HOROSKOPAutor stranice: EKY

Tekst Copyright© 2002-2017, By Ivanka Kovaljesko - EKY *slobodno kopirajte*"RAK" 21.06.-21.07.

PRIRODNI ELEMENT: - Voda


KLJUČNI PLANETI: - Mjesec, Jupiter


OMILJENE BOJE: - Bijela, srebrna, boja pijeska, limun-žuta, morsko plava

DRAGI KAMEN: - Biser

KOVINA: - Srebro


SRODNE BILJKE: - Gospina trava nekoć je slovila kao učinkovito sredstvo za tjeranje 'zlih duhova tuge'. Danas se zna da je suhi ekstrakt njenog cvijeta djelotvoran prirodni antidepresiv.

Kozja krv je za tihe i ne odveć bolne nostalgije. Uspijeva samo u mirnim, zaštićenim mjestima kakva vole i Rakovi.

Peruniku su zvali cvijetom besmrtnosti. Bliska je Raku, koji čezne za prošlim vremenima i žudi da na trenutak zaustavi vrijeme.

Preporučuje se Rakovima koji se bave kreativnim poslom.


RAKOVI VOLE I: - Ljiljan, bijelu ružu, preuniku, Ivančicu, paprat.

MUŠKARACMUŠKARCI ROĐENI U OVOM ZNAKU NOSE SVOJU NAJVEČU SNAGU U SVOM RAZUMU I SNAŽNOM DUHU.

Rakom vlada negativni ženski princip (valovi života), pasivnost, privrženost, Mjesec (vode), zaštitničiki nježno. U ljubavi sklon pogrešnom izboru. Ovaj znak je za skriveni sex. Po pitanju vjernosti je nestabilan.

Privlače ga obiteljski tipovi s domaćinskim vrlinama. Ljubomoran, ali to skriva. Maštovitog i senzualnog karaktera Sreća u drugoj polovici života!

Osjećam!

POSEBNE ZNAČAJKE:

Oklop koji skriva unutarnji život. Roditeljstvo, hraniteljstvo, zaštitništvo, posrednička uloga. Tajne sposobnosti.

Rak je majka Zodijaka, sklon da stvara dom, štiteći i dajući zaštitu drugim ljudima. Izuzetno osjećajan znak kod kojega su osjećaji i realno iskustvo na većoj cijeni nego li hladna logika. Ovaj znak ima osjećaj za bit, korjene ili temelje – na što se god to odnosilo. Energija Raka je uvijek ograničavajuća, te nas vraća nazad na zemlju pružajući utjehu i emotivnost. Rak također ima razvijenu inuiciju koja mu pomaže da bi zaštitio ne samo svoje nego i tuđe osjećaje.

NJIHOVO JE GESLO: SVE ILI NIŠTA!!!

Rakovi potajno uživaju u pažnji i upijaju svaku koja im se ukaže. Imate izvanredan smisao za publicitet ali samo tada kada Vam odgovara da budete zapaženi. Vječni pesimizam nikada nije daleko od Vas koji je uvijek spreman pokvariti one rijetke divne uzlete na krilima Vaše mašte. Karma rakova je upravo naučiti ovladati nerijetko prisutnim strahovima koji Vas sputavaju za Vaše letove. U međuljudskim odnosima, Vi ste izvor diskrecije. Vaše suosjećanje je duboko i visokointuitivno.

ISPOLJAVAJU BLAGU NARAV, JER SVE POTEŠKOČE DRŽE U SEBI. VOLE DA IH SE UTJEŠI ALI NE TRAŽE SAŽALJENJE.I dekada:

Lijepa mlada žena sa cvijetom u ruci; znači radost, upotpunjenost, ljudskost, uglađenost i ono što čovjeka potiče na ljubav. Venera.

II dekada:

Čovjek i žena sjede za stolom s velikom hrpom novca pred sobom; predočuju živahnost žena, bogatstvo, obilje. Merkur.

III dekada:

Lovac svira u rog, nosi koplje na ramenu, a uza nj'' je pas; prikazuje lov, potjeru za bjeguncem, osvajanje dobara ratom, svađe i razmirice. Mjesec!

Niži tip:


Škrta i povučena osoba koja izbjegava odgovornosti i robuje predrasudama, često alkoholičar s obzirom da je mjesec vladar uživaoca pića.

Viši tip:

Tankočutan, vrhunski umjetnik, veliki domoljub i borac za slobodu.

Bolesti:


Jetra, želudac

Slažu se:


Djevica, Škorpion, Ribe

Brak:


Škorpion, Ribe

Neutralni:


Bik, Blizanci, Lav, Strijelac, Vodenjak

Nepovoljni:


Ovan, Vaga, Jarac


 • ASTROPSIHOLOGIJA:


 • Unatoč preosjetljivosti Rakovi su ipak izdržljivi, prilagodljivi, zatim vrlo strpljivi i puni razumijevanja, čak i poistovjećivanja s tuđim radostima i bolima. Ovakvo reagiranje Raka dovodi do pretjerivanja i u dobru i u zlu.

  Rakovi su stalno razapeti između mjesečevog utjecaja i zemljine gravitavije, između razuma i osjećaja. Ljubav i prijateljstvo su Raku najvažnije komponente, a glad za nježnoću skoro neutaživa. Kod Rakova nailazimo na najveći broj osjećaja koji uznemiruju ljudsku dušu, od najčišće radosti do duboke melankolije, oni su prava mjesečeva djeca, najčešće preosjetljivi, ali ipak otvoreni za sve vrste emocija.

  Unatoč preosjetljivosti Rakovi su ipak izdržljivi, prilagodljivi, zatim vrlo strpljivi i puni razumijevanja, čak i poistovjećivanja s tuđim radostima i bolima. Ovakvo reagiranje Raka dovodi do pretjerivanja i u dobru i u zlu. Rakovi su idealisti koji se često razočaraju u drugima. Oni često naslute "pravi trenutak" i pravu priliku, ali rijetko imaju smjelosti i djelovati ili odlučivati prema naslućenom, pa je mnogo razočarenja u njihovom životu.

  Ima u Raku i upornosti i tvrdoglavosti, no češće je pasivno uporan. Njegov osjećajni svijet je zbog ranjivosti i osjetljivosti uglavnom sakriven, no u tim skrovitim dubinama stanuje vrlo živa inteligencija, često ima umjetnočkog dara, a spretan je i na ostalim područjima, a ima i naglašenu intuiciju. No, često je i sramežljiv, ponekad hipohondor, a zbog preosjetljivosti može postati egocentričan, pa čak i materijalist (koristoljubiv).

  Rakovi koji nađu dobar oslonac u životu postaju vrlo uspješni. Život Rakova se odvija u velikim krajnostima, od ogromne sreće do krajnjih granica patnje. Često su nepovjerljivi i ponekad se muče s kompleksom niže vrijednosti. Sanjari koji pomalo nerealno ulijeću u nepotrebne rizike, lako se uzbuđuju (vrlo osjetljiv obrambeni mehanizam) uglavnom su ljubomorni, žele da ih svi razumiju, ponekad uživaju čak i u tome da ih svi sažaljevaju dok pate, oni stalno traže dokazivanje ljubavi, inače su idealni partneri uvjek spremni pomoći.

  Njihova promjenjiva ćud se kreće poput mjesečevih mijena, ako su rođeni pod "sretnim Mjesecom" onda su idelani ljudi,ako je kontra, ako su zli, onda gori ne mogu biti. To su te krajnosti.Rakovi obično izbjegavaju konflikte, jer nemaju hrabrosti suprotstaviti se često im drugi "kroje sudbinu".

  Žene Rakovi su zbog utjecaja mjeseca u svom (ženstvenom) elementu u pravom smislu te riječi, a muški Rakovi su ma koliko muževni bili, ipak prilično "feminizirani". Rak nije nasrtljivi ljubavnik,često se pravi naivnij nego što jest, glumeći nezainteresiranog promatrača, on voli da ga se osvaja . Rakovi se teško odvajaju od majke (edipov kompleks) jer zapravo stalno traže zaštitu. Rak voli udobnosti i može poslovno biti vrlo uspješan da bi si osigurao udobnost doma.No, voli i putovanja.

  Do cilja se kreću "rakovom brzinom: korak naprijed, dva nazad", ali kad im je cilj na dohvat ruke brzo ga ščepaju, ne puštajući ga ni po koju cijenu iz ruku.Dakle, ovaj znak ima prilično kompliciran karakter.

 • Horoskop i pokloni:


  Rakovi su vodeni znak i pripadnici ovog znaka izuzetno su emocionalni.

  Darujte im darove i poklone koji će im pružiti osjećaj sigurnosti, tuđe brige i pažnje.

  Prilikom darivanja potrebno je voditi računa o sveukupnoj atmosferi jer rakovi su osjetljivi i reagiraju i na najmanju sitnicu.

  Muški rakovi izlaskom na večeru u njegov omiljeni restoran i najskupljim vinom biti će i više nego zadovoljni i oduševljeni, a ukoliko želite uštedjeti biti će dovoljno i toplo rublje ili kasica prasica. • LEGENDE:


  Legenda kaže da je Heraklo (Herkul) dobio nalog od mikenskog kralja Euristeja da ubije strašnu Hidru koja je živjela u Argolidi. Tu u močvarama pokraj grada Lerne, ubijala je stoku i ljude i radila mnoga zla. Hidra je bila devetoglava zmija od kojih je osam glava bilo smrtnih a samo deveta, ona u sredini, besmrtna. U borbu protiv Hidre, Heraklo je krenuo zajedno sa Jolajom. Zapaljivim strijelama istjerali su Hidru iz jazbine a onda ju je Heraklo počeo udarati motkom. Ali, kad god bi joj neku glavu otkinuo, na njeno mjesto bi odmah izrasle druge dvije! Međutim, Jolaj je ipak uspijevao da u pojedinim trenucima prođe užarenim ugarcima preko Hidrinog vrata (onog sa kojeg bi bila otkinuta glava) i tako ovoj uskrati mogućnost da stvori nove glave.

  Kada je već bilo jasno da će Heraklo pobijediti, Hidri je priskočila u pomoć Zeusova žena (i sestra) boginja Hera, koja nije voljela Herakla i koja Hidri šalje u pomoć jednog velikog raka sa oklopom, koji ranjava heroja u nogu.

  Heraklo je i njega brzo savladao.

  Najzad, Heraklo pobijedi i posljednju, devetu Hidrinu glavu a zatim je zakopa pored puta stavivši na nju težak kamen. U Hidrinu krv, je, potom, umočio svoje strijele koje su, kasnije, njegovim neprijateljima nanosile smrtonosne povrede. A Hera, u znak zahvalnosti, postavi onog raka na nebo i podari mu sazviježđe koje je danas poznato pod tim imenom.

 • ZLOBNI HORROSKOP:


  Posesivni luđaci, uvrijede se ako im "dobro jutro" niste zaželjeli u pravilnoj intonaciji, mijenjaju raspoloženje kako im padne na pamet.

 • Istaknuti Rak:

  George Bush.

 • RAKOVICE ili-ti RAČICE:


  Unatoč oklopu, račice su meke i podatne. Nježne, nesigurne, blage.

  Kad popizde, to je isforsirano, više zato jer misle da trebaju napraviti scenu nego zato što se zbilja žele svađati.

  Račice vole romantiku, vole dodire, šaputanje, zavođenje. Izrazito su privržene i teško se pomire s odjebavanjem.

  Račice su opasne ako želite neobavezni seks jer će se emotivno vezati uz vas čim stignete do skidanja grudnjaka i bit će suza kada shvate da niste baš zainteresirani za onu romantičnu komediju sutra navečer na RTL-u...

  U krevetu vole nježnost, polagan seks, a ako se i odvaže na malo agresive, to je više zbog partnera nego zbog sebe.

  Račice su nesputane romantičarke, vrlo senzibilne i lako ih je povrijediti.

 • Što vole a što mrze horoskopski znakovi?


 • Vole:


  Oduševljavaju se osobama koje se slažu s njihovim majkama. Vole razgovarati o prošlosti, pogotovo o svom rodoslovlju. Gane ih kad se netko sjeti njihovog rođendana i zaželi im nešto lijepo. Odgovara im mirna, radna atmosfera u kojoj se zna tko što radi.

 • Mrze:


  Rakovi se vrlo teško suočavaju s kriznim stanjima, bilo da je riječ o tuđim ili njihovim vlastitim. Smrtno ćete ih uvrijediti ukoliko odbijete jesti hranu koju su skuhali. Isto tako ih iritira ukoliko netko ne zapamti ono što su mu rekli.

 • Tko kako oprašta:


  Raku je potrebno puno ispričavanja.

  Rak je znak koji često mijenja raspoloženje, a voli se i osvećivati za stvari koje su mu nanijele bol.

  Teško će oprostiti nevjeru ili izdaju njegove tajne.

  Oprostit će samo ako vidi da se druga strana jako potrudila ispričati i dobro mu objasnila zašto se kaje.

  Mali znak pažnje također nije na odmet.

 • KAKO IZLAZE IZ NEVOLJE?


  RAK – Snalažljiviji nego što izgleda, mada "hvata" na sentimentalnost i prenemaže se kako bi dobio na vremenu, dok smišlja kako da se izvuče iz nevolje.

  Izlaz traži u piću, hrani ili kod šefa kod koga je već, "cinkarenjem" prikupio poene. Ali, ako mu on ne pomogne, napravit će intrigu i optužiti kolege, pa će ih iz nekog prikrajka gledati kako se koprcaju.

  A on će se povući par koraka unazad i čekati da opasnost prođe.

 • Kako mole znakovi Zodijaka?


  O, moj Bože!!!

 • Čega se boji astrološki Rak?


  Strah od nepripadanja. Vaša brižna i osjećajna narav ima izražene zaštitničke sklonosti. Važan vam je osjećaj da vas trebaju, da osjetite emotivnu sigurnost u krugu obitelji, s ljudima koji vas vole. Premda je vaš način ponašanja pomalo oprezan, često konzervativan, vaši su osjećaji snažni, topli i neizmjerni.

  Najviše se bojite nepripadanja, kad samoća prijeti da nećete imati kamo usmjeriti svoje osjećaje. Kad vas zarobi strah, pretjerano zaštitničko ponašanje guši vaše bližnje. Počinjete manipulirati osjećajima tražeći pažnju za ono što radite za druge. Umjesto zbližavanja, stvarate otpor, zadirete previše u tuđu intimu.

  Premda vam je kao izrazito osjećajnoj osobi teško biti objektivan, pokušajte hladne glave analizirati situaciju i dati drugima više prostora. Bliskost i tajne koje drugi dijele s vama su povlastica, a ne obveza. Budite na toj povlastici zahvalni.

  Mašta pothranjuje strahove. Gotovo je lakše govoriti o tome na kojem životnom području Rak ne pokazuje strah nego obrnuto. Obzirom da je ovaj čovjek vrlo vezan za obitelj, dom i zavičaj, na top listi strahova tipičnog Raka vodi strah od raspada obitelji. Sama pomisao na razvod braka, bračnu nevjeru, gubitak ili odlazak djece iz roditeljskog doma i slične nevolje, Raka gura u duboku depresiju.

  Sličan, gotovo paranoičan strah, pokazuje od preseljenja, gubitka ili oštećenja doma, i tu je poslovično bujna mašta ovog znaka u stanju proizvesti gotovo nepreglednu paletu imaginarnih nesreća i nevolja koje mogu zadesiti njegov dom ili kuću.

  Rak se također iskreno pribojava zlobe, osvete, izazivanja, svađa i nesloge, a velik dio svog profesionalnog života provest će u stalnoj strepnji od šikaniranja od strane nadređenih.

 • Kako zavodi pojedini horoskopski znak?


  Muškarac Rak spada među osjećajnije znakove Zodijaka. Prvi puta kada budete vodili ljubav za njega će to biti već "gotova stvar". Rak će tada svoj život u potpunosti podrediti vama, nazivat će vas često dok ste na poslu, a kao partner bit će pomalo posesivan.

  Premda je emotivno dosta otvoren rijetko govori o svojim potrebama.

  U životu voli scene, drame i filmske obrate. Dan kada upoznate njegovu majku smatrajte možda i najvažnijim danom.

  Njen ukus, njen stav i mišljenje bit će od posebne, čak i ključne važnosti za vašu vezu.

  Poštedite sebe muka i ne ulazite u konflikte s njom.

  Bolje joj budite prijatelj, jer u suprotnom sa njim nećete imati nikakve šanse.

 • Kako se zabavljaju pojedini znakovi u slobodno vrijeme?


  Rakovi k'o Rakovi - obiteljski!

  Svoje slobodno vrijeme vole provoditi kod kuće.

  Zvuči vam dosadno?

  E, pa njima ne zvuči!

  Rakovi u slobodno vrijeme pripremaju u kuhinji neki novi specijalitet ili spremaju sve za veliki roštilj koji su isplanirali.

 • Partnera u nevjeri otkriva njegov horoskopski znak


 • VARAJU:


  Rakovi ne žele izgubiti sigurnost, ali ni ljubavnika. Na nevjeru će upozoriti često izgovaranje umorom i opterećenošću obvezama. Postane li Rak rastrošan, a vi ne znate na što troši novac, pojačajte oprez.

 • REAGIRAJU:


  Prijevara na Raka ostavlja trajne posljedice. Nakon što ga partner prevari, u svakoj će sljedećoj vezi biti opterećen mišlju da ga čeka isto iskustvo. No kako obožavaju djecu i žele okupiti obitelj, spremni su sve oprostiti.

 • HOROSKOP I ZDRAVLJE:


  Promjenjivo raspoloženje, nestabilno zdravlje. Vodeni Rak spada u red osjetljivih znakova, i u emocionalnom i u zdravstvenom pogledu. U djetinjstvu je često boležljiv, nije sklon tjelovježbi ni sportu, jedino ga plivanje veseli. Kod ljudskog tijela "smjestio" se u predjelu prsnog koša i želuca, pa ravna organima koji se tu nalaze (gornji trbuh, donji otvor želuca, pankreas). Međutim, kako je vrlo emotivan, spada i u psihički osjetljive znakove. Raspoloženje mu je promjenjivo, zabrinut je i sklon depresiji, a ono što ga najviše dira je obitelj.

  Taj znak pokazuje i kakvo je genetsko nasljeđe, a u astrologiji je povezan s materinstvom pa su pod njegovom ingerencijom i oni organi i tjelesne funkcije koje su dio procesa oplodnje, trudnoće i posttrudnoće (maternica, placenta, glatki mišići, rast, reproduktivni ciklusi, hranjenje, trudnoća, dojenje). Sklon je bolestima želuca i pankreasa, dijabetesu, upalama mjehura, trudničkim tegobama, psihičkim smetnjama, postporođajnoj depresiji.

  Zdravlju mu pomaže izvorska voda, čaj, te voće i povrće koje je bogato tekućinom.

  Zelena salata je njegova biljka, zeleni krastavac i drugo sirovo povrće.

 • Tjelovježba:


  Plivanje.

  Za Rakove koji bi željeli izgubiti koji kilogram viška, plivanje je svakako idealan sport.

  Ponajprije će ženski pripadnici ovog znaka profitirati odluče li slobodno vrijeme iskoristiti za plivanje u bazenu, a ljeti u moru i drugim vodama.

  Ako i niste majstor u plivanju, nemojte se uzbuđivati.

  Imajte na umu da "rekreativci" svojim neizvježbanim pokretima i neusklađenim plivanjem sagorijevaju mnogo više kalorija nego profesionalci.  ŽENA


  ROĐENA U OVOM ZNAKU JE SKROMNA I NESEBIČNA, S BESKRAJNIM STRPLJENJEM, POTEŠKOČE SVLADAVA ŠUTKE I SAMA SNOSI TEGOBE.


  Živi u vječnoj nadi da će dobiti priznanje za svoj trud, od svoje djece, no to se nikad ne ispunjava.

  Veliki dio mladosti proživi u mašti i snovima.

  Teško radi i snagu joj daje vjera u bolju budučnost.

  Za nju ostaje kao glavno geslo: sutra će biti bolje!

  Voli maštati i u mašti proživljava sve što joj život nije pružio.

  Žena rođena u znaku raka posjeduje samokontrolu nad sopstvenom prirodom,

  Njena lucidnost, upornost i kreativnost je velika, ako se još nije iskazala, neće na to dugo čekati.

  Ona bježi od običnih, trivijalnih stvari.

  Cijeni kreaciju duha u kojima svjetlucaju varnice ljepote, inteligencije, lucidnosti i duhovnosti.

  Njena hipersenzibilnost čini ju impresivnijom i drugačijom od ostalih ljudi.

  Zahvaljujući toj osobini, ona instiktivno osjeća osobe i mjesta koja joj odgovaraju i kojima je sklona, to je izuzetno korisna osobina, pa bi trebala i dalje nastaviti slušati svoj unutarnji glas. (unutarnji kompas)

  Njena ličnost zraći neodoljivim magnetizmom što je čini poželjnom u društvu u kojemu se kreće.

  Još jedna osobina koja ju odlikuje jeste zanimljivo pripovjedanje, puna je kreativnosti u kazivanju priča u kojima se mješaju fantastika, duhovnosti i snovi. Njeni slušatelji su uvijek očarani, mogla bi biti izvrstan advokat ili savršen glumac, jer se zna potpuno transformirati u zamišljeni lik.

  Oduševljavaju je najnovija otkrića u domenu astronomskih znanosti.

  U njoj drijema čarobnjak, privlače je tajna učenja i alkemija, mješanje ljekovitih trava i spravljanje napitaka, koktela i eliksira za dobro zdravlje i dugovječnost.

  Njena intuitivna priroda osjeća da se iza privida stvari, uvjek krije još nešto.

  Nije osvetoljubiva i sebična i ne oklijeva da svoje znanje prenese drugima.

  Ipak nitko nije savršen pa ni ona, postoji mrlja na njenom ponašanju: ona je strastvena osoba mada se to ne vidi, i ta osobina može ju ponekad dovesti do neželjenog afekta, burne reakcije, destrukcijei ekscesa.

  Žena rak sebe ostvaruje u obitelji, majčinstvo je vrhunac njezinih želja, a djeci i partneru se posvečuje s največom predanošču. Emotivna i strstvena zarana počinje sentimentalni život. Premda emotivna, spolnost joj nije presudna u životu, jer pretpostavlja duševnu erotskoj strani ljubavi.

  Tjelesna strast je u njoj stoga latentna, premda ju krase raskošne emocije, čar mjeseca i noći.

  Koji put kapriciozna i hirovita, ali uvjek ljupka i senzualna, podanica mjeseca ne odlikuje se borbenošču i ambicijom. Ona traži da ju netko štiti i vodi kroz život, u osnovi stidljiva i u vječito strahu da nije dovoljno mlada, lijepa ili pametna, uvjek je spremna zavući se u svoju ljušturu i liti suze.

  Njene emocije su delikatne, odmjerene, pune ljubaznosti i pažnje.

  Gotovo nikad ne uletava u neku vezu glavom bez obzira, a avanture su same po sebi isključene.

  Voli romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da bi se osjećala sasvim ispunjeno. Izabranik će trebati neprekidno dokazivati svoju ljubav i paziti da ju ne kritizira ili nedaj bože ismijava.

  Sigurno je da neće imati problema da nađe osobu svog života, jer je ona osoba idealna za život u dvoje.

  Lako se prilagodi volji muža i ako je voljena, u mužu gleda svog idola. • Vrlo je posesivna ali ne i agresivna.


  Osjetljiva je na komplimente, rado ih prima i dugo pamti.

  Pustit će koju suzu i čekati da joj se dragi vrati, jer strpljenje je njezina največa vrlina.

  Romantična atmosfera na početku veze je neophodna, ne može zamisliti osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi.

  Kasnije se potpuno preda, mada nikad ne gubi prisebnost.

  Uvijek je okružena osobama suprotnog spola, pa može sebi dozvoliti da bude izbirljiva. Ipak tu za nju leži glavna opasnost, ponekad nije sigurna da je napravila dobar izbor, pa je sklona pretjeranom kolebanju.

  Poslije prvih godina braka doživi neka teška razočarenja, kako voli obitelj i dom, bori se za opstanak braka i onda kada se ljubav ugasila, što ne želi iskazati.

  Ne osvrče se previše u prošlost, zahvaljujuči nepresušnom šarmu budučnost joj je svijetla.

  Mjesečeva žena nije nikad predvidiva ili dosadna.

  U kišnom će razdoblju s partnerom podijeliti vlastitu sjetu, dok će sunčani dani probuditi u njoj šaljivicu koja će nasmijati i zabaviti sve oko sebe.

  Njena požrtvovnost graniči s herojstvom, a za majčinstvo nema boljeg znaka od žene raka.

  Muškarac koji će joj ponuditi iskrenu ljubav i odanost, zaštitu i obožavanje, dobit će zauzvrat

  NAJBOLJU SUPRUGU NA SVIJETU.
 • MUŠKI NAČIN:


  Luda kučka.

  Nijedna žena u tom znaku nije normalna. Znate onaj tip žena koje se manijakalno smiju s grčom ludila na licu i krvavim nožem u ruci dok stoje na rubu zgrade koja je puna leševa i u plamenu i u koju policija mora sasuti dva šaržera da bi je eliminirala?

  To je Račica.

  Nije slučajno što je u korijenu riječi luđak (/loonatic/) mjesec, tj. vladar ovog znaka. Imate posla s neuračunljivom osobom koja mijenja svoju osobnost iz krajnosti u krajnost.

  Jednog dana se pretvara u vašeg najgoreg neprijatelja i sadista, dok je sljedećeg opet ona "stara", doduše s blagom amnezijom što se tiče nedavnih događanja kada vam je sisala krv ili zabola nož u leđa. Ne mora postojati razlog za ove promjene osobnosti, vilenjaci u njihovim glavama su dovoljni sami sebi.

  Ako želite imati tempiranu bombu pored sebe koja vam eksplodira u facu svakih par dana, samo naprijed.

 • Horoskop i pokloni:


  Ženski pripadnici rakova oduševit će se rukom rađenim poklonima bez obzira da li je kupljen ili ste samostalno napravili neku sitnicu, a možete im darovati i grudnjak ili vestu.

 • Mane:


  Može biti hirovita i svojevoljna, prosjetljiva, ćudljiva i promjenjiva.

  Sklona je samosažaljenju, ljubomori i posesivnosti.

  Nastoji manipulirati partnerom i okolinom.

  Zbog čestih promjena raspoloženja, naporna je za okolinu.
  Autor stranice: Eky. 30.02.2014.
  ASTROPREDVIĐANJA ZA 2022 - GODINU


  RAK  Godišnji horoskop za 2022. za Raka poručuje pripadnicima ovoga znaka da je stiglo vrijeme za jedan lagani redizajn života ili, ako želite izravnije – promjene koje je nužno napraviti kako bi se život promijenio na bolje, ma koliko to vama trenutno zvučalo prilično nevjerojatno. Promjene su u zraku. Ljudi rođeni u znaku Raka često osjećaju tjeskobu kada je riječ o promjenama, ali čim se njima prilagode, sve je u redu. Najbolje je uvijek imati na umu da nisu sve promjene negativne. Zvijezde ove godine spremaju sjajne stvari za Rakove, ali samo ako su otvoreni za nove mogućnosti.

 • LJUBAV


  Venera će ove godine proći kroz sve znakove, ali godinu započinje i završava u Jarcu. To znači da će se vaši bliski odnosi, uključujući i romantične veze, ove godine vjerojatno još više zbližiti! Ako ste imali problema u romantičnim vezama, ti će se problemi vjerojatno riješiti 2022. Ako vaša romantična veza već dobro ide, ona će vjerojatno dobiti dodatni poticaj sreće poput bebe! Što se tiče obitelji, bit ćete blagoslovljeni Marsom u Vagi u prvoj polovici godine. To će vas potaknuti da više vremena provodite kod kuće. To uključuje i provođenje vremena s članovima obitelji i rad na projektima kućanstva. Članovi obitelji koji ne žive blizu će vas početi češće posjećivati. Sve to ponekad može biti malo stresno i fizički iscrpljujuće, ali na kraju će se isplatiti.

 • ZDRAVLJE


  Godišnji horoskop Raka za 2022. godinu pokazuje da je ova godina savršeno vrijeme da se usredotočite na svoje duhovno i mentalno zdravlje. Neptun ove godine ima velik utjecaj na vaše mentalno zdravlje i potiče vas da poboljšate svoju duhovnost. Nađite vremena da ponovno otkrijete ono što vam olakšava duh, čak iako to nije posebno religiozne naravi. Slušajte svoju intuiciju. Što se tiče fizičkog zdravlja, do sredine proljeća bit će promjenjivo i nestabilno, uzrokovano malo slabijim imunitetom, tako da obratite pažnju na to. Ostatak godine će vam biti stabilno.

 • OBITELJ


  Energija Jarca koja je prevladavala u 2022. godini u 2022. neće imati toliko utjecaja na događaje. Jedini planet koji je još u Jarcu je Pluton i zbog toga će tema promjene postojećeg stanja i preispitivanja tradicija i normi i dalje biti aktualna. Jupiter i Saturn su se preselili u Vodenjaka i sada ćemo više biti usmjereni prema budućnosti.

 • POSAO


  Dragi Rakovi, Nova 2022. Godina će započeti dinamično, s velikim izazovima. Mars koji vlada vašim područjem rada i karijere u siječnju će napraviti kvadrat sa Saturnom i Jupiterom te u konjunkciji s Uranom. Naići ćete na kašnjenja u platnom prometu, a u odnosima sa suradnicima imat ćete neočekivane nesuglasice zbog kojih ćete stare zamijeniti novim. Izbjegavajte velika i rizična ulaganja. Veljača vam donosi poboljšanje odnosa s poslovnim partnerima i uspjeh u javnosti i poslovima vezanim uz transport i logistiku. Imat ćete dobar osjećaj kako pružiti podršku tamo gdje vam je potrebna.

  Tijekom ožujka uspostavit ćete stabilno poslovanje i stabilan prihod. Čuvajte se sumnjivih ljudi i ponuda suradnje od ljudi koji vam ne ulijevaju povjerenje tijekom travnja. Tijekom svibnja ćete imati koristi od uvođenja novih metoda u svoj način rada i imat ćete dobar osjećaj za suradnju.

  Mars će proći kroz vaš znak i ojačati vaše liderske sposobnosti, ali će vam donijeti i puno posla i odgovornosti. Tijekom lipnja raskinut ćete jedno partnerstvo zbog sukoba interesa. Srpanj će vam biti težak mjesec što se tiče financija. Mars će napraviti opoziciju sa Saturnom, a kvadrat s Uranom i učinit će vas sklonim brzopletim potezima, dok će vaše platne transakcije biti u zastoju zbog neplaćenih dugova. Krajem kolovoza moći ćete se izvući iz ovih teškoća, ali budite oprezni početkom rujna da vas netko ne prevari u smislu suradnje koja bi vam nanijela gubitke.

  Tijekom rujna i listopada poboljšat ćete odnose s poslovnim partnerima i postići uspjeh u javnosti. Vaše će se platne transakcije poboljšati. Dobit ćete kroz ulaganja u modernu tehnologiju i IT sektor. Pomrčina Sunca u prosincu donijet će vam poteškoće na području usluga i u odnosima s kolegama s posla. Ovo nije vrijeme za ulazak u velike projekte.

  Nezaposleni rakovi imat će najviše beneficija za dobivanje stalnog zaposlenja tijekom veljače, ožujka, svibnja i rujna. Bit će potrebne vaše liderske sposobnosti, radno iskustvo i spremnost za timski rad.

 • NOVAC


  Početkom godine financijsko stanje neće biti stabilno. Prva tri mjeseca u godini bit će prilično teška jer ćete imati neplanirane troškove koji će vam otežati financijsko stanje. Međutim, od travnja se situacija mijenja jer ćete doći do novčane dobiti koja će riješiti sve vaše financijske probleme.

 • SREĆA


  Ako ste u vezi: Početak godine bit će vam težak jer ćete imati dojam da vas partner previše pritiska i guši, pa ćete htjeti više slobode zbog kvadrata Saturna s Uranom, vi čak će razmišljati o napuštanju partnera. U lipnju, srpnju i prosincu opet ćete osjetiti te pritiske i biti skloni iznenadnim reakcijama. Srećom, bit će vam jasno da glavni uzrok nije vaš partner nego vanjske okolnosti. Sklad u vezi ćete imati većinom u ožujku i rujnu kada će vam partner pružiti bezrezervnu podršku i kada ćete se moći emocionalno pomiriti. Trebat će vam više emocionalne podrške od voljene osobe, a dobit ćete je tijekom travnja, svibnja, kolovoza i listopada. Od studenog do kraja godine trebat će vam više zabave i zajedničkih izleta.

  Ako ste slobodni: početak 2022. donosi vam poteškoće na polju ljubavi. Pojavit će se različiti ljudi koji će vam se pokušati približiti, ali svi će vam se ponašati odbojno. S druge strane, netko tko posjeduje kvalitete koje tražite činit će se kao da ne postoji. Ljeto vam donosi burne, napete i prolazne avanture koje bi bilo najbolje izbjeći ako možete. Tek od druge polovice rujna ulazite u razdoblje kada ćete upoznati nekoga tko vam može biti adekvatan zaljubljeni partner. Nešto stariji Rakovi pokušat će se približiti osobi u koju su dugo bili zaljubljeni, no stalno će nailaziti na zid i na kraju shvatiti da neće uspjeti. Tek na jesen imat ćete priliku upoznati nekoga tko bi vam bio blizak.

 • FINANCIJE


  Očekuje vas izuzetno uspješna poslovna godina. Konačno ćete biti nagrađeni za trud koji ulažete u posao. Ako ste čekali pravi trenutak za pokretanje privatnog posla, ovo je dobra godina za to. U listopadu i studenom imate sjajne aspekte za rad sa strancima i odlazak u inozemstvo. Ako vam se ukaže prilika, ne propustite je.

  Ako ste sanjali da ste na vodećoj poziciji, u prosincu bi vaši snovi mogli postati stvarnost. Ako već dugo nemate posao, znajte da će se vaša situacija u rujnu dramatično poboljšati. Saturn će vam 2022. donijeti uspjeh u svemu što poduzmete.

  Sredinom godine možete očekivati ??veći priljev novca koji će biti izvrstan dodatak vašem kućnom proračunu.

 • SAVJET ASTROLOGA


  Ovo je zaista sjajna godina za vas. Sve će vam dobro proći, no i dalje ćete biti najviše zadovoljni svojim emocionalnim i obiteljskim životom. Financijska situacija bit će malo drugačija. Imat ćete više novca nego 2022. pa ćete se i zbog toga osjećati sretnije i sigurnije. Pokušajte biti malo manje nervozni ove godine i nemojte ljutiti svoj bijes na ljude koji su vam bliski samo zato što znate da vas neće kriviti za to. Iako volite brzo sklapati prijateljstva, budite oprezni i ne vjerujte ljudima koje ne poznajete dobro. Neće vas razumjeti, a zbog toga možete imati puno velikih problema. Vaši prijatelji će u vama pronaći udobnost koja im je potrebna. Morate im pomoći, ali nemojte sve uzeti k srcu jer ćete potrošiti puno energije, pa nećete imati snage riješiti svoje probleme.

  Odnosi s obitelji bit će više nego izvrsni i uživat ćete u svakom trenutku provedenom s njima. Budući da živite od sjećanja, moguće je da ćete se ove godine češće sjećati ljudi kojih dugo nije bilo u životu. Vaš odnos s djecom, ako ih imate, mnogo će se poboljšati i predstavit će im se u novom svjetlu, kao osoba koju dosad nisu vidjeli. Bit će oduševljeni, a mnogo će vam značiti kada shvatite da će biti jako zadovoljni vašom promjenom. Ako nemate djecu i želite proširiti obitelj, ova je godina idealna za to. Svakako češće posjećujte roditelje ili stariju rodbinu jer će i oni uživati ??u vašem društvu, a ni vama neće biti loše.

  INDIJANSKI HOROSKOP
 • MJESEC ŽARKOG SUNCA

 • Djetlić od 21. lipnja do 21. srpnja (Rak)


  Ljudi rođeni u Mjesecu žarkog sunca, imaju Karneol za znak u svijetu minerala. Divlju ružu za znak u biljnom svijetu te djetlića za znak u životinjskom svijetu. Njihova boja je ružičasta, boja ruže i detlića, a pripadaju klanu žaba.

  Kamen ovih ljudi je kao i mahovinasti ahat, kalcedon—kripto kristalni oblik kvarcnog kamena. Karneol je prozirni kalcedon, čija boja može varirati od ružičaste preko crvene do žute. Žuta vrsta se obično naziva sardinom, dok se naziv "kornalin" koristi samo za prozirne vrste ovog minerala. Mliječni oblik ovog kamena je jaspis.

  Karneol je još od najranijeg doba u svim djelovima svijeta prerađivan u nakit i druge ukrasne predmete. On je čak bio prvi tvrdi kamen, u kojemu su u stara vremena rađene gravure. Karneol je zbog svoje boje često dovođen u vezu sa krvlju i često je korišten za liječenje povreda, jer se smatralo da može zaustaviti krvarenje iz rana. U takvim situacijama bi ga vezivali na uzicu ili kožnatu traku i iznad rane njihali kao klatno, jer se smatralo da kružni pokreti smanjuju otjecanje krvi i pomažu u izlječenju.

  Karneol se zbog svoje boje i svojih svojstava dovodi u vezu i sa ljudskim srcem. Karneol je važio za poklon srca, i zato je često uručivan drugima kao simbol potvrđivanja ljubavi. U stara vremena se vjerovalo, da će nošenje karneola doprinijeti da srce ostane zdravo i otvoreno za sve osjećaje, koji se u njega slijevaju. Majke su često nosile karneol, kako bi svoje srce otvorile za potrebe i brige svoje djece.

  Ljudi rođeni u znaku Djetlića često su, kao i njihov kamen, zaokupljeni mišlju kako ukrasiti okolinu, a posebno svoj dom, jer im je posebno stalo do udobnog i lijepog doma. Oni su vrlo privrženi kući i najbolje se osjećaju kada je njihova okolina u fizičkom, duhovnom i emocionalnom smislu u redu i uz to lijepo izgleda. Njih će kao i njihov kamen brzo zaokupiti nove misli i osjećaji — i ako je ova promjena jednom nastupila, ostat će nepokolebljivo pri svom konceptu, za koji su se jednom zauvijek odlučili. Ipak, prije no što dopuste bilo koju novost u svoj život, provest će dosta vremena u odmjeravanju i analiziranju od čega se sastoje ove novosti, i kako će se uklopiti u druge koncepte, koji određuju njihov život.

  Ljudi rođeni u znaku Djetlića, kao i njihov kamen, doslovno se u svakom pogledu vezuju za krv. Oni imaju tu sposobnost da otvoreno i nesmetano idu kroz život, kao što i krv slobodno i nesmetano teče kroz zdravo tijelo. Dobro je da se ljudi rođeni u znaku Djetlića u slučaju nevolje dovedu na lice mjesta, jer njihove intuitivne sposobnosti mogu pomoći, da se spozna pravi uzročnik nevolje, a njihovo brižno angažiranje povrijeđenoj osobi daje osjećaj, da će biti zbrinuta na najbolji mogući način.

  Oni su u potpunosti osjetljivi za signale i glasove vlastitog srca. Kada se jednom zaljube, onda je to ljubav koja se može nadograđivati i koja, sa izuzetkom nevjere s druge strane, svemu odoljeva. Kada se nalaze u svojoj unutarnjoj ravnoteži, ljudi ovog znaka su otvoreni i puni ljubavi za svoje bližnje. Njihova srca mogu sve što ih okružuje, bilo da se radi o biljkama, mineralima, životinjama ili ljudima, i formalno preplaviti svojom ljubavlju. Ljudi rođeni u znaku Djetlića su pažijivi roditelji, koji su spremni podnijeti velike žrtve za sreću svoje djece, i koji su često sposobni velikodušno definirati ono što se odnosi na njihovu djecu. Oni su ljudi, čija kuća često vrvi od djece, bilo da su njihova vlastita ili iz susjedstva, kojima je potrebna dodatna doza ljubavi ili pažnje — a kojima će ih ljudi rođeni u znaku Djetlića bogato obasuti.

  Biljka ovih ljudi je divlja ruža, onaj divni grm, koji je bio inspiracija bezbrojnim pjesmama i ljubavnim stihovima. Divlja ruža raste u obliku uspravnog grma, sa trnovitim granama. Boja može varirati od svjetlo do sjajno ružičaste. Kada cvjetovi otpadnu, formira se plod poznat kao šipak, u stvari crvena bobica. Šipak je jedna od vitaminima najbogatijih biljaka, koje uopće postoje. Ruže cvatu od svibnja do srpnja i u ovo vrijeme cijelu svoju okolinu obogaćuju divnim mirisom. Šipak se bere u jesen.

  Šipak se tijekom jeseni i zime može koristititi u sirovom stanju, ali on se može i sušiti i piti kao čaj, koristiti mljeven ili za pravljenje pekmeza.

  Šipak je zbog svog bogatog sadržaja vitamina C odlično sredstvo za liječenje prehlada, bolesti grla i gripe. Ako se cvijet divlje ruže potopi u kipuču vodu, dobit će se ukusan čaj, kiselkastog okusa, koji umirujuće djeluje na ljudski organizam. Također se i od oljuštenih grana i korjenja biljke može spravljati čaj, koji blagotvorno djeluje na prehlade. Ranije je čaj od šipka korišten za izbacivanje kamena iz žuči i bubrega, kao i za pročišćivanje krvi kod oboljelih od jetre. Tada se destilirana voda lišća i cvata koristila za jačanje srca, poticanje duha i svladavanje tjelesnih slabosti svake vrste, na koje je djelovalo blago rashladno svojstvo biljke.

  Stari narodi su šipak koristili zajedno sa metvicom i malinama kao čaj za očuvanje dobrog tjelesnog i duhovnog stanja, kako kod odraslih tako i kod djece.

  Ružina vodica koja se spravljala od latica biljke, korištena je u stara vremena u tinkturama za oči, da bi kod kihavice zašti­ tila oči od neugodnih nuspojava. Bilinari su divlju ružu također koristili za eliminiranje manje ugodnih mirisa onih biljaka, koje su se morale uzimati u medicinske svrhe. Latice ruže se i danas još uvek prerađuje u ulje, koje nalazi primjenu u proizvodnji parfema ili vodica za kosu, a suhe latice se stavljaju u mirisne vrećice, koje se drže u ormarima i ladicama. Ljudi rođeni u znaku Djetlića mogu od svoje biljke saznati o raznim mogućnostima koje poseduju.

  Oni kao i ruža mogu biti zaista lijepi ljudi, koji su u stanju da svojom ljepotom i svojom korisnošću inspirirati i druge. Rođeni u ovom znaku, kao i ruža, imaju nešto divlje u sebi i posebno jaku privlačnu snagu, ukoliko žive u odgovarajućim uvjetima. Kad se nalaze u punom cvatu mogu uveseliti svakog promatraća, a kad prvi cvjetovi počnu venuti, zamijenit će ih plodovi mudrosti, koji su tipični za ovu fazu. Ljudima rođenim u znaku Djetlića se kao i šipku, zbog njegove vanjštine, pridodaju oni vidljivi atributi, kojima su oni kako u fizičkom tako i u emotivnom smislu bogato obdareni. Pa ipak, u dubini duše ovih ljudi pritajeno je znanje koje može biti korisno kao i njihova nepritajena znanja, do kojih možemo prodrijeti, ako se potrudimo da prokrčimo put.

  Ljudi rođeni u znaku Djetlića, koji nisu postigli svoj unutarnji sklad, mogu izgledati isto onako prazno kao što neki ljudi šipak smatraju bezveznim. U ovom raspoloženju mogu postati čak spori i lijeni i prije će se gubiti u nerasplamsalim emocijama, nego što će se angažirati za neku realnu i postojanu stvar. Kad se ljudi rođeni u znaku djetlića nađu u stanju unutarnje disharmonije, izgledaju kao da nisu sposobni ni za kakva samostalna razmišljanja i radnje, niti za stabilnu emocionalnu vezu. Ali, ako su postigli svoj unutarnji sklad, bit će izuzetno osjećajni i u stanju prihvatiti i baviti se stvarima koje ih okružuju. Također će biti sposobni za samostalno donošenje odluka, bilo duhovne ili emocionalne prirode i stajat će čvrsto iza njih.

  Čaj od šipka ili ružinog lista može pomoći ljudima ovog znaka da pročiste svoju krv i da se zaštite od prehlada i gripe, kako se ove bolesti ne bi proširila na želudac i jetru ili zahvatile druge osjetijive unutarnje organe. Ovi čajevi isto tako mogu ojačati srce čovjeka ovog znaka, koje je ponekad potpuno oslabljeno njegovim bespoštednim rasipanjem ljubavi. Uravnoteženi ljudi znaka Djetlića su po pravilu dobrog zdravlja i uživaju u cvijetu i plodu svoje biljke kao i u ukusnim napicima ugodnog mirisa, koji im pomažu u očuvanju tjelesnog i duševnog zdravlja.

  Boja ljudi rođenih u znaku Djetlića je — ružičasta. Može biti ili ružičasta još nedostignute zrelosti ili ružičasta univerzalne ljubavi, koja liječi sve, - ovisno o tome, na kojem stupnju razvoja se nalazi Čovjek—Djetlić. Ljudi koji još nisu prodrijli do svojeg središta, često će biti preplavljeni morem uzburkanih emocija, koje će ih spriječavati da stignu do mjesta harmonije i unutarnjeg mira. Ali ljudi koji su ipak u životu pronašli svoj pravac, bit će u stanju da svoje emocije i osjećaje usmjere onim putem, kojim će moći pomagati svim ljudima sa kojima dolaze u dodir.

  Iznenadni izlijevi emocija ljudi rođenih u znaku Djetlića svakako su još više pojačani zbog njihove pripadnosti skupini Žaba. Pripadnici ovog klana često se nalaze u snažnoj, ali i besciljnoj struji vlastitih osječaja. Kod ljudi kojima upravlja Zaštitnica duha sa juga, bit će na prvom mjestu pojačana njihova prirodna obdarenost, jer ova Zaštitnica simbolizira vrijeme brzog rasta i povjerenja kao karakternu osobinu. Ovo nagoni ljude rođene u znaku Djetlića da intenzivno doživljavaju svoje osjećaje, a time stječu sposobnost da kroz život odrastu prije svega sa što je moguće većim povjerenjem u stvari.

  Njihov mjesec, Mjesec žarkog sunca, pomaže im da steknu stabilnost, mada donekle usporava njihov nagon za napredovanjem, jer vrijeme žarkog sunca je ono godišnje doba, kad, doduše, treba brzo rasti, ali samo u pravom smijeru. Sunce nam pomaže na taj način, što nam daje snagu za površne aktivnosti, a istovremeno nas usmjerava na pravi put. Ovo je mjesec ljetne sunčeve prekretnice, period kad sve biljke na zemlji nastoje procvasti i donijeti plodove.

  Životinjski znak judi rođenih u mjesecu žarkog sunca je Djetlić. Djetlić je ptica od posebnog značaja. On slovi za posebno hrabru pticu, koja je, kako legenda kaže, dobila crvena krila, kada se u namjeri da ugasi vatru, koju je zapalio duh zemljotresa, njoj previše približila, pa joj je rasplamsali plamen krila i rep obojio crvenom bojom. Ali, djetlići su posebno cijenjeni i zbog lupkanja, jer njihovo lupkanje kao i svako drugo predstavlja puls srca i zemlje. Djetlići se smatraju posebnim pticama i zbog njihovih pjesama, a njihovo perje korišteno je za izradu religioznih predmeta i kod održavanja ceremonija. Pošto im je perje crvene boje, često je vezivano za pojam krvi i prinošeno na žrtvu duhovima rata. Crveno perje djetlića koje je pričvršćeno na molitvenike smatrano je žrtvom rata protiv čovjekovih tjelesnih ili duhovnih neprijatelja.

  Ljudi ovog mjeseca mogu od djetlića saznati o svom latentno prisutnom mističnom daru, koji će izaći na svjetlo dana samo onda, kada se nađu u krajnje uravnotežnoj sredini. Ljudi ovog znaka sposobni su prodrijeti u realne sfere, ali i da stvari promatraju drugim očima. Oni su, zahvaljujući ovoj svojoj sposobnosti, vrlo intuitivni, a saznanja koja stječu na ovaj način pomažu im da u životu nađu pravi put. Mnogi ljudi rođeni u znaku Djetlića nisu svjesni snage koja ih prati kroz život, i teško objašnjavaju drugim ljudima, kako donose svoje odluke. Ljudi koji imaju logičniji način razmišljanja smatraju ih iracionalnim i nemarnim, jer suviše veruju u svoju intuiciju, pri čemu ni sami ne shvaćaju, koja to nevidljiva sila njima upravlja.

  Ljudima ovog mjeseca mora biti dopušteno da u životu pjevaju pjesme i udaraju u bubnjeve, svejedno šta u tom trenutku podrazumjevaju pod pjevanjem. Ali prije nego što dospiju u stanje unutarnje ravnoteže, da bi mogli pjevati ove svoje pjesme, potrebmo im je sigurno gnijezdo. Ljudi rođeni u znaku djetlića su privrženi kući i više od ostalih duboko u njima tinja želja za pravim domom. Oni neće biti sretni sve dok sebi ne urede udobno, harmonično gnijezdo, u koje se uvjek mogu vratiti nakon svojih letova. Jedan dio ovog harmoničnog gnijezda ipak moraju biti ljudi, sa kojima se osejćaju duboko povezani.

  Ljudi rođeni u znaku Djetlića mogu graditi izvrsna gnijezda, u kojima će živjeti oni sami, ali i drugi koje su oni izabrali. Svejedno koliko je njihov dom lijep, oni ga neće smatrati potpunim, ako ga ne dijele s nekim koga iskreno vole. Među-ljudski odnosi igraju vrlo važnu ulogu kod ovih ljudi i oni će, veči dio svoje energije potrošiti na to da sa drugima izgrade i učvrste dobre odnose.

  Ljudi ovog znaka su kao i djetlići dobri roditelji, koji svoju djecu okružuju ljubavlju i sigurnošću. Ali nasuprot djetlićima, imat će velike poteškoće da djeci dopuste da odu, kad dođe vrijeme da napuste roditeljsko gnijezdo. Takav dokaz njihove ljubavi je jedan od najtežih ispita, kojemu će se u svom životu djetlić morati podvrgnuti.

  Djeca rođena u znaku Djetlića ponekad puno traže i očekuju. Oni već tijekom svog djetinstva moraju dobiti toliko puno ljubavi, koliko će kasnije, kad odrastu pružati drugima. Ljubav im se često mora i formalno potvrđivati, a oni imaju jaku potrebu za sigurnim obiteljskim životom. Kao protunaknadu za ljubav i sigurnost, koje su tražili u djetinstvu, svojim bližnjima će kasnije poklanjati svu svoju ljubav i pažnju. Ako su u djetinstvu dobili sve ono što su tražili od svojih roditelja, kao odraslim ljudima bit će im lakše da dođu do dobre unutarnje ravnoteže.

  Ako su ljudi ovog znaka u bilo kojem životnom dobu jednom već osigurali sretan i siguran dom, sa svojim materinskim instinktima posvetit će se drugim višim ciljevima. Ljudi rođeni u znaku Djetlića svoju ljubav prvo će pokloniti obitelji u širem smislu, zatim svakome iz susjedstva i konačno cijeloj svojoj zemlji. Ali ovim bratimljenjem iz ljubavi neće biti u potpunosti ispunjeni, jer su dovoljno intuitivni i shvaćaju da njihovu ljubav ne mogu zadovoljiti velike i po želji izabrane grupe. Kada stignu do ove točke spoznaje, važno je da se okrenu sami sebi i posluhnu glasove svog srca te razmisle, tko bi trebao biti meta njihove ogromne ljubavi i naklonosti.

  Ljudi rođeni u znaku Djetlića moraju služit nečemu ili nekome, tko je veći od njih samih ili njihove obitelji.

  Ako sebi ne mogu osigurati materijalnu sigurnost, koja će im omogućiti da nastave sa svojim traganjima u drugim oblastima, postat će vrlo nesretni ljudi, i veliki dio svoje energije i vremena trošit će na negativne emocije, koje su njima ovladale. U takvim fazama su podložni nizu unutarnjih strujanja, koja proizlaze iz, toga što njihova krv i energija ne teku pravim kanalima, U tom teškom razdoblju ljudima rođenim u znaku Djetlića je potrebna sigurnost, kako u materijalnom tako i u duhovnom pogledu, da bi mogli postići potpuno ozdravljenje.

  Kada se ljudi drugih znakova nađu u ovoj poziciji na medicinskom kolu, imat će mogućnost i potrebu da pružaju i primaju ljubav, da stječu znanja i nauče, kako da sa puno povjerenja slijede svoja opažanja i intuiciju. Uvidjet će također i vlastitu potrebu za sigurnošću i otkrivanjem duhovnog puta u životu, koji će im pomoći da svoju životnu snagu, koja kroz sve nas protiče, usmjere u prave tijekove.

  Ljudi rođeni u znaku Djetlića slažu se sa ljudima iz znaka Pume i Zmije, koji također pripadaju klanu Žaba, kao i sa predstavnicima klana Kornjače, ljudima iz znaka Mrkog medvjeda, Dabra i Divlje guske, sa kojima se posebno dopunjavaju.

  KINESKI HOROSKOP
 • ŠTAKOR - 1913. 1925. 1937. 1949. 1961. 1973. 1985. 1997. 2009

 • Šarmantne strategije


  Kineski znak štakor nalazi se na prvom mjestu i ima najbolji položaj. Uz taj kineski znak vezuju se karakteristike inteligencija, dosjetljivost, razigranost, intuitivnost, mašta i radoznalost. Znak štakora voli naučiti nove stvari i dobro može protumačiti druge ljude.

  Oni svoje probleme čuvaju za sebe i ne djele ih s drugima no vrlo rado će pomoći prijatelju u nevolji i uvjek su spremni dati dobar savjet. Kineski znak štakor je znak s puno pozitivne snage poleta i energije vol pričati i veoma su šarmantni. Vrlo se dobro snalaze u svim životnim situacijama i uvjek se dočekaju na noge. Vrlo su moralno uzvišeni i pošteni. Vole uživati u životnim radostima i globalno su vrlo dobri ljudi.

  U svakom trenutku su spremni pomoći svom prijatelju u nevolji. U njihovim financijskim egzibicijama uglavnom im samo viša sila pomogne pa bi trebali malo više obratiti pozornost na financije i štednju.


 • Zdravlje štakora u kineskom horoskopu


  U globalu ovaj znak i osobe rođene u godini štakora imaju vrlo dobro zdravlje. Vole održavati svoju baštu i kuću i veliki su radnici. Kada sve naprave i odrade u svojoj kući spremni su pomoći i napraviti posao svom prijatelju. Trebali bi se čuvati visina i naručito nespretnog penjanja na ljestve.

  Vrlo su aktivna i radišna bića koja vole pokret i to ih čini zdravim. Povremeno mogu biti pomalo živčani i pod stresom i to bi trebali korigirati. Ako se svakodnevno bave tjelovježbom onda im je zdravlje i smirenost zagarantirana.


 • Karijera i ljubav štakora


  Ovaj znak ima veliku moć zapažanja i mudrosti i znaju otkriti što čovjeku nedostaje, imaju sposobnost da vide cijelu sliku kroz nekoliko njenih segmenata. Tim sposobnostima štakori su ko stvoreni za rješavanje problema i prije nego što se pojave. Štakori su izvrsni poduzimači i gazde posla. Vrlo lako mogu doći do sredstava sa svojom dobrom prosudbom. Vrlo su kreativni i treba im određena doza slobode kako bi ispoljili svoje najbolje poslovne osobine.

  Dobri poslovi za štakora su direktor i upravitelj, političar, naučnik, odvjetnik, sudac, pisac, umjetnik, glazbenik, vozač formule jedan.

  U ljubavi su pravi šarmeri. Vole se družiti i upoznavati nove ljude. Nakon prekida neke veze rjetko se vraćaju nazad. Veoma su vjerni dok su u vezi. Partner štakora mora biti pravi umjetnik kako bi ih pratio i uspio iole zadovoljiti. Vrlo dobro se slažu s Zmajom i majmunom a malo lošije odnosno nekompatibilni s konjem i zecom.

 • Znak štakora i pet elemenata


  Metalni štakor su ljudi rođeni u godinama 1900 i 1960. Ove osobe su pojedinci koji znaju što hoće i kako to dobiti bez obzira na žrtvu. U svojim osjećajima znaju ponekad ići iz krajnosti u krajnost. Ponekad su pomalo tvrdoglavi što bi mogao biti problem u odnosima.

  Vodeni štakor su ljudi rođeni u godinama 1912 i 1972. Oni mogu postati veoma cijenjeni članovi društva gdje se mogu pokazati s puno utjecaja. Imaju osobine intelignetnih ljudi koji znaju rješiti probleme. U svojoj praktičnosti i drugim vrlinama izazivaju divljenje i poštovanje drugih ljudi iz svoje okoline.

  Drveni štakor su ljudi rođeni u godinama 1924 i 1984. Vrlo snažan dojam ostavljaju među prijateljim i poznanicima i rjetko svoje slabosti pokazuju drugima. Vrlo im dobro ide u svakom pogledu mada sami sa sobom nikad nisu dovoljno zadovoljni. Vole uživati u životu ljubavi i druženju.

  Vatreni štakor rođeni u godinama 1936 i 1996 vole na prvom mjestu biti nesputani. Ne vole monotone poslove koji prelaze u rutinu volesimbolički štakor u kineskom horoskopu avanturističke stvari i zanimanja. Vole putovati i voziti brza kola. Vrlo su svidljivi drugim osobama i uvijek puni energije.

  Zemljani štakor su osobe rođene u godinama 1948 i 2008. Na prvom mjestu vole sigurnost i da su sve što misle obezbjedili na vrijeme. Vole puno raditi kako bi im bilo bolje u budućem vremenu. Ne vole žuriti i neumjerenost u bilo čemu. Vole spontanost samo što im najbolje odgovara sigurnost i poznate činjenice.

 • BIVOL - 1913. 1925. 1937. 1949. 1961. 1973. 1985. 1997. 2009

 • Jak čovjek u oluji


  u Kineskom horoskopu je odlučnost, snaga, neovisnost, samostalnost. Bivol se nalazi na drugom mjestu u zodijaku. Osobe rođene u znaku bivola su visoko karakterne osobe koje vole svoj posao i rad. Vole se savjesno ponašati i ne vole stvari koje se odvijaju na brzinu.

  U principu volovi ne vole lijenčine i neradnike i sa njima baš i ne vole biti u društvu. Poštuju tuđa mišljenja no svoje odluke donose na temelju vlastitih stavova i zaključaka.

  Ljudi u znaku bivola sklapaju prijateljstva za cijeli život i vole biti u nekom savezu.

  Pravi su baštovani i vole provoditi vrijeme sređujući svoju okućnicu ili vrt. Vole sigurnost doma, čitanje i televiziju.


 • Zdravlje i karijera


  Zdravstveno su volovi uglavnom u svakom pogledu zdravi bez nekih većih problema. Imaju uglavnom dug sretan i ispunjen život okružen prijateljima i porodicom. Jedini veći problem predstavlja njihov pretjerani i požrtvovani rad zbog čega teško nađu vremena za sebe i svoje bližnje. U svakom slučaju bi malo trebali stati na loptu i ponekad jednostavno zaboraviti na rad i posao te opustiti se.

  U poslu vole rutinske stvari koje ih čine zadovoljnim. Oni imaju dobar i sistematičan pristup poslu. Vole raditi samostalno i u tome su vrlo dobri. Nije potrebno da ih se nadgleda i forsira za posao da bi dali i više od 100 posto svoje snage i talenta za tvrtku u kojoj rade. Vrlo dobro zapažaju svaku sitnicu i veoma se drže moralnih i društvenih vrijednosti u poslu. DJedno od doobrih zanimanja za kineski znak vola jesu: dizajner, umjetnik, rad s drvetom i majstorski poslovi, stolarija, oficiri, arhitekte, mehaničari i tehničari, inženjeri, poljoprivredni tehničari.

  Društvo baš i nije jeka strana bivola. Nisu baš grupne osobe i ne vole skupna okupljanja. Svog partnera volovi će dugo tražiti i to im je uglavnom neugodan poduhvat koji jako iscrpljuje njihovu energiju. Dosta problematično je ako volovi ne shvate da ne smiju svaljivati krivnju na druge. Također moraju smanjiti svoju oholost ako ju imaju.

  U ljubavi je uspjeh zagarantiran kada se pomire s činjenicom da je ljubav i partnerstvo stvar dvije osobe i da tu postoje dva gledišta.

  Vrlo su kompatibilni u ljubavi sa Znakom Pijetla i Štakora.


 • Pet elemenata i znak bivola Kineskog horoskopa


  Metalni bivol je iznimno jak kineski znak i kombinacija s elementom. Rođeni su u godinama 1901 i 1961. Karakteristično za ovaj element i znak je da teško razaznaju osjećaje drugih ljudi. Također jako teško pokazuju svoju ljubav i osjećaje. Veoma su pouzdani i radišni. Sve će napraviti da dođu do cilja.

  Zemljani bivol su ljudi rođeni 1949 i 2009 godine. Skromni i pouzdani po svim pitanjima. Veoma cijenjeni. Vrlo uspješni u svom poslu i kao jedinke u društvu.

  Vodeni bivol su osobe rođene u godinama 1913 i 1973. Ova skupina kineskog znaka su više fleksibilniji i imaju više razumjevanja za osjećaje drugih ljudi. Vrlo su strpljivi i marljivi i brzo donose odluke a društvo ih voli.

  Vatreni bivol je znak horoskopa koji je rođen za pravog vođu. Oni imaju izvršne funkcije u svojim tvrtkama ili u onima u kojimaStilizirani prikaz bivola iz kineskog horoskopa samo rade. Mogu se naći i snaći u politici. Nemaju baš puno obzira prema drugima i znaju ponekad donositi odluke ishitreno. Javljaju se u godinama 1937 i 1997.

  Drveni bivol su ljudi rođeni u godini 1925 i 1985. Ovi bivoli mogu dobro raditi u timu no najbolje im odgovara pozicija vođe ili šefa. Imaju istančan osjećaj za moralne vrijednosti i pravdu. Ponekad znaju biti naprasiti.

 • TIGAR - 1914. 1926. 1938. 1950. 1962. 1974. 1986. 1998. 2010

 • Neopterećeni heroj dana


  Tigar zauzima 3. mjesto u Kineskom horoskopu. Njegove glavne odlike su nepredvidivost i hrabrost. Znak Tigar jednostavno uživa u takmičenju. Tigrovi se također vole isticati i uvijek su zaštitnički raspoloženi prema svojim bližnjima.

  Tigar u Kineskom horoskopu predstavlja jin i jang simbol. Vole izazov i vole zaštiti osobe oko sebe. Tigrovi mogu zavarati da su mirni no zapravo imaju neizmjernu energiju. Ponekad su tvrdoglavi kada se ne pitaju za mišljenje i vodstvo. Zapravo vole biti vođe i predvodnici u svemu što rade.

  Osobe rođene u znaku Tigra su velikodušne i ponekad se može steći pogrešan dojam da su sebični. Vrlo su inteligentni I uvijek na oprezu blagovremeno uočavajući gotovo svaku opasnost koja ih vreba.

  Tigrove ne pokreće novac i moć oni jednostavno vole biti šarmantni i uglavnom ih drugi znakovi poštuju i cijene.


 • Tigar u ljubavi, karijeri i zdravlju


  Zdravlje tigrova je ugroženo zbog načina na koji pristupaju radu. Oni vole energično raditi do krajnjih granica izdržljivosti što se na koncu očituje kroz ugroženo zdravlje i veliku iscrpljenost.

  Tigrovi moraju uravnotežiti svoj život i način rada i onda će sve ići kao po loju. Što se tiče posla uglavnom ga vole više zamijeniti i mijenjati nego se držati jednog posla trajno. Vole raditi na svojoj karijeri. Kod stalnog mijenjanja posla tigrovi se brzo naviknu a ujedno su sposobni i nije im problem naučiti nove stvari.

  Najbolji poslovi za tigrove su na prvom mjestu poslovi gdje su oni vodeća ličnost. Dobro im odgovaraju poslovi kao što su: glumac, pisac, umjetnik, pilot, glazbenik, reklamni agent.

  U ljubavi tigrovi vole biti dominantni i to se javlja instiktivno. Partneri tigrova moraju biti avanturistički nastrojeni i moraju ga znati pratiti.

  Kompatibilnost tigrova sa drugim znacima horoskopa.

  Tigrovi se dobro slažu s psom i konjem a loše s kozom i volom.


 • Tigar i pet elemenata


  Metalni Tigar u ovaj znak spadaju osobe rođene 1950 i 2010 godine. Karakteristike ovog znaka su konkretnost i upornost. Ponekad su previše oštri. Kada si zacrtaju svoje ciljeve niko ih ne može zaustaviti i omesti. Vole biti u centru zbivanja. Preuranjeno ponekad donose zaključke što svakako moraju ispraviti u svom ponašanju.

  Vodeni Tigar su pomalo senzibilne osobe i uglavnom spokojne. Posjeduju odličnu intuiciju. Rođeni su u godinama 1902 i 1962.

  Drveni Tigar znak rođe u godinama 1914 i 1974. Ovaj tigar se dobro slaže s drugim osobama i voli zajednički obavljati posao. Također je omiljen u društvu. Vrlo su spremni pomoći drugima i osjećani su.

  Vatreni Tigar pomalo ekscentrični znak rođeni u godinama 1926 i 1986 veoma izražajan. Mogu biti izvrsni vođe. Veoma su karizmatični. Dok oni pričaju drugi slušaju bez upadica i ometanja.Simbol tigar iz kineskog horoskopa

  Zemljani Tigar rođeni u godinama 1938 i 1998 drže se realnosti i dobr stoje na zemlji. Dobro se pripreme prije bilo kakvog skoka i dobro razmisle. Imaju izvrsnu koncentraciju koja im osigurava uspjeh u svakom poslu i poduhvatu.

 • ZEC - 1915. 1927. 1939. 1951. 1963. 1975. 1987. 1999..2011

 • Simpatični posrednik


  Godina zeca u Kineskom horoskopu zauzima 4 poziciju od 12 znakova. Karakteristično za ovaj znak zodijaka je kreativnost, suosjećanost i senzualnost. Pripadnici znaka zec u kineskom horoskopu su uvijek dobro raspoloženi i prijateljski nastrojeni i vole biti okruženi prijateljima i veikim društvom.

  Ne vole konfrontacije i sukobljavanja s drugim ljudima. Moraju imati oslonac od obitelji i prijatelja u protivnom se ne osjećaju baš najbolje. Vole povučen život i intimne atmosfere a uglavnom su smireni ljudi. Ne vole biti agresivini i mogu biti iskorišteni od strane drugih znakova ako se ne čuvaju.

  Ne vole natjecanja i hvalisanje i uglavnom se drže podalje od takvih situacija. Vole povijest i proučavanje drugih ljudi i civilizacija vole mir obiteljskog doma. Svoje kuće zečevi uvijek drže urednim i čistim sve ima svoje mjesto u dobroj organizaciji i rasporedu.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Kod hrane se uglavnom drže ustaljenih recepata i ne vole egzibicije i egzotična jela. Moraju raditi na izgradnji samopouzdanja i na svojoj unutrašnjoj snazi. Moraju savladati svoju plahu prirodu kako bi se riješili problema s raznim vrstama bojazni oko ovog ili onog. U svojoj želji i ljubavi za domom i porodicom ponekad mogu propustiti prilike za boljim poslom ili nečim drugim.

  Zdravlje Zečeva ili kunića je uglavnom izvrsno pod uvjetima da se bave sportom ili nekim aktivnostima u kojima se mogu fizički ispuhati. Moraju se povjeriti nekome kako bi riješili svoj problem ili stresne situacije inače se mogu razboljeti.

  U svojim odnosima s partnerom zečevi su izvrsni ljubavnici i daju više nego što treba jednom partneru. Veoma vole seksi odnos. Zečevi trebaju partnere koji će ih cijeniti i neće iskorištavati njihovu dobrotu. Kod takvih odnosa se obično razvije odlična ljubav i suživot.

  U karijeri i poslu su izvrsni i to naručito u poslovima gdje se traže odnosi s ljudima i komunikacija. Zbog tih vrlina ih cijene i prijatelji. Zečevi su izvrsni govornici i dobro im ide u politici. Dobra zanimanja za kunića ili zeca su: učitelj, terapeut, pisac, glumac, dizajner, krojač, liječnik i svi poslovi koji se odnose na komuniaciju s javnošću.

  Kompatibilni znakovi sa zecom su svinja i pas, dok malo teži odnos imaju s štakorom i pijetlom.


 • 5 elemenata i zec u Kineskom horoskopu


  Željezni zec (element metal) U ovu skupinu kineskog horoskopa spadaju ljudi rođeni 1951 i 2011 godine. Ovaj element daje zecu otpornost, izdržljivost, snagu i veliku odlučnost. Ovi zečevi su veoma intenzivni u svim situacijama. Po ljubavnom pitanju im nema premca.

  Vodeni zec (zec pod elementom vode) Rođeni u godinama 1903 i 1963. U svom mišljenju kretanju i poslovima vole ići po nekom redu od početka. Moraju se čuvati situacija u kojia mogu biti iskorišteni. I moraju izgraditi veće samopouzdanje.

  Drveni zec su ljudi rođeni u godinama 1915 i 1975. Ovaj znak je veoma radišan i vrijedan i mora se čuvati također da ge drugine iskorištavaju. Mora probuditi svoju unutrašnju snagu. Veoma su velikodušni i prijateljski nastrojeni.

  Vatreni zec rođeni u godinama 1927 i 1987. Ovaj znak voli avanture i istraživanja svega novog. Imaju veliku osobnost i vole izbjeći sukobe.

  Zemljani zec su znakovi koji su rođeni u godinama 1939 i 1999. Oni vole realnost i čvrste temelje u svemu što rade. Oni ponekad mogu biti oštri u svojim istupima no uvjek su iskreni i dobro namjerni. Ovi zečevi vole situiranost i da su materijalno osigurani.

 • ZMAJ - 1916. 1928. 1940. 1952. 1964. 1976. 1988. 2000.2012.

 • Energični spasitelj svijeta, 5 znak u Kineskom horoskopu


  Ovaj znak je najjači od svih znakova. Uz njega se vezuju ambicije i dominantnost u svakom pogledu. Zmajevi vole i cijene slobodu pa se tako vole i ponašati.

  Zmaj u Kineskom horoskopu i simbol jin i jang. Ako su prepušteni da se brinu sami o sebi oni su tada najuspješniji. Potrebno ih je pustiti da rade po svom nahođenju. Ovaj znak obično nema straha i voli živjeti riskantnim životom. Vole izazove i nove stvari. Vole rješavati probleme na svoj način. Oni posjeduju veliku strast za sve što rade i uglavnom svaki njihov korak je u velikom stilu.

  Pored svoje velike strasti koju posjeduju zmajevi iz Kineskog horoskopa oni zapravo imaju malo uzvraćenih osjećaja i uglavnom su uskraćeni. Zmajeve vole pratiti svi ostali znakovi jer imaju tako šaroliku osobnost. Imaju puno prijatelja no u dubini duše oni su usamljeni. Oni vole poslova obavljati samostalno što ih čini uspješnim ako tako rade. Njihova potreba za samostalnim djelovanjem može se ponekad učiniti bahatom i sebičnom no oni tako funkcioniraju i daleko su od toga da su sebični. Što se tiče ponašanja kada su isprovocirani veoma su agresivni i pale se ko' šibica.

  Njihovo zdravlje je uvijek solidno jer ih njihov način života održava zdravim. Zmajevi su po kineskom vjerovanju najbolje mitske životinje koje donose sreću i zdravlje. Povremeno mogu patiti od glavobolje koja je uglavnom uzrokovana načinom života i stalnim rizicima i napetošću. Ako savladaju svoju napetost mogu potati izvrsni po svakom pitanju. Najveći problem zmajeva je kontrola napetosti.

  Zbog toga je dobro da se bave nekim od duhovnih disciplina jogom ili nekim od sportova u kojima mogu biti izvrsni. Njihov um će im biti zahvalan ako se nauče na opuštanje uz hodanje ili nešto slično. U karijeri će se iskazati. Najbolji poslovi koji odgovaraju zmajevima su: izumitelj, menadžerski poslovi i poslovi s ljudima, komunikacijski poslovi, arhitektura i trgovina.

  U ljubavi su zmajevi kineskog horoskopa veoma probirljivi i traže intrigantne partnere. Kada jednom pronađu svog partnera obično s njim ostaju do kraja života.

  Najbolje kombinacije zmajeva su s majmunom i štakorom a teže im ide ss bivolom i kozom.


 • Zmaj i 5 elemenata


  Metalni zmaj je veoma snažan znak i element. Pojavljuje se u godinama 1940 i 2000. Ovaj kineski znak je rođen za vođu. Snažno će zastupati svoje ciljeve i biti će prepoznat kod ljudi kao veoma cijenjen.

  Vodeni zmaj je malkodrugačiji od standardnog zmaja zato što voda gasi jaku energiju zmaja i zapravo ga smiruje. S tim osobinama on može sagledati stvari iz drugačijih uglova. Nemaju težnju da budu tvrdoglavi i samostalno donose odluke. Javlja se u godinama 1952 i 2012.

  Drveni zmaj javlja se u godinama 1904 i 1964. Ovaj zmaj s elementom drveta je više umjetničke prirode kreativan i inovativan.

  Vatreni zmaj je veoma osjećajna ličnost puna eksplozivnih emocija. To su godine 1916 i 1976. Oni su prava vatra u svakom smislu i vole se isticati stavljajući se na prvo mjesto u velikoj većini situacija. Zbog svoje eksplozivne naravi ponekad čine greške zaSimbol zmaja iz kineskog horoskopa koje im je poslije žao što su ih učinili. Vatreni zmajevi moraju čuvati svoje živce i paziti da kontroliraju svoju narav.

  Zemljani zmaj je u godinama 1928 i 1988. Ovi zmajevi kineskog horoskopa su dobro ukorjenjeni. Donose racionalno i promišljeno svoje odluke. U stanju su dobro kontrolirati svoje odluke i svoju narav. Ovi zmajevi imaju podršku no vole biti i cijenjeni od drugih.


 • ZMIJA - 1917. 1929. 1941. 1953. 1965. 1977. 1989. 2001.2013.

 • Tajnovita lukavica


  Zmija zauzima 6 poziciju Kineskog zodijaka. Za zmiju je karakteristično da ima karakterne osobine kao što su inteligencija, ljupkost i ponekad su materijalistički nastrojene u pozitivnom smislu.

  Zmija u Kineskom horoskopu i jin i jang simbolKada su u pitanju odluke i njihovo donošenje zmije su izuzetno analitički rspoložene a rezultat toga je da ne žure u tim situacijama. Zmije vole donositi odluke polako i prije toga žele dobro razmisliti o čitavoj situaciji. One su vrlo učinkovite u uzimanju onoga što žele i na razne načine će uz vijuganje ako treba doći do cilja. Ljudi rođeni u godini zmije po Kineskom horoskopu su vrlo materijalistička bića i vole se okružiti stvarima i biti osigurani. Uglavnom uzimaju sve to im život pruža.

  Materijalistička priroda je vidljiva u kući zmija gdej uglavnom vole dobar namještaj, garniture i lijepo sređen stan. Također vole mir koji im je potreban za uspješan životiv življenje. Da bi zmija bila zdrava mora živjeti smirenim životom. Također izbjegavaju buku i opterećenja. Više vole raditi bez opterećenja no to nwe znači da će biti neučinkovite. Dapače zmije mogu biti veoma učinkoviti radnici kada nisu pod presingom. Ne vole rezerviranje i određeni raspored i matrice ponašanja. Veoma su slobodni znakovi.

  Također ljudi rođeni u znaku zmija znaju biti veoma glasni i nagli ako se nađu u situacijama u kojima je buka i galama. Nemir i galama mogu zmijama skratiti život.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Zmije mogu raditi vrlo teško no mogu izgraditi i zavidnu karijeru. Također im posao može postati dosadan i isprazan ako nije ono što oni vole. Njihov opušten stav može biti krivo protumačen i može se zaključiti da su bjegunci od posla što je totalno pogrešno jer su zmije veliki radnici. Zmije su vrlo kreativne u svom poslu i vrlo marljive gotov najviše od svih znakova Kineksog horoskopa. Oni su odlični u natjecanju i ispunjenju svojih rokova. Dobar odabir posla za zmije je znanstvenik, posao u analizama i istraživanju, slikar ili bilo koji drugi umjetnički posao, draguljar, astrolog, čarobnjak, nutricionist, kuhar, ili bilo koji posao vezan za rad s ljudima osim ugostiteljskih.

  Zmije su odlični zavodnici i po tom pitanju nikad neće imati problema u zavođenju i privlačenju drugih osoba. Uglavnom su oni ti koji odlučuju koja veza je dobra i da li će ostati u njoj ili ne. Kada nađu svog partnera zmija je dosta nesigurna i ponekad zna biti ljubomorna. Zmije vole držati svoje osjećaje za sebe. Kod prijateljstva je bitno da prijatelji nikada ne izdaju zmiju i njeno povjerenje jer ih odbacuje zauvijek kod takvih situacija i nikada se ne vraća izdanom prijateljstvu.

  Zmije su kompatibilne sa svojim znakom a također i sa pijetlom i volom. Ne slažu se najbolje sa svinjama i majmunima.


 • 5 elemenata zmije


  Metalna zmija rođena je u godinama 1941 i 2001. Metalna zmija si postavlja nevjerojatne ciljeve. Metalnu zmiju neće zaustaviti ništa da bi dobili ono što misle da su zaslužile. Kod ovih zmija ne postoji riječ za neuspjeh. One sa svojim novcem stječu samo više i još više novaca i stvari za sebe.

  Vodena zmija rođene su u godiama 1953 i 2013. Utjecajni uzdignuti, motivirani, visoko inteligentni to su riječi koje se vezuju za osobe rođene u ovim godinama i kineskim znakovima. Ove zmije vole raditi s drugima i biti prepoznate kao dobri i marljivi radnici.

  Svoje osjećaje otkrivaju samo bliskim osobama i nikome drugom.

  Drvena zmija rođene u godinama 1905 i 1965. Ove zmije vole izgraditi velika prijateljstva s čvrstim temeljima i porodični su ljudi. Rijetko kada traže savjete od drugih.

  Vatrena zmija rođena 1917 i 1977 godine. Ove zmije su ekstrovertne osobe koje nude svoja mišljenja drugima i vole davati Simbol zmije iz kineskog horoskopasavjete. Ljudi ih vole i rado slušaju. Vrlo su uvjerljivi, marljivi i ustrajni mada se ponekad može zaključiti suprotno.

  Zemljana zmija ljudi rođeni u godinama 1929 i 1989. Element zemlje čini ovim zmijama da su uvijek mirni i zadovoljni svojim životom. Oni su prijateljski raspoloženi i marljivi. Uglavnom budu obilato nagrađeni za svoj požrtvovani rad i uvjek se oslanjaju na zdravi razum.

 • KONJ - 1918, 1930, 1942, 1954,.1966. 1978, 1990. 2002.2014.

 • Spontani pustolov


  Konj je znak Kineskog horoskopa koji zauzima 7 poziciju. On predstavlja simbol snage i energije. Vrlo dobro se snalaze kada su voljeni i kada im se posveti pažnja. Vole da su u centru pažnje. Provod i zabava su ima glavna zanimacija. Ljudi rođeni u znaku i godini konja su vrlo inteligentni i pronicljivi. U nnovim situacijama se vrlo dobro snalaze.

  Mogu raditi na više polja odjednom no ponekad ne završe baš sve što su započeli jer vole promjenu i nove stvari. Možda bi trebali malo manje biti okrenuti sebi mada su uvijek prijateljski nastrojeni prema prijateljima i poznanicima a također cijene iskrenost. Ako kojim slučajem razvoj situacije krene krivim putem mogu biti veoma bijesni.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  U zdravlju su konji veoma otporni i nemaju nekih većih problema. Uglavnom su optimistički raspoloženi i to ih također čini zdravima. Kao i priroda životinje konja tako i kod kineskog znaka konja se javlja potreba za slobodom i prostranstvima. iz toga se da zaključiti da ne vole male prostore i neki kancelarijski život osim ako je kancelarija prostrana s velikom količinom ugrađenih prozora kroz koje se može vidjeti van. Vrlo se loše osjećaju u skučenom prostoru.

  Nisu baš za rutinske poslove i od njih će se uglavnom prebaciti na neki koji ima više slobode. Vole azgovarati s drugim ljudima i to im pričinjava zadovoljstvo. Vrlo brzo uče nove stvari i uglavnom napreduju kroz posao. Vole imati određenu dozu moći i ugleda. POoslovi koji posebno odgovaraju znaku konja su novinar, književnik, konobar i razna ugostiteljska zanimanja, pilot, profesionalni vozač.

  U ljubavi kineski znak konj je spontan. Kada se jednom veže a brzo se veže za svoju bolju polovicu konj je vjeran. Oni se predaju u potpunosti što bi ponekad moglo biti na njihovu štetu ako ljubav nije uzvraćena. Ta osobina u ljubavi ih čini veoma poželjnim u ozbiljnijim vezama.

  Konji dobro idu s psom i tigrom u kineskom horoskopu a malo problematičnija veza je s štakorom i majmunom.


 • Utjecaj pet elemenata na znak konja


  Vatreni konj su osobe rođene u godinama 1906 i 1966. Njihov moto je život i uživanje do krajnjih granica. Vole riskantne poteze i hazarderski su nastrojeni. Trebaju se čuvati kocke i igara na sreću. U njima uvijek gori neki plamen koji ih tjera na izazov. Nema te sile koja će ih natjerati da žive u ogrđenom.

  Zemljani konj su ljudi rođeni u godinama 1918 i 1978. Vrlo su uporne individue i neće lako odustati od zacrtanih ciljeva a na njima će raditi sve dok ih ne ostvare. Vrlo su objektivni u sagledavanju raznih vrsta problema i zbog te karakteristike su cjenjeni u donošenju odluka. Snalaze se gotovo u svim situacijama.

  Drveni konj su ljudi rođeni u godinama 1954 i 2014. Vrlo su snažne konstitucije a i u emotivnom smislu su izdržljivi i otporni. Vole u donošenju odluka konsultirati i druge ljude a također će poslušati dobronamjerne savjete te ih primjeniti u odluci. U svom poslu su pravi profesionalci koji znaju što i kada rade.

  Metalni konj su osobe rođene u godinama 1930 i 1990. Vrlo vole slobodu i imaju slobodan duh i razmišljanje. Ne mogu se zadržati na jednom mjestu i ne vole ustajalost. Vole promjeniti partnera akokonj iz kineskog horosopa simbolički nije onaj pravi i dobri su prijatelji.

  Vodeni konj predstavljaju osobe rođene u godini 1942 i 2002. Vole ići nizvodno u poslovnom i društvenom odnosu i ne vole neko sukobljavanje. Ponekad su neshvatljivi za svoju okolinu. Ponekad mogu biti frustrirajući u donosu na druge osobe ili svoje bližnje. Kada se ljudi naviknu na njih postaju im veoma zabavni.

 • KOZA ili (ovca) - 1919. 1931.1943. 1955. 1967.1979. 1991. 2003.

 • Romantični šarmer


  Koza u Kineskom horoskopu predstavlja 8 znak. Uz ovaj znak se vezuju karkterne osobine kao što su pouzdanost i kreativnost, promišljenost, ustrajnost. Ovaj znak voli uživati u svojim mislima kada je sam. Također vole biti u skupini no to ne znači da se vole nalaziti na vrhu ili koa glavni u skupini. Ljudi u znaku koze najudobnije se osjećaju u svojoj kući naravno razmišljajući o mogućim poslićima ili bilo čemu drugom. Dom je mjesto gdje se koze najbolje osjećaju.

  Mogu biti odlični kulinarski majstori i kuhari.

  Vrlo dobri su u umjetničim zanimanjima vajarstvo , slikarstvo. Od predmeta naboljeim odgovoara kauč ili nei drugi udoban ležaj na kojem naravno mogu odmarati i razmišljati. Vole izlaske i to nsručito na mjesta gdje ima puno ljudi. Kada idu na odmor jednostavno vole opet mjeste gdje ima puno drugih osoba jer se tako osjećaju najbolje. Vole kupiti dobar komad odjeće ili izvanredno modne cipele. Uglavnom kada im se nešto svidi ne pitaju puno za cijenu. U svakom slučaju znaju dobro uložiti svoj novac i to uglavnom u dobru odjeću.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  U zdravlju su koze super iz razloga što su u najvećem dijelu dana spokojni i imaju svoj mir na svojem kauču ili nekom drugom udobnom ležaju. Zbog staloženosti imaju i manje zdravstvenih tegoba. Njihovo zdravlje se očituje kada su sretni. Kada su nesretni onda im se i zdravlje pogorša. Veliki utjecaj na zdravlje ima i romantika i ljubavni odnos s partnerom.

  U ljubavi koze znaju u početku biti vrlo rezervirane u odnosu, dok se malo ne upoznaju bolje sa svojim budućim partnerom i ljubavi svojeg života. Jarac je taj koji će odlučiti ko mu odgovara a ko ne i da li će ući u neku vezu. Koza i prijateljstvo Znak koze iz Kineskog horoskopa obično ima par vjernih prijatelja u koje vjeruje i kojima će pomoću svemu.

  U poslovnom svijetu znak koze nije pretjerano ambiciozan. Ne žele se isticati niti biti glavni. Vole biti dio tima i samo raditi svoj posao. Ne vole raditi džabe niti vole firme u kojima se radi besplatno. Ako se striktno pitaju tek onda pristaju na vodeće pozicije u tvrtci u kojoj rade.

  Odlična zanimanja za kozu su: povjesničar, glazbenik, slikar, kipar, frizer, ilustrator i dizajner, cvjećar, učitelj i bilo koji posao s djecom. Koze su kompatibilne sa Zečevima i svinjom a baš i nisu s bivolom i štakorom.


 • Utjecaj pet elemenata na znak koze


  Metalna koza su ljudi rođeni u godinama 1931 i 1991. Ova kombinacija elementa i znaka čine snažnim kozu izvana dok je podosta osjetljiva na emocionalnom pitanju iznutra. Metalnu kozu je lako prihvatiti i razumjeti jer su one visoko kulturna ljudska bića i obožavaju umjetnost u bilo kojem vidu.

  Vodena koza su znakovi u godinama 1943 i 2003. Ova kombinacija znaka i elementa vode čini ove osobe da su bezbrižne. U društvu su veoma prihvaćene i vole pustiti korjenje i negdje se stacionirati. Ponekad im fali unutarnje snage pa katkad mogu biti ljute srdite zbog toga.

  Drvena koza voli biti u grupi i nalaziti se među puno ljudi. To su ljudi rođeni u godinama 1955 i 2005. Vrlo su plemenita bića i ponekad drugi to znaju iskoristiti. Treba raditi više na sebi i svojim brigama a manje na brigama drugih.

  Vatrena koza su osobe rođene u 1907 i 1967 godini. Nisu preterano osjetljive bilje kao ostali elementi znaka. Vole se isticati u gomili i staviti se ispreddrugih. Veoma društvena bića sa svojim krugom prijatelja i obitelji.

  Zemljana koza su osobe rođene u godinama 1919 i 1979. Veoma stabilna bića koja čvrsto stoje na zemlji. Vrlo su samostalni i samosvjesni ali ponekad baš i nisu najsigurniji u sebe. Vole uživati u životu i najbolje se osjećaju u rugu obitelji.

 • MAJMUN - 1920. 1932. 1944. 1956.1968. 1980. 1992. 2004.

 • Kreativni mislilac


  Majmun zauzima devetu poziciju u Kineskom horoskopu. Majmun je znak veoma pozitivnih osobina. Njegove osobine su znatiželjnost, pronicljivost, razdraganost i razigranost. Osobe rođene u godini majmuna su sklone svim vrstama šale. Iako nemaju zle mnamjere majmuni ponekad mogu nanjeti emocionalnu bol drugim osobama kroz svoju šalu. Majmuni u kineskom horoskopu imaju puno dobrih vrlina no ponekad i je teško prikazati u pozitivnom svjetlu pored nekih neslanih šala koje znaju izvoditi.

  Znak majmuna voli grad i brzi način života. Također su društvene osobe. vole uživati u životu i ponekad samo promatrati osobe koje se kreću oko njih.

  Kineski znak majmuna prati dobr sreća i veseli život.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Majmune teško zahvati neka ozbiljna bolest i uglavnom se osećaju izvrsno. Tome pridonosi i njihvoa aktivnost i vedro raspoloženje. Razlog za bolest kod majmuna uglavnom je povezan s njegovim lošim raspoloženjem. Trebaju se čuvati nervoze.

  U poslu su vrlo domišljati i inteligentni. Oni bukvalno mogu napraviti iz ničega neku vrijednost. Vrlo dobro se adaptiraju na svaku novu sredinu što ih čini idealnima u takvim poslovima gdje se to traži. Mogu veoma vrijedno raditi i naravno sposobni su to dobro naplatiti. dobri poslovi za kinesi znak majmuna su sva zanimanja vezana za rad s novcem poput banaka. Dobri poslovi za ovaj znak također su posao znanstvenika, rad s plemenitim metalima, razni poslovi koji se odvijaju na terenu poput inženjera.

  Za znak majmuna se može reći da će dosta dugo biti izvan ozbiljne veze i puno im treba da se uozbilje i stupe u brak. Oni jednostavno dok ne nađu idealnu partnericu za čitav život, ne odustaju. Kada se jednom zaljube spremni su se obvezati za čitav život. Majmuni se slažu s štakorom i zmajom a teže im ide s znakovima konj i zmija.


 • Kineski znak majmun i pet elemenata


  Matalni majmun su osobe rođene u godinama 1920 i 1980. Ovo su izrazito pozitivne i uspješne osobe kojima puno stvari ide od ruke. Veoma su privlačni i dragi no najbolje im odgovara ponekad malo samoće. Veoma su privrženi svom partneru.

  Zemljani majmun su osobe rođene u godinama 1908 i 1968. Vole slobodu i imaju svojstven način pogleda na život. Vole biti u različitim udrugama za zaštitu prirode i sličnih aktivnosti. Kada rade pružiti će više od svojih mogućnosti. Vole da ih se za svoj trud pohvali.

  Vatreni majmun su ljudi rođeni 1956 i 2016 godine. Ovo su ljudi koji posjeduju veliku energiju. Imaju visoke ciljeve i uglavnom ih ostvaruju. Ljudi ih vole i uživaju u druženju s njima.

  Vodeni majmun su osobe rođene u godinama 1932 i 1992. Osobe s ovom kombinacijom znaka i elementa su emocionalno osjetljive i ponekad maloMajmun i Kineski horoskop simbolički pretjeruju u reakciji. Potrebno je samo da kad u nešto krenu da u tome izdrže do kraja i da ne odustaju. Tako mogu napraviti velike stvari.

  Drveni majmun su ljudi u godinama 1944 i 2004. Vrlo dobro znaju govoriti i snalaze se u razgovoru s drugim osobama. Oni su dobri radnici.

 • PIJETAO - 1921. 1933. 1945. 1957. 1969. 1981. 1993. 2005.

 • Samouvjereni heroj


  Pijetao u kineskom horoskopu zauzima 10 mjesto. Glavne vrline ovog kineskog znaka su iskrennost, dosljednost ito sau osobe od povjerenja. Mogu veoma stimulativno utjecati na druge osobe. Ne vole se praviti pametni i drugima nametati svoje mišljenje. U društvu naprosto uživaju i vole biti u samom centru pažnje što ponekad može biti protumačeno kao halisavost.

  Također vole da se njihva vrijednost istakne i bude pohvaljena. Pokazuju veliku pedantnost u svim stvarima kojih se dotaknu - od posla pa do svog doma. Kuća kineskog znaka pijetla je uvijek uredna i čista. Također čistoću očekuju od svih ukućana.

  U zdravlju je pijetao uglavnom bez nekih velikih problema. Voli pokret i vježbu i to ga čini zdravim. Od bolesti se brzo oporavljaju i staju na svoje noge. Moraju se čuvati velikog opterećenja jer bi ih moglo dovesti do stresa. Njihovo dobro raspoloženje može narušiti preveliki obujam posla koji si znaju sami zadati. Karijera znaka pijetao

  U poslu su pijetlovi marljivi i radišni. Imaju iznimnu motivaciju i to ih čini idealnim uposlenicima. Mogu postati izvrsni umjetnici i to naručito sedme umjetnosti filma i glume. Također su izvrsni plesači a ako to spoje s klizanjem na ledu to prerasta u veliku umjetnost.

  Dobri poslovi za pijetlove su: u bankama, knjižnicama, zubari, vojnici, specijalne postrojbe, policajci. Vole poštenje i pravdu.


 • Pijetao u ljubavi i prijateljstvu


  Može biti iznimno zaljubljen. Mali problem mu može pričinjavati to što nema dlake na jeziku i ono što mu je u mislim to će i reći. Ta osobina nije za svakog partnera. Također i u prijateljstvu je iskren i otvoren što ponekad neki neće dobro prihvatiti jer više vole čuti laskanja i lažne dobre stvari o sebi nego istinite loše.

  Vrlo su emotivni i brižni u ljubavi.

  Slažu se s govedima u kineskom horoskopu a konkretno bivolom i odlično se slaže s zmijom. malo Manje se slaže s zecom i kozom.


 • Utjecaj pet elemenata na Kineski znak pijetla


  Zemljani pijetao su osobe rođene u godinama 1909 i 1969. Element zemlje ih stabilizira i čini da su organizirane do krajnjih granica. Mogu raditi na više polja i to izvrsno i mogu pratiti nejviše zahtjeve jedne tvrtke. Jedino bi trebali postati malo više uviđajni u ophođenju s drugim osobama.

  Vatreni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1957 i 2017. Oni su pravi znak pijetla Kineskog horoskopa. Moraju se usavršiti na odnosu s drugim ljudima jer mogu povrijediti druge i nanjeti im emocionalnu bol sa svojim nastupom. Malko manje bi trebali glancati svoju spoljašnjost i ljepotu.

  Metalni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1921 i 1981. Osobe rođene u ovoj kombinaciji znaka i elementa imjau velik ego i mišljenje o sebi. Trebali bi poraditi na svojim vrlinama i smanjiti doživljaj o sebi jer i tako imaju svoje vrijedne karakterne osobine. Manje bi trebali analiziati sve i svašta pogotovo jednu ljubavnu vezu jer ju to moe uništiti.

  Vodeni pijetao su osobe rođene u godinama 1933 i 1993. Element vode koji ima utjecaj na pijetla na njega djeluje smirujuće. Njihovo umjeće govora je kud i kamo bolje od standardnog pijetla iz ovog znaka. Trebaju se koncentrirati na globalnu sliku a ne na segmente i tako će bolje rješavati probleme.Stilizirani simbol pijetla u kineskom horoskopu

  Drveni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1945 i 2005. Karakterizira ih veća druželjubivost. Imaju puno prijatelja i poznanika. U ljudima vide samo dobro što im se ponekad može obiti o glavu. Trebali bi malo više gledati da završavaju ono što su započeli prije nego što pređu na novi posao ili poduhvat. Vole na sebe preuzeti i više nego što mogu podnjeti.


 • PAS - 1922. 1934. 1946. 1958. 1970. 1982. 1994. 2006.


 • Vjernost, odanost i ljubaznos


  Pas zauzima 11 mjesto u horoskopu Kineskog zodijaka. Karakteristike ovog znaka su vjernost, odanost i ljubaznost. Kineski znak Pas uvijek nudi komplimente i lijepe riječi. Vole podijeliti i savjete. Na njih se može osloniti i uvijek će pružiti rame za plakanje ako je potrebno. Oni vole biti uključeni u živote svojih bližnjih. Ponekad ih pogrešno razumiju kao da su znatiželjni. No pas je sretniji kad su njegovi bližnji sretni i to mu je važnije od bilo kakvog bogatstva. Pas kao znak horoskopa voli učiti nove stvari i ponekad započinjati nove a da nije završio prošle. Za pse je prijateljstvo svetinja u njemu su oni odani i na njih se može pouzdati. Njihov moral i etika su veoma jaki.

  Oni vole da imaju sređen dom i to im je veoma bitno. Psi su aktivni u sređivanju svog doma kao kad su sami tako i kad su u paru. Novac vole pametno potrošiti. Nisu ljubitelji luksuza, radije vole kupiti praktične stvari. Psi vole štedjeti novac za neke buduće projekte ili moguće troškove. S vremena na vrijeme pas mora paziti da ne postane temperamentan i tvrdoglav a pomalo i zatucan. Psi vole učiti i to im može biti velika korist jer postaju racionalniji i mudriji. • Zdravlje i posao psa


  Pas uglavnom nema nekih većih problema sa zdravljem. Obično kad nije dobro onda on tako i izgleda pomalo tužno i depresivno. U problemima s bolesti psi se vrlo dobro drže i veoma su otporni i izdržljivi. U odnosima s drugim osobama imaju problema jer nisu baš da vjeruju drugima dok se u njih može pouzdati. Psu treba dugo vremena da počne nekoj novoj osobi vjerovati. Dok za nekoga ne izgradi povjerenje pas prema toj osobi može biti poprilično grub i oštar.

  U osjećajima su psi pomalo grubi i djeluju hladno. U romantici također nemaju baš puno vještih karakteristika. Drugi bi pomislili da je pas po svom ponašanju uvijek zabrinut i nesiguran no on je takav uglavnom s nepoznatim osobama. Psi ponekad znaju biti hladni i kritični. U karijeri psi su odani i suradnici mogu uvijek računati na njih. Psi u kineskom horoskopu su vrijedni i marljivi ljudi.

  Pas je kompatibilan s konjem i tigrom a baš i nije kompatibilan s pijetlom i zmajem.

  Dobri poslovi za znak psa su: znanstvenik, policajac, nastavnik, profesor, učitelj, svećenik, političar, sudac.

  Pas je kompatibilan s konjem i tigrom a baš i nije kompatibilan s pijetlom i zmajem.

 • Pet elemenata i kineski znak psa


  Metalni ili željezni pas su znakovi rođeni u godinama 1910 i 1970. Veoma su predani svom poslu. Imaju velika očekivanja za sebe a također i za svoju okolinu i obitelj.

  Vodeni psi su pripadnici znaka rođeni u godinama 1922 i 1982. malo su manje neovisni i imaju malo manje samopouzdanja na kojem moraju poraditi. Samouvjereni su jedino kad su okruženi svojim istomišljenicima ili porodicom. Vole biti dio neke grupe no ne teže ka tome da budu i voditelji te grupe. Vole opušteno živjeti a uglavnom su vjernici i ljubazni.

  Drveni pas su osobe rođene u godini 1934 i 1994. Drvene kuce također vole skupine i najbolje se osjećaju u većem društvu ili porodici okruženi ljudima kojima vjeruju. Oni su istinski vjerni ljubavi i prijateljstvu. Vole biti religiozni.

  Vatreni pas u godinama 1946 i 2006 se rađa ovaj kineski znak. Voli biti i je istinski predvodnik bilo kojeg stada. Prijatelji volePas u kineskom horoskopu prikazan simbolički njegovo društvo. Vole energičnu atmosferu, seksi su i veoma privlačni imaju karizmatične karakteristike što ih čini idealnim vođama.

  Zemljani pas su ljudi rođeni u godinama 1958 i 2018. Oni su također predodređeni da budu veliki vođe jer iza njih stoji otvorenost i pouzdanost. Imaju odličan stav i veoma su pravični pa ih velika većina ljudi podržava. Oni su samouvjereni i pružaju sigurnost drugim osobama i obitelji.

 • SVINJA - 1923. 1935. 1947. 1959. 1971. 1983. 1995. 2007.


 • Posrednik široke ruke


  Znak svinje u Kineskom horoskopu je na zadnjem 12 mjestu. Ovaj znak sa sobom nosi puno pozitivnih vrlina kao što su ljubaznost, osjećajnost, radišnost i imaju veliko srce. Znak svinje i osobe koje su rođene u ovom Kineskom znaku vole dobro živjeti i nedaju se omesti u tome jednostavno uživaju u svim blagodatima života. Te osobine da znaju kako treba živjeti cijeni njihova okolina i zbog toga su cijenjeni članovi društva. Svinje su spremne sve dati u životu za druge no to im se može nekad krivo vratiti pa mogu postati ogorčene. trebaju se čuvati ogorčenosti i uvijek uživati u životu.

  Svinje u svom nastupu prema drugima su krajnje iskrene i to traže za uzvrat da im se vrati. Vole uživati u svom domu i u njremu će sve biti dobro ako vlada mir i dogovoreni red i disciplina.

  Ako neko zatraži od svimnje ona će rado pomoći no uglavnom ne vole tražiti pomoć od drugih. U financijama su svinje poprilično rastrošne i vole potrošiti ponekad i više nego što imaju. Štednja im nije bolja osobina. Svinje u kineskom horoskopu vole potrošiti svoj novac na kvalitetne stvari poznatog imena. Vole brzinu i imaju njuh za dobre stvari.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Pošto žive životom u kojem je zabava na prvom mjestu svinje se znaju zauzeti i više nego što treba u nekoj situaciji. Vole dobru hranu jelo piće i sve blagodeti ovozemaljskog života pa ponekad mogu u tome pretjerati što može uzrokovati bolesna stanja. Svinje baš ne vole fizičku aktivnosti a zbog tog načina života mogu dobiti na težini. Ovaj znak horoskopa uživa u društvu, Trebali bi rzmišljati što više o zdravom životu i dobrim navikama.

  Ovaj znak voli raditi i požrtvovan je te će u svakom treutku pomoći svojim radnim kolegama. Vole raditi poslove u kojima mogu iskazati svoju kreativnost u kojoj su veoma dobri. Svinje uvjek zanju svoj cilj i kako doći do njega. Vole odgovorne poslove i nije im problem preuzeti odgovornost u svoje ruke. Poslovi koji odgovaraju kineskom znaku svinje su dizajner, dizajner interijera i eksterijera, ugostitelj, trgovac, liječnik, zabavljač, prodavač.

  U ljubavi i prijateljstvu svinje su veoma odane i privržene. To ih čini voljenim i poželjnim osobama i kao partner a i kao prijatelj. Vole više biti u svom domu nego izlaske i provode. Skromne su i vole uživati u stvarima koje imaju. S poartnerom kojem poklone svoju ljubav misle za ozbiljno i dugoročno.

  Svinje su kompatibilne sa zecom i kozom a malo manje s majmunom i zmijom odnosno s ta dva znaka baš i nisu kompatibilni.


 • Svinja i pet elemenata


  Zemljana svinja su osobe rođene godina 1959 i 2015. Ovaj znak i element vole svoju kuću i boravak u njoj. Za svaki izazov se vole dobro pripremiti. Bolje im odgovara rad među kolegam nego da su im šef.

  Vatrena svinja su ljudi rođeni u godini 1947 i 2007. Vole malo riskantnije živjeti i uglavnom su nemirnog vatrenog duha. Ponekad nastupaju krajne hazarderski u svojim akcijama vezanim za novac ili ljubav. Za ovaj znak je karakteristično da su izvrsni vođe jer znaju što rade i kako doći do cilja.

  Metalne svinje su osobe rođene u godinama 1911 i 1971. Imaju dosta čvrst stav i nastup u ophođenju s ljudima. Imaju veliku snagu i energiju za posao i sve drugo što rade u svom životu. Oni vole raditi i svu energiju daju na posao i biznis. Imaju glasan nastup prema drugima i uglavnom brzoSvinja iz kineskog horoskopa simbolički steknu povjerenje drugih osoba.

  Vodene svinje rođene u godinama 1923 i 1983. Ovi ljudi u ovoj kombinaciji znaka i elementa su veoma pouzdane i marljive osobe što im se ponekad može loše vratiti no što nije razlog da izgube povjerenje. Vole poslušati savjet od drugih osoba a također vole i posavjetovati druge. Uglavnom znaju dobiti ono što zaista žele na različite načine. Vole se dobro zabaviti i uživaju u druženju.

  Drvena svinja ljudi rođeni u godinama 1935 i 1995. Vole raditi s drugim ljudima i spremne su uvijek pomoći. Oni će pomogati ponekad i kada drugi to ne traže. Oni imaju puno razumjevanja za druge.


  Puno sreće i ljubavi svima - kraj
 • EKY NASLOVNICA

  Copyright 2011. Designed by www.koval.hr, coded by www.koval.hr

  Privacy Policy | Terms of Use | XHTML | CSS
 • Na vrh • Urednik: Eky Blog


   Voljeni moji uživajte u proricanju sudbine prema horoskopu


   CURRENT MOON

   Image and video hosting by TinyPic   "Na svijetu postoje dvije vrste ljudi, oni kojima se ja sviđam i oni koji nemaju ukusa".   KELTSKI HOROSKOP
   GLOG

   Glog 13.5. - 9.6.

   Keltski simbol: Kalež

   Vladajući planet: Vulkan

   Boja: Ružičasta

   Ljudi rođeni u ovome znaku puni su inovacija, vrlo su talentirani i sve im ide od ruke. Lako prihvaćaju promjene i brzo se prilagođavaju. Njihova je prednost prepoznavanje slabosti protivnika, zbog čega su uspješni u poslu. Ipak, nisu pokvareni i nemilosrdni, već samo znaju povući pametne poteze.

   Glogovi rođeni u prva dva tjedna znaka impulzivni su i senzualni. Organizirani su i sve stižu na vrijeme. Karizmatični su i lako komuniciraju, pa ih privlače poslovi u kojima te osobine dolaze do izražaja. Kako stare, izgledaju sve bolje.

   Oni rođeni u posljednja dva tjedna znaka imaju drugačiji pristup stvarima i situacijama, a drugima je teško pogoditi što misle ili osjećaju. Njihova upornost i hrabrost pomažu im u ostvarenju svih ciljeva. Ovaj znak je znak plodnosti, zbog čega njegovi pripadnici imaju urođeno razumijevanje za druge i lako se prilagođavaju promjenama.

   HRAST

   Hrast 10.6. - 7.7.

   Keltski simbol: Bijeli konj

   Vladajući planet: Jupiter

   Boja: Crna

   Ovaj znak karakteriziraju velike ideje, optimizam i iskrenost bez obzira na posljedice.

   Slaba točka im je nedostatak diskrecije.

   Velikodušni su i dobri prijatelji, a pri pojavi problema su mirni i sabrani.

   Rođeni u prva dva tjedna znaka skloni su financijskim problemima, u koje često upadaju ali ih i brzo rješavaju.

   Vole filozofirati i pametovati drugima, no znaju biti vrlo naivni i lako poklanjati osjećaje ljudima koji to ne zaslužuju.

   Hrast rođen u druga dva tjedna znaka manje je sklon financijskim problemima.

   Iznimno je velikodušan i ima urođen instinkt za preživljavanje.

   Često čine stvari koje drugima izgledaju nemoguće te su poznati po svojim sposobnostima vođe.

   Snažan karakter i puno pozitivne energije svojstveni su za drvo čiji znak nose.   KELTSKI HOROSKOP -ŽIVOTINJA

   MORSKI KONJIC

   MORSKI KONJIC 13. 5. – 9. 6.

   Pametan i dražestan

   Oštroumnog Morskog konjica odlikuje izvanredna snalažljivost pa ga želite imati za saveznika i savjetnika u svim životnim situacijama koje traže delikatna i kreativna rješenja.

   Morski konjic je spontan i prilagodljiv, zastrašujuće pametan i izvanrednog pamćenja.

   Pomalo hladan, ali karizmatičan.

   On pleše istančan ples života u kojem ne dopušta da ga se sputava.

   Odgovoran je i samostalan, ali život želi gledati kao igru, kao tijek morskih struja koje ga nose u nove izazove.

   Voli kad mu se otvoreno pokažu naklonost i ljubav.

   Uzvratit će dražesno, radosno i s lakoćom.

   Najbolje se slaže s Mačkom i Zmijom.


   BOSANSKI HOROSKOP
   ARMIRANI BETON

   Armirani beton

   (21. 5. - 20. 6.)

   Armirani beton je znak u kojem su rođene glavne face na gradilištu.

   Tvrdi i glupi, čvrsti i zajebani, strah su i trepet za Dizalice i Mešalice.

   Izbegavati. Nemaju totema iz biljnog sveta.

   Bradu i brkove retko briju.

   Neskloni iskustvima sa područja higijene.   PIKHAMER

   Pikhamer (21. 6. - 22. 7.)

   Rođeni u ovom znaku su izrazito osećajne osobe.

   Skloni depresivnim raspoloženjima kad im ponestane piva.

   Emotivno vezani za majčinsku figuru u liku dežurne konobarice.

   Ne podnose Lopate i Betone.

   Boja Pikhamera je ružičasta, a totem iz biljnog sveta je kakaovac.

  Izvorna mudrost
   "Sam je onaj koji misli

   da ne zaslužuje biti voljen!"

   "Biti SAM je IZBOR....

   SAMOĆA je stanje":)))))


   " Gdje siješ ljubav,

   izraste veselje."

   - William Shakespeare

   engleski pisac


   "JEDINA RAZLIKA

   IZMEĐU INATA

   I DOŽIVOTNE STRASTI

   JE TO ŠTO INAT TRAJE

   MALO DUŽE".

   - Oscar Wilde


   "Mudar čovjek s

   podjednakom mirnoćom

   prima pohvale i

   podnosi uvrede."

   -Autor meni nepoznat.


   "Nikada se ne hrvajte

   sa svinjom, jer ćete

   oboje završiti prljavi,

   ali svinja će

   u tome uživati."

   -Autor meni nepoznat.


   "Pesimist vidi teškoću

   u svakoj prilici.

   Optimist vidi priliku

   u svakoj poteškoći."

   Sir Winston Churchill


   "Ja se ne slažem niti s

   jednom riječi koju si

   izgovorio, ali ću do

   smrti braniti tvoje pravo

   da ih izgovoriš."

   Autor: -Voltaire


   "Kad se jedna vrata sreće

   zatvore, druga se otvore,

   no često tako dugo zurimo

   u zatvorena vrata,

   da ne primjetimo ona,

   koja su se nam otvorila."

   -Autor meni nepoznat.


   "Vrijeme je skupocjeno.

   Ne čekaj na prikladnije

   vrijeme, jer nisi siguran da

   ćeš ga ponovo imati."

   -Autor meni nepoznat.


   "Uspjeh je stanje uma.

   Ako želite uspjeti,

   sami sebe počnite

   smatrati uspješnim."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Biti pametan znači

   razlikovati istine

   koje treba reći od

   onih koje treba prešutjeti."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Ako nešto ne možeš

   jednostavno objasniti,

   ne možeš to ni

   jednostavno koristiti.“

   Autor: -meni nepoznat.


   "Jednostavnost,

   između ostalog znači

   – biti sretan s onim

   što imamo."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Ako se previše držiš

   nečega što smatraš

   istinom, kada sama istina

   dođe na tvoja vrata, nećeš

   joj ih znati otvoriti”.

   Autor: -meni nepoznat.


   "Kad bi neki ljudi skočili

   sa visine svoga ega

   na nivo svoje inteligencije.

   Poginuli bi!!!"

   Autor: -meni nepoznat.


   "U svijetu uglavnom

   caruje zlo,

   a glavnu riječ

   ima glupost."

   Autor: -Bernard Shaw


   "Razuman čovjek

   prilagođava se svijetu,

   nerazuman čovjek

   uporno pokušava da

   svijet prilagodi sebi

   i tako cjelokupan

   progres ovisi od

   nerazumnog čovjeka."

   Autor: -Bertolt Brecht


   "Svijet počiva na

   četiri oslonca:

   na učenju mudrog,

   na pravičnosti velikog,

   na molitvama neporočnoga

   i na vrlini hrabroga."

   Autor: -Friedrich von Schiller


   "Kažu da je put do pakla

   popločan dobrim

   namjerama.

   A čime je popločan

   put do raja?"

   Odsustvom svake namjere

   izgrađivanja tuđeg puta."

   Autor: -meni nepoznat.   PONAŠANJA PRI STOLU


   "PRI NAMI V ZAGORJU

   JE VODA TAK JAKA

   DA BI JU PILI MORAME

   JU RAZREDITI Z VINOM."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Hodeč, z rukami se ne

   dopušča lamatati niti

   sedeč z nogami klatariti

   i zvoniti, a niti se

   preveč zritavati."


   "Pri stolu ni lepo s persti

   bubnjati, zubmi škripati

   ili zehajuč kakti vuk zavijati,

   a niti kak prostak s celim

   se telom rastezati i

   pri tom zdehavati i

   puhati kak nadušlivec."


   "Ak se hoče kašlati

   ili pak kehnuti,

   pošteno je gubec na stran

   obrnuti i z ropcom ga

   pokriti, a pri tem robec

   ne sme bit zasran

   z stvrdnutimi šmrkli

   i drugim nesnagama od

   prošlotednog kehanja

   i kašlanja".


   "Ak negdoga sili hračkati

   ili se seknuti, naj se z

   ropcem pokrije i obrne

   na stran, a hrački naj

   ostaneju v ropcu,

   a ne okoli po stolu,

   ljudem po oblekama

   i goloj koži špricati.

   Pri seknjavanju ni treba

   trubiti kak osel

   kad je srdit."


   "Pri stolu roke, zubi

   i škrbe moraju biti čisti.

   A ak se je od jela med

   škrbama kaj zavleklo i ostalo

   gerdo je videti če se to

   z nožom, vilicom ili pak

   noktima vun vleče i trebi."


   "Hudo je i odurno po

   nosu s persti dupsti

   i po njemu črve iskati".

   "Če se z nekim spominaš

   ni lepo pajdašu pred

   nosom z rokami lamatati

   i mahati,

   natreskavati ga,

   za opravu ga natezati,

   z rokami ga poguravati

   ili z laktom vu rebra

   drukati."


   "Na silu se smejuč

   dodvoravati se i šmajhlati

   nekomu, ne služi ti na čast.

   Isto tak smejati se tak da

   se ni gromovi i strele ne

   čujeju, a i tak da zevaš

   kak som i sve ščrbe svima

   pokazivaš - ni lepo."


   " Ak pri stolu nešči

   spelava norije i za šalu

   norija i tebe dotakne,

   treba je z smehom

   sprejeti i ne kvariti veselo

   raspoloženje pajdašije."


   " Ak pri stolu nešči

   još po malo nekaj jede

   ni treba spovedavati kakvi

   odurni vic gde je dreka

   ili kakve druge gnjusobe,

   kaj se nebi siromak onaj

   jedec tu zbljuval."


   " Pri stolu se hlačnjak

   ne popravla niti kopča šlic

   Isto tak nit gače na dretu

   (svitnjak) ne buš

   tu popravlal.

   Ne buš se niti po

   jajcima ili riti čohal makar

   te fest svrbelo.

   Stisnul buš zube i junački

   to zdržal za kaznu kaj

   si jajca ne pereš."


   "Ak su kuharice malo

   zavlekle pa se na jelo

   malo dulje čeka

   ni treba zubmi škripati,

   z očma kolutati,

   glasno pridihavati,

   spitavati: kaj bu kaj za

   jesti i davati druge

   znake po kojima bi se

   moglo videti da si

   lakoten gladuš."


   "Če je juha kipuča,

   ni treba vu nju preveč

   puhati kak bik kad vidi

   kravu, pa da se sve z

   tanjura okoli preleva

   treba je po male v žlicu

   pripuhavati. A onda,

   ni lepo vu se z žlice vleči

   hlapljivo kak živina i

   srkati da se čuje kak

   struganje kravskog vagira

   ili škripanje kotača

   na zdencu".


   "Smrdeče štrunfe i obojke

   na nogah ne buš donesel

   vu fino društvo.

   To ti je za po doma.

   Za stolom ni dopuščeno

   pezdenje. Lepo se

   zdigneš i prejdeš nekam

   drugam v hiže i tam ga

   spezdiš potiho da se pezdec

   ne čuje do ljudeh, a ne bu

   se ni čutil jer se bu zmešal

   z drugim domačim

   hižnim smrdočinama."


   "Celo vreme pri jelu, gerdo

   je videti i čuti ak negdo

   z čubami kak prasica

   cmokoče, ak mu se scejava

   po bradi i anjcugu,

   a persti su mu masni kak da

   je z rokom napoja mešal.

   Ni treba roke brisati vu

   stolnjak tak da se

   to tam vidi."


   "Tuđu žensku pri stolu

   ne ščipati i pod stolom

   s kolenima smicati ili

   joj z rukom oko

   gač prčkati."

   "Ak su tu mužikaši,

   onda se bu i tancalo.

   Pri tancu tuđu babu nesmeš

   preveč stiskati tak da bi

   to videl njezin muž,

   a još menje da bi se videlo

   kak ju s nečim "tvrdim"

   po malo žuglaš i

   i na greh vlečeš."


   "To su najvažnejše regule

   kojih se treba držati,

   jer smo mi Hrvati kulturni

   europejski narod.

   A ima još regula za

   druge kojekakve prilike.

   Domoljublje i kultura

   su na prvom mestu"!

   BY EKY   Pogledaj u nebo i pjevaj
   jer sunce i za tebe
   besplatno sja

   Puno ljubavi svima
   BY EKY   Pogledaj u nebo i pjevaj
   jer sunce i za tebe
   besplatno sja


   Puno ljubavi svima
 • Na vrh