznenadne situacije reagira bez straha, u njegovom društvu je lijepo i ugodno. Ne trpi prisilu i njegova mu je sloboda iznad svega (uvjek spreman braniti svoja uvjerenja), progresivan je i entuzijast koji se slijepo pouzdaje u svoju sretnu zvijezdu, rijetko (skoro nikad) pada u malodušnost i obeshrabrenost. Zato on nije miroljubivi tradicionalist, već je antikonvencionalan u pravom slmislu te riječi.

  Privlače ga neobične i egzotične stvari, on pridaje veliki značaj intelektu i stalno nastoji obogatiti svoj duh i svoju kulturu, što od njega čini idealista širokih vidika. Njegova inteligencija je živa i spontana, a njegov smisao za realnost ne dopušta mu da se gubi u sitnim stvarima. On samo ponekad zaluta u grandioznost, ali to mu se lako oprašta.

  Intelekt mu je filozofsko-religijski, sklon je panteističkim koncepcijama, uvjek je u potrazi za jednim temeljnim zakponom po kojem se sve može kretati. Strijelac je dubok, smion, zna planirati, predviđati, strastveno istraživati u potrazi za dubljim smislom. Osjećaji su mu humani, protiv tlačenja, okrutnosti, nasilja i nepravde. Moral i etika su mu dosta izraženi usprkos velike slobodoumnosti. Kao pobjednik je velikodušan, idealist, optimist, imajući u vidu uvjek neku moralnu zakonitost među ljudima, ali uz sve to je i veliki bonvivan i putnik.

  Ponekad u svojoj silnoj iskrenosti zna biti netaktičan, zbog svoje dalekovidnosti često previdi neke sitne, a važne detalje, za njega je (ako je tipični Strijelac) život zabava, sport i razonoda, po mogućnosti sa što manje obveza, jer se ponekad užasava odgovornosti, zbog čega često dugo ostaje u samačkom statusu. Izgovor da ne nalazi ono što mu odgovara (ideal) je samo strah od vezivanja. Ako se ipak veže, od partnera očekuje da igra prema njegovim pravilima i da se zna tko je gazda.

  Strijelac je sretan znak; često igra, riskira, dobiva! Budite blizu njega, bit će vam zabavno!

 • Horoskop i pokloni:


  Strijelci su najveći putnici, poklonite li im putovanje ne možete pogriješiti, oni su i najsportskiji horoskopski znak te ukoliko im poklonite sportski rekvizit bit će im drago.

  Muški strijelci vole prirodu i sport kupite im bicikl ili uplatite nekoliko sati jahanja, probudite u njemu pustolova • LEGENDE:


  Kiron je bio sin boga Krona (otac Zeusov) i boginje Filire. Bio je najmudriji od svih Kentaura, simbol sveg ljudskog znanja i vrstan lovac. Smatra se da su njegovi učenici bili najpoznatiji heroji stare Grčke: Odisej, Tezej, Kastor, Polideuk, Nestor... Jednoga dana Heraklo je, progoneći Kentaure zbog neke uvrede, naišao i na Kirona iza koga su se ovi u strahu sklonili. Ne želeći, pogodi ga otrovnom strijelom (čiji je vrh umočio u Hidrinu krv), u nogu, pa kako ovaj, budući da je bio besmrtan, nije mogao da umre, nastavi da živi u strašnim mukama.

  Tražeći lijek za prijatelja, Heraklo naiđe na okovanog Prometeja (titana koji je stvorio prve ljude na Zemlji), kome je orao kljuvao jetru. Pošto ni Prometej kao besmrtnik nije mogao umrijeti, nije mogao da bude oslobođen sa kavkaske stijene sve dok mu se ne pronađe odgovarajuća zamjena.

  Zato Heraklo smisli odličan plan: otrovnom strijelom ubi orla i oslobodi Prometeja a na njegovo mjesto se dobrovoljno postavi Kiron koji je ubuduće trebalo da ispašta za ljudske grijehove!

  Prometeju, pak, Heraklo iskova prsten u koji stavi kamenčić od stijene za koju je bio okovan i stavi mu ga na domali prst desne ruke. Tako je

  Prometej, zahvaljujući Heraklovoj dovitljivosti, i dalje bio "okovan", ali više nije bio u ropskom položaju i mogao je ponovo da pomaže ljudima.

  Na Kirona se, ubrzo, sažalio Zeus i uznio ga je na nebo postavivši ga kao simbol najboljeg strijelca i vrsnog lovca...

 • ZLOBNI HORROSKOP:


  Raspikuče i kockari, uživaju soliti pamet, a entuzijazam im je toliki da je i oživjeti mrtve sasvim moguće - naravno, samo ako oni to rade.

  Užasavaju se priznati da znaju za osjećaj tuge.

  Ne ulazite u brak sa strijelcem ni slućajno jer i kada je uvjeren da vas voli, to će ga proći za mjesec dana.

 • Istaknuti strijelac:

  Josif Visarionovic, Staljin Gruzijski.

 • OPIČENA ili-ti STRIJELČICA:


  Ako su škorpionke lude na loš način, onda su strijelčice lude na dobar. Impulzivne, vesele, uvijek raspoložene za zajebanciju, one su apsolutno najbolje društvo za zabavu.

  Uvijek su iskrene, vrckave, vrlo inteligentne i neće odbiti ništa što barem jednom nisu probale. Vole eksperimentirati. Imaju izvrstan smisao za humor i cijene kvalitetne viceve.

  Najlakše ih je zavesti ako im se ponudi izazov, nešto novo što još nisu iskusile.

  U krevetu su izrazito maštovite i ne libe se ničega.

 • Što vole a što mrze horoskopski znakovi?


 • Vole:


  Strijelci na prvom mjestu vole svoju vlastitu slobodu. S veseljem će uvijek razmatrati alternativna stajališta od onih koja dominiraju u društvu.

  Užitak nalaze u uzbuđenjima, a hrana i piće se također nalazi pri vrhu njihove liste.

 • Mrze:


  Ne podnose bilo kakve restrikcije i neodobravanje od strane drugih.

  Preuzimanje odgovornosti i stvaranje bliskih veza kod njih izaziva alergije.

  Veliki su protivnici bilo kakve administracije i birokracije.

  Njihova odjeća nikako ne smije biti preuska.

 • Tko kako oprašta:


  Svatko zaslužuje priliku, smatra Strijelac. Strijelac je jedan od znakova koji će uvijek oprostiti svima, jer misli da svatko zaslužuje drugu priliku.

  On će svaku priču sagledati sa svih strana.

  Ako mu prijatelji obrazlože zašto nisu bili iskreni prema nemu i ako uvidi da ga nisu namjerno povrijedili,Strijelac će bez problema oprostiti.

  No rasprava o problemu je nužna i iako lako oprašta, to neće proći bez debate.

  Strijelac će oprostiti odmah ali uz dobro objašnjene i ispriku.

 • KAKO IZLAZE IZ NEVOLJE?


  STRIJELAC – Kad se nađe u nevolji, Strijelac odmah, u svojoj glavi zavrti svoj krug "veza i vezica" kojih, naravno, ima na sve strane.

  Samo treba odabrati pravi broj (mobilni, službeni ili kućni) osobe koja će mu pomoći i pravi trenutak kada će je pozvati.

  Sve ostalo je dio "procedure" koja Strijelcu u ruke stavlja "čarobni štapić" kojim se uglavnom izvlači iz nevolje, bilo da ima problema sa saobraćajnom policijom ili dobivanjem vize za inozemstvo.

 • Kako mole znakovi Zodijaka?


  Dragi Gospodine, već sam te milijun puta zamolio, pomozi mi da prestanem pretjerivati.

 • Čega se boji astrološki strijelac?


  Strah od sputavanja. Vaš optimizam i vjera u budućnost počivaju na osjećaju da je život putovanje. Treba vam puno slobode da istražujete, da lutate u potrazi za odgovorima. Vrata novih mogućnosti uvijek moraju biti otvorena, bilo da je riječ o duhovnim, emotivnim ili fizičkim iskustvima.

  Bojite se da će vam biti uskraćena sloboda da slijedite tragove koji vode razumijevanju života i definiraju njegov smisao. Sklonost filozofiranju obrana je od banalnosti vlastita postojanja. Ako vas zarobi situacija u kojoj ne vidite mogućnost razvoja, tonete u depresiju. Vaš optimizam često počiva na pojednostavnjenim sloganima. Možete biti netolerantni prema onim koji ne prihvaćaju vašu "istinu".

  Preispitajte svoja uvjerenja. Odbacite površnost i beskorisne priče jer sloboda leži u sposobnosti vašeg uma da se mijenja, da se čudi novome i prihvaća ono što je drukčije.

  Strah od tlačenja.

  U svom bezbrižnom i altruističnom svijetu, Strijelac pronalazi malo pojava koje mu ulijevaju strah. Ipak, kad se nađe u situaciji od tlačenja ili ograničavanja slobode, i taj se optimističan i vedar čovjek u određenoj mjeri uplaši. Također ga ravnodušnim ne ostavlja mogućnost da bude žrtvom nepravde, okrutnosti i nasilja, osobito ako oni dolaze od predstavnika vlasti. Još jedna od stalno prisutnih bojazni ovog vatrenog znaka je strah od nepriznavanja zasluga za neki poslovni ili drugi uspjeh i s tim vezano ometanje u napredovanju u poslu ili hijerarhiji. Na širem psihološkom planu, kod Strijelca je prisutno i pribojavanje od nastupa općeg nereda, odnosno poremećaja poretka, a u kriznim situacijama

  Strijelac će jasno iskazivati strah od ugrožavanja demokracije i građanskih sloboda.

 • Kako zavodi pojedini horoskopski znak?


  Kada mu se neko svidi on otvoreno reagira, ne pretvara se, a ako je nezadovoljan brzo će produžiti dalje. Njegov cilj je uvijek potpuno zadovoljstvo.

  U odnosu je perfekcionista i ne radi ništa što nije u skladu sa njegovim uvjerenjima i slobodnom voljom. Nije pretjerano suosjećajan, krivica je za njega sasvim stran osjećaj. Ne voli unaprijed planirati, pa ako u budućnosti dogovarate bilo što, makar i sutrašnji izlazak ili nekakav odmor trebali bi ste ipak biti sigurni u to da je više nego ozbiljan u svojim namjerama.

  Ako sa vama osjeti energiju to znači da ste uspjeli objediniti sve što je tražio u jednoj ženi.

 • Kako se zabavljaju pojedini znakovi u slobodno vrijeme?


  Svoje slobodno vrijeme Strijelci vole provoditi na svježem zraku. Čak su spremni i negdje otputovati, barem na jedan dan.

  Ujutro će iznenada spakirati voće, sendviče i neko piće i krenuti u nove avanture.

 • Partnera u nevjeri otkriva njegov horoskopski znak


 • VARAJU:


  Otkrit će ih filozofiranje pa će muškarac Strijelac govoriti da vam je veza postala monotona, a žena neće ništa braniti i propagirat će ravnopravnost.

  No prije nego što partner posumnja, Strijelci će sami priznati.

 • REAGIRAJU:


  Pokušat će dokučiti razloge zbog kojih je prevaren.

  Neće odmah razmišljati o razvodu ili prekidu, nego će razgovarati s partnerom kako bi zajednički uvidjeli koliko ima šanse i ljubavi za ispravak pogreške.

 • HOROSKOP I ZDRAVLJE:


  U zdravom tijelu - zdrav duh!

  Strijelac je posljednji vatreni znak, obuzdanije energije i temperamenta nego ostala dva, Ovan i Lav. Krasi ga neuništiv optimizam i velikodušnost, velika energija i dobroćudnost.

  Voli sport i drži do kulta tijela, u duhu olimpijske izreke "u zdravom tijelu zdrav duh!". No, njegov pustolovni duh i sklonost hedonizmu mogu prevagnuti, pa će sve više davati prednost ovozemaljskim užicima nad aktivnom tjelovježbom. Slično Biku, uz kojeg je Strijelac vodeći hedonist Zodijaka, zna se ulijeniti, pretjerujući u gozbama i plandovanju.

  Alkohol i gazirana pića, slatkiši i masna hrana, ono je što najviše šteti organima kojima Strijelac vlada - jetri i žuči. Taj znak rukovodi dijelom tijela ispod leđa; bedrima, zdjelicom, te jetrom i žuči.

  Tjelesni procesi koji su pod njegovom ingerencijom su venska cirkulacija i enzimi, probava, eliminiranje otrovnih tvari. Sklon je urođenim problemima s kukovima, iščašenju kuka, reumi, išijasu, bolestima jetre, trovanju, upalama vena i bolestima krvi.

  Za dobro zdravlje i održavanje kondicije neophodno je suzdržavanje od štetne hrane, alkohola i cigareta.

  Dobro mu čine šparoge, list maslačka, artičoke i rikola.

 • Tjelovježba:


  Stretching (Istezanje)

  Strijelcima je stretching odlična metoda za poboljšanje muskulature. No, moraju ga provoditi strpljivo i oprezno jer taj sport ne trpi nagle i oštre pokrete. Svi pokreti u stretchingu moraju biti graciozni i odmjereni.

  Kao uvod u taj sport preporuča se jedna vrlo učinkovita vježba: lezite na bok podupirući se laktom i podižite nogu prema gore držeći je rukom potpuno ravnu. Ako ne uspijete dlanom uhvatiti stopalo ispružene noge, pokušajte za početak uhvatiti gležanj. U tom položaju ostanite potpuno nepokretni 30 sekundi, a potom polagano promijenite nogu.

  Ponavljajte vježbu u određeno vrijeme, više puta dnevno.  ŽENA


  IZUZETNO ŠARMANTNA, SPONTANA I NEZAVISNA, PODANICA KENTAURA JE OTVORENA I BEZAZLENA U PRIJATELJSTVU KAO I U LJUBAVI.


  Voli pokretljivost, promjene i novine, i rezervirana je prema vezanosti svake vrste, pogotovo u mladim danima.

  Žena strijelac je na ljubavnom planu strastvena pustolovka, a njezini je snažni impulsi i prirodna radoznalost navode da nanovo i istim žarom kerće u ljubavna istraživanja.

  Lako se može odati razuzdanosti i lutanju od partnera do partnera, a kadra je održavati i nekoliko veza istodobno.

  No ne treba vjerovati da zbog površnog stava prema ljubavi i zaziranju od braka njoj nedostaju osjećaji.

  Ona je u stanju liti potoke suza nad tužnim romanom i vlažnih očiju čitati poeziju.


  A kad ju prevare bit će krajnje pogođena jer je njezino srce, unatoć zapanjujućoj strijelčevoj logici, nezaštičeno i ranjivo.

  I bez obzira na osnovnu nepostojanost, kad naiđe na idealnog muškarca, ona postaje vrlo pouzdan životni suputnik.

  Njezin optimizam i oduševljenost čine ju dragocjenom ugodnom partnericom koja znade ohrabriti i povratiti veselje u danima iskušenja.

  Dinamična i vedra, sklona druženju, sportskim priredbama i zabavama, ona nije sklona kućnim poslovima i stoga od nje ne treba očekivati savršenstvo u kućanstvu kao primjerice u žene bika, ali će njezino otvoreno prijatrljstvo učiniti da se svtko osjeća dobrodošao.

  K tome, ne treba zaboraviti da je ona nenadmašna, graciozna zabavljačica.

 • MUŠKI NAČIN:


  Naivka koja ide na živce.

  Žalosno je gledati kako ide kroz život. Uporno odbija uvidjeti da je njen sustav vrijednosti totalno naivan i neprikladan i da uvijek na...e (opet, ne u seksualnom smislu). Čovjek bi se zapitao što je njezin alat kojim se probija naprijed? Pamet i oštroumnost sigurno nisu. Nije ni uporna ni disciplinirana.

  Njeno tijelo i seksualnost su nešto s čime je upoznata poput djeteta od 11 godina. A što se tiče baratanja novcem, tu je najgora od svih. Jednostavno nema osjećaj za materijalnu vrijednost ili ga ima, ali je bolestan (uglavnom umire u bijedi siromaštvu, sasvim zasluženo, ali prekasno što se tiče ljudi oko nje).

  Pa čemu onda taj optimizam i glupavi smiješak na njenom licu dok se izvlači iz jedne rupe pune govana samo da bi upala u drugu? Vjerojatno vjeruje da je manje ugnjetavaju jer glumi dvorsku ludu i klauna koji zabavlja ljude oko sebe, ali...

  Ljudi bi je sigurno mnogo više sažalijevali da nije takav ženski seronja koji ima neopjevani talent da vam skače po živcima. Ta upornost blažene nesposobne budale pune 'optimizma' zna čovjeka izluditi. Ta filozofska laprdanja u kojima izvali hrpu gluposti koje nemaju veze sa životom i pameću znaju čovjeku okrenuti utrobu.

  Sa ženom Strijelcem vodit ćete za ručicu nasmiješeno, naivno dijete nesposobno za život. Ali bez brige. Toliko će vam razgaziti živce i strpljenje da u vama neće biti ni trunke nježnosti ili grižnje savjesti kada je mlatnete bejzbolskom palicom posred lica.

 • Horoskop i pokloni:


  Ženski strijelci oduševit će se nekom masažom, meditacijom ili odlaskom u egzotični restoran

 • Mane:


  Sklona je donositi oštre sudove i biti vrlo netaktična i naprasita.

  Može biti agresivna i ekstravagantna.

  Brzopleta je i sklona mijenjanju partnera i ideja.

  Površna je u prijateljstvu i nepouzdana.

  Često se vezuje za osobe bez vrijednosti.

  U emocijama uvjek ostaje nezrela.
  Autor stranice: Eky. 30.02.2014.
  ASTROPREDVIĐANJA ZA 2022 - GODINU


  STRIJELAC

  Godišnji horoskop za 2022. za Strijelca predstavnicima ovog znaka predviđa mirnu i uspješnu godinu. Inače, život jednog Strijelca je često lud, ali ove će godine stvari biti puno mirnije. No, to definitivno ne znači da će vam ova godina biti dosadna. Najviše uzbuđenja će vam ove godine donijeti vaš društveni život, a ako imate dovoljno sreće i putovanja.

 • LJUBAV


  Proteklih ste godina možda mislili da sve vaše romantične veze propadaju. Srećom, Zvijezde predviđaju da će se za Strijelce u ovoj godini to promijeniti! Ove ćete se godine osjećati dodatno stimulirano i impulzivno, što vašu trenutnu vezu može učiniti uzbudljivijom. Samo pripazite da ne dopustite da padnete u iskušenje i trebali biste biti dobro.

  Za Strijelce koji nisu u vezi, ovo je definitivno godina ljubavi. Naravno, to ne znači da ćete pogoditi iz prvog pokušaja – bit će puno promašaja, ali će svi oni vrlo brzo pasti u zaborav kada će se pojaviti osoba koja je savršena za vas. Prilike za takvu ljubav će vam se ukazati tek od travnja, a onda tek od sredine ljetnih mjeseci do listopada. Horoskop Strijelac 2022 – predviđanja o različitim temama za vaš horoskopski znak.

 • ZDRAVLJE


  Pobrinite se da dobro pazite na svoje zdravlje ove godine tijekom retrogradnog Merkura 2022. godine. U posljednje vrijeme možda ste pokupili neke loše navike ili su vam se vratile neke stare, loše navike za koje ste mislili da ste iz njih izrasli. Iskoristite 2022. godinu kako biste pokušali usvojiti nove zdrave navike. To bi moglo uključivati povratak u teretanu, odvikavanje od pušenja ili umjereno pijenje alkohola.

 • OBITELJ


  Energija Jarca koja je prevladavala u 2022. godini u 2022. neće imati toliko utjecaja na događaje. Jedini planet koji je još u Jarcu je Pluton i zbog toga će tema promjene postojećeg stanja i preispitivanja tradicija i normi i dalje biti aktualna. Jupiter i Saturn su se preselili u Vodenjaka i sada ćemo više biti usmjereni prema budućnosti.

 • POSAO


  Dragi Strijelci, Nova 2022. godina počinje za vas napetim aspektima. Mars će sa Saturnom napraviti kvadrat, što će vam otežati pregovaranje o novim velikim i dugoročnim projektima, a naići ćete i na poteškoće na području prometa i trgovine. Jupiter će napraviti kvadrat s Uranom i dovesti do neočekivanih zastoja i raznih poteškoća u vašem pokušaju da proširite ponudu svojih usluga. Naići ćete na poteškoće ako se bavite javnim poslovima, pravom, uslugama oglašavanja i zagovaranjem.

  Tijekom veljače moći ćete započeti nove pregovore i imat ćete više uspjeha u sklapanju ugovora i ugovora. Saturn će se slagati s Uranom i dodatno će zakomplicirati vaše napore za pokretanje novih usluga. Naići ćete na poteškoće u odnosima s radnim kolegama, ali i na području zdravstvene zaštite ako ste zaposleni u tom sektoru.

  Merkur, koji vlada vašim područjem rada, proći će kroz znak Riba gdje se u ožujku nalazi u izgnanstvu, što će vam otežati izvršavanje prioritetnih radnih zadataka na vrijeme. Travanj i svibanj bit će vam povoljni za rješavanje poteškoća na području usluga i napokon ćete uspjeti postići napredak i planirane ciljeve.

  Pomrčina Mjeseca krajem svibnja u vašem znaku donijet će vam kašnjenja na području platnog prometa, dok će Pomrčina Sunca u Blizancima u lipnju dovesti do raskida jednog važnog partnerstva na vašu štetu.

  Tijekom lipnja i srpnja Mars, Venera, Saturn i Uran ući će na T-kvadrat, što će vam donijeti nove poteškoće na području usluga, komunikacija, trgovine i prometa. Nedostajat će podrška koju ste očekivali od institucija i stručnjaka. Od kolovoza će doći do poboljšanja, a do sredine studenog moći ćete napredovati u svim važnim područjima, što će poboljšati vaše financije, a može vam donijeti i napredak u karijeri.

  Tijekom prosinca pomrčina Sunca u vašem znaku mogla bi dovesti do pada s položaja. Izbjegavajte rizike.

  Nezaposleni Strijelci moći će se zaposliti tijekom travnja, svibnja, kolovoza, rujna i listopada. Imat ćete najbolje šanse za novi posao u područjima javnosti, industrije, trgovine i IT sektora.

 • NOVAC


  Sljedeća godina neće vam zadati glavobolje što se financija tiče. U siječnju ćete imati mnogo troškova, pa će to malo otežati financijsko stanje tijekom veljače i ožujka. Travanj, svibanj i lipanj neće imati problema s novcem, ali neće biti previše.

 • SREĆA


  Ako ste u vezi: Tijekom veljače, lipnja i listopada naići ćete na nesporazume u komunikaciji i dogovorima s partnerom. Ono što niste na vrijeme riješili u svojoj vezi, neizgovorene riječi, neostvareni zajednički planovi, od vas će zahtijevati zaista strpljenje i dobru volju kako vaš odnos ne bi previše trpio. Najvažnije će biti pronaći način da odgovorimo na potrebe vašeg partnera. Svibanj, kolovoz i prosinac bit će mjeseci u kojima ćete moći postići najviše sklada u emocionalnoj vezi i kada ćete moći postići važne zajedničke ciljeve. Uživat ćete zajedno putujući. Ostala razdoblja u godini donijet će vam ugodne i opuštajuće intimne trenutke sa voljenom osobom. Davat ćete jedno drugome pozitivne poticaje i pokazivati ??više inicijative.

  Ako ste slobodni: Razdoblje od siječnja do sredine travnja nije pogodno za ulazak u novu emocionalnu vezu. Privlačit će vas osoba puna ideja, ali nećete se moći razumjeti i emocionalno povezati. Svibanj vam donosi kratku, ali lijepu avanturu. U lipnju će se održati sastanak s bivšim partnerom koji će vam se htjeti javiti, ali najbolje bi bilo da na to ne pristanete. Kolovoz je najbolji mjesec u godini za vas da uđete u novu vezu. U vaš će život ući osoba koja će vas iskreno voljeti i usrećiti. Nešto stariji Strijelci često će biti na mjestima gdje mogu upoznati osobu s kojom bi se mogli slagati i započeti skladnu vezu. Najviše će sreće imati tijekom rujna, kada će svog budućeg emocionalnog partnera upoznati preko zajedničkog prijatelja.

 • FINANCIJE


  Ako se bavite medicinom, najveći uspjeh ćete imati u rano proljeće. Moguće je da ćete dobiti poziv za studiranje u inozemstvu. Početkom godine pazite kako trošite svoj novac jer je moguće da ćete imati ozbiljnih financijskih problema. Ako ste do sada sumnjali u sebe i svoje ideje, lipanj je idealan mjesec da predstavite svoj projekt svojim nadređenima, o čemu ste dugo razmišljali. Bit će jako zadovoljni, a očekuje vas još bolji posao.

  Ako nemate posao, ljeto nije pravo vrijeme za njegovo traženje. Budite strpljivi i početkom rujna ponude će stizati jedna za drugom. Očekujte veće priljeve novca u studenom i prosincu.

  Moguće je da ćete dobiti neko nasljedstvo ili će vam mnogi konačno vratiti novac. Ovo je također idealno razdoblje za promjenu posla.

  Ako ne radite, pokušajte pronaći posao u turističkoj agenciji jer ćete imati velikih uspjeha na području turizma.

 • SAVJET ASTROLOGA


  I ove godine poželjet ćete živjeti punim plućima, pa će vaš buntovnički duh biti još izraženiji. Radit ćete onako kako vam se najviše sviđa, pa vas mnogi neće baš dobro razumjeti. Ali ne brinite, 2022. ćete imati veliki uspjeh u poslu. Konačno ćete moći ispuniti barem djelić svojih vizionarskih snova. Krajem godine bit ćete uspješni u međuljudskim odnosima, steći ćete mnogo lijepih poznanstava, možda čak i s nekim strancima. Samo nemojte biti brutalno iskreni na prvu loptu, kao što to obično činite. Ne morate uvijek govoriti ono što mislite jer se mnogi ne mogu suočiti s istinom. Ne bacajte puno novaca nakon novogodišnjih praznika, jer se lako može dogoditi da se odjednom nađete u situaciji da nemate ni dinara u džepu, a nema vam nikoga u tom trenutku pomoći . Ako niste u emotivnoj vezi, vrlo je moguće da ćete ove godine upoznati osobu o kojoj ste dugo sanjali.

  Ove godine moraju se brinuti za jednog člana obitelji od kojeg su svi već odustali. Budući da ste vezani za svoje roditelje i više nego što želite priznati, učinite sve da ove godine unesete više radosti u njihov život. Ako imate brata, bit ćete zabrinuti zbog njegove financijske situacije ili karijere. Ako ste u mogućnosti, učinite sve da mu pomognete. Nećete imati velikih problema s djecom. Vaše je inače dobro, a na kraju godine bit će još bolje i zajedno ćete provesti mnoge prekrasne trenutke. Bilo bi dobro preseliti se u drugi grad, ako imate priliku, pogotovo ako imate osjećaj da vam se život već duže vrijeme nije pomaknuo s mrtve točke.

  INDIJANSKI HOROSKOP
 • MJESEC DUGOTRAJNOG SNIJEGA

 • (Vapiti—jelen)od 23.studenog dno 21.prosinca (Strijelac)


  Ljudi rođeni u znaku dugotrajnog snijega, imaju Opsidijan za znak u svijetu minerala, Crnu omoriku za znak u biljnom svijetu i Vapiti—jelena za znak u životinjskom svijetu. Njihova boja je crna i pripadaju klanu Ptice grabljivice.

  Opsidijan, mineral ljudi rođenih u znaku Jelena-Vapitija, poznat je kao vulkansko staklo. Kemijski sastav je identičan kao kod granita. Kad se granitna magma stvrdne ispod zemljine površine, formira se granit. Ali ako se velikom brzinom izlije na površinu zemlje i brzo ohladi, nastat će Opsidijan. Opsidijan je po pravilu crn, sjajan i proziran, mada se javlja i u drugim bojama i jedna posebna vrsta Opsidijana sjedinjuje u sebi toliko puno nijansi, da je poznata pod nazivom duga-opsidijan. Životinjski znak rođenih u Mjesecu dugotrajnog snijega je jelen Vapiti, kralj obitelji jelena.

  Ljudi rođeni u znaku Vapitija djeluju kao i njihov životinjski znak, kao pripadnici neke kraljevske obitelji. Oni nastupaju ponosno i uspravno i ukoliko se nalaze u unutarnjoj ravnoteži, obiluju dostojanstvom i ljupkošću. Pošto su intuitivni, okrenuti svojem unutarnjem svijetu i sposobni da prihvate puno toga o čemu čitaju i slušaju, često ih možemo naći na mjestu učitelja, čija kraljevska vanjština privlači učenike. Ljudi rođeni u znaku Vapitija znaju dobro vladati ovom privlačnom snagom, po pravilu će svoje učenike najprije namamiti, da bi zatim svoje znanje velikodušno prenijeli na njih. Bez obzira hoće li će se odlučiti za poziv učitelja ili ne, ljudi rođeni u zraku Vapitija su uvijek pažljivi promatrači i iskreno zabrinuti za dobrobit svoje okoline.

  Vapiti ljudi posjeduju, kako u teoriji tako i u praksi, izražen smisao za pravednost i izuzetno su nestrpljivi prema ponašanjima, koja smatraju nepravednima. Ako nekad naiđu na nešto što spada u zadnju kategoriju, trubit će iz sveg glasa o svom otkriću, sve dok svi učesnici o tome ne saznaju i trudit će se da isprave ovu očiglednu nepravdu. Ako se ovo ipak ne dogodi, još više će povisiti svoj glas i neće popustiti, sve dok se nešto ne poduzme, da bi se nezadovoljavajuća situacija promijenila. Ako ovo trubljenje dolazi iz usta uravnoteženog čovjeka rođenog u znaku Vapitija, onda će ono po pravilu biti korisno za sve prisutne. Ali, ako se radi o čovjeku koji još nije došao do unutarnje jasnoće i intuicije, onda će njegove riječi imati uništavajuće posljedice. Kao i njihov znak, i ljudi rođeni u znaku Vapitija, vrlo rado streme višim zonama, na fizički ili neki drugi način. Njihova duboka suosjećajnost otvara im vrata, kroz koja će se popeti u sfere, koje će drugi ljudi radije izbjegavati. Njihova povećana intuicija im kaže kada je za njih sazrelo vrijeme za poduzimanje takvih uzleta, a i kad je nužno da se vrate svom odredištu u ovozemaljskoj sferi. Kao i za vapitije, i za ljude ovog znaka je od posebne važnosti, da ponekad siđu u ravnice i doline, kako bi mogli održati sklad sa svojom okolinom. Mada ovi ljudi po prirodi posjeduju spiritualnu moć i sposobnost da je prenose na druge, ipak je potrebno da imaju neke temelje, da bi tu moć mogli koristiti na najbolji mogući način.

  Ljudi znaka Vapiti imaju izražen nagon za neovisnošću, mada se u potpunosti mogu potčiniti rukovođenju drugih, ako ovo smatraju nužnim. Ponekad se ljudi rođeni u ovom znaku previše često povlače u više sfere svojih misli, da bi izbjegli pravi kontakt sa svojom okolinom. Oni vrlo rado zatvaraju dubine svog bića od svojih bližnjih i ponekad se plaše odnosa, koji bi ih mogli primorati na otvaranje. Kad dospiju do ove točke, povući će se iz neke veze, ako ne fizički, onda makar mišlju. Mada su skloni skrivati svoje najdublje osjećaje, ipak na vanjski svijet ostavljaju dojam toplih i srdačnih bića, ali će baš ova dvojnost njima samima i onima koje oni vole, ponekad pričiniti veliku bol.

  Jednog dana probudit će u nama dojam brižnih ljudi, toplog srca te punih ljubavi za sve što se događa, da bi već idućeg dana cijelu stvar prepustili samoj sebi. Ali ljudi rođeni u ovom znaku nisu skloni naglim promjenama osjećaja, već im samo nedostaje sposobnost da odmah izraze nastalo nezadovoljstvo. Oni će sa ovim oklijevati sve dok ne dođu do razine, kad će iznenada prokipjeti.

  Ako je čovjek rođen u znaku Vapitija nešto zamislio, bit će izuzetno teško odvratiti ga od toga. Oni su odlučne osobe i neustrašivi, kad su uvjereni u ispravnost svoje odluke. Kao i njihovi muški predstavnici životinjskog znaka, ovi ljudi su u stanju da na jedan pretjeran način budu uvijek u pravu, i ako se nalaze u ovakvom stanju, nemoguće je imati zadnju riječ u nekom nesporazumu sa ovakvim čovjekom.

  Ako ljudi rođeni u ovom znaku dozvole da njihova želja za prepirkom ili zatvorenost ovladaju, navući će bolesti okoštavanja nekih dijelova tijela. Da bi ozdravili moraju prestati sa blokiranjem svoje energije, pune razuma i ljubavi, koja tako bogato teče kroz njih.

  Kao i vapiti, ovi ljudi imaju djetinjastu karakternu crtu, jer se vole igrati, pjevati i uživati. Ako im pođe za rukom da razviju dio svog Ja, moći će svladati bilo koje okoštavanje, koje bi napalo njihovo tijelo i duh. Muškarci ovog znaka, kao i Vapiti mužjaci, skloni su rivalstvu kad se radi o ženama. Oni nerado završavaju neku vezu, više vole svoje bivše ljubavi okupljati u svojem haremu kao dobre prijateljice. I žene rođene u znaku Vapitija vole se međusobno nadmetati, mada se u tome manje ističu od muškaraca ovog znaka i svoje stare prijatelje rado će imati u blizini, mada s njima ne održavaju nikakav aktivan kontakt. Dok ljudi rođeni u ovom znaku pokušavaju da se u ovom pogledu ponašaju što je moguće racionalnije, ipak je to jedna od onih oblasti, u kojoj su oni skloni prikrivati svoje istinske osjećaje, što ponekad može dovesti do neočekivanih provala bijesa i ljubomore.

  Žene rođene u znaku Vapitija su dobre majke, koje će na svoju djecu utrošiti dovoljno vremena, sve dok se ona nalaze u periodu dojenja i dok im je potreban čvrst oslonac u vidu ljubavi i priznanja. Kako djeca rastu, one će primjetno labaviti ove stege i potpuno ih ukloniti, kada dijete bude dovoljno odraslo da donosi vlastite odluke.

  Muškarci rođeni u znaku Vapitija obično nisu posebni entuzijasti, kada se radi o predstojećem očinstvu, ali će sa odrastanjem djeteta pokazivati sve veće oduševljenje, da ga upute u sve ono što su oni sami u životu naučili.

  Djeca rođena u znaku Vapitija su u vrijeme prvih godina života vrlo sramežljiva a kasnije se razvijaju u prijevremeno sazrele učenike života, koji su u stanju da shvate sve što vide i čuju. Oni su misaona djeca, puna obzira, ali i iz njih mogu izbijati pravi vulkani bjesa, koji će zaprepastiti svakoga, tko ih inače poznaje kao miroljubiva stvorenja.

  Kad ljudi drugih znakova prođu kroz ovaj znak medicinskog rotora, više će saznati o svom osobnom vidovnjačkom talentu i sposobnosti samopromatranja, kao i o kraljevskoj crti svog bića i sposobnosti, da sa drugima mudro dijele sve što su na svom putu oko medicinskog rotora mogli naučiti.

  Ljudi rođeni u znaku Vapitija razumiju se sa drugim predstavnicima klana ptica grabljivica, ljudima rođenim u znaku Jastreba i Jesetre, ali i sa članovima klana Leptira - ljudima rođenim u znaku Vidre, Jelena i Gavrana. Posebno se dobro dopunjavaju sa ljudima rođenim u znaku Jelena.

  KINESKI HOROSKOP
 • ŠTAKOR - 1913. 1925. 1937. 1949. 1961. 1973. 1985. 1997. 2009

 • Šarmantne strategije


  Kineski znak štakor nalazi se na prvom mjestu i ima najbolji položaj. Uz taj kineski znak vezuju se karakteristike inteligencija, dosjetljivost, razigranost, intuitivnost, mašta i radoznalost. Znak štakora voli naučiti nove stvari i dobro može protumačiti druge ljude.

  Oni svoje probleme čuvaju za sebe i ne djele ih s drugima no vrlo rado će pomoći prijatelju u nevolji i uvjek su spremni dati dobar savjet. Kineski znak štakor je znak s puno pozitivne snage poleta i energije vol pričati i veoma su šarmantni. Vrlo se dobro snalaze u svim životnim situacijama i uvjek se dočekaju na noge. Vrlo su moralno uzvišeni i pošteni. Vole uživati u životnim radostima i globalno su vrlo dobri ljudi.

  U svakom trenutku su spremni pomoći svom prijatelju u nevolji. U njihovim financijskim egzibicijama uglavnom im samo viša sila pomogne pa bi trebali malo više obratiti pozornost na financije i štednju.


 • Zdravlje štakora u kineskom horoskopu


  U globalu ovaj znak i osobe rođene u godini štakora imaju vrlo dobro zdravlje. Vole održavati svoju baštu i kuću i veliki su radnici. Kada sve naprave i odrade u svojoj kući spremni su pomoći i napraviti posao svom prijatelju. Trebali bi se čuvati visina i naručito nespretnog penjanja na ljestve.

  Vrlo su aktivna i radišna bića koja vole pokret i to ih čini zdravim. Povremeno mogu biti pomalo živčani i pod stresom i to bi trebali korigirati. Ako se svakodnevno bave tjelovježbom onda im je zdravlje i smirenost zagarantirana.


 • Karijera i ljubav štakora


  Ovaj znak ima veliku moć zapažanja i mudrosti i znaju otkriti što čovjeku nedostaje, imaju sposobnost da vide cijelu sliku kroz nekoliko njenih segmenata. Tim sposobnostima štakori su ko stvoreni za rješavanje problema i prije nego što se pojave. Štakori su izvrsni poduzimači i gazde posla. Vrlo lako mogu doći do sredstava sa svojom dobrom prosudbom. Vrlo su kreativni i treba im određena doza slobode kako bi ispoljili svoje najbolje poslovne osobine.

  Dobri poslovi za štakora su direktor i upravitelj, političar, naučnik, odvjetnik, sudac, pisac, umjetnik, glazbenik, vozač formule jedan.

  U ljubavi su pravi šarmeri. Vole se družiti i upoznavati nove ljude. Nakon prekida neke veze rjetko se vraćaju nazad. Veoma su vjerni dok su u vezi. Partner štakora mora biti pravi umjetnik kako bi ih pratio i uspio iole zadovoljiti. Vrlo dobro se slažu s Zmajom i majmunom a malo lošije odnosno nekompatibilni s konjem i zecom.

 • Znak štakora i pet elemenata


  Metalni štakor su ljudi rođeni u godinama 1900 i 1960. Ove osobe su pojedinci koji znaju što hoće i kako to dobiti bez obzira na žrtvu. U svojim osjećajima znaju ponekad ići iz krajnosti u krajnost. Ponekad su pomalo tvrdoglavi što bi mogao biti problem u odnosima.

  Vodeni štakor su ljudi rođeni u godinama 1912 i 1972. Oni mogu postati veoma cijenjeni članovi društva gdje se mogu pokazati s puno utjecaja. Imaju osobine intelignetnih ljudi koji znaju rješiti probleme. U svojoj praktičnosti i drugim vrlinama izazivaju divljenje i poštovanje drugih ljudi iz svoje okoline.

  Drveni štakor su ljudi rođeni u godinama 1924 i 1984. Vrlo snažan dojam ostavljaju među prijateljim i poznanicima i rjetko svoje slabosti pokazuju drugima. Vrlo im dobro ide u svakom pogledu mada sami sa sobom nikad nisu dovoljno zadovoljni. Vole uživati u životu ljubavi i druženju.

  Vatreni štakor rođeni u godinama 1936 i 1996 vole na prvom mjestu biti nesputani. Ne vole monotone poslove koji prelaze u rutinu volesimbolički štakor u kineskom horoskopu avanturističke stvari i zanimanja. Vole putovati i voziti brza kola. Vrlo su svidljivi drugim osobama i uvijek puni energije.

  Zemljani štakor su osobe rođene u godinama 1948 i 2008. Na prvom mjestu vole sigurnost i da su sve što misle obezbjedili na vrijeme. Vole puno raditi kako bi im bilo bolje u budućem vremenu. Ne vole žuriti i neumjerenost u bilo čemu. Vole spontanost samo što im najbolje odgovara sigurnost i poznate činjenice.

 • BIVOL - 1913. 1925. 1937. 1949. 1961. 1973. 1985. 1997. 2009

 • Jak čovjek u oluji


  u Kineskom horoskopu je odlučnost, snaga, neovisnost, samostalnost. Bivol se nalazi na drugom mjestu u zodijaku. Osobe rođene u znaku bivola su visoko karakterne osobe koje vole svoj posao i rad. Vole se savjesno ponašati i ne vole stvari koje se odvijaju na brzinu.

  U principu volovi ne vole lijenčine i neradnike i sa njima baš i ne vole biti u društvu. Poštuju tuđa mišljenja no svoje odluke donose na temelju vlastitih stavova i zaključaka.

  Ljudi u znaku bivola sklapaju prijateljstva za cijeli život i vole biti u nekom savezu.

  Pravi su baštovani i vole provoditi vrijeme sređujući svoju okućnicu ili vrt. Vole sigurnost doma, čitanje i televiziju.


 • Zdravlje i karijera


  Zdravstveno su volovi uglavnom u svakom pogledu zdravi bez nekih većih problema. Imaju uglavnom dug sretan i ispunjen život okružen prijateljima i porodicom. Jedini veći problem predstavlja njihov pretjerani i požrtvovani rad zbog čega teško nađu vremena za sebe i svoje bližnje. U svakom slučaju bi malo trebali stati na loptu i ponekad jednostavno zaboraviti na rad i posao te opustiti se.

  U poslu vole rutinske stvari koje ih čine zadovoljnim. Oni imaju dobar i sistematičan pristup poslu. Vole raditi samostalno i u tome su vrlo dobri. Nije potrebno da ih se nadgleda i forsira za posao da bi dali i više od 100 posto svoje snage i talenta za tvrtku u kojoj rade. Vrlo dobro zapažaju svaku sitnicu i veoma se drže moralnih i društvenih vrijednosti u poslu. DJedno od doobrih zanimanja za kineski znak vola jesu: dizajner, umjetnik, rad s drvetom i majstorski poslovi, stolarija, oficiri, arhitekte, mehaničari i tehničari, inženjeri, poljoprivredni tehničari.

  Društvo baš i nije jeka strana bivola. Nisu baš grupne osobe i ne vole skupna okupljanja. Svog partnera volovi će dugo tražiti i to im je uglavnom neugodan poduhvat koji jako iscrpljuje njihovu energiju. Dosta problematično je ako volovi ne shvate da ne smiju svaljivati krivnju na druge. Također moraju smanjiti svoju oholost ako ju imaju.

  U ljubavi je uspjeh zagarantiran kada se pomire s činjenicom da je ljubav i partnerstvo stvar dvije osobe i da tu postoje dva gledišta.

  Vrlo su kompatibilni u ljubavi sa Znakom Pijetla i Štakora.


 • Pet elemenata i znak bivola Kineskog horoskopa


  Metalni bivol je iznimno jak kineski znak i kombinacija s elementom. Rođeni su u godinama 1901 i 1961. Karakteristično za ovaj element i znak je da teško razaznaju osjećaje drugih ljudi. Također jako teško pokazuju svoju ljubav i osjećaje. Veoma su pouzdani i radišni. Sve će napraviti da dođu do cilja.

  Zemljani bivol su ljudi rođeni 1949 i 2009 godine. Skromni i pouzdani po svim pitanjima. Veoma cijenjeni. Vrlo uspješni u svom poslu i kao jedinke u društvu.

  Vodeni bivol su osobe rođene u godinama 1913 i 1973. Ova skupina kineskog znaka su više fleksibilniji i imaju više razumjevanja za osjećaje drugih ljudi. Vrlo su strpljivi i marljivi i brzo donose odluke a društvo ih voli.

  Vatreni bivol je znak horoskopa koji je rođen za pravog vođu. Oni imaju izvršne funkcije u svojim tvrtkama ili u onima u kojimaStilizirani prikaz bivola iz kineskog horoskopa samo rade. Mogu se naći i snaći u politici. Nemaju baš puno obzira prema drugima i znaju ponekad donositi odluke ishitreno. Javljaju se u godinama 1937 i 1997.

  Drveni bivol su ljudi rođeni u godini 1925 i 1985. Ovi bivoli mogu dobro raditi u timu no najbolje im odgovara pozicija vođe ili šefa. Imaju istančan osjećaj za moralne vrijednosti i pravdu. Ponekad znaju biti naprasiti.

 • TIGAR - 1914. 1926. 1938. 1950. 1962. 1974. 1986. 1998. 2010

 • Neopterećeni heroj dana


  Tigar zauzima 3. mjesto u Kineskom horoskopu. Njegove glavne odlike su nepredvidivost i hrabrost. Znak Tigar jednostavno uživa u takmičenju. Tigrovi se također vole isticati i uvijek su zaštitnički raspoloženi prema svojim bližnjima.

  Tigar u Kineskom horoskopu predstavlja jin i jang simbol. Vole izazov i vole zaštiti osobe oko sebe. Tigrovi mogu zavarati da su mirni no zapravo imaju neizmjernu energiju. Ponekad su tvrdoglavi kada se ne pitaju za mišljenje i vodstvo. Zapravo vole biti vođe i predvodnici u svemu što rade.

  Osobe rođene u znaku Tigra su velikodušne i ponekad se može steći pogrešan dojam da su sebični. Vrlo su inteligentni I uvijek na oprezu blagovremeno uočavajući gotovo svaku opasnost koja ih vreba.

  Tigrove ne pokreće novac i moć oni jednostavno vole biti šarmantni i uglavnom ih drugi znakovi poštuju i cijene.


 • Tigar u ljubavi, karijeri i zdravlju


  Zdravlje tigrova je ugroženo zbog načina na koji pristupaju radu. Oni vole energično raditi do krajnjih granica izdržljivosti što se na koncu očituje kroz ugroženo zdravlje i veliku iscrpljenost.

  Tigrovi moraju uravnotežiti svoj život i način rada i onda će sve ići kao po loju. Što se tiče posla uglavnom ga vole više zamijeniti i mijenjati nego se držati jednog posla trajno. Vole raditi na svojoj karijeri. Kod stalnog mijenjanja posla tigrovi se brzo naviknu a ujedno su sposobni i nije im problem naučiti nove stvari.

  Najbolji poslovi za tigrove su na prvom mjestu poslovi gdje su oni vodeća ličnost. Dobro im odgovaraju poslovi kao što su: glumac, pisac, umjetnik, pilot, glazbenik, reklamni agent.

  U ljubavi tigrovi vole biti dominantni i to se javlja instiktivno. Partneri tigrova moraju biti avanturistički nastrojeni i moraju ga znati pratiti.

  Kompatibilnost tigrova sa drugim znacima horoskopa.

  Tigrovi se dobro slažu s psom i konjem a loše s kozom i volom.


 • Tigar i pet elemenata


  Metalni Tigar u ovaj znak spadaju osobe rođene 1950 i 2010 godine. Karakteristike ovog znaka su konkretnost i upornost. Ponekad su previše oštri. Kada si zacrtaju svoje ciljeve niko ih ne može zaustaviti i omesti. Vole biti u centru zbivanja. Preuranjeno ponekad donose zaključke što svakako moraju ispraviti u svom ponašanju.

  Vodeni Tigar su pomalo senzibilne osobe i uglavnom spokojne. Posjeduju odličnu intuiciju. Rođeni su u godinama 1902 i 1962.

  Drveni Tigar znak rođe u godinama 1914 i 1974. Ovaj tigar se dobro slaže s drugim osobama i voli zajednički obavljati posao. Također je omiljen u društvu. Vrlo su spremni pomoći drugima i osjećani su.

  Vatreni Tigar pomalo ekscentrični znak rođeni u godinama 1926 i 1986 veoma izražajan. Mogu biti izvrsni vođe. Veoma su karizmatični. Dok oni pričaju drugi slušaju bez upadica i ometanja.Simbol tigar iz kineskog horoskopa

  Zemljani Tigar rođeni u godinama 1938 i 1998 drže se realnosti i dobr stoje na zemlji. Dobro se pripreme prije bilo kakvog skoka i dobro razmisle. Imaju izvrsnu koncentraciju koja im osigurava uspjeh u svakom poslu i poduhvatu.

 • ZEC - 1915. 1927. 1939. 1951. 1963. 1975. 1987. 1999..2011

 • Simpatični posrednik


  Godina zeca u Kineskom horoskopu zauzima 4 poziciju od 12 znakova. Karakteristično za ovaj znak zodijaka je kreativnost, suosjećanost i senzualnost. Pripadnici znaka zec u kineskom horoskopu su uvijek dobro raspoloženi i prijateljski nastrojeni i vole biti okruženi prijateljima i veikim društvom.

  Ne vole konfrontacije i sukobljavanja s drugim ljudima. Moraju imati oslonac od obitelji i prijatelja u protivnom se ne osjećaju baš najbolje. Vole povučen život i intimne atmosfere a uglavnom su smireni ljudi. Ne vole biti agresivini i mogu biti iskorišteni od strane drugih znakova ako se ne čuvaju.

  Ne vole natjecanja i hvalisanje i uglavnom se drže podalje od takvih situacija. Vole povijest i proučavanje drugih ljudi i civilizacija vole mir obiteljskog doma. Svoje kuće zečevi uvijek drže urednim i čistim sve ima svoje mjesto u dobroj organizaciji i rasporedu.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Kod hrane se uglavnom drže ustaljenih recepata i ne vole egzibicije i egzotična jela. Moraju raditi na izgradnji samopouzdanja i na svojoj unutrašnjoj snazi. Moraju savladati svoju plahu prirodu kako bi se riješili problema s raznim vrstama bojazni oko ovog ili onog. U svojoj želji i ljubavi za domom i porodicom ponekad mogu propustiti prilike za boljim poslom ili nečim drugim.

  Zdravlje Zečeva ili kunića je uglavnom izvrsno pod uvjetima da se bave sportom ili nekim aktivnostima u kojima se mogu fizički ispuhati. Moraju se povjeriti nekome kako bi riješili svoj problem ili stresne situacije inače se mogu razboljeti.

  U svojim odnosima s partnerom zečevi su izvrsni ljubavnici i daju više nego što treba jednom partneru. Veoma vole seksi odnos. Zečevi trebaju partnere koji će ih cijeniti i neće iskorištavati njihovu dobrotu. Kod takvih odnosa se obično razvije odlična ljubav i suživot.

  U karijeri i poslu su izvrsni i to naručito u poslovima gdje se traže odnosi s ljudima i komunikacija. Zbog tih vrlina ih cijene i prijatelji. Zečevi su izvrsni govornici i dobro im ide u politici. Dobra zanimanja za kunića ili zeca su: učitelj, terapeut, pisac, glumac, dizajner, krojač, liječnik i svi poslovi koji se odnose na komuniaciju s javnošću.

  Kompatibilni znakovi sa zecom su svinja i pas, dok malo teži odnos imaju s štakorom i pijetlom.


 • 5 elemenata i zec u Kineskom horoskopu


  Željezni zec (element metal) U ovu skupinu kineskog horoskopa spadaju ljudi rođeni 1951 i 2011 godine. Ovaj element daje zecu otpornost, izdržljivost, snagu i veliku odlučnost. Ovi zečevi su veoma intenzivni u svim situacijama. Po ljubavnom pitanju im nema premca.

  Vodeni zec (zec pod elementom vode) Rođeni u godinama 1903 i 1963. U svom mišljenju kretanju i poslovima vole ići po nekom redu od početka. Moraju se čuvati situacija u kojia mogu biti iskorišteni. I moraju izgraditi veće samopouzdanje.

  Drveni zec su ljudi rođeni u godinama 1915 i 1975. Ovaj znak je veoma radišan i vrijedan i mora se čuvati također da ge drugine iskorištavaju. Mora probuditi svoju unutrašnju snagu. Veoma su velikodušni i prijateljski nastrojeni.

  Vatreni zec rođeni u godinama 1927 i 1987. Ovaj znak voli avanture i istraživanja svega novog. Imaju veliku osobnost i vole izbjeći sukobe.

  Zemljani zec su znakovi koji su rođeni u godinama 1939 i 1999. Oni vole realnost i čvrste temelje u svemu što rade. Oni ponekad mogu biti oštri u svojim istupima no uvjek su iskreni i dobro namjerni. Ovi zečevi vole situiranost i da su materijalno osigurani.

 • ZMAJ - 1916. 1928. 1940. 1952. 1964. 1976. 1988. 2000.2012.

 • Energični spasitelj svijeta, 5 znak u Kineskom horoskopu


  Ovaj znak je najjači od svih znakova. Uz njega se vezuju ambicije i dominantnost u svakom pogledu. Zmajevi vole i cijene slobodu pa se tako vole i ponašati.

  Zmaj u Kineskom horoskopu i simbol jin i jang. Ako su prepušteni da se brinu sami o sebi oni su tada najuspješniji. Potrebno ih je pustiti da rade po svom nahođenju. Ovaj znak obično nema straha i voli živjeti riskantnim životom. Vole izazove i nove stvari. Vole rješavati probleme na svoj način. Oni posjeduju veliku strast za sve što rade i uglavnom svaki njihov korak je u velikom stilu.

  Pored svoje velike strasti koju posjeduju zmajevi iz Kineskog horoskopa oni zapravo imaju malo uzvraćenih osjećaja i uglavnom su uskraćeni. Zmajeve vole pratiti svi ostali znakovi jer imaju tako šaroliku osobnost. Imaju puno prijatelja no u dubini duše oni su usamljeni. Oni vole poslova obavljati samostalno što ih čini uspješnim ako tako rade. Njihova potreba za samostalnim djelovanjem može se ponekad učiniti bahatom i sebičnom no oni tako funkcioniraju i daleko su od toga da su sebični. Što se tiče ponašanja kada su isprovocirani veoma su agresivni i pale se ko' šibica.

  Njihovo zdravlje je uvijek solidno jer ih njihov način života održava zdravim. Zmajevi su po kineskom vjerovanju najbolje mitske životinje koje donose sreću i zdravlje. Povremeno mogu patiti od glavobolje koja je uglavnom uzrokovana načinom života i stalnim rizicima i napetošću. Ako savladaju svoju napetost mogu potati izvrsni po svakom pitanju. Najveći problem zmajeva je kontrola napetosti.

  Zbog toga je dobro da se bave nekim od duhovnih disciplina jogom ili nekim od sportova u kojima mogu biti izvrsni. Njihov um će im biti zahvalan ako se nauče na opuštanje uz hodanje ili nešto slično. U karijeri će se iskazati. Najbolji poslovi koji odgovaraju zmajevima su: izumitelj, menadžerski poslovi i poslovi s ljudima, komunikacijski poslovi, arhitektura i trgovina.

  U ljubavi su zmajevi kineskog horoskopa veoma probirljivi i traže intrigantne partnere. Kada jednom pronađu svog partnera obično s njim ostaju do kraja života.

  Najbolje kombinacije zmajeva su s majmunom i štakorom a teže im ide ss bivolom i kozom.


 • Zmaj i 5 elemenata


  Metalni zmaj je veoma snažan znak i element. Pojavljuje se u godinama 1940 i 2000. Ovaj kineski znak je rođen za vođu. Snažno će zastupati svoje ciljeve i biti će prepoznat kod ljudi kao veoma cijenjen.

  Vodeni zmaj je malkodrugačiji od standardnog zmaja zato što voda gasi jaku energiju zmaja i zapravo ga smiruje. S tim osobinama on može sagledati stvari iz drugačijih uglova. Nemaju težnju da budu tvrdoglavi i samostalno donose odluke. Javlja se u godinama 1952 i 2012.

  Drveni zmaj javlja se u godinama 1904 i 1964. Ovaj zmaj s elementom drveta je više umjetničke prirode kreativan i inovativan.

  Vatreni zmaj je veoma osjećajna ličnost puna eksplozivnih emocija. To su godine 1916 i 1976. Oni su prava vatra u svakom smislu i vole se isticati stavljajući se na prvo mjesto u velikoj većini situacija. Zbog svoje eksplozivne naravi ponekad čine greške zaSimbol zmaja iz kineskog horoskopa koje im je poslije žao što su ih učinili. Vatreni zmajevi moraju čuvati svoje živce i paziti da kontroliraju svoju narav.

  Zemljani zmaj je u godinama 1928 i 1988. Ovi zmajevi kineskog horoskopa su dobro ukorjenjeni. Donose racionalno i promišljeno svoje odluke. U stanju su dobro kontrolirati svoje odluke i svoju narav. Ovi zmajevi imaju podršku no vole biti i cijenjeni od drugih.


 • ZMIJA - 1917. 1929. 1941. 1953. 1965. 1977. 1989. 2001.2013.

 • Tajnovita lukavica


  Zmija zauzima 6 poziciju Kineskog zodijaka. Za zmiju je karakteristično da ima karakterne osobine kao što su inteligencija, ljupkost i ponekad su materijalistički nastrojene u pozitivnom smislu.

  Zmija u Kineskom horoskopu i jin i jang simbolKada su u pitanju odluke i njihovo donošenje zmije su izuzetno analitički rspoložene a rezultat toga je da ne žure u tim situacijama. Zmije vole donositi odluke polako i prije toga žele dobro razmisliti o čitavoj situaciji. One su vrlo učinkovite u uzimanju onoga što žele i na razne načine će uz vijuganje ako treba doći do cilja. Ljudi rođeni u godini zmije po Kineskom horoskopu su vrlo materijalistička bića i vole se okružiti stvarima i biti osigurani. Uglavnom uzimaju sve to im život pruža.

  Materijalistička priroda je vidljiva u kući zmija gdej uglavnom vole dobar namještaj, garniture i lijepo sređen stan. Također vole mir koji im je potreban za uspješan životiv življenje. Da bi zmija bila zdrava mora živjeti smirenim životom. Također izbjegavaju buku i opterećenja. Više vole raditi bez opterećenja no to nwe znači da će biti neučinkovite. Dapače zmije mogu biti veoma učinkoviti radnici kada nisu pod presingom. Ne vole rezerviranje i određeni raspored i matrice ponašanja. Veoma su slobodni znakovi.

  Također ljudi rođeni u znaku zmija znaju biti veoma glasni i nagli ako se nađu u situacijama u kojima je buka i galama. Nemir i galama mogu zmijama skratiti život.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Zmije mogu raditi vrlo teško no mogu izgraditi i zavidnu karijeru. Također im posao može postati dosadan i isprazan ako nije ono što oni vole. Njihov opušten stav može biti krivo protumačen i može se zaključiti da su bjegunci od posla što je totalno pogrešno jer su zmije veliki radnici. Zmije su vrlo kreativne u svom poslu i vrlo marljive gotov najviše od svih znakova Kineksog horoskopa. Oni su odlični u natjecanju i ispunjenju svojih rokova. Dobar odabir posla za zmije je znanstvenik, posao u analizama i istraživanju, slikar ili bilo koji drugi umjetnički posao, draguljar, astrolog, čarobnjak, nutricionist, kuhar, ili bilo koji posao vezan za rad s ljudima osim ugostiteljskih.

  Zmije su odlični zavodnici i po tom pitanju nikad neće imati problema u zavođenju i privlačenju drugih osoba. Uglavnom su oni ti koji odlučuju koja veza je dobra i da li će ostati u njoj ili ne. Kada nađu svog partnera zmija je dosta nesigurna i ponekad zna biti ljubomorna. Zmije vole držati svoje osjećaje za sebe. Kod prijateljstva je bitno da prijatelji nikada ne izdaju zmiju i njeno povjerenje jer ih odbacuje zauvijek kod takvih situacija i nikada se ne vraća izdanom prijateljstvu.

  Zmije su kompatibilne sa svojim znakom a također i sa pijetlom i volom. Ne slažu se najbolje sa svinjama i majmunima.


 • 5 elemenata zmije


  Metalna zmija rođena je u godinama 1941 i 2001. Metalna zmija si postavlja nevjerojatne ciljeve. Metalnu zmiju neće zaustaviti ništa da bi dobili ono što misle da su zaslužile. Kod ovih zmija ne postoji riječ za neuspjeh. One sa svojim novcem stječu samo više i još više novaca i stvari za sebe.

  Vodena zmija rođene su u godiama 1953 i 2013. Utjecajni uzdignuti, motivirani, visoko inteligentni to su riječi koje se vezuju za osobe rođene u ovim godinama i kineskim znakovima. Ove zmije vole raditi s drugima i biti prepoznate kao dobri i marljivi radnici.

  Svoje osjećaje otkrivaju samo bliskim osobama i nikome drugom.

  Drvena zmija rođene u godinama 1905 i 1965. Ove zmije vole izgraditi velika prijateljstva s čvrstim temeljima i porodični su ljudi. Rijetko kada traže savjete od drugih.

  Vatrena zmija rođena 1917 i 1977 godine. Ove zmije su ekstrovertne osobe koje nude svoja mišljenja drugima i vole davati Simbol zmije iz kineskog horoskopasavjete. Ljudi ih vole i rado slušaju. Vrlo su uvjerljivi, marljivi i ustrajni mada se ponekad može zaključiti suprotno.

  Zemljana zmija ljudi rođeni u godinama 1929 i 1989. Element zemlje čini ovim zmijama da su uvijek mirni i zadovoljni svojim životom. Oni su prijateljski raspoloženi i marljivi. Uglavnom budu obilato nagrađeni za svoj požrtvovani rad i uvjek se oslanjaju na zdravi razum.

 • KONJ - 1918, 1930, 1942, 1954,.1966. 1978, 1990. 2002.2014.

 • Spontani pustolov


  Konj je znak Kineskog horoskopa koji zauzima 7 poziciju. On predstavlja simbol snage i energije. Vrlo dobro se snalaze kada su voljeni i kada im se posveti pažnja. Vole da su u centru pažnje. Provod i zabava su ima glavna zanimacija. Ljudi rođeni u znaku i godini konja su vrlo inteligentni i pronicljivi. U nnovim situacijama se vrlo dobro snalaze.

  Mogu raditi na više polja odjednom no ponekad ne završe baš sve što su započeli jer vole promjenu i nove stvari. Možda bi trebali malo manje biti okrenuti sebi mada su uvijek prijateljski nastrojeni prema prijateljima i poznanicima a također cijene iskrenost. Ako kojim slučajem razvoj situacije krene krivim putem mogu biti veoma bijesni.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  U zdravlju su konji veoma otporni i nemaju nekih većih problema. Uglavnom su optimistički raspoloženi i to ih također čini zdravima. Kao i priroda životinje konja tako i kod kineskog znaka konja se javlja potreba za slobodom i prostranstvima. iz toga se da zaključiti da ne vole male prostore i neki kancelarijski život osim ako je kancelarija prostrana s velikom količinom ugrađenih prozora kroz koje se može vidjeti van. Vrlo se loše osjećaju u skučenom prostoru.

  Nisu baš za rutinske poslove i od njih će se uglavnom prebaciti na neki koji ima više slobode. Vole azgovarati s drugim ljudima i to im pričinjava zadovoljstvo. Vrlo brzo uče nove stvari i uglavnom napreduju kroz posao. Vole imati određenu dozu moći i ugleda. POoslovi koji posebno odgovaraju znaku konja su novinar, književnik, konobar i razna ugostiteljska zanimanja, pilot, profesionalni vozač.

  U ljubavi kineski znak konj je spontan. Kada se jednom veže a brzo se veže za svoju bolju polovicu konj je vjeran. Oni se predaju u potpunosti što bi ponekad moglo biti na njihovu štetu ako ljubav nije uzvraćena. Ta osobina u ljubavi ih čini veoma poželjnim u ozbiljnijim vezama.

  Konji dobro idu s psom i tigrom u kineskom horoskopu a malo problematičnija veza je s štakorom i majmunom.


 • Utjecaj pet elemenata na znak konja


  Vatreni konj su osobe rođene u godinama 1906 i 1966. Njihov moto je život i uživanje do krajnjih granica. Vole riskantne poteze i hazarderski su nastrojeni. Trebaju se čuvati kocke i igara na sreću. U njima uvijek gori neki plamen koji ih tjera na izazov. Nema te sile koja će ih natjerati da žive u ogrđenom.

  Zemljani konj su ljudi rođeni u godinama 1918 i 1978. Vrlo su uporne individue i neće lako odustati od zacrtanih ciljeva a na njima će raditi sve dok ih ne ostvare. Vrlo su objektivni u sagledavanju raznih vrsta problema i zbog te karakteristike su cjenjeni u donošenju odluka. Snalaze se gotovo u svim situacijama.

  Drveni konj su ljudi rođeni u godinama 1954 i 2014. Vrlo su snažne konstitucije a i u emotivnom smislu su izdržljivi i otporni. Vole u donošenju odluka konsultirati i druge ljude a također će poslušati dobronamjerne savjete te ih primjeniti u odluci. U svom poslu su pravi profesionalci koji znaju što i kada rade.

  Metalni konj su osobe rođene u godinama 1930 i 1990. Vrlo vole slobodu i imaju slobodan duh i razmišljanje. Ne mogu se zadržati na jednom mjestu i ne vole ustajalost. Vole promjeniti partnera akokonj iz kineskog horosopa simbolički nije onaj pravi i dobri su prijatelji.

  Vodeni konj predstavljaju osobe rođene u godini 1942 i 2002. Vole ići nizvodno u poslovnom i društvenom odnosu i ne vole neko sukobljavanje. Ponekad su neshvatljivi za svoju okolinu. Ponekad mogu biti frustrirajući u donosu na druge osobe ili svoje bližnje. Kada se ljudi naviknu na njih postaju im veoma zabavni.

 • KOZA ili (ovca) - 1919. 1931.1943. 1955. 1967.1979. 1991. 2003.

 • Romantični šarmer


  Koza u Kineskom horoskopu predstavlja 8 znak. Uz ovaj znak se vezuju karkterne osobine kao što su pouzdanost i kreativnost, promišljenost, ustrajnost. Ovaj znak voli uživati u svojim mislima kada je sam. Također vole biti u skupini no to ne znači da se vole nalaziti na vrhu ili koa glavni u skupini. Ljudi u znaku koze najudobnije se osjećaju u svojoj kući naravno razmišljajući o mogućim poslićima ili bilo čemu drugom. Dom je mjesto gdje se koze najbolje osjećaju.

  Mogu biti odlični kulinarski majstori i kuhari.

  Vrlo dobri su u umjetničim zanimanjima vajarstvo , slikarstvo. Od predmeta naboljeim odgovoara kauč ili nei drugi udoban ležaj na kojem naravno mogu odmarati i razmišljati. Vole izlaske i to nsručito na mjesta gdje ima puno ljudi. Kada idu na odmor jednostavno vole opet mjeste gdje ima puno drugih osoba jer se tako osjećaju najbolje. Vole kupiti dobar komad odjeće ili izvanredno modne cipele. Uglavnom kada im se nešto svidi ne pitaju puno za cijenu. U svakom slučaju znaju dobro uložiti svoj novac i to uglavnom u dobru odjeću.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  U zdravlju su koze super iz razloga što su u najvećem dijelu dana spokojni i imaju svoj mir na svojem kauču ili nekom drugom udobnom ležaju. Zbog staloženosti imaju i manje zdravstvenih tegoba. Njihovo zdravlje se očituje kada su sretni. Kada su nesretni onda im se i zdravlje pogorša. Veliki utjecaj na zdravlje ima i romantika i ljubavni odnos s partnerom.

  U ljubavi koze znaju u početku biti vrlo rezervirane u odnosu, dok se malo ne upoznaju bolje sa svojim budućim partnerom i ljubavi svojeg života. Jarac je taj koji će odlučiti ko mu odgovara a ko ne i da li će ući u neku vezu. Koza i prijateljstvo Znak koze iz Kineskog horoskopa obično ima par vjernih prijatelja u koje vjeruje i kojima će pomoću svemu.

  U poslovnom svijetu znak koze nije pretjerano ambiciozan. Ne žele se isticati niti biti glavni. Vole biti dio tima i samo raditi svoj posao. Ne vole raditi džabe niti vole firme u kojima se radi besplatno. Ako se striktno pitaju tek onda pristaju na vodeće pozicije u tvrtci u kojoj rade.

  Odlična zanimanja za kozu su: povjesničar, glazbenik, slikar, kipar, frizer, ilustrator i dizajner, cvjećar, učitelj i bilo koji posao s djecom. Koze su kompatibilne sa Zečevima i svinjom a baš i nisu s bivolom i štakorom.


 • Utjecaj pet elemenata na znak koze


  Metalna koza su ljudi rođeni u godinama 1931 i 1991. Ova kombinacija elementa i znaka čine snažnim kozu izvana dok je podosta osjetljiva na emocionalnom pitanju iznutra. Metalnu kozu je lako prihvatiti i razumjeti jer su one visoko kulturna ljudska bića i obožavaju umjetnost u bilo kojem vidu.

  Vodena koza su znakovi u godinama 1943 i 2003. Ova kombinacija znaka i elementa vode čini ove osobe da su bezbrižne. U društvu su veoma prihvaćene i vole pustiti korjenje i negdje se stacionirati. Ponekad im fali unutarnje snage pa katkad mogu biti ljute srdite zbog toga.

  Drvena koza voli biti u grupi i nalaziti se među puno ljudi. To su ljudi rođeni u godinama 1955 i 2005. Vrlo su plemenita bića i ponekad drugi to znaju iskoristiti. Treba raditi više na sebi i svojim brigama a manje na brigama drugih.

  Vatrena koza su osobe rođene u 1907 i 1967 godini. Nisu preterano osjetljive bilje kao ostali elementi znaka. Vole se isticati u gomili i staviti se ispreddrugih. Veoma društvena bića sa svojim krugom prijatelja i obitelji.

  Zemljana koza su osobe rođene u godinama 1919 i 1979. Veoma stabilna bića koja čvrsto stoje na zemlji. Vrlo su samostalni i samosvjesni ali ponekad baš i nisu najsigurniji u sebe. Vole uživati u životu i najbolje se osjećaju u rugu obitelji.

 • MAJMUN - 1920. 1932. 1944. 1956.1968. 1980. 1992. 2004.

 • Kreativni mislilac


  Majmun zauzima devetu poziciju u Kineskom horoskopu. Majmun je znak veoma pozitivnih osobina. Njegove osobine su znatiželjnost, pronicljivost, razdraganost i razigranost. Osobe rođene u godini majmuna su sklone svim vrstama šale. Iako nemaju zle mnamjere majmuni ponekad mogu nanjeti emocionalnu bol drugim osobama kroz svoju šalu. Majmuni u kineskom horoskopu imaju puno dobrih vrlina no ponekad i je teško prikazati u pozitivnom svjetlu pored nekih neslanih šala koje znaju izvoditi.

  Znak majmuna voli grad i brzi način života. Također su društvene osobe. vole uživati u životu i ponekad samo promatrati osobe koje se kreću oko njih.

  Kineski znak majmuna prati dobr sreća i veseli život.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Majmune teško zahvati neka ozbiljna bolest i uglavnom se osećaju izvrsno. Tome pridonosi i njihvoa aktivnost i vedro raspoloženje. Razlog za bolest kod majmuna uglavnom je povezan s njegovim lošim raspoloženjem. Trebaju se čuvati nervoze.

  U poslu su vrlo domišljati i inteligentni. Oni bukvalno mogu napraviti iz ničega neku vrijednost. Vrlo dobro se adaptiraju na svaku novu sredinu što ih čini idealnima u takvim poslovima gdje se to traži. Mogu veoma vrijedno raditi i naravno sposobni su to dobro naplatiti. dobri poslovi za kinesi znak majmuna su sva zanimanja vezana za rad s novcem poput banaka. Dobri poslovi za ovaj znak također su posao znanstvenika, rad s plemenitim metalima, razni poslovi koji se odvijaju na terenu poput inženjera.

  Za znak majmuna se može reći da će dosta dugo biti izvan ozbiljne veze i puno im treba da se uozbilje i stupe u brak. Oni jednostavno dok ne nađu idealnu partnericu za čitav život, ne odustaju. Kada se jednom zaljube spremni su se obvezati za čitav život. Majmuni se slažu s štakorom i zmajom a teže im ide s znakovima konj i zmija.


 • Kineski znak majmun i pet elemenata


  Matalni majmun su osobe rođene u godinama 1920 i 1980. Ovo su izrazito pozitivne i uspješne osobe kojima puno stvari ide od ruke. Veoma su privlačni i dragi no najbolje im odgovara ponekad malo samoće. Veoma su privrženi svom partneru.

  Zemljani majmun su osobe rođene u godinama 1908 i 1968. Vole slobodu i imaju svojstven način pogleda na život. Vole biti u različitim udrugama za zaštitu prirode i sličnih aktivnosti. Kada rade pružiti će više od svojih mogućnosti. Vole da ih se za svoj trud pohvali.

  Vatreni majmun su ljudi rođeni 1956 i 2016 godine. Ovo su ljudi koji posjeduju veliku energiju. Imaju visoke ciljeve i uglavnom ih ostvaruju. Ljudi ih vole i uživaju u druženju s njima.

  Vodeni majmun su osobe rođene u godinama 1932 i 1992. Osobe s ovom kombinacijom znaka i elementa su emocionalno osjetljive i ponekad maloMajmun i Kineski horoskop simbolički pretjeruju u reakciji. Potrebno je samo da kad u nešto krenu da u tome izdrže do kraja i da ne odustaju. Tako mogu napraviti velike stvari.

  Drveni majmun su ljudi u godinama 1944 i 2004. Vrlo dobro znaju govoriti i snalaze se u razgovoru s drugim osobama. Oni su dobri radnici.

 • PIJETAO - 1921. 1933. 1945. 1957. 1969. 1981. 1993. 2005.

 • Samouvjereni heroj


  Pijetao u kineskom horoskopu zauzima 10 mjesto. Glavne vrline ovog kineskog znaka su iskrennost, dosljednost ito sau osobe od povjerenja. Mogu veoma stimulativno utjecati na druge osobe. Ne vole se praviti pametni i drugima nametati svoje mišljenje. U društvu naprosto uživaju i vole biti u samom centru pažnje što ponekad može biti protumačeno kao halisavost.

  Također vole da se njihva vrijednost istakne i bude pohvaljena. Pokazuju veliku pedantnost u svim stvarima kojih se dotaknu - od posla pa do svog doma. Kuća kineskog znaka pijetla je uvijek uredna i čista. Također čistoću očekuju od svih ukućana.

  U zdravlju je pijetao uglavnom bez nekih velikih problema. Voli pokret i vježbu i to ga čini zdravim. Od bolesti se brzo oporavljaju i staju na svoje noge. Moraju se čuvati velikog opterećenja jer bi ih moglo dovesti do stresa. Njihovo dobro raspoloženje može narušiti preveliki obujam posla koji si znaju sami zadati. Karijera znaka pijetao

  U poslu su pijetlovi marljivi i radišni. Imaju iznimnu motivaciju i to ih čini idealnim uposlenicima. Mogu postati izvrsni umjetnici i to naručito sedme umjetnosti filma i glume. Također su izvrsni plesači a ako to spoje s klizanjem na ledu to prerasta u veliku umjetnost.

  Dobri poslovi za pijetlove su: u bankama, knjižnicama, zubari, vojnici, specijalne postrojbe, policajci. Vole poštenje i pravdu.


 • Pijetao u ljubavi i prijateljstvu


  Može biti iznimno zaljubljen. Mali problem mu može pričinjavati to što nema dlake na jeziku i ono što mu je u mislim to će i reći. Ta osobina nije za svakog partnera. Također i u prijateljstvu je iskren i otvoren što ponekad neki neće dobro prihvatiti jer više vole čuti laskanja i lažne dobre stvari o sebi nego istinite loše.

  Vrlo su emotivni i brižni u ljubavi.

  Slažu se s govedima u kineskom horoskopu a konkretno bivolom i odlično se slaže s zmijom. malo Manje se slaže s zecom i kozom.


 • Utjecaj pet elemenata na Kineski znak pijetla


  Zemljani pijetao su osobe rođene u godinama 1909 i 1969. Element zemlje ih stabilizira i čini da su organizirane do krajnjih granica. Mogu raditi na više polja i to izvrsno i mogu pratiti nejviše zahtjeve jedne tvrtke. Jedino bi trebali postati malo više uviđajni u ophođenju s drugim osobama.

  Vatreni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1957 i 2017. Oni su pravi znak pijetla Kineskog horoskopa. Moraju se usavršiti na odnosu s drugim ljudima jer mogu povrijediti druge i nanjeti im emocionalnu bol sa svojim nastupom. Malko manje bi trebali glancati svoju spoljašnjost i ljepotu.

  Metalni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1921 i 1981. Osobe rođene u ovoj kombinaciji znaka i elementa imjau velik ego i mišljenje o sebi. Trebali bi poraditi na svojim vrlinama i smanjiti doživljaj o sebi jer i tako imaju svoje vrijedne karakterne osobine. Manje bi trebali analiziati sve i svašta pogotovo jednu ljubavnu vezu jer ju to moe uništiti.

  Vodeni pijetao su osobe rođene u godinama 1933 i 1993. Element vode koji ima utjecaj na pijetla na njega djeluje smirujuće. Njihovo umjeće govora je kud i kamo bolje od standardnog pijetla iz ovog znaka. Trebaju se koncentrirati na globalnu sliku a ne na segmente i tako će bolje rješavati probleme.Stilizirani simbol pijetla u kineskom horoskopu

  Drveni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1945 i 2005. Karakterizira ih veća druželjubivost. Imaju puno prijatelja i poznanika. U ljudima vide samo dobro što im se ponekad može obiti o glavu. Trebali bi malo više gledati da završavaju ono što su započeli prije nego što pređu na novi posao ili poduhvat. Vole na sebe preuzeti i više nego što mogu podnjeti.


 • PAS - 1922. 1934. 1946. 1958. 1970. 1982. 1994. 2006.


 • Vjernost, odanost i ljubaznos


  Pas zauzima 11 mjesto u horoskopu Kineskog zodijaka. Karakteristike ovog znaka su vjernost, odanost i ljubaznost. Kineski znak Pas uvijek nudi komplimente i lijepe riječi. Vole podijeliti i savjete. Na njih se može osloniti i uvijek će pružiti rame za plakanje ako je potrebno. Oni vole biti uključeni u živote svojih bližnjih. Ponekad ih pogrešno razumiju kao da su znatiželjni. No pas je sretniji kad su njegovi bližnji sretni i to mu je važnije od bilo kakvog bogatstva. Pas kao znak horoskopa voli učiti nove stvari i ponekad započinjati nove a da nije završio prošle. Za pse je prijateljstvo svetinja u njemu su oni odani i na njih se može pouzdati. Njihov moral i etika su veoma jaki.

  Oni vole da imaju sređen dom i to im je veoma bitno. Psi su aktivni u sređivanju svog doma kao kad su sami tako i kad su u paru. Novac vole pametno potrošiti. Nisu ljubitelji luksuza, radije vole kupiti praktične stvari. Psi vole štedjeti novac za neke buduće projekte ili moguće troškove. S vremena na vrijeme pas mora paziti da ne postane temperamentan i tvrdoglav a pomalo i zatucan. Psi vole učiti i to im može biti velika korist jer postaju racionalniji i mudriji. • Zdravlje i posao psa


  Pas uglavnom nema nekih većih problema sa zdravljem. Obično kad nije dobro onda on tako i izgleda pomalo tužno i depresivno. U problemima s bolesti psi se vrlo dobro drže i veoma su otporni i izdržljivi. U odnosima s drugim osobama imaju problema jer nisu baš da vjeruju drugima dok se u njih može pouzdati. Psu treba dugo vremena da počne nekoj novoj osobi vjerovati. Dok za nekoga ne izgradi povjerenje pas prema toj osobi može biti poprilično grub i oštar.

  U osjećajima su psi pomalo grubi i djeluju hladno. U romantici također nemaju baš puno vještih karakteristika. Drugi bi pomislili da je pas po svom ponašanju uvijek zabrinut i nesiguran no on je takav uglavnom s nepoznatim osobama. Psi ponekad znaju biti hladni i kritični. U karijeri psi su odani i suradnici mogu uvijek računati na njih. Psi u kineskom horoskopu su vrijedni i marljivi ljudi.

  Pas je kompatibilan s konjem i tigrom a baš i nije kompatibilan s pijetlom i zmajem.

  Dobri poslovi za znak psa su: znanstvenik, policajac, nastavnik, profesor, učitelj, svećenik, političar, sudac.

  Pas je kompatibilan s konjem i tigrom a baš i nije kompatibilan s pijetlom i zmajem.

 • Pet elemenata i kineski znak psa


  Metalni ili željezni pas su znakovi rođeni u godinama 1910 i 1970. Veoma su predani svom poslu. Imaju velika očekivanja za sebe a također i za svoju okolinu i obitelj.

  Vodeni psi su pripadnici znaka rođeni u godinama 1922 i 1982. malo su manje neovisni i imaju malo manje samopouzdanja na kojem moraju poraditi. Samouvjereni su jedino kad su okruženi svojim istomišljenicima ili porodicom. Vole biti dio neke grupe no ne teže ka tome da budu i voditelji te grupe. Vole opušteno živjeti a uglavnom su vjernici i ljubazni.

  Drveni pas su osobe rođene u godini 1934 i 1994. Drvene kuce također vole skupine i najbolje se osjećaju u većem društvu ili porodici okruženi ljudima kojima vjeruju. Oni su istinski vjerni ljubavi i prijateljstvu. Vole biti religiozni.

  Vatreni pas u godinama 1946 i 2006 se rađa ovaj kineski znak. Voli biti i je istinski predvodnik bilo kojeg stada. Prijatelji volePas u kineskom horoskopu prikazan simbolički njegovo društvo. Vole energičnu atmosferu, seksi su i veoma privlačni imaju karizmatične karakteristike što ih čini idealnim vođama.

  Zemljani pas su ljudi rođeni u godinama 1958 i 2018. Oni su također predodređeni da budu veliki vođe jer iza njih stoji otvorenost i pouzdanost. Imaju odličan stav i veoma su pravični pa ih velika većina ljudi podržava. Oni su samouvjereni i pružaju sigurnost drugim osobama i obitelji.

 • SVINJA - 1923. 1935. 1947. 1959. 1971. 1983. 1995. 2007.


 • Posrednik široke ruke


  Znak svinje u Kineskom horoskopu je na zadnjem 12 mjestu. Ovaj znak sa sobom nosi puno pozitivnih vrlina kao što su ljubaznost, osjećajnost, radišnost i imaju veliko srce. Znak svinje i osobe koje su rođene u ovom Kineskom znaku vole dobro živjeti i nedaju se omesti u tome jednostavno uživaju u svim blagodatima života. Te osobine da znaju kako treba živjeti cijeni njihova okolina i zbog toga su cijenjeni članovi društva. Svinje su spremne sve dati u životu za druge no to im se može nekad krivo vratiti pa mogu postati ogorčene. trebaju se čuvati ogorčenosti i uvijek uživati u životu.

  Svinje u svom nastupu prema drugima su krajnje iskrene i to traže za uzvrat da im se vrati. Vole uživati u svom domu i u njremu će sve biti dobro ako vlada mir i dogovoreni red i disciplina.

  Ako neko zatraži od svimnje ona će rado pomoći no uglavnom ne vole tražiti pomoć od drugih. U financijama su svinje poprilično rastrošne i vole potrošiti ponekad i više nego što imaju. Štednja im nije bolja osobina. Svinje u kineskom horoskopu vole potrošiti svoj novac na kvalitetne stvari poznatog imena. Vole brzinu i imaju njuh za dobre stvari.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Pošto žive životom u kojem je zabava na prvom mjestu svinje se znaju zauzeti i više nego što treba u nekoj situaciji. Vole dobru hranu jelo piće i sve blagodeti ovozemaljskog života pa ponekad mogu u tome pretjerati što može uzrokovati bolesna stanja. Svinje baš ne vole fizičku aktivnosti a zbog tog načina života mogu dobiti na težini. Ovaj znak horoskopa uživa u društvu, Trebali bi rzmišljati što više o zdravom životu i dobrim navikama.

  Ovaj znak voli raditi i požrtvovan je te će u svakom treutku pomoći svojim radnim kolegama. Vole raditi poslove u kojima mogu iskazati svoju kreativnost u kojoj su veoma dobri. Svinje uvjek zanju svoj cilj i kako doći do njega. Vole odgovorne poslove i nije im problem preuzeti odgovornost u svoje ruke. Poslovi koji odgovaraju kineskom znaku svinje su dizajner, dizajner interijera i eksterijera, ugostitelj, trgovac, liječnik, zabavljač, prodavač.

  U ljubavi i prijateljstvu svinje su veoma odane i privržene. To ih čini voljenim i poželjnim osobama i kao partner a i kao prijatelj. Vole više biti u svom domu nego izlaske i provode. Skromne su i vole uživati u stvarima koje imaju. S poartnerom kojem poklone svoju ljubav misle za ozbiljno i dugoročno.

  Svinje su kompatibilne sa zecom i kozom a malo manje s majmunom i zmijom odnosno s ta dva znaka baš i nisu kompatibilni.


 • Svinja i pet elemenata


  Zemljana svinja su osobe rođene godina 1959 i 2015. Ovaj znak i element vole svoju kuću i boravak u njoj. Za svaki izazov se vole dobro pripremiti. Bolje im odgovara rad među kolegam nego da su im šef.

  Vatrena svinja su ljudi rođeni u godini 1947 i 2007. Vole malo riskantnije živjeti i uglavnom su nemirnog vatrenog duha. Ponekad nastupaju krajne hazarderski u svojim akcijama vezanim za novac ili ljubav. Za ovaj znak je karakteristično da su izvrsni vođe jer znaju što rade i kako doći do cilja.

  Metalne svinje su osobe rođene u godinama 1911 i 1971. Imaju dosta čvrst stav i nastup u ophođenju s ljudima. Imaju veliku snagu i energiju za posao i sve drugo što rade u svom životu. Oni vole raditi i svu energiju daju na posao i biznis. Imaju glasan nastup prema drugima i uglavnom brzoSvinja iz kineskog horoskopa simbolički steknu povjerenje drugih osoba.

  Vodene svinje rođene u godinama 1923 i 1983. Ovi ljudi u ovoj kombinaciji znaka i elementa su veoma pouzdane i marljive osobe što im se ponekad može loše vratiti no što nije razlog da izgube povjerenje. Vole poslušati savjet od drugih osoba a također vole i posavjetovati druge. Uglavnom znaju dobiti ono što zaista žele na različite načine. Vole se dobro zabaviti i uživaju u druženju.

  Drvena svinja ljudi rođeni u godinama 1935 i 1995. Vole raditi s drugim ljudima i spremne su uvijek pomoći. Oni će pomogati ponekad i kada drugi to ne traže. Oni imaju puno razumjevanja za druge.


  Puno sreće i ljubavi svima - kraj
 • EKY NASLOVNICA

  Copyright 2011. Designed by www.koval.hr, coded by www.koval.hr

  Privacy Policy | Terms of Use | XHTML | CSS
 • Na vrh • Urednik: Eky Blog


   Voljeni moji uživajte u proricanju sudbine prema horoskopu


   CURRENT MOON

   Image and video hosting by TinyPic   "Na svijetu postoje dvije vrste ljudi, oni kojima se ja sviđam i oni koji nemaju ukusa".   KELTSKI HOROSKOP
   TRSKA:

   Trska 28.10. - 24.11.

   Keltski simbol: Bijeli lovac

   Vladajući planet: Pluton

   Boja: Zelena

   Pripadnici Trske imaju snažan duh koji ih spašava od dramatičnih situacija u koje često upadaju.

   Poznati su po svojoj hrabrosti, čak i ako to situacija ne zahtijeva. Imaju snažnu maštu, a potrebno im je više samokontrole.

   Rođeni u prva dva tjedna znaka veliki su ljubitelji luksuza na koje znaju potrošiti cijelo bogatstvo.

   Nisu skloni kompromisu te su vrlo teškog karaktera. U ljubavi su poprilično posesivni i ljubomorni.

   Kasniji pripadnici ovog znaka su natjecateljskoga duha i nadmetanje s drugima velika im je motivacija.

   Nemaju financijske probleme te imaju jako dobru moć uvjeravanja.

   Općenito ovaj znak ima puno snažnih osobna koje mu pomažu da lakše prolazi kroz život.

   BAZGA

   Bazga 25.11. - 23.12.

   Keltski simbol: Crni konj

   Vladajući planet: Saturn

   Boja: Crvena

   Glavna odlika ovog znaka jest da se razvijaju i uče kroz cijeli život.

   Često su nemirni i hiperaktivni, što im odmaže u životu.

   U mladosti svoju energiju troše na isprazne stvari i ljude, no kasnije uče i okreću se duhovnoj strani života.

   U ljubavi su otvoreni, ali se teško u potpunosti prepuštaju.

   Rođeni u prva dva tjedna otvoreni su i impulzivni.

   Sjajni su govornici koje boli nepravda, pa im je osnovni motiv njezino ispravljanje.

   Zbog toga su poznati kao zaštitnici slabijih.

   Ljudi rođeni u posljednja dva tjedna vladavine znaka imaju velike ambicije.

   Ako ih uspiju ostvariti, to im obično donosi veliko bogatstvo.

   Financijska im je sigurnost bitna stavka, a tek nakon što nju ostvare mogu se posvetiti emocionalnim dijelu života.

   Brzo se prilagođavaju svemu što im donosi korist u životu.

   Slobodnog se vremena odriču kako bi se posvetili završavanju poslova.   KELTSKI HOROSKOP -ŽIVOTINJA

   VUK

   VUK 28. 10. – 24. 11.

   Intenzivan i častan

   Vuk je u keltskom horoskopu osoba velike unutarnje snage.

   Pokreće ga snažan osjećaj svrhe jer Vuk točno zna što želi i nije spreman na kompromise.

   Izazovi ga uzbuđuju, spreman je na borbu pa će se često naći u zahtjevnim situacijama i predvodničkim položajima.

   Ne boji se odabrati teži put.

   Iz njega zrači osjećaj sigurnosti i zaštite.

   Ipak, Vuku je važno u potpunosti proniknuti u srž stvari i spreman je ići jako daleko da dokaže svoj stav.

   Vrlo je častan i pravičan, s njim nema šale.

   S Vukom uvijek znate na čemu ste i ostat će s vama dokle god dijelite iste ciljeve.

   Najbolje se slaže s Jelenom i Lososom.


   SOKOL

   SOKOL 25. 11. – 23. 12.

   Prodoran i neovisan

   Sokol ima širok pogled na život.

   Oštrouman je promatrač koji se ne boji osloniti na svoje instinkte.

   Zapanjujućom prodornošću i koncentracijom usmjerava se na ono što želi.

   Sve što radi čini s maksimalnom koncentracijom i bez zadrške.

   Neustrašiv je i impulzivan, no brzo će nestati kad projekt, osoba ili situacija u njemu ne probude dovoljno duboko zanimanje.

   Sokol je nemirno i neovisno biće koje cijeni slobodu.

   Njegovo srce vuku daljine i neutažive želje.

   Pametan, zabavan i strastven, Sokol svojim primjerom ispunjenog života nadahnjuje druge.

   Najbolje se slaže s Carićem i Lisicom.

   BOSANSKI HOROSKOP
   CIGLA

   Cigla (24. 10. - 21. 11.)

   Cigla ima izrazito dobru sposobnost prosuđivanja i intuiciju.

   Stručnjaci su za ljudsku dušu.

   Lako naslute kad se sprema neka pizdarija pa se mudro povlače u pozadinu odakle podjebavaju u cilju mirnog rješenja konflikta.

   Najbolje se slažu s Betonima i Mješalicama, a ne podnose Krampove, Lopate, Mesne Konzerve i pisanu riječ.

   Totem iz sveta biljaka je bršljan, a boja je boja cigle, samo zelena.   SEVKA

   Severina (22. 11. - 21. 12.)

   Severina se najbolje slaže s Kontejnerom i Mujom.

   Rođeni u ovom znaku skloni su analnom seksu, ali im se isto tako treba dodati i po koja duševna karakteristika kao što su intuicija i velika sposobnost predviđanja.

   Osećaju jaku averziju prema kameri i inače bilo kakvom obliku snimanja.

   Mane su im dlakavost.

   Boja Severine je crna, a totem biljka je trava – zelena, naravno.


  Izvorna mudrost
   "Sam je onaj koji misli

   da ne zaslužuje biti voljen!"

   "Biti SAM je IZBOR....

   SAMOĆA je stanje":)))))


   " Gdje siješ ljubav,

   izraste veselje."

   - William Shakespeare

   engleski pisac


   "JEDINA RAZLIKA

   IZMEĐU INATA

   I DOŽIVOTNE STRASTI

   JE TO ŠTO INAT TRAJE

   MALO DUŽE".

   - Oscar Wilde


   "Mudar čovjek s

   podjednakom mirnoćom

   prima pohvale i

   podnosi uvrede."

   -Autor meni nepoznat.


   "Nikada se ne hrvajte

   sa svinjom, jer ćete

   oboje završiti prljavi,

   ali svinja će

   u tome uživati."

   -Autor meni nepoznat.


   "Pesimist vidi teškoću

   u svakoj prilici.

   Optimist vidi priliku

   u svakoj poteškoći."

   Sir Winston Churchill


   "Ja se ne slažem niti s

   jednom riječi koju si

   izgovorio, ali ću do

   smrti braniti tvoje pravo

   da ih izgovoriš."

   Autor: -Voltaire


   "Kad se jedna vrata sreće

   zatvore, druga se otvore,

   no često tako dugo zurimo

   u zatvorena vrata,

   da ne primjetimo ona,

   koja su se nam otvorila."

   -Autor meni nepoznat.


   "Vrijeme je skupocjeno.

   Ne čekaj na prikladnije

   vrijeme, jer nisi siguran da

   ćeš ga ponovo imati."

   -Autor meni nepoznat.


   "Uspjeh je stanje uma.

   Ako želite uspjeti,

   sami sebe počnite

   smatrati uspješnim."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Biti pametan znači

   razlikovati istine

   koje treba reći od

   onih koje treba prešutjeti."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Ako nešto ne možeš

   jednostavno objasniti,

   ne možeš to ni

   jednostavno koristiti.“

   Autor: -meni nepoznat.


   "Jednostavnost,

   između ostalog znači

   – biti sretan s onim

   što imamo."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Ako se previše držiš

   nečega što smatraš

   istinom, kada sama istina

   dođe na tvoja vrata, nećeš

   joj ih znati otvoriti”.

   Autor: -meni nepoznat.


   "Kad bi neki ljudi skočili

   sa visine svoga ega

   na nivo svoje inteligencije.

   Poginuli bi!!!"

   Autor: -meni nepoznat.


   "U svijetu uglavnom

   caruje zlo,

   a glavnu riječ

   ima glupost."

   Autor: -Bernard Shaw


   "Razuman čovjek

   prilagođava se svijetu,

   nerazuman čovjek

   uporno pokušava da

   svijet prilagodi sebi

   i tako cjelokupan

   progres ovisi od

   nerazumnog čovjeka."

   Autor: -Bertolt Brecht


   "Svijet počiva na

   četiri oslonca:

   na učenju mudrog,

   na pravičnosti velikog,

   na molitvama neporočnoga

   i na vrlini hrabroga."

   Autor: -Friedrich von Schiller


   "Kažu da je put do pakla

   popločan dobrim

   namjerama.

   A čime je popločan

   put do raja?"

   Odsustvom svake namjere

   izgrađivanja tuđeg puta."

   Autor: -meni nepoznat.   PONAŠANJA PRI STOLU


   "PRI NAMI V ZAGORJU

   JE VODA TAK JAKA

   DA BI JU PILI MORAME

   JU RAZREDITI Z VINOM."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Hodeč, z rukami se ne

   dopušča lamatati niti

   sedeč z nogami klatariti

   i zvoniti, a niti se

   preveč zritavati."


   "Pri stolu ni lepo s persti

   bubnjati, zubmi škripati

   ili zehajuč kakti vuk zavijati,

   a niti kak prostak s celim

   se telom rastezati i

   pri tom zdehavati i

   puhati kak nadušlivec."


   "Ak se hoče kašlati

   ili pak kehnuti,

   pošteno je gubec na stran

   obrnuti i z ropcom ga

   pokriti, a pri tem robec

   ne sme bit zasran

   z stvrdnutimi šmrkli

   i drugim nesnagama od

   prošlotednog kehanja

   i kašlanja".


   "Ak negdoga sili hračkati

   ili se seknuti, naj se z

   ropcem pokrije i obrne

   na stran, a hrački naj

   ostaneju v ropcu,

   a ne okoli po stolu,

   ljudem po oblekama

   i goloj koži špricati.

   Pri seknjavanju ni treba

   trubiti kak osel

   kad je srdit."


   "Pri stolu roke, zubi

   i škrbe moraju biti čisti.

   A ak se je od jela med

   škrbama kaj zavleklo i ostalo

   gerdo je videti če se to

   z nožom, vilicom ili pak

   noktima vun vleče i trebi."


   "Hudo je i odurno po

   nosu s persti dupsti

   i po njemu črve iskati".

   "Če se z nekim spominaš

   ni lepo pajdašu pred

   nosom z rokami lamatati

   i mahati,

   natreskavati ga,

   za opravu ga natezati,

   z rokami ga poguravati

   ili z laktom vu rebra

   drukati."


   "Na silu se smejuč

   dodvoravati se i šmajhlati

   nekomu, ne služi ti na čast.

   Isto tak smejati se tak da

   se ni gromovi i strele ne

   čujeju, a i tak da zevaš

   kak som i sve ščrbe svima

   pokazivaš - ni lepo."


   "Ak pri stolu nešči

   spelava norije i za šalu

   norija i tebe dotakne,

   treba je z smehom

   sprejeti i ne kvariti veselo

   raspoloženje pajdašije."


   "Ak pri stolu nešči

   još po malo nekaj jede

   ni treba spovedavati kakvi

   odurni vic gde je dreka

   ili kakve druge gnjusobe,

   kaj se nebi siromak onaj

   jedec tu zbljuval."


   "Pri stolu se hlačnjak

   ne popravla niti kopča šlic

   Isto tak nit gače na dretu

   (svitnjak) ne buš

   tu popravlal.

   Ne buš se niti po

   jajcima ili riti čohal makar

   te fest svrbelo.

   Stisnul buš zube i junački

   to zdržal za kaznu kaj

   si jajca ne pereš."


   "Ak su kuharice malo

   zavlekle pa se na jelo

   malo dulje čeka

   ni treba zubmi škripati,

   z očma kolutati,

   glasno pridihavati,

   spitavati: kaj bu kaj za

   jesti i davati druge

   znake po kojima bi se

   moglo videti da si

   lakoten gladuš."


   "Če je juha kipuča,

   ni treba vu nju preveč

   puhati kak bik kad vidi

   kravu, pa da se sve z

   tanjura okoli preleva

   treba je po male v žlicu

   pripuhavati. A onda,

   ni lepo vu se z žlice vleči

   hlapljivo kak živina i

   srkati da se čuje kak

   struganje kravskog vagira

   ili škripanje kotača

   na zdencu".


   "Smrdeče štrunfe i obojke

   na nogah ne buš donesel

   vu fino društvo.

   To ti je za po doma.

   Za stolom ni dopuščeno

   pezdenje. Lepo se

   zdigneš i prejdeš nekam

   drugam v hiže i tam ga

   spezdiš potiho da se pezdec

   ne čuje do ljudeh, a ne bu

   se ni čutil jer se bu zmešal

   z drugim domačim

   hižnim smrdočinama."


   "Celo vreme pri jelu, gerdo

   je videti i čuti ak negdo

   z čubami kak prasica

   cmokoče, ak mu se scejava

   po bradi i anjcugu,

   a persti su mu masni kak da

   je z rokom napoja mešal.

   Ni treba roke brisati vu

   stolnjak tak da se

   to tam vidi."


   "Tuđu žensku pri stolu

   ne ščipati i pod stolom

   s kolenima smicati ili

   joj z rukom oko

   gač prčkati."

   "Ak su tu mužikaši,

   onda se bu i tancalo.

   Pri tancu tuđu babu nesmeš

   preveč stiskati tak da bi

   to videl njezin muž,

   a još menje da bi se videlo

   kak ju s nečim "tvrdim"

   po malo žuglaš i

   i na greh vlečeš."


   "To su najvažnejše regule

   kojih se treba držati,

   jer smo mi Hrvati kulturni

   europejski narod.

   A ima još regula za

   druge kojekakve prilike.

   Domoljublje i kultura

   su na prvom mestu"!

   BY EKY   Pogledaj u nebo i pjevaj
   jer sunce i za tebe
   besplatno sja


   Puno ljubavi svima
 • Na vrh