HOROSKOPAutor stranice: EKY

Tekst Copyright© 2002-2017, By Ivanka Kovaljesko - EKY *slobodno kopirajte*"OVAN" 21.03. -20.04.

PRIRODNI ELEMENT: - Vatra


KLJUČNI PLANETI: - Mars, Sunce


OMILJENE BOJE: - Crvena, grimizna, narančasta, bijela

DRAGI KAMEN: - Dijamant

KOVINA: - Željezo


SRODNE BILJKE: - Kamilica je veoma djelotvorna protiv stresom uzrokovanih glavobolja, koje često pogađaju "glavonje" rođene u ovom znaku.

Tratinčica simbolizira nestrpljivu i sebičnu ljubav, kakvu obično doživljavaju egocentrični Ovnovi.

Vrijesak, koji je blizak i pripadnicima znaka Škorpiona, povezan je s Ovnom zbog čvrtoće, žilavosti, "neuništivosti".

Poznat je po antiseptičkim svojstvima, a koristan je pri liječenju mokraćnog trakta..


OSTALA OVNOVA "FLORA": - Crvena ruža, karanfil, menta, čičak

MUŠKARACMUŠKARCI ROĐENI U ZNAKU OVNA PUNI SU ŽIVOTA I ŽIVOTNE SNAGE.

Njime vlada pozitivni muški princip, vladajući planet mu je Mars. On živi nagonski, nezasitan je ljubavnik. Sex mu je glavna preokupacija, naročito u mladosti. Rekorder u nevjerstvu.

Voli izazov, drskost, provokaciju.

Vrlo je ljubomoran, dinamičan, neovisan i nesređen karakter. Vatra!

NOVAC IZUZETNO CIJENE, ALI TEŠKO DOLAZE DO NJEGA.

POSEBNE ZNAČAJKE:

Istodobno stvaralački i razorni impulsi. Razornost vatre i životinjske snage, mužjačka agresivnost.

On je kolerik, žučljiv, svadljiv, naprasan. Brzo plane-brzo se smiri.

Ljubav i sex su elementarno električno pražnjenje.

Emotivan, aktivan, primaran (dominantan); strast, brzina, životnost, nagoni, element Vatre i imperativ: Jesam!

VOLI ŽENE, PUNO IM OBEČAVA, A MALO IZVRŠI I NA SVE TO SE SMIJE.

Ovan je znak vođe i pionira. Uvijek je impulsivan, koncetriran i spontan. Djeluj prvo a poslije razmišljaj o onome što je učinio – je njegov moto. Uljeće u ono u što drugi nikada ne bi niti pomišljali ili tamo gdje postoje rizici i opasnosti, jer je njegova energija usmjerena ka sticanju pažnje.

Uvijek provocira reakciju drugih ljudi.

Često započinje mnoge projekte ali ih isto tako olako i napušta te ne dovršava započeto.A.

Ovan vjeruje od danas do sutra u svoj veličanstveni san koji sniva, ali nikada ne može lagati. Ranjiv je i bespomoćan kao beba.

Osnovna karakterna crta im je odlučnost i obično je oštar, rijetko kad blag i neodređen.

Svjestan je jedino samoga sebe te su njegove potrebe uvijek na prvom mjestu.

Pod utjecajem Marsa, gledate u oči drsko i pošteno te sa priličnom vjerom.

Odustajanje od nekog plana su potpuno strani za Vašu prirodu iako niti sami niste uvijek najpouzdaniji.I dekada:

Hrabar, naoružan čovjek, vitla mačem u desnoj ruci; označuje smjelost, hrabrost i nedostatak skromnosti. Njime upravlja Mars (žestina, agresivnost i ratobornost)

II dekada:

Čovjek u halji, nalik svećeniku; označije plemenitost, veličinu, moć i velik autoritet. Njime vlada Sunce (snaga života i uništenja).

III dekada:

Mlada žena sjedi na stolčiću i svira na lutnji. Predstavlja profinjenost u svim vrstama poslova, blagost, ljupkost, radost i ljepotu. Njome vlada Venera (privlačnost, nježnost, sklad itd.)

Niži tip:
Sebičnjak, tiranin, svadljivac koji niže neuspjehe zbog pretjerane naglosti, samotni depresivac.

Viši tip:

Rođeni vođa, predodređen za velike podvige, vječni optimist s jedinstvenom moći uvjeravanja.

Bolesti:
Prehlade, moždani inzulti, migrena, živci, oči.

Slažu se:
Lav, Strijelac, Blizanci, ribe

Brak:
Lav, Strijelac

Neutralni:
Ovan, Bik, Djevica, Vodenjak, Škorpion

Nepovoljni:
Rak, Vaga, Jarac

Uljubavi:
Izuzetno su dinamični i vole preuzimati kontrolu u različitim situacijama. Da biste ih impresionirali sve što morate učiniti je pokazati da vas je teško osvojiti. Suptilno mu dijelite komplimente i smijte se njegovim šalama.


 • ASTROPSIHOLOGIJA:


 • Ovan je zahvaljujući Marsu strastven, hrabar, impulzivan, kipi od želje za akcijom, borbom, afirmacijom, ali može biti i agresivan i silovit. Njegove životne devize: "Ja prvi! Ja živim! Ja postojim!" mogu biti i konstruktivne i destruktivne:

  Konstruktivnost daje osobi snagu da pobijedi, stvara, gradi i bude u službi ideala.

  Destruktivnost se javlja kad Ovan želeći sve ili ništa pribjegava ekstremima, fanatizmu u stalnoj tendenciji ka konfliktima, egoizmu, bezobzirnosti i potpunom odsustvu tolerancije.

  Ovan ima sposobnosti vođe (ovan predvodnik) i ljudi ga rado slijede, uz to voli natjecateljsku atmosferu, ali mu se često dogodi da ne stigne na cilj. On ne podnosi mir i monotoniju jer pati "od kronične akcije", praktično je neuništiv, i ako se dogodi krah on će početi iz početka, jer on je šampion novih početaka. On baš i ne vjeruje u neki običan život, radije je pionir, kreator i stvaratelj nečega novoga.

  On voli imati misiju i stalno je u potrazi za nekim koga treba spasiti. Može biti buntovnik bez razloga jer su mu tučnjava, kavga i borba u krvi. Ovan zapovijeda, on se ne pokorava. Zbog svoje "hiperaktivnosti" često mogu biti konfuzni. Ovan je biće krajnosti; ili voli ili mrzi, trećega nema. Ovnovi žive po svojim vlastitim pravilima, često pogrešnim. Vole se isticati pa su često nestrpljivi, nepromišljeni i nepravedni prema ljudima iz svoje okoline. Lako se zanesu velikim idejama i planovima.

  Prema ovnu možete osjećati štagod vam padne napamet, samo ga ne možete ne primijetiti, on svuda za sobom ostavlja svoj trag i pečat.

  Ovaj znak često definiraju i kao „mladenački znak“ jer je pun sukoba, kontradikcija, a njime dominiraju impulzivnost i akcija, razum kao da se budi kasnije. Takva vitalnost često rezultira agresijom, pa se zna da među ovnovima ima često mnogo nasilnika, buntovnika, čak luđaka. Ipak, većina ovnova uvjek zna šta hoće, zna braniti svoje interese ne dopuštajući tuđe utjecaje i ne čekajući iznenađenja, što je rezultat vrhunskog samopouzdanja i djelovanja bez razmišljanja o posljedicama. Zbog toga se često čini da oni druge ljude uopće ne razumiju, što ih prikazuje kao egoiste i egocentrike. No, oni se ne boje opasnosti i preziru plašljivost i kukavičluk.

  Cijene red slobodu i disciplinu, ali ako se to njih ne tiče. Ne znaju šutjeti, ne opterećuju se moralom, dosta su rasipni i naginju prevarama. Razbijesne se svaki put kad im se nešto ispriječi na putu ostvarenja njihovih ambicija, jer baš nemaju takta. Pa ipak, ovnovi su u pravilu u ponašanju neposredni i iskreni, no kako ih tuđe mišljenje ne zanima i ne brine to često ispada grubo i sebično.

  Napominjem da su ovo neke opće (generalne karakteristike), da svaki Ovan ima i svoj podznak koji olakšava, ublažava i mijenja ovu sliku/ponekad i otežava, ovisno i koja dekada je pojedinac rođen u Ovnu itd. Svakako Ovnovi bi trebali vježbati strpljivost, nesebičnost i toleranciju da bi lakše i bezbolnije socijalno funkcionirali.

 • Horoskop i pokloni:

  Ovnovi nisu nimalo romantični, te im nije zanimljivo ništa što ima i najmanju dozu romantike i sentimentalnosti u sebi.

  Zato zaboravite na sve slatke poklončiće, kalendarčeke s simpatičnim kućnim ljubimcima i mekane plišane lutkice.

  Ovnove će oduševiti sve što se uklapa u njihov dinamični pristup životu.

  Muški ovnovi zadovoljit će se kvalitetnim tenesicama, pikadom, likovnim djelom s motivima prirode ili ulaznicama za neku sportsku manifestaciju. • LEGENDE:


  Friks, sin beotijskog kralja Atamanta, bio je izložen svakodnevnim maltretiranjima od svoje zle maćehe Ine. Jednoga dana, ne mogavši više izdržati torturu, Friks, zajedno sa sestrom Helom, zaskoči na krilatog zlatorunog ovna. Međutim, Helu u jednom trenutku uhvati vrtoglavica i ona pade u more koje se nekada zvalo Helespont (danas je poznato pod imenom Dardaneli). Friksa zlatoruni ovan sretno donese do Kolhide. Tu se on oženi Halkiopom, kćerkom kralja Ejeta.

  Zlatorunog ovna Friks žrtvova u znak zahvalnosti Zeusu. Zlatno Runo pokloni kralju (i tastu) Ejetu koji ga prikova o hrast u svetom vrtu, odredivši zmaja da ga čuva od kradljivaca. U to vrijeme u Tesaliji je živio neki Jason, koji se pobuni zbog posjeda koje naslijedi njegov brat Pelijas, pa svom ocu, kralju Ezonu, postavi kao uvjet osvajanje Zlatnog Runa. Uz pomoć boginje Here, Zeusove žene, Jason napravi lađu "Argo" i sa 50 drugova pođe na Kolhidu. Poslije mnogih dramatičnih situacija Jason je, uz pomoć princeze Medeje (najmlađe Halkiopine sestre), uspio ukrasti Zlatno Runo i donijeti ga u Grčku.

  Ali, Zeus, smatrajući se grdno uvrijeđenim, oduze Zlatno Runo i zajedno sa uskrslim ovnom postavi ga na nebo.

 • ZLOBNI HORROSKOP:


  Bahati gadovi, uvijek moraju biti šefovi i glavni u svemu.

  Uzrok je, vjerojatno, mali penis ili minijaturne sise.

  Bolesni posesivci koji bi partneru oduzeli potpunu slobodu a sebi dozvolili harem ljubavnica.

  Uglavnom zapinju za neosvojive tvrdjave i ne poznaju gubitak dok se kompletno psihicki ne unište.

  Vrlo nesredjeni u mozgu, skaču na sve i svašta i to mora biti odmah, ne poznaju taktiku a razboli ih čekanje.

 • Istaknuti ovnovi:

  Adolf Hitler.

 • OVCE (pardon) OVNICE:


  Kurčevite su i nametljive. Vole izrazavati svoje misljenje i jao si ga onome tko proturječi.

  Jebo budalu koja se ide svađati s njima, ne štede ni boga ni vraga a kasnije liju suze jer uvijek pretjeraju.

  Al' ne bi priznale da su u krivu, a neeeeee... Otvorene su i nemaju problema sa izražavanjem simpatija.

  S ovnicom nema dileme: ako ju možeš odvesti u krevet, znat ćeš to. Ako ne možeš, kidaj prije nego što to sazna i ostatak lokala.

  U krevetu su vrlo strastvene, vole dominirati, gristi, grebati. Znadu biti dosta ljubomorne, ali ne prgavo nego meko, onako malo prosuziti i tužno gledati.

  Ovnice su najčešće fenomenalne u krevetu, bez obzira na dob i iskustvo, jer se znadu prepustiti.

 • Što vole a što mrze horoskopski znakovi?


 • Vole:


  Vole sve vrste aktivnosti. Samo da ne moraju biti stalno biti na jednom mjestu. U svemu žele biti prvi, a natjecanje je njihov osnovni pristup životu. Uživaju u novim izazovima i nastoje uvijek biti što spontaniji. Oni uvijek idu samo svojim putom.

 • Mrze:


  Ne podnose bilo kakve zastoje i čekanja. Čak i kad je to očigledno, nikada vam neće priznati da su pogriješili. Naroguše se čim im netko počne nametati svoje mišljenje i odmah uzvrate istom mjerom. Ne slušaju tuđe savjete i ne slijede tuđe primjere.

 • Tko kako oprašta:


  Ovan se jako lako uvrijedi, ali jednako brzo će i oprostiti. Ako se jako uvrijedio postoji mogućnost da nekoliko dana neće razgovarati s vama, ali nakon nekog vremena i tvrdoglavi Ovan će popustiti. Izrazito cijeni iskrenost i teži tome da bude okružen takvim ljudima. Oprostit će jedino nakon što osjeti da se druga strana kaje zbog svojih postupaka.

  Ovan oprašta samo ako osjeti kajanje.

 • KAKO IZLAZE IZ NEVOLJE?


  OVAN – Uvijek gleda kako će prvo svoju glavu da izvuče, a ostali neka se snađu kako znaju i umiju. Srlja, jer je neustrašiv, pa ako ga netko napadne, hoće fizički da se obračuna - na licu mjesta. Poslije se kaje, ukoliko je pretjerao, ali mora bar da se posvađa. Ako se sam uvalio u nevolju, ne podnosi poraz i na sve načine će non stop pokušavati da se "vrati u sedlo". Ako zbog drugih upadne u nevolju, polemizira i suprotstavlja se šefu ili "glavnom krivcu", ma koliko taj bio moćan ili jak.

 • Kako mole znakovi Zodijaka?


  Bože, daj mi strpljenja, molim te...ali, odmah!

 • Čega se boji astrološki Ovan?


  Strah od poraza. Osjećaj ispunjenog života postižete prihvaćanjem izazova. Prirodni ste vođa, neovisni, hrabri i pokretljivi. Volite se natjecati da biste pobijedili i tako učvrstili svoj ego. Osjećaj fizičke, intelektualne ili duhovne snage prijeko je potreban da biste se osjećali sigurno.

  Strah od poraza vaš je najveći neprijatelj. Bojite se da niste dovoljno dobri, spretni, sposobni, pametni ili lijepi da biste u nadmetanju s drugima odnijeli pobjedu. Poraz vas ostavlja bespomoćnim i slabim, a nesvjesni strah može iscrpiti vašu životnost i oslabiti vam volju. Kad stvari ne idu onako kako vi želite, branite se grubim i sebičnim ponašanjem u bezobzirnom pokušaju da nametnete svoju volju. Da ne biste ispali iz igre života, okušajte se isprva u malim i sigurnim pobjedama koje vas jačaju. Igrajte pošteno, s više obzira prema drugima, i naučite gubiti sportski.

  Strah od ropstva.

  Ovan je čovjek kojeg nije lako zaplašiti, jer svako zastrašivanje djeluje kao izazov njegovoj urođenoj hrabrosti. No kad tad Ovan postaje svjestan neumitnosti protoka vremena i iz te činjenice proizlazi njegov strah od starosti i gubitka tjelesne snage i moći. Iz istog razloga strah ga je i bolesti i ograničenja koja ona nosi te naposlijetku smrti. Na psihološkom planu, Ovan se pribojava da će ga okolina ignorirati i da mu neće biti odano priznanje za njegov trud.

  U svakom Ovnu također postoji podsvjesni strah od zatvaranja ili bilo kakvih ograničenja fizičke slobode, što je kod predstavnika nižeg tipa ovog znaka glavna prepreka nekontroliranim izljevima vatrenog temperamenta.

  Ovnu je svojstveno da na strah reagira nasiljem, pod geslom "napad je najbolja obrana"

 • Kako zavodi pojedini horoskopski znak?


  Iza maske okorjelog osvajača ipak se krije muškarac koji će od svoje partnerice, kada uđe u brak, očekivati da bude djevica. Zbog svojih izrazito tradicionalnih stavova Ovnovi imaju običaj jako mladi stupiti u brak. No, ovo su samo neka od pravila koja ovaj znak diktira, ali i sam uživa u kršenju vlastitih zahtjeva.

  Upravo zbog toga ponekad zna biti nepredvidiv, no za ljubav bi ipak napravio sve na svijetu. Po prirodi je grub, zahtjevan, i egocentričan. Postoje ipak neke stvari koje ga mogu držati pod kontrolom a to je: ucjena, plaćanje računa ili neuzvraćena ljubav.

  Ne voli ustajalost i dosadu, a ako ga čujete da kaže "oprosti" možete biti gotovo sigurni da je počeo pokazivati svoju pozitivnu stranu osobnosti. Nakon ove geste ne trebate ga uopće pitate što osjeća prema vama – jer je gotovo sigurno zaljubljen.

 • Kako se zabavljaju pojedini znakovi u slobodno vrijeme?


  U slobodno vrijeme Ovan mora nekako sagorijeti energiju koje ima u neograničenim količinama.

  Njihov bi slobodan dan izgledao otprilike ovako: vožnja biciklom uz Mount Everest, zatim let preko oceana na zmaju, a navečer ludi provod u nekom diskoklubu.

 • Partnera u nevjeri otkriva njegov horoskopski znak


 • VARAJU:


  Nakon što prevare, Ovnovi postaju uznemireni. Muškarac će vas iz čista mira verbalno napasti, a žena Ovan će prigovarati oko izgleda, često se svađati i govoriti da niste isti kao prije. Idu li se naći s ljubavnikom, brzo će izjuriti kroz vrata.

 • REAGIRAJU:


  Saznaju li da su prevareni, pobjesnjet će, vikati i lupati oko sebe, a partnera “počastiti” porcijom uvreda. Ne žele praštati i odmah će pomišljati na razlaz. Nevjeru vide kao osobni poraz pa gube interes prema partneru.

 • HOROSKOP I ZDRAVLJE:


  Slaba točka - glava

  Kao prvi od vatrenih znakova, Ovan utjelovljuje energiju, borbenost i prodornost. Vrlo je impulzivan, prema cilju ide oštro i bezglavo, poput životinje po kojoj je dobio ime, pa često i nastrada. Vladar mu je vatreni Mars, planet koji je u astromedicini odgovaran za jake upale i ozljede, no isto tako i za brz oporavak, te obnovu krvi i snage.

  Ovan ravna glavom i organima koji se tu nalaze (mozak, nervi, oči, nos, vratna kralježnica, lične kosti), zatim mišićima, živcima, motorikom. Kad se ozljedi, redovito strada glava, pa je vrlo važno da je zaštiti, npr. za vožnje motorom.

  Ovan je i jako nervozan, strastven i erotičan, a zbog nestrpljivosti i nerazumnosti često pristupa seksualnim odnosima bez zaštite. Zbog toga se često liječi od spolnih bolesti, od kojih neke mogu opasno ugroziti i njegovu plodnost.

  U pravilu je sklon upalama s visokom temperaturom, glavobolji i migreni, zubobolji, meningitisu, stresu, anksioznosti i visokom krvnom pritisku.

  Poželjan je kao davatelj krvi, a da bi se bolje osjećao, treba što više spavati, jesti vlaknastu hranu, kao i namirnice bogate vitaminom C i E.

  Smiruje ga miris lavande.

 • Tjelovježba:


  Trčanje

  Ovnovi vole svoje tijelo, a njihovom psihofizičkom stanju izuzetno odgovara pojačana tjelesna aktivnost. Za njih je najbolje trčanje u rano jutro, još prije izlaska sunca, ili pak u sumrak, ako nisu ranoranioci.

  Pripadnici tog znaka redovito i postižu dobre rezultate u trčanju, i to najviše na kratke staze.

  Trčanje je idealan izbor žele li na zdrav način izbaciti iz sebe štetnu psihofizičku napetost i negativnu energiju, najbolje u prirodi, no može i u zatvorenom prostoru - na pomičnoj traci.  ŽENA


  ROĐENA POD OVIM ZNAKOM, ŽENA JE TEMPERAMENTNA JE I DRUŠTVENA.


  Ne prolazi kroz život zatvorenih očiju i sve ju zanima.

  Puna je vedrine i mnogi ju osuđuju, jer ju ne shvačaju.

  Živahna je i poletna, izazovna i upadljiva.

  Voli biti zapažena i uživati uvlastitim hirovima.

  Zahtjeve koje postavlja drugima, često ni sama nije u stanju ostvariti.

  Zbog svoje dinamičnosti i poduzetnosti ističe se kao dobar rukovodilac. Svoje odluke donosi odlučno i brzo.

  U ljutnji je nagla i mnogo puta izgubi kontrolu, te dade maha onome što osjeća. Tada je oštra na jeziku i nemilosrdno šiba po nepravdi ili nemoralu drugih.

  Prema sebi ima blaži stav i za mnoge svoje postupke nalazi opravdanje, iako ih nema.

  Uvjerena je da su žene sposobnije od muškaraca

  Ne zna se dali muškarcu zaljubljenom u ženu ovna, treba čestitati ili ga pak treba žaliti, jer ova vrlo sebesvjesna žena uživa u tome da dominira.

  Ona sama sebi otvara vrata, pripaljuje cigaretu, poziva taksi.

  U odnosima s muškarcima preuzima inicijativu i zakazuje sastanak, osobito ako je muškarac neodlučan.

  Samostalna, nestrpljiva, često agresivna, lako plane i izaziva, ne trpeći savjeta ni prigovora.

 • Gotovo nikad ne popušta.


  Takva žena se ne prenemaže, uglavnom se ne žali, rado pomaže mužu u poslovima, a najsretnija je ako se uda za čovjeka koji će joj biti do kraja privržen a koji će ju istovremeno umjeti ukrotiti.

  Njezin izabranik mora biti jaka ličnost, pomalo grub i agresivan, jer će ga ova hrabra i emancipirana žena vrlo brzo savladati i odbaciti ako u njemu otkrije slabića.

  Voli biti predmetom divljenja, ali muškarac mora paziti da ne bude pretjerano slatkorječiv, jer mu se može dogoditi da ga žena ovan ismije.

  Naglašeno ljubomorna i posesivna, neće ipak dopustiti partneru da na nju polaže posebna prava.

  Zalaže se za samostalnost i slobodu prije braka a i u braku.

  Ako se posvetila karijeri, neče ju nikad napustiti zbog ljubavi, bez obzira koliko ova bila velika.

  Sve u svemu, njezin ljubavni život je žestok baš kao i njezina narav. Ona čezne za srečom u ljubavi, ali zbog nepouzdanosti i potrebe za slobodom, teško se prilagođava bračnom životu.

  Muškarac koji uspije ženu ovna preobratiti u janje, dobit će ipak odanu, strastvenu, uzbudljivu i vjernu ženu koja je u stanju zajedno s njim stvoriti čuda.

 • MUŠKI NAČIN:


  Dominantni sadist.

  Teško je na ovce gledati kao na ženska bića, više kao na muške partnere u ženskom tijelu s kojima se može seksati bez preispitivanja svoje heteroseksualnosti.

  Nemaju nijednu osobinu koju traži normalan muškarac. Nemaju nježnosti, previše su sebične i napadne, ne koriste mozak, ne posjeduju emotivnu inteligenciju, ne prepuštaju se niti prate partnera (da, to uglavnom jesu osobine normalnih muškaraca).

  Završe s kretenom u životu jer je njihov izbor partnera ogavan i poslije se obavezno čude kada su prevarene ili ostavljene. Sve u svemu, treba im puno vremena da shvate stvari, ako se to ikada i dogodi.

  Nije poznato čime biraju (pameću sigurno ne), ali dovoljno govori zlatna izreka: "S kim si, takav si!" Sve u svemu, elegantno prelazim na sljedeći, mnogo ženstveniji, ali isto tako tupav znak... Tupavo za život.

 • Horoskop i pokloni:


  Ženski ovnovi oduševit će se kakvim brošem, kompletom noževa ili bogatim buketom crvenog cvijeća.

 • Mane:


  Pretjerano impulsivna, egocentrična, agresivna, ponekad gruba, neosjetljiva, svojeglava.

  Ponekad zbog ambicije zanemari svoju obitelj - njena djeca će od nje dobiti sve što ima, ali ne i nju samu.

  Može postati neženstvena i uobražena.
  Autor stranice: Eky. 30.02.2014.
  ASTROPREDVIĐANJA ZA 2022 - GODINU
  OVAN  Godišnji horoskop za 2022. za Ovna govori pripadnicima ovog znaka da mogu krenuti glavom u promjene bez straha, pod uvjetom da ih rade s ljudima s kojima se slažu i koji im u potpunosti odgovaraju. Ovnove čeka puno promjena u godini koja je pred nama, najvjerojatnije su to promjene na bolje. Jupiter, Uran, Mars i Pluton ove godine imat će velike planetarne utjecaje na vas, najviše oko proljetne ravnodnevnice i zimskog solsticija. Odluke koje ste donijeli tijekom zadnjih par godina, bilo utjecajem planeta ili vas samih, odredit će kako će vaša 2022. godina izgledati.

 • LUBAV


  Romantične veze i brakovi bit će puni tenzija sve do proljeća – ovo je uzrokovano Marsom u Vagi, koji će vam otežati komunikaciju s partnerom. Sredinom godine bit će promjenjivo, malo dobro, malo ne, dok opet ne nastupi stabilnost u kolovozu i rujnu i traje do kraja godine. Drugi dio kolovoza i rujan će također biti dobro vrijeme i za samce Ovnove – ovo je najbolje razdoblje za emotivno ostvarenje u ovoj godini, što će se nastaviti i u zadnjem tromjeseju 2022. godine. No, za one kojima trenutno nije do veze najbolje će biti u prvom kvartalu nove godine – ovo vam vrijeme donosi puno šansi za zabavu i nova poznanstva.

 • ZDRAVLJE


  Neptun će cijele ove godine biti u Ribi, što će vas natjerati da budete nesebični i da malo razmišljate o sebi. Preokrenite to i dajte malo više pažnje svom mentalnom zdravlju, pogotovo zato što vam Zvijezde predviđaju poslovno zahtjevnu godinu. Meditacijom ili jogom pokušajte smanjiti razinu stresa, što će puno pomoći ne samo mentalnom, već i vašem fizičkom zdravlju.

 • KARIJERA


  Ovnovi započinju 2022. usredotočujući se na budućnost i nove horizonte jer ih stimuliraju Jupiter i Saturn iz 11. kuće Ovna. Vaš sustav vjerovanja (Jupiter) ima velik utjecaj na to kako dolazite do svojih snova i nada u budućnost. Trebali biste pokušati upoznati nove ljude, uspostaviti nove veze, pristupiti novim društvenim krugovima i pridružiti se klubu ili nekoj profesionalnoj udruzi (tamo gdje to može biti slučaj).

  Na primjer, prijatelji ili vaše sudjelovanje u nekom društvenom ili humanitarnom cilju mogu vam pomoći promijeniti neka uvjerenja i shvatiti vašu osobnu vrijednost na drugačiji način. Budući da je Jupiter vladar Južnog čvora, koji 2022. godine prolazi kroz Ovnovu 9. kuću, trebali biste sortirati listu starijih prijatelja, možda one s kojima poslujete ili surađujete na profesionalnoj razini. Saturnova prisutnost zajedno s Jupiterom dodatno naglašava ideju da bi neki stariji savezi ili prijateljstva mogli prestati 2022. godine upravo kako bi stvorili mjesta za nova koja vas mogu nadahnuti i odvesti u profesionalni i osobni napredak. 2022. Jupiter kratko putuje kroz Ovnovu 12. kuću, gdje je i Neptun.

  Govorimo o periodu od 14. svibnja do 28. srpnja, tijekom kojeg Jupiter prolazi vašom kućom izolacije, žrtvovanja, tajnih neprijatelja, ali i iscjeljenja i duhovnosti. S obzirom na činjenicu da je Jupiter također tradicionalni vladar Riba (što znači 12. kuće Ovna), njegov tranzit kroz ovo područje njihove karte vrlo je dobar znak za Ovnove. Mogli biste imati koristi od božanske intervencije i nadahnuća odozgo, ako odvojite vrijeme za brigu o svojoj duši, svom duhu, ali i o drugima oko sebe.

  Neki bi Ovnovi mogli odabrati duhovni put u obliku neke vjerske prakse, joge, terapije ili druge aktivnosti koje uključuju vodstvo. Imaju velike šanse otkriti da kad je učenik spreman učiti, dolazi pravi učitelj. Jupiter – Veliki Dobrotvor – olakšava put prema pomirenju i opraštanju, ali i prema otkrivanju onih koji vam žele zlo dok se pretvaraju da su vaši najbolji prijatelji.

  Ali Jupiterov tranzit kroz vašu 12. kuću također pokreće putovanje vašim unutarnjim svemirom, pomirenje sa sobom i otpuštanje nekih ograničavajućih obrazaca. preporučuje da pokušate napraviti vježbu svjesnosti o tome što je dobro u vašem životu, osjećajući zahvalnost za ono što ste do sada dobili. Inače, budući da Saturn prolazi vašom 11. kućom, mogli biste proći kroz periode u kojima vidite samo svoje nedostatke ili poteškoće u svom životu. Znanje bi moglo biti osjetljiva tema za Ovnove 2022. godine, jer su Mjesečevi čvorovi u Blizancima i u Strijelcu.

  Pomrčina Mjeseca 26. svibnja 2022. i pomrčina Sunca 10. lipnja i 4. prosinca aktiviraju i os Blizanci-Strijelac, što znači 3. i 9. kuću Ovna, koje su povezane s učenjem, razmišljanjem, komunikacijom, visokim obrazovanjem, religijom, filozofijom i tako dalje. Kao rezultat toga, 2022. godine neki bi Ovnovi mogli proći kroz prekretnice povezane s njihovim najdubljim vjerovanjima ili možda područjem koje žele proučavati ili steći dublje znanje (na primjer, magisterij). Važno je biti fleksibilan i spreman za promjenu smjera ako se takva promjena pokaže neophodnom; također je vrlo važno primijeniti u praksi sve što znate. Ne morate se nužno fiksirati na diplomu (ili na primjer, nedostatak iste), samo pokažite za što ste zapravo sposobni.

  Tijekom 2022. godine preporučuje oprez ako imate neke pravne sporove za rješavanje, jer postoji rizik da se takav sukob pogorša negdje u svibnju i prosincu. Pluton ostaje u Ovnovoj kući karijere do 2023. godine, tranzit koji je započeo 2008. Dakle, Ovnovi još uvijek ima vremena shvatiti da, kako bi izgradili solidnu karijeru i ugled koji joj odgovara, moraju prihvatiti da trebaju proći kroz neke osobne promjene i pripaziti da pravilno upravljaju svojom osobnom snagom. Neka iskustva povezana s karijerom mogla bi potaknuti značajnu mentalnu transformaciju. Predviđanja za ljubav i veze, kao i za karijeru i novac bit će objavljena uskoro. Pratite na Facebooku i obavijestit ćemo vas.

 • OBITELJ


  Energija Jarca koja je prevladavala u 2022. godini u 2022. neće imati toliko utjecaja na događaje. Jedini planet koji je još u Jarcu je Pluton i zbog toga će tema promjene postojećeg stanja i preispitivanja tradicija i normi i dalje biti aktualna. Jupiter i Saturn su se preselili u Vodenjaka i sada ćemo više biti usmjereni prema budućnosti.

 • POSAO


  Dragi Ovnovi, Venera će početkom siječnja ući u znak Jarca i vaše polje posla i karijere i na početku godine će vam doneti mogućnost da ostvarite solidnu zaradu kroz pokretanje velikih projekata poput građevinskih. Uspeh vas očekuje i kroz arhitekturu i dizajn. Mars će ući u znak Bika i praviće kvadrat sa Saturnom, što će vas financijski opteretiti jer ćete imati velika ulaganja i troškove. Budite pažljivi u rukovanju novcem do ožujka. Sredinom siječnja će Jupiter praviti kvadrat sa Uranom i donijet će vam neočekivane teškoće u odnosima sa suradnicima, što će vam nanijeti dodatne financijske pritiske.

  U veljači će Saturn praviti kvadrat sa Uranom i imat ćete zastoje na polju novca. Mars će tijekom ožujka i travnja prolaziti kroz znak Blizanaca i bit ćete više nego obično u pokretu, vodit ćete intenzivne pregovore o novim poslovima i imat ćete uspjeha u trgovini. U organizacijskom dijelu posla i u dogovorima nailazit ćete na teškoće. Krajem travnja imat ćete odličnu ideju kako zaraditi veliki novac i to ćete uspjeti ostvariti.

  U svibnju će Jupiter ući u znak Riba privremeno i počet ćete praviti tajne planove. Solarna eklipsa u lipnju dovest će do otkazivanja nekih dogovora i važni pregovori vam neće uroditi plodom, a neke planove ćete morati mijenjati.

  Krajem lipnja i na početku srpnja budite pažljivi sa novcem i izbjegavajte rizična ulaganja jer biste se lako mogli naći na gubitku.

  Krajem srpnja se Jupiter retrogradno vraća u Vodenjak, pa ćete trebati poraditi na poboljšanju partnerskih odnosa.

  Kolovoz i rujan su vam povoljni za odmor. Možete ostvariti uspjeh u javnosti.

  U studneom će vam izazovni aspekti Marsa sa Saturnom i Uranom donijeti teškoće i zastoje na financijskom polju.

  U prosincu će Venera krenuti retrogradno u Jarcu i vašem polju posla, pa ćete uspjeti dovršiti važne zaostale obaveze. Nezaposleni Ovnovi će imati povoljne mogućnosti da dobiju novi posao u ožujku, kolovozu i listopadu. Vaše vještine će biti tražene u oblastima građevinarstva, industrije i trgovine..

 • NOVAC


  Vaš najteži financijski period bit će tijekom travnja, jer tada nećete biti u radnom odnosu, pa će samim time i novca manjkati. Promjenom zaposlenja vaša financijska situacija će biti daleko bolja i kvalitetnija i imat ćete posve dovoljno novca. Novo zanimanje će vam donositi daleko više novca i bit ćete posve zadovoljni. Tijekom srpnja imat ćete velike probleme sa novcem jer će vam iskrsnuti veliki financijski gubitak, odnosno trošak. Tijekom srpnja bit ćete također izloženi velikom stresu zbog nastalih financiskih problema. No sredinom kolovoza, vama dolazi jedan veliki novčani dobitak koji će riješiti apsolutno sve vaše financijske brige i probleme. Problema nećete imati sve do kraja godine, baš naprotiv, novca ćete imati više nego ikada.

 • SREĆA


  Ako ste u vezi: Potrudite se u prvoj polovici godine raditi zajedno s voljenom osobom na postizanju važnih zajedničkih ciljeva. U tom ćete se dobro razumjeti. Vaša će komunikacija biti otvorena, iskrena i držati ćete se onoga o čemu se slažete. Uživat ćete u druženju s zajedničkim prijateljima i pronaći ćete dovoljno vremena za skladne intimne trenutke za vas dvoje. Sredina godine donosi vam nesklad i nesporazum zbog pomrčine Sunca u Blizancima. Sumnja i nepovjerenje uvući će se u vašu vezu, što će izazvati svađe. Tijekom kolovoza i rujna potrudit ćete se riješiti ranija neslaganja. Od listopada do kraja godine imat ćete sklad i uživati ??u zajedničkim aktivnostima. Vaši zajednički planovi će se ostvariti.

  Ako ste slobodni: veljača vam donosi poznanstvo s osobom koja se razlikuje od većine ljudi koje poznajete i koja se ističe nečim originalnim. Privlačit će vas njegov slobodni duh i otvorenost u izražavanju svojih osjećaja. Vaša će veza započeti kao ležerno druženje i u početku ćete tu osobu doživjeti kao prijatelja. S vremenom ćete shvatiti da postoje međusobne emocije i da je vaš odnos više od prijateljstva. Sredinom rujna ući ćete u skladnu vezu koja može potrajati. Stariji Ovnovi potražit će osobu s kojom mogu biti u slobodnoj vezi. Već u prvom kvartalu godine doći će do poznanstva s osobom koja će biti spremna za takav odnos. Od rujna ćete htjeti ozbiljnu vezu i dobit ćete priliku.

 • FINANCIJE


  U prvom ovogodišnjem tromjesečju sreća vam neće ići na ruku. Nećete biti zadovoljni situacijom na poslu i htjet ćete nešto promijeniti. Međutim, financijsko stanje u ovom razdoblju bit će puno bolje. Mnogi će vam vratiti dugove, a moguće je da ćete dobiti i nešto nasljedstva. Proljeće vam donosi napredak u poslu, a ako se bavite tehnologijom, medicinom ili radite u vojsci i policiji, očekivat će vas veći uspjeh. Novac ćete morati racionalnije trošiti jer je moguće da ćete imati nekoliko neočekivanih troškova. Iako je ljeto vrijeme za uživanje u odmoru, ovo će vam razdoblje biti rezervirano za posao. Morat ćete nadoknaditi sve što ste dosad propustili, a plodove tog uspjeha ćete ubrati tek početkom 2022. godine. Posljednja tri mjeseca 2022. bit će za vas posebno uspješni. Novac će doći sa svih strana i dobit ćete promociju kojoj ste se nadali od početka godine. Ako nigdje ne radite, očekujte da će se vaša situacija riješiti krajem godine. U tom razdoblju, osobito u studenom i prosincu, dobit ćete priliku zaposliti se i konačno promijeniti svoju financijsku situaciju na bolje.

 • SAVJET ASTROLOGA


  U novu 2022. godinu ući ćete s mnogo optimizma i želje da realizirate što više planova. To će vam i poći za rukom ukoliko budete uspjeli odvojiti bitno od nebitnog. Budite oprezni kada donosite odluke jer će one umnogome utjecati na vaš život. Zato je najbolje da se, prije nego što krenete u realizaciju ideja, konzultirate s nekim članom obitelji. Cijele godine bit ćete promjenjivog raspoloženja, zbog čega ćete možda zapadati u emocionalne krize. Nemojte tražiti utjehu u alkoholu, može se negativno odraziti na vaše zdravlje. Najbolje je da otkrijete što vas toliko tišti jer ćete tako najlakše prebroditi sve krize. Imat ćete dojam kako ste propustili sve šanse u životu, ali zapravo to nema mnogo veze s realnošću. U to ćete se uvjeriti sredinom godine, kada vam sve bude išlo kao po loju. Bilo bi dobro da se okružite pravim prijateljima i da, umjesto sami sa sobom, iskreno porazgovarate s njima o svemu što vas muči. Jedino se u obiteljskom okruženju osjećate kao svoj na svome. Zbog nepovoljnih planetarnih aspekata moglo bi se dogoditi da počnete strepite za sigurnost vaših najbližih. Budite bez brige jer se ništa loše neće dogoditi. Vaša strepnja je samo posljedica straha da nešto ne pokvari vašu obiteljsku sreću. Ukoliko imate brata, očekujte njegovu pomoć onda kada vam bude najpotrebnija. Ako ste u braku i imate djecu, malo više pažnje posvetite sinovima jer će vam ove godine zadavati probleme. Sa kćerima, ako ih imate, Slagacu se mnogo bolje i ove godine ćete uspjeti vaš odnos dovedete do savršenstva.


  INDIJANSKI HOROSKOP
 • MJESEC DRVEĆA U PUPOLJCIMA

 • (Crveni jastreb)21. ožujak — 19. travanj (Ovan)


  Mjesec drveća u pupoljcima. (Crveni jastreb). Oni, koji su rođeni tijekom u mjeseca Drveća u pupoljcima, imaju vatreni opal kao znak u svijetu minerala, Maslačak kao znak u biljnom svijetu i Crvenog jastreba kao znak u životinjskom svijetu. Njihova boja je žuta i pripadaju obitelji Ptica grabljivica.

  Opal se nalazi u sedimentnim stijenama, kao i u šupljinama vulkanskih stijena. Opal se javlja u svim nijansama boja i posjeduje staklasti, a ponekad i voštani sjaj. Budući da je porozan, može lako promijeniti boju.

  Opal, kao tirkiz, od najranijih vremena nalazi najraznovrsniju primjenu. On je ranije smatran simbolom nade i pripisivala mu se sposobnost, da svog vlasnika može učiniti nevidljivim, ukoliko ovaj to zaželi.

  U Rimu je bio poznat kao plementi kamen plemićkog sloja, i priča se, da ga je jedan rimski senator tako visoko cijenio, da je radije pristao na izgonstvo, nego da svoj opal da Marku Antoniju, koji ga je htio za Kleopatru. Jedna priča, koja je nastala u Engleskoj, prikazuje opal kao kamen sa svojstvima nečastivih sila, što je bio povod, da je od tog vremena u zemljama engleskog govornog područja, važio za vjesnika nesreće, sve dok u novije vrijeme nije ponovno ušao u modu.

  Ljudi rođeni u znaku Crvenog jastreba, često se kao i njihov kamen nalaze, kako u bukvalnom tako i u prenosnom smislu, na vrućim mjestima, na kojima vlada stalna napetost. Oni vole Sunce i toplinu, i sa posebnom sklonošću ulaze u situacije, koje se odlikuju živom aktivnošću i koje traže njihovu jaku duhovnu, emocionalnu i fizičku energiju. Oni su kao i njihov kamen porozni i njihova raspoloženja se mogu lako pomutiti, ako se zbližavaju sa pogrešnim idejama ili ljudima. Oni su po pravilu otvoreni ljudi, koji se za svaku novu ideju ili shvaćanje mogu zagrijati, i ponekad prihvaćaju stvari, koje im se kasnije ispostave kao štetne. Ako se nalaze u nezgodnim situacijama ili su jako napeti, mogu se rasprsnuti kao i njihov kamen i izgubiti životnu snagu, koju im njihova vatra daruje kao nešto sasvim uobičajeno.

  Ljudi rođeni u znaku Crvenog jastreba, mogu biti po prirodi kao i njihov kamen, da u njima bez prestanka tinjaju male žarnice energije, ali mogu biti i takve prirode, da samo ponekad zasjaje, kad se u njima rasplamsa vatra životne snage. Koja se od ovih mogućnosti odnosi na njih, ovisi o tome, u kojoj mjeri su naučili zauzdavati i koristiti vatru životne snage, koja nesmetano teče kroz njihove žile.

  Rijetko se može sresti čovjek rođen u znaku Jastreba, kojem je pošlo za rukom, da svoju energiju tako drži pod kontrolom, kako bi je u svako doba imao u dovoljnoj mjeri. Ovaj tip ljudi rođenih u znaku Jastreba je vrlo važan za svoju okolinu, jer nije u stanju da sam oživotvoruje nove projekte, već ih snagom svoje energije može održavati.

  Ljudi rođeni u znaku Crvenog jastreba često kao i njihov kamen otjelotvoruje simbol nade za svaku novu ideju, koja se pojavljuje na horizontu. Oni su katalizatori, koji su u stanju da ideju pretovre u stvarnost. Oni su kao i njihov kamen direktno povezani sa Suncem i vatrom, što se opet još više pojačava zbog njihove pripadnosti klanu Ptica—grabljivica. Njihova povezanost sa Mjesecom, koji u ovom slučaju simbolizira njihove osobne emocije, pričinjava im puno više teškoća, ali je bitna za uspješno svladavanje znanja o postupanju sa vlastitom energijom. Vatra koja gori u ljudima rođenim u znaku Jastreba, poticana je njihovim intenzivnim osjećajima, koja su kod njih jača nego kod drugih ljudi. Ali pošto su oni ljudi, koji daju prednost jasnim situacijama, često se plaše zbrke vlastitih i tuđih osjećaja.

  Njihovo porijeklo mjeseca Drveća u pupoljcima, prvog mjeseca proljeća, mjeseca ravnodnevnice, pomažu ovim ljudima u daljnjem uzletu na polju energije. To je mjesec, kojim počinje jedan od najbržih perioda rasta za svu djecu Zemlje i koji time za sve pod ovim znakom nosi energiju brzog rasta i promjena. Ova činjenica doprinosi, da ljudi rođeni u znaku Crvenog jastreba posjeduju sposobnost trenutnog prilagođavanja, koja se ogleda u tome, što ovi ljudi žestokom brzinom prelaze sa jednog stava na drugi ili sa jednog projekta na drugi.

  Maslačak, znamen iz biljnog svijeta za ljude rođene u znaku Jastreba, dobro je poznat svima, koji kod nekih ljubitelja pro­ stranih, zelenih livada budi potpuno bludne misli. Za one koji ga ipak ne poznaju — maslačak je sjajna zelena rozeta sa izreckanim listićima, čija stabljika izraste do 15 cm ili više i nosi jedan jedini žuti cvijet, koji se pretvara u bijelu tanašnu, lopticu, onda kad se stvorilo sjeme — loptica, vjetar ju jednim jedinim udarom rasprši i raznese. Ako se oštete, korjen i stabljika biljke luče mliječnu tečnost. Dok zvanično samo korjen važi za ljekoviti dio biljke, u stvari je cijela biljka od velike koristi. Umjesto da maslačak uništavaju otrovima, vrtlari bi trebali pričekati dok ne procvata, pa ga onda cijelog, zajedno sa korjenom, izvaditi iz zemlje. Osušeni korjen može se koristiti kao zamjena za kavu ili kao ljekovita biljka, dok skuhano lišće služi kao izvrstan prilog povrća uz divljač. Lišće maslačka sadrži skoro sedam puta više vitamina A u jednom gramu, nego mrkva ili salata, plus dovoljnu količinu vitamina B, C i G, kao i kalcij, fosfor i željezo, kao i prirodni natrij, koji djeluje na pročišćivanje krvi.

  Ljudi koji se bave bilinarstvom, koriste korjen maslačka kao tonik, uz čiju pomoć se mogu prečišćivati organi za izlučivanje, a poboljšava im se i probava. On također služi za umirenje i rasterećenje organa i cijelog tijela. Maslačak je korišten i kao sredstvo za izlučivanje mokraće i za reguliranje razine šećera u krvi. Neki stari narodi koristili su korjen maslačka kao sredstvo za smirenje.

  Ljudi rođeni u znaku jastreba, kao i Maslačak, imaju sposobnost da se pojavljuju ni iz čega, budući da obično sa jedne stvari prelaze na drugu. Upravo zbog ove osobine su antipatični kod ljudi koji teško mogu izići na kraj sa njihovom energijom i koji ne vide prednosti, koje ljudi rođeni u znaku Jastreba nesumnjivo mogu postići u stvarima koje ih interesiraju. Cjelokupan tijek energije ljudi rođenih u znaku Jastreba, može biti kao i svi dijelovi maslačka vrlo koristan za ljude, koji su u stanju menjati ovu energiju te da ju dalje prenose.

  Oni su kao i njihova biljka, izvor korisnih stvari za one, koji će utrošiti vrijeme, da bi ih razumjeli.

  Ljudi rođeni u znaku Jastreba obdareni su sposobnošću da pomažu u otvaranju i raščišćivanju stvari, ideja i odnosa u međuljudskim kontaktima. Pošto su i samo otvoreni i direktni, bit će razočarani ako kod drugih naiđu na neiskrenost ili manipuliranje, što će jasno i reći, kad osjete prisutnost ovih osoba. Oni su iskreni i često imaju ispravan pogled na stvari i događaje iz njihove okoline. Ljudi koji ih slušaju, otkrit će da im mogu dati potreban poticaj, kako bi ispoljili vlastite osjećaje i misli — a takvo ispoljavanje je prvi korak k unutarnjem čišćenju i oslobađanju od svih negativnih karakternih osobina.

  Ljudi rođeni u znaku jastreba mogu profitirati od umirujućeg, relaksirajućeg djelovanja maslačka, jer im je često teško prigušiti svoju energiju, ako su radne obaveze za taj dan završene. Mješavina maslačka i drugog bilja može biti od koristi za otklanjanje zastoja krvi u glavi, od čega oni inače često pate. Ljudi rođeni u znaku Crvenog jastreba zbog tegoba u glavi često imaju probleme sa oboljenjima u predjelu glave. Češće od ostalih ljudi skloni su da svoju glavu "omaškom" udare, možda zbog toga što se isuviše često upuštaju u stvari, a da prethodno nisu iskoristili vrijeme da ih sagledaju.

  U tom pogledu slični su životinji iz njihovog znaka, Jastrebu sa crvenim repom.

  Jastrebovi sa crvenim repom su izvanredni lovci i letači. Oni jedre i kruže nevjerojatno dugo i pri tome svoj rep podešavaju pod posebnim kutem prema tijelu. Prava je radost promatrati ih po vjetrovitom danu, kad sa vidljivim zadovoljstvom jezde na zračnim strujama. Posebno u vrijeme parenja mogu izvoditi prava umjetnička djela, kad na primjer svog partnera dodiruju u letu ili se sa visine od više tisuća metara spuštaju u strmoglavom letu.

  Jastrebovi sa crvenim repom su zajedno sa orlom, ptice sa posebnim značenjem za starosjedioce američkog kontinenta. Pripadnici Pueblo naroda nazivali su ih crvenim orlovima i pripisivali im, kao i orlovima, posebnu povezanost sa nebom i Suncem. Pošto su za vrijeme svojih visokih letova u stanju jasno raspoznavati zemlju, njihovo perje je često korišteno u ceremonijalne svrhe, da bi se Suncu i Tvorcu prenijele molitve. Njihovo perje je kao i perje orlova korišteno u ritualima liječenja i ceremonijama dozivanja kiše. I danas još nalaze primjenu u ceremonijama, u izradi lepeza kao i u plesovima nekih plemena. Klan Jastrebova sa crvenim repom je jedan od vodećih klanova, čijim su članovima pripisivani razboritost i sposobnost predviđanja.

  Neki ljudi koji su rođeni u mjesecu Drveća u pupoljcima su kao i Jastrebovi sa crvenim repom veliki ljudi, ako ne tjelesno onda duhovno i imaju sposobnost maksimalno raširiti svoja krila. Ljudi rođeni u znaku Jastreba su kao i njihov znak lovci, mada su ciljevi njihovog lova nova djela i projekti kao i istraživanje novih filozofija. Ovi ljudi pokazuju tendenciju proživljavanja svjetlih i tamnih faza.

  Dok su u prvoj fazi radosni i otvoreni za sve što im dolazi u susret, onda se u drugoj fazi povlače na usamljena polja, kako bi pronašli zašto im svijet izgleda tako naopačke.

  Ljudi rođeni u znaku Crvenog jastreba su obično neustrašiva bića, koja često postavljaju zamku onome koga smatraju zvečarkom, a da se pri tome niti najmanje ne obaziru na svoju vlastitu sigurnost. Kao što je već spomenuto, ovi ljudi imaju malo strpljenja sa ljudima koje smatraju licemjernim i nepravednim. Njima će bez okolišanja reći svoje mišljenje, bez obzira, jesu li su oni spremni da ga poslušaju ili ne. Ponekad će se tući i sa zmijama, koje su jasno za jednu klasu bolje od njih, i upravo u ovim momentima riskiraju, da iz jedne ovakve borbe izađu prije kao žrtve nego kao pobjednici. Zmija se u mnogim starim mitovima smatra predstavnicom podzemnog svijeta, dok Orao ili jastreb predstavljaju zenit, što ipak nije potpuno točno tumačenje simbola njihovog karaktera. Zbog toga ljudi rođeni u znaku Jastreba i Zmije jedni s drugima imaju ponekad velike poteškoće od onog vremena, od kada su ove dvije životinje prikazivane kao protivnici, ukoliko nisu dostigle točku na kojoj bi ispravno razumjele svoj simbolizam i shvatile da ne moraju samo ratovati, već bi se mogle i dopunjavati.

  Kao što jastreb otkida glavu zmiji da bi se zaštitio od njenog smrtonosnog ujeda, tako će i ljudi rođeni u znaku jastreba odlučno nastupiti protiv svakog, koga smatraju potencijalnim neprijateljem. U takvim slučajevima se ponašaju tako, kao da je dobar napad najbolja obrana. Kad su ljuti njihove uvrijedjive primjedbe mogu biti isto onako bolne kao i stisak njihovih kandži. Kao što jastreba u letu često napadaju manje ptice, tako i ljude rođene u ovom znaku napadaju oni, koji ih ne mogu shvatiti ili ne mogu shvatit onu njihovu spontanu energiju, koja se izražava, kad jednom otplove na krilima neke nove ideje ili nekog novog projekta. Ali, ovi napadi se po pravilu ne završavaju uvredama, već ponekad potiču i razgovore, koji mogu razjasniti nesporazume. Kad naučimo da svoje prijatelje rođene u znaku Jastreba iskreno volimo i da im verujemo, moći ćemo se u istoj mjeri diviti njihovim veličanstvenim letovima kao i letovima njihovog životinjskog znaka. U tim trenucima kroz njih i njihovu okolinu protječe takvo obilje životne snage, da smo često i mi sami povučeni u visine. U takvom stanju oni mogu svojim mislima i svojom dušom izvoditi prava akrobatska umjetnička djela, u kojima će jasno raspoznati stvari života, koje ljudskom pogledu mogu ponekad umaknuti iza nailazećih oblaka.

  Nebo je životni prostor ljudi rođenih u znaku Jastreba. Od tamo mogu doći do jasnog saznanja kako bi se trebale ponašati stvari na zemlji. Njihova snaga leži u tome, što na pozitivan način prilaze novim idejama ili projektima ili što uhodane stvari usmjeravaju na pravi kolosjek. Oni gaje u sebi iskrenu želju da čine dobra djela i brinu se da se sve stvari razvijaju na najbolji mogući način. Oni raspolažu urođenim optimizmom, jakom voljom i velikom snagom da stvari postavljaju na pravo mjesto. Oni su samostalni ljudi i mislioci, i u svojim osjećajima i mislima su potpuno iskreni. Mada njihove radnje djeluju ponekad malo prenagljeno, oni će obavezno temeljito razmisliti o svim stvarima prije nego donesu odluku.

  Njihovo biće je u mnogim stvarima tako iskreno i otvoreno, kao i biće djeteta koje će uskoro progovoriti. Ali sa djecom ih spaja i neznatna mogućnost koncentracije i često prerano gube interes za stvari, ukoliko su one tek započete. Oni izgleda ne osjećaju potrebu da ostanu pri nečemu sve dok ne budu sigurni, da će to zaista funkcionirati. Da bi svoju energiju održali u ravnoteži, obavezno je da se nauče strpljenju i ustrajnosti.

  Oni su zahvaljujući svojoj razboritosti, sposobnosti predviđanja i energiji, dobri rukovodioci, u koliko su naučili upravljati svojom energijom i ostati kod neke stvari, sve dok je njihovo prisustvo neophodno. Ako su jednom naučili upravljati energijom, koja kroz njih protječe, poći će im za rukom gotovo sve čega se prihvate, samo što je ovaj proces učenja često dug i bolan, i vodi ih kroz mnoge mračne faze njihovog unutarnjeg svijeta.

  Boja ljudi rođenih u znaku Crvenog jastreba je žuta, boja proljetnog sunca i maslačka. Ova boja im pomaže da stimuliraju svoju veliku energiju i da svoje misli pretvore u spoznaju. Ona im također pomaže da opažaju stvari i ljude koje susreću i da očuvaju za njih tipičnu ljubaznost, dobro zdravlje i duhovnu ravnotežu. Neovisno o tome što često idu glavom kroz zid, ljudi rođeni u znaku Crvenog jastreba su po pravilu sposobni pružiti otpor i robusni su, kad imaju na umu njegovanje svojeg zdravlja.

  Zbog njihove pripadnosti klanu ptica grabljivica, pojačava se veći dio karakternih osobina ljudi rođenih u znaku jastreba i ona im daje još više energije i veću snagu probijanja, nego što su je oni inače imali. Oni moraju daleko više od drugih predstavnika ovog klana obratiti pažnju, da ne buknu naglo u nekoj situaciji, da ne bi potpuno izgorjeli. Oni moraju naučiti zauzdavanju energije koju im daruje njihov klan, da bi vatra koja u njima gori, mogla davati toplinu i svjetlost onim stvarima i ljudima, sa kojima oni dolaze u kontakt.

  Pošto su rođeni u prvom mjesecu, mesecu zaštitnice duha sa Istoka, energija ljudi rođenih u znaku Jastreba bit će zauzdana razboritošću, koju im donosi ovaj mjesec. On im također pomaže da svoju energiju usmjeravaju u pravcu koji će im otvoriti put da u sebi i drugima započnu duhovnu evoluciju.

  Ovi ljudi su u djetinstvu totalno energični i ponekad ih je teško držati pod kontrolom. Oni imaju daleko veću energiju od odraslih ljudi iz ovoga znaka i može biti izuzetno naporno s njima izići na kraj. Oni su ljubazni, otvoreni i inteligentni i naravno dobrog zdravlja, ukoliko uspijemo da ih primoramo da se s vremena na vrijeme opuste. Ukoliko ovo nije slučaj, bolovat će od grčeva u trbuhu, prehlada i imat će druge tegobe čiji uzrok leži u nervnim oboljenjima i oboljenjima glave.

  Ljudi rođeni u znaku Crvenog jastreba upuštaju se u ulogu roditelja sa istim entuzijazmom kao i u sve druge nove oblasti. Ali, ako njihova energija nije usmjerena na pravi put, oni će isto tako brzo izgubiti interes, i njihova djeca će se, što se tiče emocionalne strane, iznenada osjetiti prepušteni sami sebi, dok će otac i majka već ponovo pokušavati da prodru u nove oblasti koje će probuditi njihove kratkotrajne interese. Oni se sa svojom djecom uvijek ophode prijateljski i iskreno, i brzo ih pozivaju na red, kad se ovi nađu na pogrešnom putu. Skloni su da se sa svojom djecom ne ophode drugačije nego sa svojim prijateljima, što ponekad može dovesti do toga, da njihovoj djeci nedostaje posebni emocionalni oslonac, koji oni obično traže u svojim roditeljima.

  Pošto su po prirodi ljubazni i druželjubivi ljudi, po pravilu mogu izići na kraj sa svakim, — ali posebno zadovoljstvo nalaze u prijateljstvu sa drugim predstavnicima klana ptica grabljivica, sa ljudima rođenim u znaku Kečige, kao i sa pripadnicima klana Leptira, — ljudima iz znaka Jelena, Gavrana i Vidre. Dopunu svoje osobnosti nalaze u znaku Gavrana.

  Dok ljudi drugih znakova prolaze na medicinskom rotoru kroz poziciju ljudi rođenih u znaku Jastreba, do tada će oni u sebi otkriti nove dubine snage i sposobnosti da jasno raspoznaju ovozemaljske stvari. Oni će u sebi otkrit i sklonost k rukovodećoj ulozi, o čijem postojanju do sada nisu ništa naslućivali.


  KINESKI HOROSKOP
 • ŠTAKOR - 1913. 1925. 1937. 1949. 1961. 1973. 1985. 1997. 2009

 • Šarmantne strategije


  Kineski znak štakor nalazi se na prvom mjestu i ima najbolji položaj. Uz taj kineski znak vezuju se karakteristike inteligencija, dosjetljivost, razigranost, intuitivnost, mašta i radoznalost. Znak štakora voli naučiti nove stvari i dobro može protumačiti druge ljude.

  Oni svoje probleme čuvaju za sebe i ne djele ih s drugima no vrlo rado će pomoći prijatelju u nevolji i uvjek su spremni dati dobar savjet. Kineski znak štakor je znak s puno pozitivne snage poleta i energije vol pričati i veoma su šarmantni. Vrlo se dobro snalaze u svim životnim situacijama i uvjek se dočekaju na noge. Vrlo su moralno uzvišeni i pošteni. Vole uživati u životnim radostima i globalno su vrlo dobri ljudi.

  U svakom trenutku su spremni pomoći svom prijatelju u nevolji. U njihovim financijskim egzibicijama uglavnom im samo viša sila pomogne pa bi trebali malo više obratiti pozornost na financije i štednju.


 • Zdravlje štakora u kineskom horoskopu


  U globalu ovaj znak i osobe rođene u godini štakora imaju vrlo dobro zdravlje. Vole održavati svoju baštu i kuću i veliki su radnici. Kada sve naprave i odrade u svojoj kući spremni su pomoći i napraviti posao svom prijatelju. Trebali bi se čuvati visina i naručito nespretnog penjanja na ljestve.

  Vrlo su aktivna i radišna bića koja vole pokret i to ih čini zdravim. Povremeno mogu biti pomalo živčani i pod stresom i to bi trebali korigirati. Ako se svakodnevno bave tjelovježbom onda im je zdravlje i smirenost zagarantirana.


 • Karijera i ljubav štakora


  Ovaj znak ima veliku moć zapažanja i mudrosti i znaju otkriti što čovjeku nedostaje, imaju sposobnost da vide cijelu sliku kroz nekoliko njenih segmenata. Tim sposobnostima štakori su ko stvoreni za rješavanje problema i prije nego što se pojave. Štakori su izvrsni poduzimači i gazde posla. Vrlo lako mogu doći do sredstava sa svojom dobrom prosudbom. Vrlo su kreativni i treba im određena doza slobode kako bi ispoljili svoje najbolje poslovne osobine.

  Dobri poslovi za štakora su direktor i upravitelj, političar, naučnik, odvjetnik, sudac, pisac, umjetnik, glazbenik, vozač formule jedan.

  U ljubavi su pravi šarmeri. Vole se družiti i upoznavati nove ljude. Nakon prekida neke veze rjetko se vraćaju nazad. Veoma su vjerni dok su u vezi. Partner štakora mora biti pravi umjetnik kako bi ih pratio i uspio iole zadovoljiti. Vrlo dobro se slažu s Zmajom i majmunom a malo lošije odnosno nekompatibilni s konjem i zecom.

 • Znak štakora i pet elemenata


  Metalni štakor su ljudi rođeni u godinama 1900 i 1960. Ove osobe su pojedinci koji znaju što hoće i kako to dobiti bez obzira na žrtvu. U svojim osjećajima znaju ponekad ići iz krajnosti u krajnost. Ponekad su pomalo tvrdoglavi što bi mogao biti problem u odnosima.

  Vodeni štakor su ljudi rođeni u godinama 1912 i 1972. Oni mogu postati veoma cijenjeni članovi društva gdje se mogu pokazati s puno utjecaja. Imaju osobine intelignetnih ljudi koji znaju rješiti probleme. U svojoj praktičnosti i drugim vrlinama izazivaju divljenje i poštovanje drugih ljudi iz svoje okoline.

  Drveni štakor su ljudi rođeni u godinama 1924 i 1984. Vrlo snažan dojam ostavljaju među prijateljim i poznanicima i rjetko svoje slabosti pokazuju drugima. Vrlo im dobro ide u svakom pogledu mada sami sa sobom nikad nisu dovoljno zadovoljni. Vole uživati u životu ljubavi i druženju.

  Vatreni štakor rođeni u godinama 1936 i 1996 vole na prvom mjestu biti nesputani. Ne vole monotone poslove koji prelaze u rutinu volesimbolički štakor u kineskom horoskopu avanturističke stvari i zanimanja. Vole putovati i voziti brza kola. Vrlo su svidljivi drugim osobama i uvijek puni energije.

  Zemljani štakor su osobe rođene u godinama 1948 i 2008. Na prvom mjestu vole sigurnost i da su sve što misle obezbjedili na vrijeme. Vole puno raditi kako bi im bilo bolje u budućem vremenu. Ne vole žuriti i neumjerenost u bilo čemu. Vole spontanost samo što im najbolje odgovara sigurnost i poznate činjenice.

 • BIVOL - 1913. 1925. 1937. 1949. 1961. 1973. 1985. 1997. 2009

 • Jak čovjek u oluji


  u Kineskom horoskopu je odlučnost, snaga, neovisnost, samostalnost. Bivol se nalazi na drugom mjestu u zodijaku. Osobe rođene u znaku bivola su visoko karakterne osobe koje vole svoj posao i rad. Vole se savjesno ponašati i ne vole stvari koje se odvijaju na brzinu.

  U principu volovi ne vole lijenčine i neradnike i sa njima baš i ne vole biti u društvu. Poštuju tuđa mišljenja no svoje odluke donose na temelju vlastitih stavova i zaključaka.

  Ljudi u znaku bivola sklapaju prijateljstva za cijeli život i vole biti u nekom savezu.

  Pravi su baštovani i vole provoditi vrijeme sređujući svoju okućnicu ili vrt. Vole sigurnost doma, čitanje i televiziju.


 • Zdravlje i karijera


  Zdravstveno su volovi uglavnom u svakom pogledu zdravi bez nekih većih problema. Imaju uglavnom dug sretan i ispunjen život okružen prijateljima i porodicom. Jedini veći problem predstavlja njihov pretjerani i požrtvovani rad zbog čega teško nađu vremena za sebe i svoje bližnje. U svakom slučaju bi malo trebali stati na loptu i ponekad jednostavno zaboraviti na rad i posao te opustiti se.

  U poslu vole rutinske stvari koje ih čine zadovoljnim. Oni imaju dobar i sistematičan pristup poslu. Vole raditi samostalno i u tome su vrlo dobri. Nije potrebno da ih se nadgleda i forsira za posao da bi dali i više od 100 posto svoje snage i talenta za tvrtku u kojoj rade. Vrlo dobro zapažaju svaku sitnicu i veoma se drže moralnih i društvenih vrijednosti u poslu. DJedno od doobrih zanimanja za kineski znak vola jesu: dizajner, umjetnik, rad s drvetom i majstorski poslovi, stolarija, oficiri, arhitekte, mehaničari i tehničari, inženjeri, poljoprivredni tehničari.

  Društvo baš i nije jeka strana bivola. Nisu baš grupne osobe i ne vole skupna okupljanja. Svog partnera volovi će dugo tražiti i to im je uglavnom neugodan poduhvat koji jako iscrpljuje njihovu energiju. Dosta problematično je ako volovi ne shvate da ne smiju svaljivati krivnju na druge. Također moraju smanjiti svoju oholost ako ju imaju.

  U ljubavi je uspjeh zagarantiran kada se pomire s činjenicom da je ljubav i partnerstvo stvar dvije osobe i da tu postoje dva gledišta.

  Vrlo su kompatibilni u ljubavi sa Znakom Pijetla i Štakora.


 • Pet elemenata i znak bivola Kineskog horoskopa


  Metalni bivol je iznimno jak kineski znak i kombinacija s elementom. Rođeni su u godinama 1901 i 1961. Karakteristično za ovaj element i znak je da teško razaznaju osjećaje drugih ljudi. Također jako teško pokazuju svoju ljubav i osjećaje. Veoma su pouzdani i radišni. Sve će napraviti da dođu do cilja.

  Zemljani bivol su ljudi rođeni 1949 i 2009 godine. Skromni i pouzdani po svim pitanjima. Veoma cijenjeni. Vrlo uspješni u svom poslu i kao jedinke u društvu.

  Vodeni bivol su osobe rođene u godinama 1913 i 1973. Ova skupina kineskog znaka su više fleksibilniji i imaju više razumjevanja za osjećaje drugih ljudi. Vrlo su strpljivi i marljivi i brzo donose odluke a društvo ih voli.

  Vatreni bivol je znak horoskopa koji je rođen za pravog vođu. Oni imaju izvršne funkcije u svojim tvrtkama ili u onima u kojimaStilizirani prikaz bivola iz kineskog horoskopa samo rade. Mogu se naći i snaći u politici. Nemaju baš puno obzira prema drugima i znaju ponekad donositi odluke ishitreno. Javljaju se u godinama 1937 i 1997.

  Drveni bivol su ljudi rođeni u godini 1925 i 1985. Ovi bivoli mogu dobro raditi u timu no najbolje im odgovara pozicija vođe ili šefa. Imaju istančan osjećaj za moralne vrijednosti i pravdu. Ponekad znaju biti naprasiti.

 • TIGAR - 1914. 1926. 1938. 1950. 1962. 1974. 1986. 1998. 2010

 • Neopterećeni heroj dana


  Tigar zauzima 3. mjesto u Kineskom horoskopu. Njegove glavne odlike su nepredvidivost i hrabrost. Znak Tigar jednostavno uživa u takmičenju. Tigrovi se također vole isticati i uvijek su zaštitnički raspoloženi prema svojim bližnjima.

  Tigar u Kineskom horoskopu predstavlja jin i jang simbol. Vole izazov i vole zaštiti osobe oko sebe. Tigrovi mogu zavarati da su mirni no zapravo imaju neizmjernu energiju. Ponekad su tvrdoglavi kada se ne pitaju za mišljenje i vodstvo. Zapravo vole biti vođe i predvodnici u svemu što rade.

  Osobe rođene u znaku Tigra su velikodušne i ponekad se može steći pogrešan dojam da su sebični. Vrlo su inteligentni I uvijek na oprezu blagovremeno uočavajući gotovo svaku opasnost koja ih vreba.

  Tigrove ne pokreće novac i moć oni jednostavno vole biti šarmantni i uglavnom ih drugi znakovi poštuju i cijene.


 • Tigar u ljubavi, karijeri i zdravlju


  Zdravlje tigrova je ugroženo zbog načina na koji pristupaju radu. Oni vole energično raditi do krajnjih granica izdržljivosti što se na koncu očituje kroz ugroženo zdravlje i veliku iscrpljenost.

  Tigrovi moraju uravnotežiti svoj život i način rada i onda će sve ići kao po loju. Što se tiče posla uglavnom ga vole više zamijeniti i mijenjati nego se držati jednog posla trajno. Vole raditi na svojoj karijeri. Kod stalnog mijenjanja posla tigrovi se brzo naviknu a ujedno su sposobni i nije im problem naučiti nove stvari.

  Najbolji poslovi za tigrove su na prvom mjestu poslovi gdje su oni vodeća ličnost. Dobro im odgovaraju poslovi kao što su: glumac, pisac, umjetnik, pilot, glazbenik, reklamni agent.

  U ljubavi tigrovi vole biti dominantni i to se javlja instiktivno. Partneri tigrova moraju biti avanturistički nastrojeni i moraju ga znati pratiti.

  Kompatibilnost tigrova sa drugim znacima horoskopa.

  Tigrovi se dobro slažu s psom i konjem a loše s kozom i volom.


 • Tigar i pet elemenata


  Metalni Tigar u ovaj znak spadaju osobe rođene 1950 i 2010 godine. Karakteristike ovog znaka su konkretnost i upornost. Ponekad su previše oštri. Kada si zacrtaju svoje ciljeve niko ih ne može zaustaviti i omesti. Vole biti u centru zbivanja. Preuranjeno ponekad donose zaključke što svakako moraju ispraviti u svom ponašanju.

  Vodeni Tigar su pomalo senzibilne osobe i uglavnom spokojne. Posjeduju odličnu intuiciju. Rođeni su u godinama 1902 i 1962.

  Drveni Tigar znak rođe u godinama 1914 i 1974. Ovaj tigar se dobro slaže s drugim osobama i voli zajednički obavljati posao. Također je omiljen u društvu. Vrlo su spremni pomoći drugima i osjećani su.

  Vatreni Tigar pomalo ekscentrični znak rođeni u godinama 1926 i 1986 veoma izražajan. Mogu biti izvrsni vođe. Veoma su karizmatični. Dok oni pričaju drugi slušaju bez upadica i ometanja.Simbol tigar iz kineskog horoskopa

  Zemljani Tigar rođeni u godinama 1938 i 1998 drže se realnosti i dobr stoje na zemlji. Dobro se pripreme prije bilo kakvog skoka i dobro razmisle. Imaju izvrsnu koncentraciju koja im osigurava uspjeh u svakom poslu i poduhvatu.

 • ZEC - 1915. 1927. 1939. 1951. 1963. 1975. 1987. 1999..2011

 • Simpatični posrednik


  Godina zeca u Kineskom horoskopu zauzima 4 poziciju od 12 znakova. Karakteristično za ovaj znak zodijaka je kreativnost, suosjećanost i senzualnost. Pripadnici znaka zec u kineskom horoskopu su uvijek dobro raspoloženi i prijateljski nastrojeni i vole biti okruženi prijateljima i veikim društvom.

  Ne vole konfrontacije i sukobljavanja s drugim ljudima. Moraju imati oslonac od obitelji i prijatelja u protivnom se ne osjećaju baš najbolje. Vole povučen život i intimne atmosfere a uglavnom su smireni ljudi. Ne vole biti agresivini i mogu biti iskorišteni od strane drugih znakova ako se ne čuvaju.

  Ne vole natjecanja i hvalisanje i uglavnom se drže podalje od takvih situacija. Vole povijest i proučavanje drugih ljudi i civilizacija vole mir obiteljskog doma. Svoje kuće zečevi uvijek drže urednim i čistim sve ima svoje mjesto u dobroj organizaciji i rasporedu.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Kod hrane se uglavnom drže ustaljenih recepata i ne vole egzibicije i egzotična jela. Moraju raditi na izgradnji samopouzdanja i na svojoj unutrašnjoj snazi. Moraju savladati svoju plahu prirodu kako bi se riješili problema s raznim vrstama bojazni oko ovog ili onog. U svojoj želji i ljubavi za domom i porodicom ponekad mogu propustiti prilike za boljim poslom ili nečim drugim.

  Zdravlje Zečeva ili kunića je uglavnom izvrsno pod uvjetima da se bave sportom ili nekim aktivnostima u kojima se mogu fizički ispuhati. Moraju se povjeriti nekome kako bi riješili svoj problem ili stresne situacije inače se mogu razboljeti.

  U svojim odnosima s partnerom zečevi su izvrsni ljubavnici i daju više nego što treba jednom partneru. Veoma vole seksi odnos. Zečevi trebaju partnere koji će ih cijeniti i neće iskorištavati njihovu dobrotu. Kod takvih odnosa se obično razvije odlična ljubav i suživot.

  U karijeri i poslu su izvrsni i to naručito u poslovima gdje se traže odnosi s ljudima i komunikacija. Zbog tih vrlina ih cijene i prijatelji. Zečevi su izvrsni govornici i dobro im ide u politici. Dobra zanimanja za kunića ili zeca su: učitelj, terapeut, pisac, glumac, dizajner, krojač, liječnik i svi poslovi koji se odnose na komuniaciju s javnošću.

  Kompatibilni znakovi sa zecom su svinja i pas, dok malo teži odnos imaju s štakorom i pijetlom.


 • 5 elemenata i zec u Kineskom horoskopu


  Željezni zec (element metal) U ovu skupinu kineskog horoskopa spadaju ljudi rođeni 1951 i 2011 godine. Ovaj element daje zecu otpornost, izdržljivost, snagu i veliku odlučnost. Ovi zečevi su veoma intenzivni u svim situacijama. Po ljubavnom pitanju im nema premca.

  Vodeni zec (zec pod elementom vode) Rođeni u godinama 1903 i 1963. U svom mišljenju kretanju i poslovima vole ići po nekom redu od početka. Moraju se čuvati situacija u kojia mogu biti iskorišteni. I moraju izgraditi veće samopouzdanje.

  Drveni zec su ljudi rođeni u godinama 1915 i 1975. Ovaj znak je veoma radišan i vrijedan i mora se čuvati također da ge drugine iskorištavaju. Mora probuditi svoju unutrašnju snagu. Veoma su velikodušni i prijateljski nastrojeni.

  Vatreni zec rođeni u godinama 1927 i 1987. Ovaj znak voli avanture i istraživanja svega novog. Imaju veliku osobnost i vole izbjeći sukobe.

  Zemljani zec su znakovi koji su rođeni u godinama 1939 i 1999. Oni vole realnost i čvrste temelje u svemu što rade. Oni ponekad mogu biti oštri u svojim istupima no uvjek su iskreni i dobro namjerni. Ovi zečevi vole situiranost i da su materijalno osigurani.

 • ZMAJ - 1916. 1928. 1940. 1952. 1964. 1976. 1988. 2000.2012.

 • Energični spasitelj svijeta, 5 znak u Kineskom horoskopu


  Ovaj znak je najjači od svih znakova. Uz njega se vezuju ambicije i dominantnost u svakom pogledu. Zmajevi vole i cijene slobodu pa se tako vole i ponašati.

  Zmaj u Kineskom horoskopu i simbol jin i jang. Ako su prepušteni da se brinu sami o sebi oni su tada najuspješniji. Potrebno ih je pustiti da rade po svom nahođenju. Ovaj znak obično nema straha i voli živjeti riskantnim životom. Vole izazove i nove stvari. Vole rješavati probleme na svoj način. Oni posjeduju veliku strast za sve što rade i uglavnom svaki njihov korak je u velikom stilu.

  Pored svoje velike strasti koju posjeduju zmajevi iz Kineskog horoskopa oni zapravo imaju malo uzvraćenih osjećaja i uglavnom su uskraćeni. Zmajeve vole pratiti svi ostali znakovi jer imaju tako šaroliku osobnost. Imaju puno prijatelja no u dubini duše oni su usamljeni. Oni vole poslova obavljati samostalno što ih čini uspješnim ako tako rade. Njihova potreba za samostalnim djelovanjem može se ponekad učiniti bahatom i sebičnom no oni tako funkcioniraju i daleko su od toga da su sebični. Što se tiče ponašanja kada su isprovocirani veoma su agresivni i pale se ko' šibica.

  Njihovo zdravlje je uvijek solidno jer ih njihov način života održava zdravim. Zmajevi su po kineskom vjerovanju najbolje mitske životinje koje donose sreću i zdravlje. Povremeno mogu patiti od glavobolje koja je uglavnom uzrokovana načinom života i stalnim rizicima i napetošću. Ako savladaju svoju napetost mogu potati izvrsni po svakom pitanju. Najveći problem zmajeva je kontrola napetosti.

  Zbog toga je dobro da se bave nekim od duhovnih disciplina jogom ili nekim od sportova u kojima mogu biti izvrsni. Njihov um će im biti zahvalan ako se nauče na opuštanje uz hodanje ili nešto slično. U karijeri će se iskazati. Najbolji poslovi koji odgovaraju zmajevima su: izumitelj, menadžerski poslovi i poslovi s ljudima, komunikacijski poslovi, arhitektura i trgovina.

  U ljubavi su zmajevi kineskog horoskopa veoma probirljivi i traže intrigantne partnere. Kada jednom pronađu svog partnera obično s njim ostaju do kraja života.

  Najbolje kombinacije zmajeva su s majmunom i štakorom a teže im ide ss bivolom i kozom.


 • Zmaj i 5 elemenata


  Metalni zmaj je veoma snažan znak i element. Pojavljuje se u godinama 1940 i 2000. Ovaj kineski znak je rođen za vođu. Snažno će zastupati svoje ciljeve i biti će prepoznat kod ljudi kao veoma cijenjen.

  Vodeni zmaj je malkodrugačiji od standardnog zmaja zato što voda gasi jaku energiju zmaja i zapravo ga smiruje. S tim osobinama on može sagledati stvari iz drugačijih uglova. Nemaju težnju da budu tvrdoglavi i samostalno donose odluke. Javlja se u godinama 1952 i 2012.

  Drveni zmaj javlja se u godinama 1904 i 1964. Ovaj zmaj s elementom drveta je više umjetničke prirode kreativan i inovativan.

  Vatreni zmaj je veoma osjećajna ličnost puna eksplozivnih emocija. To su godine 1916 i 1976. Oni su prava vatra u svakom smislu i vole se isticati stavljajući se na prvo mjesto u velikoj većini situacija. Zbog svoje eksplozivne naravi ponekad čine greške zaSimbol zmaja iz kineskog horoskopa koje im je poslije žao što su ih učinili. Vatreni zmajevi moraju čuvati svoje živce i paziti da kontroliraju svoju narav.

  Zemljani zmaj je u godinama 1928 i 1988. Ovi zmajevi kineskog horoskopa su dobro ukorjenjeni. Donose racionalno i promišljeno svoje odluke. U stanju su dobro kontrolirati svoje odluke i svoju narav. Ovi zmajevi imaju podršku no vole biti i cijenjeni od drugih.


 • ZMIJA - 1917. 1929. 1941. 1953. 1965. 1977. 1989. 2001.2013.

 • Tajnovita lukavica


  Zmija zauzima 6 poziciju Kineskog zodijaka. Za zmiju je karakteristično da ima karakterne osobine kao što su inteligencija, ljupkost i ponekad su materijalistički nastrojene u pozitivnom smislu.

  Zmija u Kineskom horoskopu i jin i jang simbolKada su u pitanju odluke i njihovo donošenje zmije su izuzetno analitički rspoložene a rezultat toga je da ne žure u tim situacijama. Zmije vole donositi odluke polako i prije toga žele dobro razmisliti o čitavoj situaciji. One su vrlo učinkovite u uzimanju onoga što žele i na razne načine će uz vijuganje ako treba doći do cilja. Ljudi rođeni u godini zmije po Kineskom horoskopu su vrlo materijalistička bića i vole se okružiti stvarima i biti osigurani. Uglavnom uzimaju sve to im život pruža.

  Materijalistička priroda je vidljiva u kući zmija gdej uglavnom vole dobar namještaj, garniture i lijepo sređen stan. Također vole mir koji im je potreban za uspješan životiv življenje. Da bi zmija bila zdrava mora živjeti smirenim životom. Također izbjegavaju buku i opterećenja. Više vole raditi bez opterećenja no to nwe znači da će biti neučinkovite. Dapače zmije mogu biti veoma učinkoviti radnici kada nisu pod presingom. Ne vole rezerviranje i određeni raspored i matrice ponašanja. Veoma su slobodni znakovi.

  Također ljudi rođeni u znaku zmija znaju biti veoma glasni i nagli ako se nađu u situacijama u kojima je buka i galama. Nemir i galama mogu zmijama skratiti život.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Zmije mogu raditi vrlo teško no mogu izgraditi i zavidnu karijeru. Također im posao može postati dosadan i isprazan ako nije ono što oni vole. Njihov opušten stav može biti krivo protumačen i može se zaključiti da su bjegunci od posla što je totalno pogrešno jer su zmije veliki radnici. Zmije su vrlo kreativne u svom poslu i vrlo marljive gotov najviše od svih znakova Kineksog horoskopa. Oni su odlični u natjecanju i ispunjenju svojih rokova. Dobar odabir posla za zmije je znanstvenik, posao u analizama i istraživanju, slikar ili bilo koji drugi umjetnički posao, draguljar, astrolog, čarobnjak, nutricionist, kuhar, ili bilo koji posao vezan za rad s ljudima osim ugostiteljskih.

  Zmije su odlični zavodnici i po tom pitanju nikad neće imati problema u zavođenju i privlačenju drugih osoba. Uglavnom su oni ti koji odlučuju koja veza je dobra i da li će ostati u njoj ili ne. Kada nađu svog partnera zmija je dosta nesigurna i ponekad zna biti ljubomorna. Zmije vole držati svoje osjećaje za sebe. Kod prijateljstva je bitno da prijatelji nikada ne izdaju zmiju i njeno povjerenje jer ih odbacuje zauvijek kod takvih situacija i nikada se ne vraća izdanom prijateljstvu.

  Zmije su kompatibilne sa svojim znakom a također i sa pijetlom i volom. Ne slažu se najbolje sa svinjama i majmunima.


 • 5 elemenata zmije


  Metalna zmija rođena je u godinama 1941 i 2001. Metalna zmija si postavlja nevjerojatne ciljeve. Metalnu zmiju neće zaustaviti ništa da bi dobili ono što misle da su zaslužile. Kod ovih zmija ne postoji riječ za neuspjeh. One sa svojim novcem stječu samo više i još više novaca i stvari za sebe.

  Vodena zmija rođene su u godiama 1953 i 2013. Utjecajni uzdignuti, motivirani, visoko inteligentni to su riječi koje se vezuju za osobe rođene u ovim godinama i kineskim znakovima. Ove zmije vole raditi s drugima i biti prepoznate kao dobri i marljivi radnici.

  Svoje osjećaje otkrivaju samo bliskim osobama i nikome drugom.

  Drvena zmija rođene u godinama 1905 i 1965. Ove zmije vole izgraditi velika prijateljstva s čvrstim temeljima i porodični su ljudi. Rijetko kada traže savjete od drugih.

  Vatrena zmija rođena 1917 i 1977 godine. Ove zmije su ekstrovertne osobe koje nude svoja mišljenja drugima i vole davati Simbol zmije iz kineskog horoskopasavjete. Ljudi ih vole i rado slušaju. Vrlo su uvjerljivi, marljivi i ustrajni mada se ponekad može zaključiti suprotno.

  Zemljana zmija ljudi rođeni u godinama 1929 i 1989. Element zemlje čini ovim zmijama da su uvijek mirni i zadovoljni svojim životom. Oni su prijateljski raspoloženi i marljivi. Uglavnom budu obilato nagrađeni za svoj požrtvovani rad i uvjek se oslanjaju na zdravi razum.

 • KONJ - 1918, 1930, 1942, 1954,.1966. 1978, 1990. 2002.2014.

 • Spontani pustolov


  Konj je znak Kineskog horoskopa koji zauzima 7 poziciju. On predstavlja simbol snage i energije. Vrlo dobro se snalaze kada su voljeni i kada im se posveti pažnja. Vole da su u centru pažnje. Provod i zabava su ima glavna zanimacija. Ljudi rođeni u znaku i godini konja su vrlo inteligentni i pronicljivi. U nnovim situacijama se vrlo dobro snalaze.

  Mogu raditi na više polja odjednom no ponekad ne završe baš sve što su započeli jer vole promjenu i nove stvari. Možda bi trebali malo manje biti okrenuti sebi mada su uvijek prijateljski nastrojeni prema prijateljima i poznanicima a također cijene iskrenost. Ako kojim slučajem razvoj situacije krene krivim putem mogu biti veoma bijesni.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  U zdravlju su konji veoma otporni i nemaju nekih većih problema. Uglavnom su optimistički raspoloženi i to ih također čini zdravima. Kao i priroda životinje konja tako i kod kineskog znaka konja se javlja potreba za slobodom i prostranstvima. iz toga se da zaključiti da ne vole male prostore i neki kancelarijski život osim ako je kancelarija prostrana s velikom količinom ugrađenih prozora kroz koje se može vidjeti van. Vrlo se loše osjećaju u skučenom prostoru.

  Nisu baš za rutinske poslove i od njih će se uglavnom prebaciti na neki koji ima više slobode. Vole azgovarati s drugim ljudima i to im pričinjava zadovoljstvo. Vrlo brzo uče nove stvari i uglavnom napreduju kroz posao. Vole imati određenu dozu moći i ugleda. POoslovi koji posebno odgovaraju znaku konja su novinar, književnik, konobar i razna ugostiteljska zanimanja, pilot, profesionalni vozač.

  U ljubavi kineski znak konj je spontan. Kada se jednom veže a brzo se veže za svoju bolju polovicu konj je vjeran. Oni se predaju u potpunosti što bi ponekad moglo biti na njihovu štetu ako ljubav nije uzvraćena. Ta osobina u ljubavi ih čini veoma poželjnim u ozbiljnijim vezama.

  Konji dobro idu s psom i tigrom u kineskom horoskopu a malo problematičnija veza je s štakorom i majmunom.


 • Utjecaj pet elemenata na znak konja


  Vatreni konj su osobe rođene u godinama 1906 i 1966. Njihov moto je život i uživanje do krajnjih granica. Vole riskantne poteze i hazarderski su nastrojeni. Trebaju se čuvati kocke i igara na sreću. U njima uvijek gori neki plamen koji ih tjera na izazov. Nema te sile koja će ih natjerati da žive u ogrđenom.

  Zemljani konj su ljudi rođeni u godinama 1918 i 1978. Vrlo su uporne individue i neće lako odustati od zacrtanih ciljeva a na njima će raditi sve dok ih ne ostvare. Vrlo su objektivni u sagledavanju raznih vrsta problema i zbog te karakteristike su cjenjeni u donošenju odluka. Snalaze se gotovo u svim situacijama.

  Drveni konj su ljudi rođeni u godinama 1954 i 2014. Vrlo su snažne konstitucije a i u emotivnom smislu su izdržljivi i otporni. Vole u donošenju odluka konsultirati i druge ljude a također će poslušati dobronamjerne savjete te ih primjeniti u odluci. U svom poslu su pravi profesionalci koji znaju što i kada rade.

  Metalni konj su osobe rođene u godinama 1930 i 1990. Vrlo vole slobodu i imaju slobodan duh i razmišljanje. Ne mogu se zadržati na jednom mjestu i ne vole ustajalost. Vole promjeniti partnera akokonj iz kineskog horosopa simbolički nije onaj pravi i dobri su prijatelji.

  Vodeni konj predstavljaju osobe rođene u godini 1942 i 2002. Vole ići nizvodno u poslovnom i društvenom odnosu i ne vole neko sukobljavanje. Ponekad su neshvatljivi za svoju okolinu. Ponekad mogu biti frustrirajući u donosu na druge osobe ili svoje bližnje. Kada se ljudi naviknu na njih postaju im veoma zabavni.

 • KOZA ili (ovca) - 1919. 1931.1943. 1955. 1967.1979. 1991. 2003.

 • Romantični šarmer


  Koza u Kineskom horoskopu predstavlja 8 znak. Uz ovaj znak se vezuju karkterne osobine kao što su pouzdanost i kreativnost, promišljenost, ustrajnost. Ovaj znak voli uživati u svojim mislima kada je sam. Također vole biti u skupini no to ne znači da se vole nalaziti na vrhu ili koa glavni u skupini. Ljudi u znaku koze najudobnije se osjećaju u svojoj kući naravno razmišljajući o mogućim poslićima ili bilo čemu drugom. Dom je mjesto gdje se koze najbolje osjećaju.

  Mogu biti odlični kulinarski majstori i kuhari.

  Vrlo dobri su u umjetničim zanimanjima vajarstvo , slikarstvo. Od predmeta naboljeim odgovoara kauč ili nei drugi udoban ležaj na kojem naravno mogu odmarati i razmišljati. Vole izlaske i to nsručito na mjesta gdje ima puno ljudi. Kada idu na odmor jednostavno vole opet mjeste gdje ima puno drugih osoba jer se tako osjećaju najbolje. Vole kupiti dobar komad odjeće ili izvanredno modne cipele. Uglavnom kada im se nešto svidi ne pitaju puno za cijenu. U svakom slučaju znaju dobro uložiti svoj novac i to uglavnom u dobru odjeću.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  U zdravlju su koze super iz razloga što su u najvećem dijelu dana spokojni i imaju svoj mir na svojem kauču ili nekom drugom udobnom ležaju. Zbog staloženosti imaju i manje zdravstvenih tegoba. Njihovo zdravlje se očituje kada su sretni. Kada su nesretni onda im se i zdravlje pogorša. Veliki utjecaj na zdravlje ima i romantika i ljubavni odnos s partnerom.

  U ljubavi koze znaju u početku biti vrlo rezervirane u odnosu, dok se malo ne upoznaju bolje sa svojim budućim partnerom i ljubavi svojeg života. Jarac je taj koji će odlučiti ko mu odgovara a ko ne i da li će ući u neku vezu. Koza i prijateljstvo Znak koze iz Kineskog horoskopa obično ima par vjernih prijatelja u koje vjeruje i kojima će pomoću svemu.

  U poslovnom svijetu znak koze nije pretjerano ambiciozan. Ne žele se isticati niti biti glavni. Vole biti dio tima i samo raditi svoj posao. Ne vole raditi džabe niti vole firme u kojima se radi besplatno. Ako se striktno pitaju tek onda pristaju na vodeće pozicije u tvrtci u kojoj rade.

  Odlična zanimanja za kozu su: povjesničar, glazbenik, slikar, kipar, frizer, ilustrator i dizajner, cvjećar, učitelj i bilo koji posao s djecom. Koze su kompatibilne sa Zečevima i svinjom a baš i nisu s bivolom i štakorom.


 • Utjecaj pet elemenata na znak koze


  Metalna koza su ljudi rođeni u godinama 1931 i 1991. Ova kombinacija elementa i znaka čine snažnim kozu izvana dok je podosta osjetljiva na emocionalnom pitanju iznutra. Metalnu kozu je lako prihvatiti i razumjeti jer su one visoko kulturna ljudska bića i obožavaju umjetnost u bilo kojem vidu.

  Vodena koza su znakovi u godinama 1943 i 2003. Ova kombinacija znaka i elementa vode čini ove osobe da su bezbrižne. U društvu su veoma prihvaćene i vole pustiti korjenje i negdje se stacionirati. Ponekad im fali unutarnje snage pa katkad mogu biti ljute srdite zbog toga.

  Drvena koza voli biti u grupi i nalaziti se među puno ljudi. To su ljudi rođeni u godinama 1955 i 2005. Vrlo su plemenita bića i ponekad drugi to znaju iskoristiti. Treba raditi više na sebi i svojim brigama a manje na brigama drugih.

  Vatrena koza su osobe rođene u 1907 i 1967 godini. Nisu preterano osjetljive bilje kao ostali elementi znaka. Vole se isticati u gomili i staviti se ispreddrugih. Veoma društvena bića sa svojim krugom prijatelja i obitelji.

  Zemljana koza su osobe rođene u godinama 1919 i 1979. Veoma stabilna bića koja čvrsto stoje na zemlji. Vrlo su samostalni i samosvjesni ali ponekad baš i nisu najsigurniji u sebe. Vole uživati u životu i najbolje se osjećaju u rugu obitelji.

 • MAJMUN - 1920. 1932. 1944. 1956.1968. 1980. 1992. 2004.

 • Kreativni mislilac


  Majmun zauzima devetu poziciju u Kineskom horoskopu. Majmun je znak veoma pozitivnih osobina. Njegove osobine su znatiželjnost, pronicljivost, razdraganost i razigranost. Osobe rođene u godini majmuna su sklone svim vrstama šale. Iako nemaju zle mnamjere majmuni ponekad mogu nanjeti emocionalnu bol drugim osobama kroz svoju šalu. Majmuni u kineskom horoskopu imaju puno dobrih vrlina no ponekad i je teško prikazati u pozitivnom svjetlu pored nekih neslanih šala koje znaju izvoditi.

  Znak majmuna voli grad i brzi način života. Također su društvene osobe. vole uživati u životu i ponekad samo promatrati osobe koje se kreću oko njih.

  Kineski znak majmuna prati dobr sreća i veseli život.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Majmune teško zahvati neka ozbiljna bolest i uglavnom se osećaju izvrsno. Tome pridonosi i njihvoa aktivnost i vedro raspoloženje. Razlog za bolest kod majmuna uglavnom je povezan s njegovim lošim raspoloženjem. Trebaju se čuvati nervoze.

  U poslu su vrlo domišljati i inteligentni. Oni bukvalno mogu napraviti iz ničega neku vrijednost. Vrlo dobro se adaptiraju na svaku novu sredinu što ih čini idealnima u takvim poslovima gdje se to traži. Mogu veoma vrijedno raditi i naravno sposobni su to dobro naplatiti. dobri poslovi za kinesi znak majmuna su sva zanimanja vezana za rad s novcem poput banaka. Dobri poslovi za ovaj znak također su posao znanstvenika, rad s plemenitim metalima, razni poslovi koji se odvijaju na terenu poput inženjera.

  Za znak majmuna se može reći da će dosta dugo biti izvan ozbiljne veze i puno im treba da se uozbilje i stupe u brak. Oni jednostavno dok ne nađu idealnu partnericu za čitav život, ne odustaju. Kada se jednom zaljube spremni su se obvezati za čitav život. Majmuni se slažu s štakorom i zmajom a teže im ide s znakovima konj i zmija.


 • Kineski znak majmun i pet elemenata


  Matalni majmun su osobe rođene u godinama 1920 i 1980. Ovo su izrazito pozitivne i uspješne osobe kojima puno stvari ide od ruke. Veoma su privlačni i dragi no najbolje im odgovara ponekad malo samoće. Veoma su privrženi svom partneru.

  Zemljani majmun su osobe rođene u godinama 1908 i 1968. Vole slobodu i imaju svojstven način pogleda na život. Vole biti u različitim udrugama za zaštitu prirode i sličnih aktivnosti. Kada rade pružiti će više od svojih mogućnosti. Vole da ih se za svoj trud pohvali.

  Vatreni majmun su ljudi rođeni 1956 i 2016 godine. Ovo su ljudi koji posjeduju veliku energiju. Imaju visoke ciljeve i uglavnom ih ostvaruju. Ljudi ih vole i uživaju u druženju s njima.

  Vodeni majmun su osobe rođene u godinama 1932 i 1992. Osobe s ovom kombinacijom znaka i elementa su emocionalno osjetljive i ponekad maloMajmun i Kineski horoskop simbolički pretjeruju u reakciji. Potrebno je samo da kad u nešto krenu da u tome izdrže do kraja i da ne odustaju. Tako mogu napraviti velike stvari.

  Drveni majmun su ljudi u godinama 1944 i 2004. Vrlo dobro znaju govoriti i snalaze se u razgovoru s drugim osobama. Oni su dobri radnici.

 • PIJETAO - 1921. 1933. 1945. 1957. 1969. 1981. 1993. 2005.

 • Samouvjereni heroj


  Pijetao u kineskom horoskopu zauzima 10 mjesto. Glavne vrline ovog kineskog znaka su iskrennost, dosljednost ito sau osobe od povjerenja. Mogu veoma stimulativno utjecati na druge osobe. Ne vole se praviti pametni i drugima nametati svoje mišljenje. U društvu naprosto uživaju i vole biti u samom centru pažnje što ponekad može biti protumačeno kao halisavost.

  Također vole da se njihva vrijednost istakne i bude pohvaljena. Pokazuju veliku pedantnost u svim stvarima kojih se dotaknu - od posla pa do svog doma. Kuća kineskog znaka pijetla je uvijek uredna i čista. Također čistoću očekuju od svih ukućana.

  U zdravlju je pijetao uglavnom bez nekih velikih problema. Voli pokret i vježbu i to ga čini zdravim. Od bolesti se brzo oporavljaju i staju na svoje noge. Moraju se čuvati velikog opterećenja jer bi ih moglo dovesti do stresa. Njihovo dobro raspoloženje može narušiti preveliki obujam posla koji si znaju sami zadati. Karijera znaka pijetao

  U poslu su pijetlovi marljivi i radišni. Imaju iznimnu motivaciju i to ih čini idealnim uposlenicima. Mogu postati izvrsni umjetnici i to naručito sedme umjetnosti filma i glume. Također su izvrsni plesači a ako to spoje s klizanjem na ledu to prerasta u veliku umjetnost.

  Dobri poslovi za pijetlove su: u bankama, knjižnicama, zubari, vojnici, specijalne postrojbe, policajci. Vole poštenje i pravdu.


 • Pijetao u ljubavi i prijateljstvu


  Može biti iznimno zaljubljen. Mali problem mu može pričinjavati to što nema dlake na jeziku i ono što mu je u mislim to će i reći. Ta osobina nije za svakog partnera. Također i u prijateljstvu je iskren i otvoren što ponekad neki neće dobro prihvatiti jer više vole čuti laskanja i lažne dobre stvari o sebi nego istinite loše.

  Vrlo su emotivni i brižni u ljubavi.

  Slažu se s govedima u kineskom horoskopu a konkretno bivolom i odlično se slaže s zmijom. malo Manje se slaže s zecom i kozom.


 • Utjecaj pet elemenata na Kineski znak pijetla


  Zemljani pijetao su osobe rođene u godinama 1909 i 1969. Element zemlje ih stabilizira i čini da su organizirane do krajnjih granica. Mogu raditi na više polja i to izvrsno i mogu pratiti nejviše zahtjeve jedne tvrtke. Jedino bi trebali postati malo više uviđajni u ophođenju s drugim osobama.

  Vatreni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1957 i 2017. Oni su pravi znak pijetla Kineskog horoskopa. Moraju se usavršiti na odnosu s drugim ljudima jer mogu povrijediti druge i nanjeti im emocionalnu bol sa svojim nastupom. Malko manje bi trebali glancati svoju spoljašnjost i ljepotu.

  Metalni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1921 i 1981. Osobe rođene u ovoj kombinaciji znaka i elementa imjau velik ego i mišljenje o sebi. Trebali bi poraditi na svojim vrlinama i smanjiti doživljaj o sebi jer i tako imaju svoje vrijedne karakterne osobine. Manje bi trebali analiziati sve i svašta pogotovo jednu ljubavnu vezu jer ju to moe uništiti.

  Vodeni pijetao su osobe rođene u godinama 1933 i 1993. Element vode koji ima utjecaj na pijetla na njega djeluje smirujuće. Njihovo umjeće govora je kud i kamo bolje od standardnog pijetla iz ovog znaka. Trebaju se koncentrirati na globalnu sliku a ne na segmente i tako će bolje rješavati probleme.Stilizirani simbol pijetla u kineskom horoskopu

  Drveni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1945 i 2005. Karakterizira ih veća druželjubivost. Imaju puno prijatelja i poznanika. U ljudima vide samo dobro što im se ponekad može obiti o glavu. Trebali bi malo više gledati da završavaju ono što su započeli prije nego što pređu na novi posao ili poduhvat. Vole na sebe preuzeti i više nego što mogu podnjeti.


 • PAS - 1922. 1934. 1946. 1958. 1970. 1982. 1994. 2006.


 • Vjernost, odanost i ljubaznos


  Pas zauzima 11 mjesto u horoskopu Kineskog zodijaka. Karakteristike ovog znaka su vjernost, odanost i ljubaznost. Kineski znak Pas uvijek nudi komplimente i lijepe riječi. Vole podijeliti i savjete. Na njih se može osloniti i uvijek će pružiti rame za plakanje ako je potrebno. Oni vole biti uključeni u živote svojih bližnjih. Ponekad ih pogrešno razumiju kao da su znatiželjni. No pas je sretniji kad su njegovi bližnji sretni i to mu je važnije od bilo kakvog bogatstva. Pas kao znak horoskopa voli učiti nove stvari i ponekad započinjati nove a da nije završio prošle. Za pse je prijateljstvo svetinja u njemu su oni odani i na njih se može pouzdati. Njihov moral i etika su veoma jaki.

  Oni vole da imaju sređen dom i to im je veoma bitno. Psi su aktivni u sređivanju svog doma kao kad su sami tako i kad su u paru. Novac vole pametno potrošiti. Nisu ljubitelji luksuza, radije vole kupiti praktične stvari. Psi vole štedjeti novac za neke buduće projekte ili moguće troškove. S vremena na vrijeme pas mora paziti da ne postane temperamentan i tvrdoglav a pomalo i zatucan. Psi vole učiti i to im može biti velika korist jer postaju racionalniji i mudriji. • Zdravlje i posao psa


  Pas uglavnom nema nekih većih problema sa zdravljem. Obično kad nije dobro onda on tako i izgleda pomalo tužno i depresivno. U problemima s bolesti psi se vrlo dobro drže i veoma su otporni i izdržljivi. U odnosima s drugim osobama imaju problema jer nisu baš da vjeruju drugima dok se u njih može pouzdati. Psu treba dugo vremena da počne nekoj novoj osobi vjerovati. Dok za nekoga ne izgradi povjerenje pas prema toj osobi može biti poprilično grub i oštar.

  U osjećajima su psi pomalo grubi i djeluju hladno. U romantici također nemaju baš puno vještih karakteristika. Drugi bi pomislili da je pas po svom ponašanju uvijek zabrinut i nesiguran no on je takav uglavnom s nepoznatim osobama. Psi ponekad znaju biti hladni i kritični. U karijeri psi su odani i suradnici mogu uvijek računati na njih. Psi u kineskom horoskopu su vrijedni i marljivi ljudi.

  Pas je kompatibilan s konjem i tigrom a baš i nije kompatibilan s pijetlom i zmajem.

  Dobri poslovi za znak psa su: znanstvenik, policajac, nastavnik, profesor, učitelj, svećenik, političar, sudac.

  Pas je kompatibilan s konjem i tigrom a baš i nije kompatibilan s pijetlom i zmajem.

 • Pet elemenata i kineski znak psa


  Metalni ili željezni pas su znakovi rođeni u godinama 1910 i 1970. Veoma su predani svom poslu. Imaju velika očekivanja za sebe a također i za svoju okolinu i obitelj.

  Vodeni psi su pripadnici znaka rođeni u godinama 1922 i 1982. malo su manje neovisni i imaju malo manje samopouzdanja na kojem moraju poraditi. Samouvjereni su jedino kad su okruženi svojim istomišljenicima ili porodicom. Vole biti dio neke grupe no ne teže ka tome da budu i voditelji te grupe. Vole opušteno živjeti a uglavnom su vjernici i ljubazni.

  Drveni pas su osobe rođene u godini 1934 i 1994. Drvene kuce također vole skupine i najbolje se osjećaju u većem društvu ili porodici okruženi ljudima kojima vjeruju. Oni su istinski vjerni ljubavi i prijateljstvu. Vole biti religiozni.

  Vatreni pas u godinama 1946 i 2006 se rađa ovaj kineski znak. Voli biti i je istinski predvodnik bilo kojeg stada. Prijatelji volePas u kineskom horoskopu prikazan simbolički njegovo društvo. Vole energičnu atmosferu, seksi su i veoma privlačni imaju karizmatične karakteristike što ih čini idealnim vođama.

  Zemljani pas su ljudi rođeni u godinama 1958 i 2018. Oni su također predodređeni da budu veliki vođe jer iza njih stoji otvorenost i pouzdanost. Imaju odličan stav i veoma su pravični pa ih velika većina ljudi podržava. Oni su samouvjereni i pružaju sigurnost drugim osobama i obitelji.

 • SVINJA - 1923. 1935. 1947. 1959. 1971. 1983. 1995. 2007.


 • Posrednik široke ruke


  Znak svinje u Kineskom horoskopu je na zadnjem 12 mjestu. Ovaj znak sa sobom nosi puno pozitivnih vrlina kao što su ljubaznost, osjećajnost, radišnost i imaju veliko srce. Znak svinje i osobe koje su rođene u ovom Kineskom znaku vole dobro živjeti i nedaju se omesti u tome jednostavno uživaju u svim blagodatima života. Te osobine da znaju kako treba živjeti cijeni njihova okolina i zbog toga su cijenjeni članovi društva. Svinje su spremne sve dati u životu za druge no to im se može nekad krivo vratiti pa mogu postati ogorčene. trebaju se čuvati ogorčenosti i uvijek uživati u životu.

  Svinje u svom nastupu prema drugima su krajnje iskrene i to traže za uzvrat da im se vrati. Vole uživati u svom domu i u njremu će sve biti dobro ako vlada mir i dogovoreni red i disciplina.

  Ako neko zatraži od svimnje ona će rado pomoći no uglavnom ne vole tražiti pomoć od drugih. U financijama su svinje poprilično rastrošne i vole potrošiti ponekad i više nego što imaju. Štednja im nije bolja osobina. Svinje u kineskom horoskopu vole potrošiti svoj novac na kvalitetne stvari poznatog imena. Vole brzinu i imaju njuh za dobre stvari.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Pošto žive životom u kojem je zabava na prvom mjestu svinje se znaju zauzeti i više nego što treba u nekoj situaciji. Vole dobru hranu jelo piće i sve blagodeti ovozemaljskog života pa ponekad mogu u tome pretjerati što može uzrokovati bolesna stanja. Svinje baš ne vole fizičku aktivnosti a zbog tog načina života mogu dobiti na težini. Ovaj znak horoskopa uživa u društvu, Trebali bi rzmišljati što više o zdravom životu i dobrim navikama.

  Ovaj znak voli raditi i požrtvovan je te će u svakom treutku pomoći svojim radnim kolegama. Vole raditi poslove u kojima mogu iskazati svoju kreativnost u kojoj su veoma dobri. Svinje uvjek zanju svoj cilj i kako doći do njega. Vole odgovorne poslove i nije im problem preuzeti odgovornost u svoje ruke. Poslovi koji odgovaraju kineskom znaku svinje su dizajner, dizajner interijera i eksterijera, ugostitelj, trgovac, liječnik, zabavljač, prodavač.

  U ljubavi i prijateljstvu svinje su veoma odane i privržene. To ih čini voljenim i poželjnim osobama i kao partner a i kao prijatelj. Vole više biti u svom domu nego izlaske i provode. Skromne su i vole uživati u stvarima koje imaju. S poartnerom kojem poklone svoju ljubav misle za ozbiljno i dugoročno.

  Svinje su kompatibilne sa zecom i kozom a malo manje s majmunom i zmijom odnosno s ta dva znaka baš i nisu kompatibilni.


 • Svinja i pet elemenata


  Zemljana svinja su osobe rođene godina 1959 i 2015. Ovaj znak i element vole svoju kuću i boravak u njoj. Za svaki izazov se vole dobro pripremiti. Bolje im odgovara rad među kolegam nego da su im šef.

  Vatrena svinja su ljudi rođeni u godini 1947 i 2007. Vole malo riskantnije živjeti i uglavnom su nemirnog vatrenog duha. Ponekad nastupaju krajne hazarderski u svojim akcijama vezanim za novac ili ljubav. Za ovaj znak je karakteristično da su izvrsni vođe jer znaju što rade i kako doći do cilja.

  Metalne svinje su osobe rođene u godinama 1911 i 1971. Imaju dosta čvrst stav i nastup u ophođenju s ljudima. Imaju veliku snagu i energiju za posao i sve drugo što rade u svom životu. Oni vole raditi i svu energiju daju na posao i biznis. Imaju glasan nastup prema drugima i uglavnom brzoSvinja iz kineskog horoskopa simbolički steknu povjerenje drugih osoba.

  Vodene svinje rođene u godinama 1923 i 1983. Ovi ljudi u ovoj kombinaciji znaka i elementa su veoma pouzdane i marljive osobe što im se ponekad može loše vratiti no što nije razlog da izgube povjerenje. Vole poslušati savjet od drugih osoba a također vole i posavjetovati druge. Uglavnom znaju dobiti ono što zaista žele na različite načine. Vole se dobro zabaviti i uživaju u druženju.

  Drvena svinja ljudi rođeni u godinama 1935 i 1995. Vole raditi s drugim ljudima i spremne su uvijek pomoći. Oni će pomogati ponekad i kada drugi to ne traže. Oni imaju puno razumjevanja za druge.


  Puno sreće i ljubavi svima - kraj
 • EKY NASLOVNICA

  Copyright 2011. Designed by www.koval.hr, coded by www.koval.hr

  Privacy Policy | Terms of Use | XHTML | CSS
 • Na vrh • Urednik: Eky Blog


   Voljeni moji uživajte u proricanju sudbine prema horoskopu


   CURRENT MOON

   Image and video hosting by TinyPic   "Na svijetu postoje dvije vrste ljudi, oni kojima se ja sviđam i oni koji nemaju ukusa".   KELTSKI HOROSKOP
   JAVOR:

   Javor 18.3. - 14.4.

   Keltski simbol: Pentagram

   Vladajući planet: Mars

   Boja: Ljubičasta

   Pripadnici ovoga znaka snažni su pojedinci koji su svakom trenutku spremni osvojiti svijet.

   Kroz život ih vodi hrabrost i suočavanje s izazovima.

   Nepokolebljivi su i teško ih je slomiti što ih čini idealnim saveznikom ili životnim partnerom.

   Veliki su avanturisti i njihov duh je nemiran. Strastveni su i otvoreni za nove ljubavne prilike.

   Ljudi rođeni u prva dva tjedna ovoga znaka su nemirni i neodlučni, ali ih hrabrost i iskrenost spašavaju i izvode na pravi put.

   Često nisu svjesni posljedica svojih odluka, što ih dovodi u probleme.

   Šarmantni su i omiljeni u društvu.

   Oni rođeni u posljednja dva tjedna vladavine ovog znaka uvjerljivi su pojedinci koji posjeduju jake argumente za svaki svoj postupak.

   U životu će vrlo vjerojatno zbog vrlina poput upornosti i hrabrosti postati vrlo uspješni u svim područjima života.

   VRBA

   Vrba 15.4. - 12.5.

   Keltski simbol: Zmija

   Vladajući planet: Mjesec

   Boja: Plava

   Vrbe su vrlo "teške" pri upoznavanju novih ljudi.

   Poprilično su povučeni i rijetko pričaju o svojim problemima drugima.

   Njihovo dobro pamćenje uvijek im donosi pozitivne stvari u životu.

   Uz memoriju, upornost je njihova najveća vrlina.

   Posvećeni su svojoj obitelji i žele što prije osnovati vlastitu obitelj.

   Rođeni u prva dva tjedna ovoga znaka skloni su iznenadnim promjenama raspoloženja koje potiču nepouzdana ponašanja poput kroničnog kašnjenja, nervoze te depresije.

   Pozitivna strana je što se brzo prilagođavaju i rado su prihvaćeni u svakom društvu.

   Oni rođeni u posljednja dva tjedna znaka skloni su ignoriranju dobronamjernih savjeta i uvijek postupaju prema svojim željama.

   Pomaže im to što su jako snalažljivi i dobro pamte.

   Često žive blizu vode što je glavna karakteristika ovog drveta, a Mjesečeve mijene utječu na njihovo raspoloženje i osjećaje.   KELTSKI HOROSKOP -ŽIVOTINJA

   LISICA

   LISICA 18. 3. – 14. 4.

   Vesela i snalažljiva

   Puna energije i blistave inteligencije, Lisica je neukrotiva sila.

   Za nju je život igra koja nudi slasne nagrade.

   Lisica hoda sunčanom stranom života, vješto štiteći nježno srce veseljem i šalama.

   Njezin duh je neuništiv, čak i u trenucima nevolje. Šarmirat će vas majstorskim pričanjem priča.

   Kad zatrebate osvježavajuću dozu pozitivne energije, potražite Lisicu. Nemojte da vas zavara dojam neozbiljnosti.

   Lisica je iznimno odana, praktična i snalažljiva.

   Veseo roditelj, odan partner, zabavan prijatelj i snalažljiv radnik, svestrana je Lisica u svim ulogama neodoljiva!

   Najbolje se slaže s Carićem i Sokolom.

   BOSANSKI HOROSKOP
   KONTEJNER

   Kontejner (21. 3. - 19. 4.)

   Njihov zaštitnik je Crveni orao.

   Ne zna se zašto, oni tako tvrde.

   Navodno to je zbog gužve u baraci (kontejneru).

   Dobro se slažu sa Lopatama, naravno ukoliko ovi ne pizde previše.

   Odlikuje ih velika umna snaga, emotivna energija i smrdljive noge.   KRAMP

   Kramp (20. 4. - 20. 5.)

   Izrazito produhovljene osobe kojima su porodični odnosi i vrednosti na prvom mestu.

   To je posebno vidljivo u njihovim psovkama gde redovno spominju Boga, Crkvu, majku, oca, sestru, itd.

   Najintenzivnija religiozna iskustva ove vrste doživljavaju onda kad im nešto ne polazi za rukom.

   Treba još dodati da im je totem iz biljnog svijeta kupus.

  Izvorna mudrost
   "Sam je onaj koji misli

   da ne zaslužuje biti voljen!"

   "Biti SAM je IZBOR....

   SAMOĆA je stanje":)))))


   " Gdje siješ ljubav,

   izraste veselje."

   - William Shakespeare

   engleski pisac


   "JEDINA RAZLIKA

   IZMEĐU INATA

   I DOŽIVOTNE STRASTI

   JE TO ŠTO INAT TRAJE

   MALO DUŽE".

   - Oscar Wilde


   "Mudar čovjek s

   podjednakom mirnoćom

   prima pohvale i

   podnosi uvrede."

   -Autor meni nepoznat.


   "Nikada se ne hrvajte

   sa svinjom, jer ćete

   oboje završiti prljavi,

   ali svinja će

   u tome uživati."

   -Autor meni nepoznat.


   "Pesimist vidi teškoću

   u svakoj prilici.

   Optimist vidi priliku

   u svakoj poteškoći."

   Sir Winston Churchill


   "Ja se ne slažem niti s

   jednom riječi koju si

   izgovorio, ali ću do

   smrti braniti tvoje pravo

   da ih izgovoriš."

   Autor: -Voltaire


   "Kad se jedna vrata sreće

   zatvore, druga se otvore,

   no često tako dugo zurimo

   u zatvorena vrata,

   da ne primjetimo ona,

   koja su se nam otvorila."

   -Autor meni nepoznat.


   "Vrijeme je skupocjeno.

   Ne čekaj na prikladnije

   vrijeme, jer nisi siguran da

   ćeš ga ponovo imati."

   -Autor meni nepoznat.


   "Uspjeh je stanje uma.

   Ako želite uspjeti,

   sami sebe počnite

   smatrati uspješnim."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Biti pametan znači

   razlikovati istine

   koje treba reći od

   onih koje treba prešutjeti."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Ako nešto ne možeš

   jednostavno objasniti,

   ne možeš to ni

   jednostavno koristiti.“

   Autor: -meni nepoznat.


   "Jednostavnost,

   između ostalog znači

   – biti sretan s onim

   što imamo."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Ako se previše držiš

   nečega što smatraš

   istinom, kada sama istina

   dođe na tvoja vrata, nećeš

   joj ih znati otvoriti”.

   Autor: -meni nepoznat.


   "Kad bi neki ljudi skočili

   sa visine svoga ega

   na nivo svoje inteligencije.

   Poginuli bi!!!"

   Autor: -meni nepoznat.


   "U svijetu uglavnom

   caruje zlo,

   a glavnu riječ

   ima glupost."

   Autor: -Bernard Shaw


   "Razuman čovjek

   prilagođava se svijetu,

   nerazuman čovjek

   uporno pokušava da

   svijet prilagodi sebi

   i tako cjelokupan

   progres ovisi od

   nerazumnog čovjeka."

   Autor: -Bertolt Brecht


   "Svijet počiva na

   četiri oslonca:

   na učenju mudrog,

   na pravičnosti velikog,

   na molitvama neporočnoga

   i na vrlini hrabroga."

   Autor: -Friedrich von Schiller


   "Kažu da je put do pakla

   popločan dobrim

   namjerama.

   A čime je popločan

   put do raja?"

   Odsustvom svake namjere

   izgrađivanja tuđeg puta."

   Autor: -meni nepoznat.   PONAŠANJA PRI STOLU


   "PRI NAMI V ZAGORJU

   JE VODA TAK JAKA

   DA BI JU PILI MORAME

   JU RAZREDITI Z VINOM."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Hodeč, z rukami se ne

   dopušča lamatati niti

   sedeč z nogami klatariti

   i zvoniti, a niti se

   preveč zritavati."


   "Pri stolu ni lepo s persti

   bubnjati, zubmi škripati

   ili zehajuč kakti vuk zavijati,

   a niti kak prostak s celim

   se telom rastezati i

   pri tom zdehavati i

   puhati kak nadušlivec."


   "Ak se hoče kašlati

   ili pak kehnuti,

   pošteno je gubec na stran

   obrnuti i z ropcom ga

   pokriti, a pri tem robec

   ne sme bit zasran

   z stvrdnutimi šmrkli

   i drugim nesnagama od

   prošlotednog kehanja

   i kašlanja".


   "Ak negdoga sili hračkati

   ili se seknuti, naj se z

   ropcem pokrije i obrne

   na stran, a hrački naj

   ostaneju v ropcu,

   a ne okoli po stolu,

   ljudem po oblekama

   i goloj koži špricati.

   Pri seknjavanju ni treba

   trubiti kak osel

   kad je srdit."


   "Pri stolu roke, zubi

   i škrbe moraju biti čisti.

   A ak se je od jela med

   škrbama kaj zavleklo i ostalo

   gerdo je videti če se to

   z nožom, vilicom ili pak

   noktima vun vleče i trebi."


   "Hudo je i odurno po

   nosu s persti dupsti

   i po njemu črve iskati".

   "Če se z nekim spominaš

   ni lepo pajdašu pred

   nosom z rokami lamatati

   i mahati,

   natreskavati ga,

   za opravu ga natezati,

   z rokami ga poguravati

   ili z laktom vu rebra

   drukati."


   "Na silu se smejuč

   dodvoravati se i šmajhlati

   nekomu, ne služi ti na čast.

   Isto tak smejati se tak da

   se ni gromovi i strele ne

   čujeju, a i tak da zevaš

   kak som i sve ščrbe svima

   pokazivaš - ni lepo."


   " Ak pri stolu nešči

   spelava norije i za šalu

   norija i tebe dotakne,

   treba je z smehom

   sprejeti i ne kvariti veselo

   raspoloženje pajdašije."


   " Ak pri stolu nešči

   još po malo nekaj jede

   ni treba spovedavati kakvi

   odurni vic gde je dreka

   ili kakve druge gnjusobe,

   kaj se nebi siromak onaj

   jedec tu zbljuval."


   " Pri stolu se hlačnjak

   ne popravla niti kopča šlic

   Isto tak nit gače na dretu

   (svitnjak) ne buš

   tu popravlal.

   Ne buš se niti po

   jajcima ili riti čohal makar

   te fest svrbelo.

   Stisnul buš zube i junački

   to zdržal za kaznu kaj

   si jajca ne pereš."


   "Ak su kuharice malo

   zavlekle pa se na jelo

   malo dulje čeka

   ni treba zubmi škripati,

   z očma kolutati,

   glasno pridihavati,

   spitavati: kaj bu kaj za

   jesti i davati druge

   znake po kojima bi se

   moglo videti da si

   lakoten gladuš."


   "Če je juha kipuča,

   ni treba vu nju preveč

   puhati kak bik kad vidi

   kravu, pa da se sve z

   tanjura okoli preleva

   treba je po male v žlicu

   pripuhavati. A onda,

   ni lepo vu se z žlice vleči

   hlapljivo kak živina i

   srkati da se čuje kak

   struganje kravskog vagira

   ili škripanje kotača

   na zdencu".


   "Smrdeče štrunfe i obojke

   na nogah ne buš donesel

   vu fino društvo.

   To ti je za po doma.

   Za stolom ni dopuščeno

   pezdenje. Lepo se

   zdigneš i prejdeš nekam

   drugam v hiže i tam ga

   spezdiš potiho da se pezdec

   ne čuje do ljudeh, a ne bu

   se ni čutil jer se bu zmešal

   z drugim domačim

   hižnim smrdočinama."


   "Celo vreme pri jelu, gerdo

   je videti i čuti ak negdo

   z čubami kak prasica

   cmokoče, ak mu se scejava

   po bradi i anjcugu,

   a persti su mu masni kak da

   je z rokom napoja mešal.

   Ni treba roke brisati vu

   stolnjak tak da se

   to tam vidi."


   "Tuđu žensku pri stolu

   ne ščipati i pod stolom

   s kolenima smicati ili

   joj z rukom oko

   gač prčkati."

   "Ak su tu mužikaši,

   onda se bu i tancalo.

   Pri tancu tuđu babu nesmeš

   preveč stiskati tak da bi

   to videl njezin muž,

   a još menje da bi se videlo

   kak ju s nečim "tvrdim"

   po malo žuglaš i

   i na greh vlečeš."


   "To su najvažnejše regule

   kojih se treba držati,

   jer smo mi Hrvati kulturni

   europejski narod.

   A ima još regula za

   druge kojekakve prilike.

   Domoljublje i kultura

   su na prvom mestu"!

   BY EKY   Pogledaj u nebo i pjevaj
   jer sunce i za tebe
   besplatno sja


   Puno ljubavi svima
 • Na vrh