HOROSKOPAutor stranice: EKY

Tekst Copyright© 2002-2017, By Ivanka Kovaljesko - EKY *slobodno kopirajte*"BLIZANCI" 21.05.-20.06.

PRIRODNI ELEMENT: - Zrak


KLJUČNI PLANETI: - Merkur


OMILJENE BOJE: - Žuta, ružičasta, sve nijanse crvene, svijetloplava

DRAGI KAMEN: - Ahat

KOVINA: - Živa, platina


SRODNE BILJKE: - Božur je srodan Blizancima zbog toga što smirujuće djeluje na nervozu i raspršenost misli, koja često muči Blizance.

Lavanda smiruje živčanu napetost i uzburkane misli.

Pomaže da se brže zaspi, što dobro dođe svakom pripadniku ovog znaka.

- Narcis svojim snažnim mirisom također omamljuje i uspavljuje, a preporučuje se i kod astme i živčanih tegoba.


DRUGE DRAGE BILJKE: - Kamelija, orhideja, kaktus, orasi.

MUŠKARACMUŠKARAC ROĐEN U ZNAKU BLIZANACA JE LIJEP PO TIJELU A PLEMENIT PO DUHU.

Zrak, Merkur, sličnost i antagonizam. Pozitivni muški princip. Polaritet, podvojenost, ambivalentnost. Razlika između duha i tvari. Najmanje strastven. Prilično nezainteresiran za sex, u vjernosti nestabilan. Pada na trikove (blef). Vrlo malo pokazuje ljubomoru. Nestalnog i neuhvatljivog karaktera. Mislim!

POSEBNE ZNAČAJKE: Komunikacije, veze, prijenosi, krajnja prilagodljivost i složenost. Biće koje živi na unutarnjem podvostručenju, jedna polovica živi, osjeća i djeluje, a druga sve to promatra. Komunikativno, prilagodljivo, svestrano.

Blizanci su koncetrirani na veze i komunikaciju bilo koje vrste – pisma, telefoni, glas, misli, pisanje, mentalni procesi općenito. Blizanci su komunikatori, mogli bi reći skloni ogovaranju. Često saznanja koja imaju ne mogu zadržati za sebe jer imaju potrebu da šire vijesti na bilo koji način. U stalnoj potrazi za konverzacijom, istraživanjima, ispituju i istražuju. Njihova energija je neovisna i ispitivačka.

Blizanci su živahni te posjeduju sposobnost za neposredno i suosjećajno prijateljstvo. Pogrešno bi Vas bilo vezati za samo jedno mjesto ili jednu ideju kao i izazivati u borbu razuma budući se lako izvlačite iz svih situacija. Fantastična mnogostranost i vještina u govoru pružaju Vam mogućnost za vrsne političare ili pak eksperte za ljudske odnose. Potrebna su Vam konstantna uzbuđenja i promjene jer ćete u suprotnom tonuti u obeshrabrenje i životnu gorčinu.I dekada:

Mladić s pojasom, najavljuje spise, primanje ili izdavanje novca, molbu i mudrost u onome što je nekorisno. Jupiter (ravnoteža, red, neprestani napredak, obilje, društvenost, optimizam)

II dekada:

Čovjek koji sjekirom cijepa drva; označuje zaduženja, pritisak, rad, osvajanje dobara radom ili nepoštene postupke. Mars (Borba)

II dekada:

Čovjek koji sjekirom cijepa drva; označuje zaduženja, pritisak, rad, osvajanje dobara radom ili nepoštene postupke. Mars (Borba)

SUPRUGA BLIZANCA MORA SE PRILAGODITI UTOLIKO DA PRIHVATI POSVE PRIRODNOM NJEGOVU NESTALNOST.

Ako se premosti ova prepreka, žena će imati uza se krajnje zabavnog, dinamičnog, razgovorljivog i maštovitog supruga.

Niži tip:
Nepouzdana i površna osoba, licemjer a u krajnosti lopov.

Viši tip:

Šarmantna duhovita osoba, bistra ličnost koja je spremna svakome izići u susret.

Bolesti:
Reumatizam, mišićno-koštani sustav

Slažu se:
Lav, Vaga, Vodenjak, Ovan, Blizanci

Brak:
Vaga, Vodenjak

Neutralni:
Bik, Rak, Škorpion, Jarac

Nepovoljni:
Djevica, Strijelac, Ribe


 • ASTROPSIHOLOGIJA:


 • Svašta za njih možemo reći, ali formalisti sigurno nisu, jer se oni ponašaju po svojim vlastitim pravilima. Uglavnom ih prati uspjeh jer su doista snalažljivi.

  Evo jednog znaka u Zodijaku kojeg je malo teže definirati, jer blizanci su nestalni kao živa. Iako nepostojan s manjkom ustrajnosti i dosljednosti ovi radoznalci se uvjek snađu, zahvaljujući prije svega svome urođenom šarmu. Ovaj znak je u vlasti Merkura (bog trgovaca i lopova) kojem mogu zahvaliti svoju brzinu i prevrtljivost. S lakoćom svladavaju prepreke i vrlo dobro i brzo se prilagođavaju na sve promjene, no kako su povodljivi, sumnjičavi i ambivalentni (neki kažu i dvolični) stječe se dojam da su to osobe vrlo promjenjivog karaktera. Često zbog toga za sobom ostavljaju započete i nedovršene poslove, a u takvim fazama teško i započinju nešto novo.

  Svašta za njih možemo reći, ali formalisti sigurno nisu, jer se oni ponašaju po svojim vlastitim pravilima. Uglavnom ih prati uspjeh jer su doista snalažljivi. Dobri su govornici, prilično mudri, čak lukavi. Brzo misle i još brže reagiraju (unatoč ambivalentnosti koja ih ponekad dovodi do oklijevanja) i uglavnom iskoriste životne šanse. To su osobe velikih intelektualnih sposobnosti, a dosta slabašnih ambicija. Ćudljive su naravi i teško podnose kontrolu i pritisak, zapravo uglavnom izmiču kontroli kadgod je to moguće.

  Znaju biti vrlo nepromišljeni i napraviti niz gluposti zbog kojih se poslije kaju. Imaju puno talenata,vrlo su komunikativni, imaju umjetničkih sklonosti, a njihova radoznalost uvjek pokušava dokučiti što je s onu stranu pojavnosti (ako vam je dijete blizanac i rastavlja igračke, nemojte vikati na njega, ono mora vidjeti šta je unutra). Ako žive u dobroj sredini postaju uzor i primjer zajednici, ako je drugačije postaju nihilisti, buntovnici, falsifikatori i na sve druge načine sumnjivi tipovi (ne vraćaju posuđeno, ne održe riječ, blefiraju itd). No, blizanci nikada nisu zlonamjerni, oni su više neozbiljna, zaigrana i nestašna djeca Zodijaka. Možda su zbog toga često neodgovorni i prema sebi i prema drugima.

  Za njih se kaže da su rođeni demokrati, bez predrasuda, sputavanja, sve slobode i novitete.

  Blizanci su duša svakog društva, vole senzacije, putovanja, priče, žargon (šatrovački jezik), tuđice (naročito amerikanizme), zezancije (harlekinade), izlete, a ne podnose samoću, šutnju, inertnost, strogost, ozbiljnost i sistematične, dosadne i rutinske poslove. Ali i kad je blizanac najzabavniji često se nazire da njegov drugi dio plače. Lubavne veze blizanaca često trpe zbog njegove brbljavosti ili ponekad povučenosti i nezrelosti. Blizanac češće traži osobu s kojom dobro komunicira, nego osobu za dobar sex.

  Blizancima njihova podvojenost (biti ili ne biti) često komplicira život. I ne treba zaboraviti da blizanci i kad odrastu, ostaju velika djeca, a često čak i infantilni.....

 • Horoskop i pokloni:

  Blizanci su u stalnoj potrazi za novim informacijama. S njihovom znatiželjom teško da se bilo koji drugi horoskopski znak može usporediti.

  Izuzetno su društveni i imaju potrebu za neprestanom komunikacijom.

  Za blizance je najveća kazna ako moraju dulje biti na jednom mjestu.

  Muški blizanci biti će oduševljeni ako im darujete najmoderniji mobitel ili PDA uređaj, par otkačenih čarapa, tople zimske rukavice, a prihvatiti će i sve ostale elektronske novitete. • LEGENDE:


  Grčka legenda govori da je u davna vremena sirom svijeta bila poznata ljepota Tindarajeve (spartanski kralj) žene Lede. Jasno je da njena ljepota nije mogla promaći svevidećem Zeusu koji se pretvorio u labuda nevjerojatne ljepote i tako se približio Ledi. Poslije izvjesnog vremena Leda rodi blizance Poluksa i Jelenu, istu onu zbog koje ce mnogo godina kasnije izbiti i trojanski rat! Tako je Leda, pored sina Kastora i kćeri Klitemnestre iz braka sa Tindarejom, imala i par vanbračnih blizanaca. Poluks i Kastor su bili približno istih godina, zajedno su rasli i nisu se ni jednog trenutka razdvajali. Međutim, Poluks je bio besmrtan (tu moć podario mu je svemoćni otac Zeus) a Kastor je bio običan smrtnik, što je značilo da ce kad - tad morati umrijeti i otići u Had (kraljevstvo mrtvih).

  Na žalost, to se dogodilo prije nego što se tome itko i nadao! Poluks i Kastor su imali još dva brata, također smrtnika, sa kojima nisu bili u dobrim odnosima. Jedan od njih, Id, u svađi probode kopljem Kastora te ovaj umre. Poluksova tuga je bila velika ali pomoći nije bilo. Ali, tada se opet umiješa Zeus i predloži Poluksu mogućnost da po jedan dan, naizmjenično, provodi sa Kastorom u Hadu i na Olimpu. Ovaj to bez razmišljanja prihvati a Zeus, vidjevši njihovu neizmjernu ljubav, obojicu pretvori u zvijezde i postavi ih na nebo da zajedno svijetle i ljude podsijećaju na bratsku ljubav.

 • ZLOBNI HORROSKOP:


  Glavni ogovaraći i tračibabe, izdajice i prevrtljivci s dvostrukim mjerilima koja se mijenjaju svakih 10-15 minuta. Valjda je i sam Juda bio Blizanac.

 • Istaknuti blizanci:


  Josip Broz Tito i Sadam Hussein.

 • DUPLIĆKE (pardon) BLIZANČICE:


  E, da, duplićke... Najbolji ulet za duplićku: pojavim se odjeven kao klaun, žonglirajući motornom pilom, mačkom, kantom vode i njezinom bakom.

  Duplićke vole originalnost i jako cijene vizualni dojam. Moram izgledati jebeno i imati predobar ulet da im privučem pažnju, a zatim brzo ispasti i pametan da tu pažnju zadržim.

  Duplićke vole detalje, i primjećuju stvari koje mi ostali smrtnici ne primjećujemo. Duplićke su snalažljive i u pravilu dosta inteligentne, cijene malo rafiniraniji pristup. S druge strane, grozno su nestalne i lako se zasite jedne osobe.

  U krevetu su ni vrit ni mimo, kako im se dade. Vole kinky igrice

 • Što vole a što mrze horoskopski znakovi?


 • Vole:


  Blizanci obožavaju skupljanje gomila novih informacija. Uvijek motaju biti e nekim u društvu i neprestano pričati. Za njih raznolikost i promjene daju smisao životu. Uživaju slušati najnovije tračeve i zakazivati susrete. Česta putovanja im puno znače.

 • Mrze:


  Ne podnose ljude koji imaju krute poglede na svijet. Isto tako živciraju se kad su u poziciji da gube. Teško ih je natjerati da dugo vremena provedu na jednom mjestu ili da se koncentriraju na jednu jedinu stvar. To doživljavaju kao nepotreban gubitak vremena.

 • Tko kako oprašta:


  Blizanci ne prave dramu oko opraštanja. Blizanci će oprostiti svakome tko iskreno od njih zatraži oprost. Oko toga nikad neće praviti dramu. Vjeruju da svatko može pogriješiti. No i oni lako vrijeđaju druge, a da ni ne slute jer im je jezik često brži od pameti. Najlakše će oprostiti kada im prijatelji pokažu koliko su jedno drugome potrebni u životu.

 • KAKO IZLAZE IZ NEVOLJE?


  BLIZANCI – Izvlači se iz svake, pogotovo neugodne ili nezgodne situacije. Mozak mu radi "tristo na sat", munjevito reagira, čim osjeti opasnost, uvijek ima nekog "asa u rukavu". Intuitivno predosjeća što od koga može očekivati, pa na vrijeme šalje SMS povjerljivog sadržaja i onome tko je na njegovoj strani, ali i protivniku, pa kad se nađe u nevolji, zna da će ga izvući onaj kome je potrebniji.

 • Kako mole znakovi Zodijaka?


  Dragi Bože! Tko je Bog? Gdje je Bog? Zašto?

 • Čega se boji astrološki Blizanac?


  Strah od izolacije. Vaša potraga za znanjem i skupljanje najrazličitijih informacija imaju korijen u dubokom uvjerenju da će vas znanje zaštititi od životnih boli. Vaš je um prezaposlen opažanjem, imenovanjem i kategoriziranjem svijeta oko sebe. Morate biti stalno u pokretu kako vam ništa ne bi promaklo.

  Opasnost da ostanete odsječeni od izvora informacija stvara strah od izolacije. Ako ste postali njegovim zarobljenikom, neumorno ćete skupljati informacije. Trebat će vam sve više vremena u tom nepresušnom zadatku, što vas na kraju može otuđiti od ljudi. Izgubit ćete osjećaj za stvarnost.

  Vaše srce može biti mudrije od svega što ste naučili iz knjiga. Ono zna da vas znanje neće ugrijati u hladnim i samotnim noćima. Otvorite se stvarnim životnim iskustvima u kojima ćete pronaći praktično znanje, a hladnu i suhoparnu informaciju zamijenite razumijevanjem i suosjećanjem.

  Igra štiti od straha. Budući da sve shvaćaju kao igru, Blizanci nisu osobito strašljivi. Prije su plahi i reagiraju na svaki, i najmanji poticaj, i ako se ozbiljno uplaše, svoj će strah brzo uspješno prikriti. Površni Blizanac se pribojava situacija u kojima treba zauzeti odlučan kurs i gdje treba jasno, bez izvrdavanja, izraziti svoju volju. Stoga osjeća strah od ozbiljnih, strogih, odlučnih i sistematičnih ljudi, koji više cijene djela od riječi. No, situacija koja miriši na avanturu ili stvarnu opasnost, prije će radoznalog Blizanca privući negoli nagnali na paničan bijeg.

  Na psihološkom nivou, Blizanac se pribojava starosti, jer smatra da će zbog nje biti "prikovan" na isto mjesto i postati ovisan o drugima. No još više od starosti, komunikativni Blizanac se boji samoće i šutnje koju ona nosi, tako da cijeli život provodi u nastojanju da ne ostane sam sa svojim zbrkanim mislima.

 • Kako zavodi pojedini horoskopski znak?


  Voli maštarije i osjećaj zaljubljenosti, zbog kojeg se osjećaju kao u nekoj bajci. Spremni su truditi se, a vama će se činiti da ste najdragocjenije stvorenje na Zemlji. Obasipat će vas nježnim riječima, iznenađenjima i zanimljivim šalama. Uz takav tretman često ćete imati osjećaj kako ništa ne može krenuti naopako, mislit ćete da ste u Raju... I kada već budete opsjednuti planiranjem budućnosti tada ćete upoznati tamnu stranu Blizanca. Naime muškarac rođen u znaku Blizanca teško, gotovo nikako ne podnosi odgovornost, sama naznaka obavezivanja može ga razljutiti, a karakteristično je i to da voli imati otvorene milione mogućnosti. Od vas će očekivati da razumijete ove njegove faze i da mu pomognete da se usmjeri.

 • Kako se zabavljaju pojedini znakovi u slobodno vrijeme?


  Svoje slobodno vrijeme Blizanci provode na internetu. Odjednom otvore barem 6 (slovima: šest) prozora. Čitaju neke e-zine ili kopaju po tražilicama, a pritom vise na chatu dopisujući se istovremeno i s petero ljudi, naravno o svemu i svačemu.

 • Partnera u nevjeri otkriva njegov horoskopski znak


 • VARAJU:


  Vrlo su mudri, brzo misle i paze na svaki potez. Čak angažiraju prijatelje da im služe kao alibi. Iako su uvjereni da ih se ne može uloviti, s vremenom se opuste. Zaskočite li ga i na brzinu mu postavite nekoliko unakrsnih pitanja, zbunit će se i tako sve otkriti.

 • REAGIRAJU:


  Najprije će misliti da je riječ o šali. Tražit će dokaze da je partnerova nevjera istinita, a nakon što shvati što se zbiva, počet će histerizirati. No njihova ljutnja kratko traje, pa će vjerojatno oprostiti partneru i pružiti mu priliku za novi ljubavni početak.

 • HOROSKOP I ZDRAVLJE:


  Kao prvi od vatrenih znakova, Ovan utjelovljuje energiju, borbenost i prodornost. Vrlo je impulzivan, prema cilju ide oštro i bezglavo, poput životinje po kojoj je dobio ime, pa često i nastrada. Vladar mu je vatreni Mars, planet koji je u astromedicini odgovaran za jake upale i ozljede, no isto tako i za brz oporavak, te obnovu krvi i snage.

  Ovan ravna glavom i organima koji se tu nalaze (mozak, nervi, oči, nos, vratna kralježnica, lične kosti), zatim mišićima, živcima, motorikom. Kad se ozljedi, redovito strada glava, pa je vrlo važno da je zaštiti, npr. za vožnje motorom. Ovan je i jako nervozan, strastven i erotičan, a zbog nestrpljivosti i nerazumnosti često pristupa seksualnim odnosima bez zaštite. Zbog toga se često liječi od spolnih bolesti, od kojih neke mogu opasno ugroziti i njegovu plodnost.

  U pravilu je sklon upalama s visokom temperaturom, glavobolji i migreni, zubobolji, meningitisu, stresu, anksioznosti i visokom krvnom pritisku. Poželjan je kao davatelj krvi, a da bi se bolje osjećao, treba što više spavati, jesti vlaknastu hranu, kao i namirnice bogate vitaminom C i E. Smiruje ga miris lavande.

 • Tjelovježba:


  Aerobika i veslanje.

  Ovnovi vole svoje tijelo, a njihovom psihofizičkom stanju izuzetno odgovara pojačana tjelesna aktivnost.

  Za njih je najbolje trčanje u rano jutro, još prije izlaska sunca, ili pak u sumrak, ako nisu ranoranioci.

  Pripadnici tog znaka redovito i postižu dobre rezultate u trčanju, i to najviše na kratke staze.

  Trčanje je idealan izbor žele li na zdrav način izbaciti iz sebe štetnu psihofizičku napetost i negativnu energiju, najbolje u prirodi, no može i u zatvorenom prostoru - na pomičnoj traci.  ŽENA


  ROĐENA U TOM ZNAKU, ŽENA JE LIJEPA I PUNA ŽENSTVENOSTI.


  Svojom nježnošču i ljubaznošču sve osvaja i kamo god se kreče svi je vole.

  Umjetnik je po svojoj duši, prirodno je inteligentna i voli sve što je lijepo.

  Zbog svoje oštroumnosti i blistava duha ističe se kao savjetnik kojeg je uvjek dobro poslušati.

  U mladosti živi za društvo, a snalazi se u svakom društvu i društvo ju obožava, ali i iskorištava.

  Sa sobom donosi ljubav koja se vidi i osječa u svakom njezinom pokretu i djelu.

  Za nju se može reči da je svjetlost koja vječno zraći.

  Ne zna reči "ne" kad ju nešto mole, iako je molba neopravdana.

  Zbog toga se mnogo puta odriče i najpotrebnijih stvari za život.

  Največi uspjeh postiže ako se posveti umjetnosti, ali u svakom njezinom radu osjećat će se istančani ukus i osjećajnost.

  Pedantna je i uredna u svakom radu, a njezin dom je njezin ponos.

  Rad joj ide od ruke ali zarada od rada isto tako brzo odlazi iz ruke.

  Prenagla je u odlukama, koje analizira kada je več sve gotovo.

  To joj donosi puno briga i teškoča.

  Ako muškarac ikad mašta o haremu ili o više žena odjednom, neka se slobodno opredjeli za ženu rođenu u ovim znaku, jer ona vrijedi nekoliko žena.

  JEDNO JE SIGURNO: S OVOM DJETINJASTOM DUŠOM MUŠKARCU NIKAD NIJE DOSADNO.


  Živahna, simpatična, ugodna ophođenja, promjenjiva i nepredvidljiva ponašanja, žena blizanac umije biti strastvena i romantična, oduševljena i puna obožavanja da bi se nakon stanovitog vremena pretvorila u nedostižnu božicu i odbacila vas bez razmišljanja.

  U njezinoj je prirodi da prihvaća i traži promjene, uzbuđuju je novi horizonti, zavođenje je za nju od životne važnosti a njezinih je obožavatelja iz dana u dan sve više.

  Ako se uda mlada, u večini slučajeva brak je osuđen na propast, pogotovo ako ju suprug prepusti dosadi i monotoniji.

  Muškarac koji se ipak oženi ženom blizanac trebat će puno koncetracije da se suživi s njezinom dvojnošču

  Kao supruga, ali pod uvjetom da muškarac u potpunosti ispuni njezine kriterije, bit će u stanju ispuniti sve muževe zahtjeve.

  No njezina će hirovitost opet doći do izražaja pa se može dogoditi da vas šokira kasnim dolascima, izlišnim svađama ili izjavama o vlastitoj nezavisnosti.

  Žena blizanac je u stanju da se iz spokojne i nasmijane majke ili nježne i savršene kučanice, promete u ženu kojoj su svi kučni poslovi dosadni i depresivni.

  Stoga, nabrzinu otvorenu konzervu graha ili romantičnu večeru uz najbolji pribor valja prihvatiti kao uobičajene te uživati u objemu.

  Premda proturječno, žena blizanac je za vrijeme ljubavnog čina često hladna, uzrok tome je njezina prirodna sklonost promjeni partnera koja se protivi društvenim normama.

 • MUŠKI NAČIN:


  Šarena i providna laž.

  Blizanci lažu. Da, to je opće poznato. Ali reći ćemo još jednom. Blizanci lažu. Ako sudite po njenim romantičnim i zanosnim riječima, zaključit ćete da je ljubav Romea i Julije ništa u odnosu na vas. Ali ako podvučete crtu ispod liste djela, vidjet ćete da ste za nju jako nisko na listi prioriteta, odmah ispod čišćenja pećnice. Uvijek će morati napraviti nešto i biti s nekim prije nego s vama.

  Jednostavno, njena priča nikada ne drži vodu.

  Istina je da vas vara. Posebno loša strana toga je da je u pitanju više osoba odjednom. Dobra strana je da i njih tretira isto kao i vas.

  Imate posla s osobom koja ne može ostvariti i pružiti kvalitetu, pa zato trči za kvantitetom. Ali to što ne pruža ništa, ne znači da od vas ne očekuje da pružite sve. Ipak, one su samo jeftine sebične kučke vješte na riječima i riječi su jedina valuta koju imaju i kojom žele od vas otkupiti sve što imate.

  Ako imate previše vremena, želite odmoriti mozak plitkim stvarima bez perspektive ili pronaći neku koja će vam biti nikakva žena i loša majka vašoj djeci - /go for it /!

 • Horoskop i pokloni:


  Ženske pripadnice ovog znaka osvojiti ćete pretplatom na neki od ženskih časopisa, kvalitetnom robnom markom ili praktičnom putnom torbom.

 • Mane:


  Vrlo je promjenjiva što je navodi da ne završi ono što je započela. Tada postaje nestrpljiva i nervozna. Sklona je besciljnom rasipanju talenata. Kolebljiva je i nestabilna, sebična, pohotljiva, promjenjive ćudi i raspoloženja.
  Autor stranice: Eky. 30.02.2014.
  ASTROPREDVIĐANJA ZA 2022 - GODINU


  BLIZANCI  Blizanci imati koristi u profesionalnom razvoju i (pre) orijentaciji u životu uglavnom. Jupiterov tranzit kroz vašu 10. kuću također ima pozitivan utjecaj na veze, partnerstva bilo koje vrste, a pažljivo revidiranje odnosa moglo bi biti jedna od glavnih tema ljetnih mjeseci 2022. godine.

 • LJUBAV


  Ove će godine vaše veze biti dublje nego inače. Ako niste u vezi, to bi moglo značiti da ćete romantičnu ljubav pronaći u bliskom prijatelju. Ova će vam godina dati jako puno prilika za vezu, ali samo će mali postotak njih biti prave.

  Ako ste u vezi, pripremite se da ona postane još bolja nego što je bila proteklih godina. Posvetite više pažnje svom partneru kako bi se intimnost vaše romantične i seksualne veze poboljšala.

  Prijateljstva će vam biti od veće važnosti ove godine. Mars će biti u Vagi otprilike u prvoj polovici 2022. godine, do kraja srpnja. To će vam pomoći da poboljšate svoje odnose s djecom i mlađim članovima obitelji. To je zato što ćete biti kreativniji i raspoloženiji. Drugi roditelji i starija rodbina vjerojatno će vas pohvaliti zbog prekrasne interakcije s njihovom djecom. Ovo je sjajna godina za trudnoću.

 • ZDRAVLJE


  Jupiter koji se većinu godine nalazi u vama prijateljskom znaku Vodenjaka ove godine ima velik utjecaj na vaš znak. Donosi vam i fizički i mentalni rast. To vam može pomoći da poboljšate svoje mentalno zdravlje. Vaše će se fizičko zdravlje također poboljšati, sve dok budete bili sigurni da ćete često vježbati tijekom retrogradne faze Merkura.

 • OBITELJ


  Energija Jarca koja je prevladavala u 2022. godini u 2022. neće imati toliko utjecaja na događaje. Jedini planet koji je još u Jarcu je

  Pluton i zbog toga će tema promjene postojećeg stanja i preispitivanja tradicija i normi i dalje biti aktualna. Jupiter i Saturn su se preselili u Vodenjaka i sada ćemo više biti usmjereni prema budućnosti.

 • POSAO


  Dragi Blizanci, Nova 2022. godina počinje novim izazovima. Jupiter, koji vlada vašim područjem rada i karijere, sredinom siječnja napravit će kvadrat s Uranom. Ideje, pristupi i druge metode koje ste pokušali ugraditi u svoj način rada neće vam donijeti očekivane rezultate. Naići ćete na različita podmetanja i ometanja ljudi kojima nećete moći ući u trag, što će vas jako usporiti u postizanju zacrtanih ciljeva. Nedostajat će vam podrška stručnjaka.

  U veljači će Venera uspostaviti konjunkciju s Jupiterom, što će vam omogućiti početak suradnje sa stranim zemljama, kao i novi projekt u koji ćete unijeti svoju stručnost i kreativnost i koji će vam u budućnosti donijeti značajan prihod. U ožujku će se Sunce i Venera spojiti s Neptunom, a Merkur će proći kroz vaše polje rada. To će vam donijeti povoljne mogućnosti za pokretanje novih poslovnih projekata, ali ćete morati posvetiti posebnu pozornost organizaciji i dogovorima.

  Marsov kvadrat s Neptunom u travnju učinit će vas sklonima donošenju iznenadnih i pogrešnih odluka. Drugima ćete se činiti neodređenim. Tijekom svibnja i lipnja moći ćete napredovati u većini svojih trenutnih radnih zadataka. Jupiter će od 12. svibnja do kraja srpnja privremeno boraviti u znaku Riba. Svojim zalaganjem postavit ćete stabilne temelje za napredak u karijeri, ali ćete na napredovanje pričekati do kraja godine.

  Trigon Venere s Jupiterom donijet će vam veliki uspjeh i zaradu u rujnu, osobito ako se bavite kreativnim područjima, dizajnom, obrazovanjem, zabavom ili trgovinom uvoznom robom. Radne vještine ćete poboljšati u listopadu i studenom. Pomrčine Sunca u Strijelcu u prosincu dovest će do poteškoća u odnosima s poslovnim partnerima i javnim poslovima. Doći će do kašnjenja u području usluga i platnog prometa.

  Nezaposleni Blizanci imat će povoljne šanse za novi posao tijekom ožujka, travnja, lipnja i rujna. Uspjet ćete tamo gdje se od vas traži da pokažete kreativnost, snalažljivost i jednostavno rješavanje problema.

 • NOVAC


  Vaša financijska situacija bit će prilično promjenjiva tijekom godine. Tijekom godine imat ćete razne uspone i padove. Prva tri mjeseca u godini bit će vam prilično teška jer će doći do kroničnog nedostatka novca. No već u travnju situacija se mijenja. Dobit ćete novac, bilo nasljedstvo ili novčanu dobit. Vaše financijsko stanje tijekom travnja bit će više nego dobro. Sve će to biti začinjeno promjenom zaposlenja, jer posao koji ćete raditi donijet će vam daleko više novca nego stari posao. Od travnja do kraja godine nećete imati problema s novcem.

 • SREĆA


  Ako ste u vezi: Početak godine vam donosi sumnje i neočekivane nesuglasice zbog kvadrata Jupitera sa Uranom. Vaš partner će otkriti nešto što ste skrivali od njega. Uspećete da ga uverite da se ne radi o preljubi. U februaru ćete pokazivati i pružati više osećanja i to će biti prijatno osveženje. Lunarna eklipsa u Strelcu u maju navešće vas da se emotivno povučete u sebe. Sredina godine će vam doneti otvorene svađe i neslaganja zbog različitih potreba i želja. Nećete se složiti oko zajedničkih planova. Od septembra ćete uspostaviti željeni sklad u vezi zahvaljujući trigonu Venere sa Jupiterom. Solarna eklipsa u decembru u vašem polju ljubavi i braka doneće vam ozbiljne teškoće, opet zbog skrivanja pravih osećanja i neiskrenosti.

  Ako ste slobodni: Početak godine doneće vam iznenadno poznanstvo sa osobom koja će vam naizgled ostaviti utisak idealnog partnera i odmah ćete se zaljubiti. Ubrzo ćete uvideti da emotivno uopšte niste jedno za drugo. Najbolji period za ulazak u novu vezu imaćete od sredine maja do kraja jula, kada ćete upoznati osobu koja ima slične životne ciljeve kao i vi i koja će u vama probuditi optimizam i kreativnost. Velike su šanse da potencijalnog partnera upoznate kroz poslovne aktivnosti. Stariji Blizanci će sredinom februara upoznati osobu koja je drugačijeg porekla, koja dolazi iz inostranstva i sa kojom će započeti vezu na daljinu. Veza će napredovati i postaće ozbiljna početkom jeseni, kada ćete započeti zajednički život.

 • SAVJET ASTROOGA


  I ove godine bit ćete opterećeni financijskom situacijom jer će vas novčani problemi i dalje proganjati. No, nemojte puno očajavati jer ćete sredinom godine uspjeti izaći iz svih financijskih problema. Početkom godine, točnije u siječnju i veljači, zvijezde vam neće biti naklonjene. Zatim pazite na to kako se ponašate, nemojte se svađati i stvarati neprijatelje, jer vas to može poštedjeti mnogih nevolja u životu. Tijekom srpnja i kolovoza možete očekivati ??osvajanje novca pa se slobodno počastite nečim o čemu ste dugo sanjali. Krajem godine bit ćete depresivni i razdražljivi pa će svima koji vas poznaju biti čudno da nemate osmijeh na licu. Ne zamarajte se time. Bilo bi najbolje da loše raspoloženje prođe pored vas već 2009. sve će doći na svoje mjesto.

  Potrudite se popraviti odnos s majkom 2022. jer ona to zaista zaslužuje. Iako vjerujete da vam je otac najvažniji i da vam samo on pruža potrebnu podršku, znajte da vaša majka zapravo stoji iza svega. Pokušajte s njom otvoreno razgovarati o svemu i shvatite da ste pogriješili. Ove godine nećete imati dobar odnos s najmlađima, ali nažalost, samo ste vi krivi za to. Pažljivo preispitajte svoje stavove i vidjet ćete da se sve može ispraviti. Potrebna je samo vaša dobra volja i želja za promjenom. Ako se ne možete sami nositi s tim, neka vam pomogne partner jer se svi problemi puno lakše rješavaju u paru.


  INDIJANSKI HOROSKOP
 • MJESEC SJETVE KUKURUZA

 • (Jelen) 21. svibanj - 20. lipanj (Blizanci)


  Ljudi rođeni u mjesecu sjetve kukuruza, imaju Mahovinasti ahat za znak u svijetu minerala. Stolisnik za znak u biljnom svijetu i Jelena za znak, u životinjskom svijetu. Njihove boje su bijela i zelena te pripadaju klanu Leptira.

  Njihov kamen, mahovinasti ahat sadrži u sebi obojene pruge koje su tako raspoređene, kao da sadrže okamenjenu mahovinu. Najčešće se javlja u riječnim koritima. Stolisnik, biljni znak ljudi rođenih u znaku Jelena, je biljka lijepog izgleda, višestruko korisna i izuzetno proširena. Stolisnik se može naći na gotovo svakom prostoru, bilo u gradu ili na selu. Ona ima intenzivan miris i okus od kojeg se skupljaju usta. Kako je samo slična ova biljka predstavnicima znaka Jelena! I oni su korisni, svestrani ljudi, koji se iskreno trude da svijetu u kojem žive podare radost i ljepotu. Sretat ćemo ih u svim istaknutim oblastima, gdje se posvećuju mnoštvu poslova.

  Ljudi rođeni u znaku Jelena mogu kao i njihova biljka djelovati izrazito "kao stipsa" na svoju okolinu, jer se ponekad služe zajedljivim humorom, koji postaje vidljiv, kada se oni na bilo koji način osjete pod pritiskom, ili ako su zašli u neku oblast, u kojoj se ne osećaju naročito ugodno. Dok su po vanjštini od mlijeka i meda, dotle im često kroz žile teče potok čemera. Pripadnici znaka Jelena su pametni, pronicljivi i kreativni ljudi. Oni su obdareni kako u fizičkom tako i u emotivnom pogledu, da i od najjednostavnijih stvari stvore nešto izuzetne ljepote. Oni su često u svakom pogledu umjetnici, što njihovu dušu ispunjava pravim zadovoljstvom. Ovo se ponekad izražava na najneobičniji način. Može se dogoditi da stvore kulinarska umetnička djela, naročito djelotvorne biljne tinkture, ili da iznose genijalno izmišljene teorije umjesto ulja na platnu ili akvarele. Njima je svejedno, u kojoj oblasti se izražavaju, samo ako mogu raditi kreativno i da rezultat u sebi sadrži nešto od ljepote.

  Gledano sa emocionalne strane, ljudi rođeni u znaku Jelena će sa svojom iskrenom zainteresiranošću, svojom sposobnošću uživljavanja i svojim razumom i formalno oživjeti ljepotu u ljudima kojima su okruženi. Oni imaju nepogrešivo oko za lijepo u svim ljudima i uvijek nastoje da to otkriju i drugima. Ovi ljudi, kao i jelen, imaju veliki zvučni spektar, uz čiju pomoć se obično iskazuju kao entuzijasti, a ovaj entuzijazam je zarazan. Kad čovek rođen u znaku Jelena prasne u smijeh, za tren oka će zaraziti svakog.

  Ali, ljudi rođeni u znaku Jelena dijele ponekad i jednu i drugu osobinu sa svojim znakom, koja izgleda manje pozitivno. Pošto se u isto vrijeme osećaju jako privrženi raznim ljudima, bit će im teško da se ograniče na jednu vezu. Postoji mnogo ljudi koje oni smatraju vrlo privlačnim, tako da im je skoro nemoguće da se odluče za jednog partnera. Ovo se odnosi kako na muškarce ovog znaka, tako i na žene, mada je ova osobina često jače izražena kod muškaraca.

  Ovi ljudi uživaju u tome, da kao i jelen budu zajedno sa predstavnicima svoga roda i sa njima dijele posebne kvalitete, koje su im zajedničke. Nužno je da ljudi rođeni u znaku Jelena nauče pronaći vezu, u kojoj će se ugodno osjećati i u kojoj će moći pokazati one sfere svoga bića, koje obično pokušavaju sakriti. Također, moraju naučiti i spoznati vrijednost postojanosti u svom životu, jer će u protivnom cijeli svoj život provesti u skakanju sa jedne ideje na drugu,a da nikada neće naći ono što zaista traže. Oni imaju ogromne teškoće da rasporede svoje vrijeme i energiju i da svoj život usmjere u efikasnom pravcu. Ako ovo ne nauče, bit će podložni bolestima koje će ih prisilno zaustaviti ili će dospjeti u stanja, u kojima će njihov organizam biti nesređen i nervozan, kao što su to već i njihove misli. Ako ne uspiju pronaći ljude pred kojima se mogu otvoriti, postat će podložni blokadama organizma.

  Ljudi rođeni u znaku Jelena su roditelji puni ljubavi, premda su ponekad potrebne ogromne promjene, da bi se mogli prilagoditi ritmu djeteta. Oni, kao i ženka jelena više vole da svoje najmlađe ostavljaju u sigurnim skrovištima, dok sami idu za svojim poslovima i vraćaju se kad je vrijeme da im pruže hranu i ljubav. Muškarcu u znaku jelena daleko teže pada uloga brižnog oca, nego ženi uloga majke. To im izgleda potpuno novo i strano te moraju uložiti veliki trud, da bi mogli izići na kraj sa razvojem malog djeteta. Čim djete malo poraste i može ići sa roditeljima, oboje se osjećaju bolje.

  Ljudi rođeni u znaku Jelena, kao i njihova biljka, često na svoju bližu okolinu djeluju kao sredstvo za jačanje. Obično je njihova energija tako žestoka, da će oni bez muke povući za sobom i mnoge druge ljude. Rođeni u znaku Jelena slove za dobre prijatelje i pomoći će drugima u svlađivanju problema. Oni će vas ohrabriti u otvaranju prema njima i životu, te da im ispričate sve što vas tišti.

  Sve dok smo u stanju da svoje probleme iznosimo na interesantan način, možemo biti sigurni da nas pažljivo slušaju, ali čuvajte se prečestog ponavljanja, jer su njihove misli prebrze, da bi imali strpljenja, da uvijek slušaju iste probleme. Oni će vas pokušati umiriti svojom iskrenom brigom i svestranim šarmom te ublažiti vaš jad. Pripadnici Jelena su pravi čovjekoljupci, koji se iskreno trude da utješe svoje prijatelje te ih razvedre, svejedno o kojem problemu se radilo. Ali i oni će se uznemiriti, ako se prodre u sfere koje smatraju prilično osobnim i intimnim. Oni se, naime, boje nečijeg potpunog otvaranja, jer bi se to isto možda očekivalo i od njih, a ljudi rođeni u znaku Jelena su i pored svoje društvenosti totalno suzdržani kad se radi o tome, da nekome drugom dozvole uvid u dubinu njihovog bića.

  Ljudi rođeni u znaku Jelena su talentirani za vođenje razgovora. Oni će sa svakim započeti razgovor o svakoj temi - sve do jednog nivoa, kad razgovor postaje posve osoban, gdje će oni bez suzdržavanja i koristeći sav svoj šarm, brzo promijeniti temu, tako da čak neće biti upadljivo što su, "zaboravili" odgovoriti na pitanje o intimnom raspoloženju i životu.

  Ljudi rođeni u znaku Jelena, kao i Stolisnik i mahovinasti ahat mogu s lakoćom prisvojiti ljekovitu moć. Oni kao i ovi znaci, imaju isti dar, da ljudima sa kojima rade otvaraju oči, liječe i time im pomažu da jasnije raspoznaju stvari. A ipak su rijetko u stanju da sami jasno sagledaju stvari, jer su njihove oči zaokupljene prelaženjem sa jedne ideje na drugu, tako da nikada neće uistinu utrošiti vrijeme da dokuče pravu istinu, koja je sakrivena u pojedinim sferama. Njihova pripadnost klanu leptira pojačava ovu njihovu sklonost prelaženja sa jedne stvari na drugu.

  Svi ljudi iz klana leptira imaju naviku da veliki dio svog vremena provode u neobaveznom maštanju. Mjesec ljudi rođenih u znaku Jelena - Mjesec sjetve kukuruza, je zadnjii mjesec proljeća, kad sve kreće stazom rasta. U izvjesnoj mjeri ljudima ovog znaka on pomaže da steknu stabilnost i saznaju ponešto o prirodi Zaštitnice duha sa Istoka.

  Ljudi rođeni u znaku Jelena najlakše prihvaćaju prosvećenost. Boje ljudi rođenih u znaku Jelena su bijela i zelena. Njihova bijela boja je bezgraničan prostor, u kojem je izgleda sve moguće. To je bjelina djeteta puštenog u svijet, u svoj njegovoj čistoti i nevinosti. Kao što ova bijela boja nosi u sebi sve dugine boje, tako i ljudi rođeni u znaku Jelena nose u sebi bezbrojne mogućnosti. Njihova zelena boja je zelenilo prirode, ozdravljenje i preporod. Ova zelena se može pretvoriti u boju donosioca pravde, čije mišljenje uvijek prevladava.

  Za ljude rođene u Mjesecu sjetve kukuruza, znak u životinjskom svijetu je naravno jelen, ono osećajno, ljupko i oprezno biće, koje već svojim pogledom svima poklanja ljepotu i radost. Djeca rođena u znaku Jelena su zahvaljujući svojoj sposobnosti uživljavanja, intuiciji i kreativnosti sasvim u stanju da se samostalno zabavljaju. Oni se raduju, kad mogu da zabave i razonode i druge. U tome su opet slični odraslim ljudima. Oni se kao i lane, lako i neupadljivo mogu prilagoditi okolini, čime će izbeći opasnosti, koje vrebaju sa svih strana. Pošto su oni po pravilu mirna djeca, koja se lako mogu zabaviti, predstavljaju idealnu sliku djeteta, za kojim čezne svaki roditelj.

  Dok ljudi ovog znaka skoro sa svim drugim ljudima dobro izlaze na kraj, posebno se dobro slažu sa ljudima u znaku Gavrana i Vidre, koji, također, pripadaju klanu Leptira, kao i sa predstavnicima klana Ptica grabljivica, ljudima rođenim u znaku Crvenog jastreba i Kečige. Kada se ljudi Drugog mjeseca nađu u ovoj poziciji medicinskog rotora, otkriće ponešto od svojih vlasititih sposobnosti, naučit će da budu osjećajniji, pokretljiviji te da cijene ljepotu života u svim njenim oblicima. Također će upoznati snagu i slabosti, koje nastajanje životne energije nosi sa sobom.


  KINESKI HOROSKOP

 • ŠTAKOR - 1913. 1925. 1937. 1949. 1961. 1973. 1985. 1997. 2009

 • Šarmantne strategije


  Kineski znak štakor nalazi se na prvom mjestu i ima najbolji položaj. Uz taj kineski znak vezuju se karakteristike inteligencija, dosjetljivost, razigranost, intuitivnost, mašta i radoznalost. Znak štakora voli naučiti nove stvari i dobro može protumačiti druge ljude.

  Oni svoje probleme čuvaju za sebe i ne djele ih s drugima no vrlo rado će pomoći prijatelju u nevolji i uvjek su spremni dati dobar savjet. Kineski znak štakor je znak s puno pozitivne snage poleta i energije vol pričati i veoma su šarmantni. Vrlo se dobro snalaze u svim životnim situacijama i uvjek se dočekaju na noge. Vrlo su moralno uzvišeni i pošteni. Vole uživati u životnim radostima i globalno su vrlo dobri ljudi.

  U svakom trenutku su spremni pomoći svom prijatelju u nevolji. U njihovim financijskim egzibicijama uglavnom im samo viša sila pomogne pa bi trebali malo više obratiti pozornost na financije i štednju.


 • Zdravlje štakora u kineskom horoskopu


  U globalu ovaj znak i osobe rođene u godini štakora imaju vrlo dobro zdravlje. Vole održavati svoju baštu i kuću i veliki su radnici. Kada sve naprave i odrade u svojoj kući spremni su pomoći i napraviti posao svom prijatelju. Trebali bi se čuvati visina i naručito nespretnog penjanja na ljestve.

  Vrlo su aktivna i radišna bića koja vole pokret i to ih čini zdravim. Povremeno mogu biti pomalo živčani i pod stresom i to bi trebali korigirati. Ako se svakodnevno bave tjelovježbom onda im je zdravlje i smirenost zagarantirana.


 • Karijera i ljubav štakora


  Ovaj znak ima veliku moć zapažanja i mudrosti i znaju otkriti što čovjeku nedostaje, imaju sposobnost da vide cijelu sliku kroz nekoliko njenih segmenata. Tim sposobnostima štakori su ko stvoreni za rješavanje problema i prije nego što se pojave. Štakori su izvrsni poduzimači i gazde posla. Vrlo lako mogu doći do sredstava sa svojom dobrom prosudbom. Vrlo su kreativni i treba im određena doza slobode kako bi ispoljili svoje najbolje poslovne osobine.

  Dobri poslovi za štakora su direktor i upravitelj, političar, naučnik, odvjetnik, sudac, pisac, umjetnik, glazbenik, vozač formule jedan.

  U ljubavi su pravi šarmeri. Vole se družiti i upoznavati nove ljude. Nakon prekida neke veze rjetko se vraćaju nazad. Veoma su vjerni dok su u vezi. Partner štakora mora biti pravi umjetnik kako bi ih pratio i uspio iole zadovoljiti. Vrlo dobro se slažu s Zmajom i majmunom a malo lošije odnosno nekompatibilni s konjem i zecom.

 • Znak štakora i pet elemenata


  Metalni štakor su ljudi rođeni u godinama 1900 i 1960. Ove osobe su pojedinci koji znaju što hoće i kako to dobiti bez obzira na žrtvu. U svojim osjećajima znaju ponekad ići iz krajnosti u krajnost. Ponekad su pomalo tvrdoglavi što bi mogao biti problem u odnosima.

  Vodeni štakor su ljudi rođeni u godinama 1912 i 1972. Oni mogu postati veoma cijenjeni članovi društva gdje se mogu pokazati s puno utjecaja. Imaju osobine intelignetnih ljudi koji znaju rješiti probleme. U svojoj praktičnosti i drugim vrlinama izazivaju divljenje i poštovanje drugih ljudi iz svoje okoline.

  Drveni štakor su ljudi rođeni u godinama 1924 i 1984. Vrlo snažan dojam ostavljaju među prijateljim i poznanicima i rjetko svoje slabosti pokazuju drugima. Vrlo im dobro ide u svakom pogledu mada sami sa sobom nikad nisu dovoljno zadovoljni. Vole uživati u životu ljubavi i druženju.

  Vatreni štakor rođeni u godinama 1936 i 1996 vole na prvom mjestu biti nesputani. Ne vole monotone poslove koji prelaze u rutinu volesimbolički štakor u kineskom horoskopu avanturističke stvari i zanimanja. Vole putovati i voziti brza kola. Vrlo su svidljivi drugim osobama i uvijek puni energije.

  Zemljani štakor su osobe rođene u godinama 1948 i 2008. Na prvom mjestu vole sigurnost i da su sve što misle obezbjedili na vrijeme. Vole puno raditi kako bi im bilo bolje u budućem vremenu. Ne vole žuriti i neumjerenost u bilo čemu. Vole spontanost samo što im najbolje odgovara sigurnost i poznate činjenice.

 • BIVOL - 1913. 1925. 1937. 1949. 1961. 1973. 1985. 1997. 2009

 • Jak čovjek u oluji


  u Kineskom horoskopu je odlučnost, snaga, neovisnost, samostalnost. Bivol se nalazi na drugom mjestu u zodijaku. Osobe rođene u znaku bivola su visoko karakterne osobe koje vole svoj posao i rad. Vole se savjesno ponašati i ne vole stvari koje se odvijaju na brzinu.

  U principu volovi ne vole lijenčine i neradnike i sa njima baš i ne vole biti u društvu. Poštuju tuđa mišljenja no svoje odluke donose na temelju vlastitih stavova i zaključaka.

  Ljudi u znaku bivola sklapaju prijateljstva za cijeli život i vole biti u nekom savezu.

  Pravi su baštovani i vole provoditi vrijeme sređujući svoju okućnicu ili vrt. Vole sigurnost doma, čitanje i televiziju.


 • Zdravlje i karijera


  Zdravstveno su volovi uglavnom u svakom pogledu zdravi bez nekih većih problema. Imaju uglavnom dug sretan i ispunjen život okružen prijateljima i porodicom. Jedini veći problem predstavlja njihov pretjerani i požrtvovani rad zbog čega teško nađu vremena za sebe i svoje bližnje. U svakom slučaju bi malo trebali stati na loptu i ponekad jednostavno zaboraviti na rad i posao te opustiti se.

  U poslu vole rutinske stvari koje ih čine zadovoljnim. Oni imaju dobar i sistematičan pristup poslu. Vole raditi samostalno i u tome su vrlo dobri. Nije potrebno da ih se nadgleda i forsira za posao da bi dali i više od 100 posto svoje snage i talenta za tvrtku u kojoj rade. Vrlo dobro zapažaju svaku sitnicu i veoma se drže moralnih i društvenih vrijednosti u poslu. DJedno od doobrih zanimanja za kineski znak vola jesu: dizajner, umjetnik, rad s drvetom i majstorski poslovi, stolarija, oficiri, arhitekte, mehaničari i tehničari, inženjeri, poljoprivredni tehničari.

  Društvo baš i nije jeka strana bivola. Nisu baš grupne osobe i ne vole skupna okupljanja. Svog partnera volovi će dugo tražiti i to im je uglavnom neugodan poduhvat koji jako iscrpljuje njihovu energiju. Dosta problematično je ako volovi ne shvate da ne smiju svaljivati krivnju na druge. Također moraju smanjiti svoju oholost ako ju imaju.

  U ljubavi je uspjeh zagarantiran kada se pomire s činjenicom da je ljubav i partnerstvo stvar dvije osobe i da tu postoje dva gledišta.

  Vrlo su kompatibilni u ljubavi sa Znakom Pijetla i Štakora.


 • Pet elemenata i znak bivola Kineskog horoskopa


  Metalni bivol je iznimno jak kineski znak i kombinacija s elementom. Rođeni su u godinama 1901 i 1961. Karakteristično za ovaj element i znak je da teško razaznaju osjećaje drugih ljudi. Također jako teško pokazuju svoju ljubav i osjećaje. Veoma su pouzdani i radišni. Sve će napraviti da dođu do cilja.

  Zemljani bivol su ljudi rođeni 1949 i 2009 godine. Skromni i pouzdani po svim pitanjima. Veoma cijenjeni. Vrlo uspješni u svom poslu i kao jedinke u društvu.

  Vodeni bivol su osobe rođene u godinama 1913 i 1973. Ova skupina kineskog znaka su više fleksibilniji i imaju više razumjevanja za osjećaje drugih ljudi. Vrlo su strpljivi i marljivi i brzo donose odluke a društvo ih voli.

  Vatreni bivol je znak horoskopa koji je rođen za pravog vođu. Oni imaju izvršne funkcije u svojim tvrtkama ili u onima u kojimaStilizirani prikaz bivola iz kineskog horoskopa samo rade. Mogu se naći i snaći u politici. Nemaju baš puno obzira prema drugima i znaju ponekad donositi odluke ishitreno. Javljaju se u godinama 1937 i 1997.

  Drveni bivol su ljudi rođeni u godini 1925 i 1985. Ovi bivoli mogu dobro raditi u timu no najbolje im odgovara pozicija vođe ili šefa. Imaju istančan osjećaj za moralne vrijednosti i pravdu. Ponekad znaju biti naprasiti.

 • TIGAR - 1914. 1926. 1938. 1950. 1962. 1974. 1986. 1998. 2010

 • Neopterećeni heroj dana


  Tigar zauzima 3. mjesto u Kineskom horoskopu. Njegove glavne odlike su nepredvidivost i hrabrost. Znak Tigar jednostavno uživa u takmičenju. Tigrovi se također vole isticati i uvijek su zaštitnički raspoloženi prema svojim bližnjima.

  Tigar u Kineskom horoskopu predstavlja jin i jang simbol. Vole izazov i vole zaštiti osobe oko sebe. Tigrovi mogu zavarati da su mirni no zapravo imaju neizmjernu energiju. Ponekad su tvrdoglavi kada se ne pitaju za mišljenje i vodstvo. Zapravo vole biti vođe i predvodnici u svemu što rade.

  Osobe rođene u znaku Tigra su velikodušne i ponekad se može steći pogrešan dojam da su sebični. Vrlo su inteligentni I uvijek na oprezu blagovremeno uočavajući gotovo svaku opasnost koja ih vreba.

  Tigrove ne pokreće novac i moć oni jednostavno vole biti šarmantni i uglavnom ih drugi znakovi poštuju i cijene.


 • Tigar u ljubavi, karijeri i zdravlju


  Zdravlje tigrova je ugroženo zbog načina na koji pristupaju radu. Oni vole energično raditi do krajnjih granica izdržljivosti što se na koncu očituje kroz ugroženo zdravlje i veliku iscrpljenost.

  Tigrovi moraju uravnotežiti svoj život i način rada i onda će sve ići kao po loju. Što se tiče posla uglavnom ga vole više zamijeniti i mijenjati nego se držati jednog posla trajno. Vole raditi na svojoj karijeri. Kod stalnog mijenjanja posla tigrovi se brzo naviknu a ujedno su sposobni i nije im problem naučiti nove stvari.

  Najbolji poslovi za tigrove su na prvom mjestu poslovi gdje su oni vodeća ličnost. Dobro im odgovaraju poslovi kao što su: glumac, pisac, umjetnik, pilot, glazbenik, reklamni agent.

  U ljubavi tigrovi vole biti dominantni i to se javlja instiktivno. Partneri tigrova moraju biti avanturistički nastrojeni i moraju ga znati pratiti.

  Kompatibilnost tigrova sa drugim znacima horoskopa.

  Tigrovi se dobro slažu s psom i konjem a loše s kozom i volom.


 • Tigar i pet elemenata


  Metalni Tigar u ovaj znak spadaju osobe rođene 1950 i 2010 godine. Karakteristike ovog znaka su konkretnost i upornost. Ponekad su previše oštri. Kada si zacrtaju svoje ciljeve niko ih ne može zaustaviti i omesti. Vole biti u centru zbivanja. Preuranjeno ponekad donose zaključke što svakako moraju ispraviti u svom ponašanju.

  Vodeni Tigar su pomalo senzibilne osobe i uglavnom spokojne. Posjeduju odličnu intuiciju. Rođeni su u godinama 1902 i 1962.

  Drveni Tigar znak rođe u godinama 1914 i 1974. Ovaj tigar se dobro slaže s drugim osobama i voli zajednički obavljati posao. Također je omiljen u društvu. Vrlo su spremni pomoći drugima i osjećani su.

  Vatreni Tigar pomalo ekscentrični znak rođeni u godinama 1926 i 1986 veoma izražajan. Mogu biti izvrsni vođe. Veoma su karizmatični. Dok oni pričaju drugi slušaju bez upadica i ometanja.Simbol tigar iz kineskog horoskopa

  Zemljani Tigar rođeni u godinama 1938 i 1998 drže se realnosti i dobr stoje na zemlji. Dobro se pripreme prije bilo kakvog skoka i dobro razmisle. Imaju izvrsnu koncentraciju koja im osigurava uspjeh u svakom poslu i poduhvatu.

 • ZEC - 1915. 1927. 1939. 1951. 1963. 1975. 1987. 1999..2011

 • Simpatični posrednik


  Godina zeca u Kineskom horoskopu zauzima 4 poziciju od 12 znakova. Karakteristično za ovaj znak zodijaka je kreativnost, suosjećanost i senzualnost. Pripadnici znaka zec u kineskom horoskopu su uvijek dobro raspoloženi i prijateljski nastrojeni i vole biti okruženi prijateljima i veikim društvom.

  Ne vole konfrontacije i sukobljavanja s drugim ljudima. Moraju imati oslonac od obitelji i prijatelja u protivnom se ne osjećaju baš najbolje. Vole povučen život i intimne atmosfere a uglavnom su smireni ljudi. Ne vole biti agresivini i mogu biti iskorišteni od strane drugih znakova ako se ne čuvaju.

  Ne vole natjecanja i hvalisanje i uglavnom se drže podalje od takvih situacija. Vole povijest i proučavanje drugih ljudi i civilizacija vole mir obiteljskog doma. Svoje kuće zečevi uvijek drže urednim i čistim sve ima svoje mjesto u dobroj organizaciji i rasporedu.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Kod hrane se uglavnom drže ustaljenih recepata i ne vole egzibicije i egzotična jela. Moraju raditi na izgradnji samopouzdanja i na svojoj unutrašnjoj snazi. Moraju savladati svoju plahu prirodu kako bi se riješili problema s raznim vrstama bojazni oko ovog ili onog. U svojoj želji i ljubavi za domom i porodicom ponekad mogu propustiti prilike za boljim poslom ili nečim drugim.

  Zdravlje Zečeva ili kunića je uglavnom izvrsno pod uvjetima da se bave sportom ili nekim aktivnostima u kojima se mogu fizički ispuhati. Moraju se povjeriti nekome kako bi riješili svoj problem ili stresne situacije inače se mogu razboljeti.

  U svojim odnosima s partnerom zečevi su izvrsni ljubavnici i daju više nego što treba jednom partneru. Veoma vole seksi odnos. Zečevi trebaju partnere koji će ih cijeniti i neće iskorištavati njihovu dobrotu. Kod takvih odnosa se obično razvije odlična ljubav i suživot.

  U karijeri i poslu su izvrsni i to naručito u poslovima gdje se traže odnosi s ljudima i komunikacija. Zbog tih vrlina ih cijene i prijatelji. Zečevi su izvrsni govornici i dobro im ide u politici. Dobra zanimanja za kunića ili zeca su: učitelj, terapeut, pisac, glumac, dizajner, krojač, liječnik i svi poslovi koji se odnose na komuniaciju s javnošću.

  Kompatibilni znakovi sa zecom su svinja i pas, dok malo teži odnos imaju s štakorom i pijetlom.


 • 5 elemenata i zec u Kineskom horoskopu


  Željezni zec (element metal) U ovu skupinu kineskog horoskopa spadaju ljudi rođeni 1951 i 2011 godine. Ovaj element daje zecu otpornost, izdržljivost, snagu i veliku odlučnost. Ovi zečevi su veoma intenzivni u svim situacijama. Po ljubavnom pitanju im nema premca.

  Vodeni zec (zec pod elementom vode) Rođeni u godinama 1903 i 1963. U svom mišljenju kretanju i poslovima vole ići po nekom redu od početka. Moraju se čuvati situacija u kojia mogu biti iskorišteni. I moraju izgraditi veće samopouzdanje.

  Drveni zec su ljudi rođeni u godinama 1915 i 1975. Ovaj znak je veoma radišan i vrijedan i mora se čuvati također da ge drugine iskorištavaju. Mora probuditi svoju unutrašnju snagu. Veoma su velikodušni i prijateljski nastrojeni.

  Vatreni zec rođeni u godinama 1927 i 1987. Ovaj znak voli avanture i istraživanja svega novog. Imaju veliku osobnost i vole izbjeći sukobe.

  Zemljani zec su znakovi koji su rođeni u godinama 1939 i 1999. Oni vole realnost i čvrste temelje u svemu što rade. Oni ponekad mogu biti oštri u svojim istupima no uvjek su iskreni i dobro namjerni. Ovi zečevi vole situiranost i da su materijalno osigurani.

 • ZMAJ - 1916. 1928. 1940. 1952. 1964. 1976. 1988. 2000.2012.

 • Energični spasitelj svijeta, 5 znak u Kineskom horoskopu


  Ovaj znak je najjači od svih znakova. Uz njega se vezuju ambicije i dominantnost u svakom pogledu. Zmajevi vole i cijene slobodu pa se tako vole i ponašati.

  Zmaj u Kineskom horoskopu i simbol jin i jang. Ako su prepušteni da se brinu sami o sebi oni su tada najuspješniji. Potrebno ih je pustiti da rade po svom nahođenju. Ovaj znak obično nema straha i voli živjeti riskantnim životom. Vole izazove i nove stvari. Vole rješavati probleme na svoj način. Oni posjeduju veliku strast za sve što rade i uglavnom svaki njihov korak je u velikom stilu.

  Pored svoje velike strasti koju posjeduju zmajevi iz Kineskog horoskopa oni zapravo imaju malo uzvraćenih osjećaja i uglavnom su uskraćeni. Zmajeve vole pratiti svi ostali znakovi jer imaju tako šaroliku osobnost. Imaju puno prijatelja no u dubini duše oni su usamljeni. Oni vole poslova obavljati samostalno što ih čini uspješnim ako tako rade. Njihova potreba za samostalnim djelovanjem može se ponekad učiniti bahatom i sebičnom no oni tako funkcioniraju i daleko su od toga da su sebični. Što se tiče ponašanja kada su isprovocirani veoma su agresivni i pale se ko' šibica.

  Njihovo zdravlje je uvijek solidno jer ih njihov način života održava zdravim. Zmajevi su po kineskom vjerovanju najbolje mitske životinje koje donose sreću i zdravlje. Povremeno mogu patiti od glavobolje koja je uglavnom uzrokovana načinom života i stalnim rizicima i napetošću. Ako savladaju svoju napetost mogu potati izvrsni po svakom pitanju. Najveći problem zmajeva je kontrola napetosti.

  Zbog toga je dobro da se bave nekim od duhovnih disciplina jogom ili nekim od sportova u kojima mogu biti izvrsni. Njihov um će im biti zahvalan ako se nauče na opuštanje uz hodanje ili nešto slično. U karijeri će se iskazati. Najbolji poslovi koji odgovaraju zmajevima su: izumitelj, menadžerski poslovi i poslovi s ljudima, komunikacijski poslovi, arhitektura i trgovina.

  U ljubavi su zmajevi kineskog horoskopa veoma probirljivi i traže intrigantne partnere. Kada jednom pronađu svog partnera obično s njim ostaju do kraja života.

  Najbolje kombinacije zmajeva su s majmunom i štakorom a teže im ide ss bivolom i kozom.


 • Zmaj i 5 elemenata


  Metalni zmaj je veoma snažan znak i element. Pojavljuje se u godinama 1940 i 2000. Ovaj kineski znak je rođen za vođu. Snažno će zastupati svoje ciljeve i biti će prepoznat kod ljudi kao veoma cijenjen.

  Vodeni zmaj je malkodrugačiji od standardnog zmaja zato što voda gasi jaku energiju zmaja i zapravo ga smiruje. S tim osobinama on može sagledati stvari iz drugačijih uglova. Nemaju težnju da budu tvrdoglavi i samostalno donose odluke. Javlja se u godinama 1952 i 2012.

  Drveni zmaj javlja se u godinama 1904 i 1964. Ovaj zmaj s elementom drveta je više umjetničke prirode kreativan i inovativan.

  Vatreni zmaj je veoma osjećajna ličnost puna eksplozivnih emocija. To su godine 1916 i 1976. Oni su prava vatra u svakom smislu i vole se isticati stavljajući se na prvo mjesto u velikoj većini situacija. Zbog svoje eksplozivne naravi ponekad čine greške zaSimbol zmaja iz kineskog horoskopa koje im je poslije žao što su ih učinili. Vatreni zmajevi moraju čuvati svoje živce i paziti da kontroliraju svoju narav.

  Zemljani zmaj je u godinama 1928 i 1988. Ovi zmajevi kineskog horoskopa su dobro ukorjenjeni. Donose racionalno i promišljeno svoje odluke. U stanju su dobro kontrolirati svoje odluke i svoju narav. Ovi zmajevi imaju podršku no vole biti i cijenjeni od drugih.


 • ZMIJA - 1917. 1929. 1941. 1953. 1965. 1977. 1989. 2001.2013.

 • Tajnovita lukavica


  Zmija zauzima 6 poziciju Kineskog zodijaka. Za zmiju je karakteristično da ima karakterne osobine kao što su inteligencija, ljupkost i ponekad su materijalistički nastrojene u pozitivnom smislu.

  Zmija u Kineskom horoskopu i jin i jang simbolKada su u pitanju odluke i njihovo donošenje zmije su izuzetno analitički rspoložene a rezultat toga je da ne žure u tim situacijama. Zmije vole donositi odluke polako i prije toga žele dobro razmisliti o čitavoj situaciji. One su vrlo učinkovite u uzimanju onoga što žele i na razne načine će uz vijuganje ako treba doći do cilja. Ljudi rođeni u godini zmije po Kineskom horoskopu su vrlo materijalistička bića i vole se okružiti stvarima i biti osigurani. Uglavnom uzimaju sve to im život pruža.

  Materijalistička priroda je vidljiva u kući zmija gdej uglavnom vole dobar namještaj, garniture i lijepo sređen stan. Također vole mir koji im je potreban za uspješan životiv življenje. Da bi zmija bila zdrava mora živjeti smirenim životom. Također izbjegavaju buku i opterećenja. Više vole raditi bez opterećenja no to nwe znači da će biti neučinkovite. Dapače zmije mogu biti veoma učinkoviti radnici kada nisu pod presingom. Ne vole rezerviranje i određeni raspored i matrice ponašanja. Veoma su slobodni znakovi.

  Također ljudi rođeni u znaku zmija znaju biti veoma glasni i nagli ako se nađu u situacijama u kojima je buka i galama. Nemir i galama mogu zmijama skratiti život.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Zmije mogu raditi vrlo teško no mogu izgraditi i zavidnu karijeru. Također im posao može postati dosadan i isprazan ako nije ono što oni vole. Njihov opušten stav može biti krivo protumačen i može se zaključiti da su bjegunci od posla što je totalno pogrešno jer su zmije veliki radnici. Zmije su vrlo kreativne u svom poslu i vrlo marljive gotov najviše od svih znakova Kineksog horoskopa. Oni su odlični u natjecanju i ispunjenju svojih rokova. Dobar odabir posla za zmije je znanstvenik, posao u analizama i istraživanju, slikar ili bilo koji drugi umjetnički posao, draguljar, astrolog, čarobnjak, nutricionist, kuhar, ili bilo koji posao vezan za rad s ljudima osim ugostiteljskih.

  Zmije su odlični zavodnici i po tom pitanju nikad neće imati problema u zavođenju i privlačenju drugih osoba. Uglavnom su oni ti koji odlučuju koja veza je dobra i da li će ostati u njoj ili ne. Kada nađu svog partnera zmija je dosta nesigurna i ponekad zna biti ljubomorna. Zmije vole držati svoje osjećaje za sebe. Kod prijateljstva je bitno da prijatelji nikada ne izdaju zmiju i njeno povjerenje jer ih odbacuje zauvijek kod takvih situacija i nikada se ne vraća izdanom prijateljstvu.

  Zmije su kompatibilne sa svojim znakom a također i sa pijetlom i volom. Ne slažu se najbolje sa svinjama i majmunima.


 • 5 elemenata zmije


  Metalna zmija rođena je u godinama 1941 i 2001. Metalna zmija si postavlja nevjerojatne ciljeve. Metalnu zmiju neće zaustaviti ništa da bi dobili ono što misle da su zaslužile. Kod ovih zmija ne postoji riječ za neuspjeh. One sa svojim novcem stječu samo više i još više novaca i stvari za sebe.

  Vodena zmija rođene su u godiama 1953 i 2013. Utjecajni uzdignuti, motivirani, visoko inteligentni to su riječi koje se vezuju za osobe rođene u ovim godinama i kineskim znakovima. Ove zmije vole raditi s drugima i biti prepoznate kao dobri i marljivi radnici.

  Svoje osjećaje otkrivaju samo bliskim osobama i nikome drugom.

  Drvena zmija rođene u godinama 1905 i 1965. Ove zmije vole izgraditi velika prijateljstva s čvrstim temeljima i porodični su ljudi. Rijetko kada traže savjete od drugih.

  Vatrena zmija rođena 1917 i 1977 godine. Ove zmije su ekstrovertne osobe koje nude svoja mišljenja drugima i vole davati Simbol zmije iz kineskog horoskopasavjete. Ljudi ih vole i rado slušaju. Vrlo su uvjerljivi, marljivi i ustrajni mada se ponekad može zaključiti suprotno.

  Zemljana zmija ljudi rođeni u godinama 1929 i 1989. Element zemlje čini ovim zmijama da su uvijek mirni i zadovoljni svojim životom. Oni su prijateljski raspoloženi i marljivi. Uglavnom budu obilato nagrađeni za svoj požrtvovani rad i uvjek se oslanjaju na zdravi razum.

 • KONJ - 1918, 1930, 1942, 1954,.1966. 1978, 1990. 2002.2014.

 • Spontani pustolov


  Konj je znak Kineskog horoskopa koji zauzima 7 poziciju. On predstavlja simbol snage i energije. Vrlo dobro se snalaze kada su voljeni i kada im se posveti pažnja. Vole da su u centru pažnje. Provod i zabava su ima glavna zanimacija. Ljudi rođeni u znaku i godini konja su vrlo inteligentni i pronicljivi. U nnovim situacijama se vrlo dobro snalaze.

  Mogu raditi na više polja odjednom no ponekad ne završe baš sve što su započeli jer vole promjenu i nove stvari. Možda bi trebali malo manje biti okrenuti sebi mada su uvijek prijateljski nastrojeni prema prijateljima i poznanicima a također cijene iskrenost. Ako kojim slučajem razvoj situacije krene krivim putem mogu biti veoma bijesni.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  U zdravlju su konji veoma otporni i nemaju nekih većih problema. Uglavnom su optimistički raspoloženi i to ih također čini zdravima. Kao i priroda životinje konja tako i kod kineskog znaka konja se javlja potreba za slobodom i prostranstvima. iz toga se da zaključiti da ne vole male prostore i neki kancelarijski život osim ako je kancelarija prostrana s velikom količinom ugrađenih prozora kroz koje se može vidjeti van. Vrlo se loše osjećaju u skučenom prostoru.

  Nisu baš za rutinske poslove i od njih će se uglavnom prebaciti na neki koji ima više slobode. Vole azgovarati s drugim ljudima i to im pričinjava zadovoljstvo. Vrlo brzo uče nove stvari i uglavnom napreduju kroz posao. Vole imati određenu dozu moći i ugleda. POoslovi koji posebno odgovaraju znaku konja su novinar, književnik, konobar i razna ugostiteljska zanimanja, pilot, profesionalni vozač.

  U ljubavi kineski znak konj je spontan. Kada se jednom veže a brzo se veže za svoju bolju polovicu konj je vjeran. Oni se predaju u potpunosti što bi ponekad moglo biti na njihovu štetu ako ljubav nije uzvraćena. Ta osobina u ljubavi ih čini veoma poželjnim u ozbiljnijim vezama.

  Konji dobro idu s psom i tigrom u kineskom horoskopu a malo problematičnija veza je s štakorom i majmunom.


 • Utjecaj pet elemenata na znak konja


  Vatreni konj su osobe rođene u godinama 1906 i 1966. Njihov moto je život i uživanje do krajnjih granica. Vole riskantne poteze i hazarderski su nastrojeni. Trebaju se čuvati kocke i igara na sreću. U njima uvijek gori neki plamen koji ih tjera na izazov. Nema te sile koja će ih natjerati da žive u ogrđenom.

  Zemljani konj su ljudi rođeni u godinama 1918 i 1978. Vrlo su uporne individue i neće lako odustati od zacrtanih ciljeva a na njima će raditi sve dok ih ne ostvare. Vrlo su objektivni u sagledavanju raznih vrsta problema i zbog te karakteristike su cjenjeni u donošenju odluka. Snalaze se gotovo u svim situacijama.

  Drveni konj su ljudi rođeni u godinama 1954 i 2014. Vrlo su snažne konstitucije a i u emotivnom smislu su izdržljivi i otporni. Vole u donošenju odluka konsultirati i druge ljude a također će poslušati dobronamjerne savjete te ih primjeniti u odluci. U svom poslu su pravi profesionalci koji znaju što i kada rade.

  Metalni konj su osobe rođene u godinama 1930 i 1990. Vrlo vole slobodu i imaju slobodan duh i razmišljanje. Ne mogu se zadržati na jednom mjestu i ne vole ustajalost. Vole promjeniti partnera akokonj iz kineskog horosopa simbolički nije onaj pravi i dobri su prijatelji.

  Vodeni konj predstavljaju osobe rođene u godini 1942 i 2002. Vole ići nizvodno u poslovnom i društvenom odnosu i ne vole neko sukobljavanje. Ponekad su neshvatljivi za svoju okolinu. Ponekad mogu biti frustrirajući u donosu na druge osobe ili svoje bližnje. Kada se ljudi naviknu na njih postaju im veoma zabavni.

 • KOZA ili (ovca) - 1919. 1931.1943. 1955. 1967.1979. 1991. 2003.

 • Romantični šarmer


  Koza u Kineskom horoskopu predstavlja 8 znak. Uz ovaj znak se vezuju karkterne osobine kao što su pouzdanost i kreativnost, promišljenost, ustrajnost. Ovaj znak voli uživati u svojim mislima kada je sam. Također vole biti u skupini no to ne znači da se vole nalaziti na vrhu ili koa glavni u skupini. Ljudi u znaku koze najudobnije se osjećaju u svojoj kući naravno razmišljajući o mogućim poslićima ili bilo čemu drugom. Dom je mjesto gdje se koze najbolje osjećaju.

  Mogu biti odlični kulinarski majstori i kuhari.

  Vrlo dobri su u umjetničim zanimanjima vajarstvo , slikarstvo. Od predmeta naboljeim odgovoara kauč ili nei drugi udoban ležaj na kojem naravno mogu odmarati i razmišljati. Vole izlaske i to nsručito na mjesta gdje ima puno ljudi. Kada idu na odmor jednostavno vole opet mjeste gdje ima puno drugih osoba jer se tako osjećaju najbolje. Vole kupiti dobar komad odjeće ili izvanredno modne cipele. Uglavnom kada im se nešto svidi ne pitaju puno za cijenu. U svakom slučaju znaju dobro uložiti svoj novac i to uglavnom u dobru odjeću.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  U zdravlju su koze super iz razloga što su u najvećem dijelu dana spokojni i imaju svoj mir na svojem kauču ili nekom drugom udobnom ležaju. Zbog staloženosti imaju i manje zdravstvenih tegoba. Njihovo zdravlje se očituje kada su sretni. Kada su nesretni onda im se i zdravlje pogorša. Veliki utjecaj na zdravlje ima i romantika i ljubavni odnos s partnerom.

  U ljubavi koze znaju u početku biti vrlo rezervirane u odnosu, dok se malo ne upoznaju bolje sa svojim budućim partnerom i ljubavi svojeg života. Jarac je taj koji će odlučiti ko mu odgovara a ko ne i da li će ući u neku vezu. Koza i prijateljstvo Znak koze iz Kineskog horoskopa obično ima par vjernih prijatelja u koje vjeruje i kojima će pomoću svemu.

  U poslovnom svijetu znak koze nije pretjerano ambiciozan. Ne žele se isticati niti biti glavni. Vole biti dio tima i samo raditi svoj posao. Ne vole raditi džabe niti vole firme u kojima se radi besplatno. Ako se striktno pitaju tek onda pristaju na vodeće pozicije u tvrtci u kojoj rade.

  Odlična zanimanja za kozu su: povjesničar, glazbenik, slikar, kipar, frizer, ilustrator i dizajner, cvjećar, učitelj i bilo koji posao s djecom. Koze su kompatibilne sa Zečevima i svinjom a baš i nisu s bivolom i štakorom.


 • Utjecaj pet elemenata na znak koze


  Metalna koza su ljudi rođeni u godinama 1931 i 1991. Ova kombinacija elementa i znaka čine snažnim kozu izvana dok je podosta osjetljiva na emocionalnom pitanju iznutra. Metalnu kozu je lako prihvatiti i razumjeti jer su one visoko kulturna ljudska bića i obožavaju umjetnost u bilo kojem vidu.

  Vodena koza su znakovi u godinama 1943 i 2003. Ova kombinacija znaka i elementa vode čini ove osobe da su bezbrižne. U društvu su veoma prihvaćene i vole pustiti korjenje i negdje se stacionirati. Ponekad im fali unutarnje snage pa katkad mogu biti ljute srdite zbog toga.

  Drvena koza voli biti u grupi i nalaziti se među puno ljudi. To su ljudi rođeni u godinama 1955 i 2005. Vrlo su plemenita bića i ponekad drugi to znaju iskoristiti. Treba raditi više na sebi i svojim brigama a manje na brigama drugih.

  Vatrena koza su osobe rođene u 1907 i 1967 godini. Nisu preterano osjetljive bilje kao ostali elementi znaka. Vole se isticati u gomili i staviti se ispreddrugih. Veoma društvena bića sa svojim krugom prijatelja i obitelji.

  Zemljana koza su osobe rođene u godinama 1919 i 1979. Veoma stabilna bića koja čvrsto stoje na zemlji. Vrlo su samostalni i samosvjesni ali ponekad baš i nisu najsigurniji u sebe. Vole uživati u životu i najbolje se osjećaju u rugu obitelji.

 • MAJMUN - 1920. 1932. 1944. 1956.1968. 1980. 1992. 2004.

 • Kreativni mislilac


  Majmun zauzima devetu poziciju u Kineskom horoskopu. Majmun je znak veoma pozitivnih osobina. Njegove osobine su znatiželjnost, pronicljivost, razdraganost i razigranost. Osobe rođene u godini majmuna su sklone svim vrstama šale. Iako nemaju zle mnamjere majmuni ponekad mogu nanjeti emocionalnu bol drugim osobama kroz svoju šalu. Majmuni u kineskom horoskopu imaju puno dobrih vrlina no ponekad i je teško prikazati u pozitivnom svjetlu pored nekih neslanih šala koje znaju izvoditi.

  Znak majmuna voli grad i brzi način života. Također su društvene osobe. vole uživati u životu i ponekad samo promatrati osobe koje se kreću oko njih.

  Kineski znak majmuna prati dobr sreća i veseli život.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Majmune teško zahvati neka ozbiljna bolest i uglavnom se osećaju izvrsno. Tome pridonosi i njihvoa aktivnost i vedro raspoloženje. Razlog za bolest kod majmuna uglavnom je povezan s njegovim lošim raspoloženjem. Trebaju se čuvati nervoze.

  U poslu su vrlo domišljati i inteligentni. Oni bukvalno mogu napraviti iz ničega neku vrijednost. Vrlo dobro se adaptiraju na svaku novu sredinu što ih čini idealnima u takvim poslovima gdje se to traži. Mogu veoma vrijedno raditi i naravno sposobni su to dobro naplatiti. dobri poslovi za kinesi znak majmuna su sva zanimanja vezana za rad s novcem poput banaka. Dobri poslovi za ovaj znak također su posao znanstvenika, rad s plemenitim metalima, razni poslovi koji se odvijaju na terenu poput inženjera.

  Za znak majmuna se može reći da će dosta dugo biti izvan ozbiljne veze i puno im treba da se uozbilje i stupe u brak. Oni jednostavno dok ne nađu idealnu partnericu za čitav život, ne odustaju. Kada se jednom zaljube spremni su se obvezati za čitav život. Majmuni se slažu s štakorom i zmajom a teže im ide s znakovima konj i zmija.


 • Kineski znak majmun i pet elemenata


  Matalni majmun su osobe rođene u godinama 1920 i 1980. Ovo su izrazito pozitivne i uspješne osobe kojima puno stvari ide od ruke. Veoma su privlačni i dragi no najbolje im odgovara ponekad malo samoće. Veoma su privrženi svom partneru.

  Zemljani majmun su osobe rođene u godinama 1908 i 1968. Vole slobodu i imaju svojstven način pogleda na život. Vole biti u različitim udrugama za zaštitu prirode i sličnih aktivnosti. Kada rade pružiti će više od svojih mogućnosti. Vole da ih se za svoj trud pohvali.

  Vatreni majmun su ljudi rođeni 1956 i 2016 godine. Ovo su ljudi koji posjeduju veliku energiju. Imaju visoke ciljeve i uglavnom ih ostvaruju. Ljudi ih vole i uživaju u druženju s njima.

  Vodeni majmun su osobe rođene u godinama 1932 i 1992. Osobe s ovom kombinacijom znaka i elementa su emocionalno osjetljive i ponekad maloMajmun i Kineski horoskop simbolički pretjeruju u reakciji. Potrebno je samo da kad u nešto krenu da u tome izdrže do kraja i da ne odustaju. Tako mogu napraviti velike stvari.

  Drveni majmun su ljudi u godinama 1944 i 2004. Vrlo dobro znaju govoriti i snalaze se u razgovoru s drugim osobama. Oni su dobri radnici.

 • PIJETAO - 1921. 1933. 1945. 1957. 1969. 1981. 1993. 2005.

 • Samouvjereni heroj


  Pijetao u kineskom horoskopu zauzima 10 mjesto. Glavne vrline ovog kineskog znaka su iskrennost, dosljednost ito sau osobe od povjerenja. Mogu veoma stimulativno utjecati na druge osobe. Ne vole se praviti pametni i drugima nametati svoje mišljenje. U društvu naprosto uživaju i vole biti u samom centru pažnje što ponekad može biti protumačeno kao halisavost.

  Također vole da se njihva vrijednost istakne i bude pohvaljena. Pokazuju veliku pedantnost u svim stvarima kojih se dotaknu - od posla pa do svog doma. Kuća kineskog znaka pijetla je uvijek uredna i čista. Također čistoću očekuju od svih ukućana.

  U zdravlju je pijetao uglavnom bez nekih velikih problema. Voli pokret i vježbu i to ga čini zdravim. Od bolesti se brzo oporavljaju i staju na svoje noge. Moraju se čuvati velikog opterećenja jer bi ih moglo dovesti do stresa. Njihovo dobro raspoloženje može narušiti preveliki obujam posla koji si znaju sami zadati. Karijera znaka pijetao

  U poslu su pijetlovi marljivi i radišni. Imaju iznimnu motivaciju i to ih čini idealnim uposlenicima. Mogu postati izvrsni umjetnici i to naručito sedme umjetnosti filma i glume. Također su izvrsni plesači a ako to spoje s klizanjem na ledu to prerasta u veliku umjetnost.

  Dobri poslovi za pijetlove su: u bankama, knjižnicama, zubari, vojnici, specijalne postrojbe, policajci. Vole poštenje i pravdu.


 • Pijetao u ljubavi i prijateljstvu


  Može biti iznimno zaljubljen. Mali problem mu može pričinjavati to što nema dlake na jeziku i ono što mu je u mislim to će i reći. Ta osobina nije za svakog partnera. Također i u prijateljstvu je iskren i otvoren što ponekad neki neće dobro prihvatiti jer više vole čuti laskanja i lažne dobre stvari o sebi nego istinite loše.

  Vrlo su emotivni i brižni u ljubavi.

  Slažu se s govedima u kineskom horoskopu a konkretno bivolom i odlično se slaže s zmijom. malo Manje se slaže s zecom i kozom.


 • Utjecaj pet elemenata na Kineski znak pijetla


  Zemljani pijetao su osobe rođene u godinama 1909 i 1969. Element zemlje ih stabilizira i čini da su organizirane do krajnjih granica. Mogu raditi na više polja i to izvrsno i mogu pratiti nejviše zahtjeve jedne tvrtke. Jedino bi trebali postati malo više uviđajni u ophođenju s drugim osobama.

  Vatreni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1957 i 2017. Oni su pravi znak pijetla Kineskog horoskopa. Moraju se usavršiti na odnosu s drugim ljudima jer mogu povrijediti druge i nanjeti im emocionalnu bol sa svojim nastupom. Malko manje bi trebali glancati svoju spoljašnjost i ljepotu.

  Metalni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1921 i 1981. Osobe rođene u ovoj kombinaciji znaka i elementa imjau velik ego i mišljenje o sebi. Trebali bi poraditi na svojim vrlinama i smanjiti doživljaj o sebi jer i tako imaju svoje vrijedne karakterne osobine. Manje bi trebali analiziati sve i svašta pogotovo jednu ljubavnu vezu jer ju to moe uništiti.

  Vodeni pijetao su osobe rođene u godinama 1933 i 1993. Element vode koji ima utjecaj na pijetla na njega djeluje smirujuće. Njihovo umjeće govora je kud i kamo bolje od standardnog pijetla iz ovog znaka. Trebaju se koncentrirati na globalnu sliku a ne na segmente i tako će bolje rješavati probleme.Stilizirani simbol pijetla u kineskom horoskopu

  Drveni pijetao su ljudi rođeni u godinama 1945 i 2005. Karakterizira ih veća druželjubivost. Imaju puno prijatelja i poznanika. U ljudima vide samo dobro što im se ponekad može obiti o glavu. Trebali bi malo više gledati da završavaju ono što su započeli prije nego što pređu na novi posao ili poduhvat. Vole na sebe preuzeti i više nego što mogu podnjeti.


 • PAS - 1922. 1934. 1946. 1958. 1970. 1982. 1994. 2006.


 • Vjernost, odanost i ljubaznos


  Pas zauzima 11 mjesto u horoskopu Kineskog zodijaka. Karakteristike ovog znaka su vjernost, odanost i ljubaznost. Kineski znak Pas uvijek nudi komplimente i lijepe riječi. Vole podijeliti i savjete. Na njih se može osloniti i uvijek će pružiti rame za plakanje ako je potrebno. Oni vole biti uključeni u živote svojih bližnjih. Ponekad ih pogrešno razumiju kao da su znatiželjni. No pas je sretniji kad su njegovi bližnji sretni i to mu je važnije od bilo kakvog bogatstva. Pas kao znak horoskopa voli učiti nove stvari i ponekad započinjati nove a da nije završio prošle. Za pse je prijateljstvo svetinja u njemu su oni odani i na njih se može pouzdati. Njihov moral i etika su veoma jaki.

  Oni vole da imaju sređen dom i to im je veoma bitno. Psi su aktivni u sređivanju svog doma kao kad su sami tako i kad su u paru. Novac vole pametno potrošiti. Nisu ljubitelji luksuza, radije vole kupiti praktične stvari. Psi vole štedjeti novac za neke buduće projekte ili moguće troškove. S vremena na vrijeme pas mora paziti da ne postane temperamentan i tvrdoglav a pomalo i zatucan. Psi vole učiti i to im može biti velika korist jer postaju racionalniji i mudriji. • Zdravlje i posao psa


  Pas uglavnom nema nekih većih problema sa zdravljem. Obično kad nije dobro onda on tako i izgleda pomalo tužno i depresivno. U problemima s bolesti psi se vrlo dobro drže i veoma su otporni i izdržljivi. U odnosima s drugim osobama imaju problema jer nisu baš da vjeruju drugima dok se u njih može pouzdati. Psu treba dugo vremena da počne nekoj novoj osobi vjerovati. Dok za nekoga ne izgradi povjerenje pas prema toj osobi može biti poprilično grub i oštar.

  U osjećajima su psi pomalo grubi i djeluju hladno. U romantici također nemaju baš puno vještih karakteristika. Drugi bi pomislili da je pas po svom ponašanju uvijek zabrinut i nesiguran no on je takav uglavnom s nepoznatim osobama. Psi ponekad znaju biti hladni i kritični. U karijeri psi su odani i suradnici mogu uvijek računati na njih. Psi u kineskom horoskopu su vrijedni i marljivi ljudi.

  Pas je kompatibilan s konjem i tigrom a baš i nije kompatibilan s pijetlom i zmajem.

  Dobri poslovi za znak psa su: znanstvenik, policajac, nastavnik, profesor, učitelj, svećenik, političar, sudac.

  Pas je kompatibilan s konjem i tigrom a baš i nije kompatibilan s pijetlom i zmajem.

 • Pet elemenata i kineski znak psa


  Metalni ili željezni pas su znakovi rođeni u godinama 1910 i 1970. Veoma su predani svom poslu. Imaju velika očekivanja za sebe a također i za svoju okolinu i obitelj.

  Vodeni psi su pripadnici znaka rođeni u godinama 1922 i 1982. malo su manje neovisni i imaju malo manje samopouzdanja na kojem moraju poraditi. Samouvjereni su jedino kad su okruženi svojim istomišljenicima ili porodicom. Vole biti dio neke grupe no ne teže ka tome da budu i voditelji te grupe. Vole opušteno živjeti a uglavnom su vjernici i ljubazni.

  Drveni pas su osobe rođene u godini 1934 i 1994. Drvene kuce također vole skupine i najbolje se osjećaju u većem društvu ili porodici okruženi ljudima kojima vjeruju. Oni su istinski vjerni ljubavi i prijateljstvu. Vole biti religiozni.

  Vatreni pas u godinama 1946 i 2006 se rađa ovaj kineski znak. Voli biti i je istinski predvodnik bilo kojeg stada. Prijatelji volePas u kineskom horoskopu prikazan simbolički njegovo društvo. Vole energičnu atmosferu, seksi su i veoma privlačni imaju karizmatične karakteristike što ih čini idealnim vođama.

  Zemljani pas su ljudi rođeni u godinama 1958 i 2018. Oni su također predodređeni da budu veliki vođe jer iza njih stoji otvorenost i pouzdanost. Imaju odličan stav i veoma su pravični pa ih velika većina ljudi podržava. Oni su samouvjereni i pružaju sigurnost drugim osobama i obitelji.

 • SVINJA - 1923. 1935. 1947. 1959. 1971. 1983. 1995. 2007.


 • Posrednik široke ruke


  Znak svinje u Kineskom horoskopu je na zadnjem 12 mjestu. Ovaj znak sa sobom nosi puno pozitivnih vrlina kao što su ljubaznost, osjećajnost, radišnost i imaju veliko srce. Znak svinje i osobe koje su rođene u ovom Kineskom znaku vole dobro živjeti i nedaju se omesti u tome jednostavno uživaju u svim blagodatima života. Te osobine da znaju kako treba živjeti cijeni njihova okolina i zbog toga su cijenjeni članovi društva. Svinje su spremne sve dati u životu za druge no to im se može nekad krivo vratiti pa mogu postati ogorčene. trebaju se čuvati ogorčenosti i uvijek uživati u životu.

  Svinje u svom nastupu prema drugima su krajnje iskrene i to traže za uzvrat da im se vrati. Vole uživati u svom domu i u njremu će sve biti dobro ako vlada mir i dogovoreni red i disciplina.

  Ako neko zatraži od svimnje ona će rado pomoći no uglavnom ne vole tražiti pomoć od drugih. U financijama su svinje poprilično rastrošne i vole potrošiti ponekad i više nego što imaju. Štednja im nije bolja osobina. Svinje u kineskom horoskopu vole potrošiti svoj novac na kvalitetne stvari poznatog imena. Vole brzinu i imaju njuh za dobre stvari.


 • Ljubav, karijera, zdravlje


  Pošto žive životom u kojem je zabava na prvom mjestu svinje se znaju zauzeti i više nego što treba u nekoj situaciji. Vole dobru hranu jelo piće i sve blagodeti ovozemaljskog života pa ponekad mogu u tome pretjerati što može uzrokovati bolesna stanja. Svinje baš ne vole fizičku aktivnosti a zbog tog načina života mogu dobiti na težini. Ovaj znak horoskopa uživa u društvu, Trebali bi rzmišljati što više o zdravom životu i dobrim navikama.

  Ovaj znak voli raditi i požrtvovan je te će u svakom treutku pomoći svojim radnim kolegama. Vole raditi poslove u kojima mogu iskazati svoju kreativnost u kojoj su veoma dobri. Svinje uvjek zanju svoj cilj i kako doći do njega. Vole odgovorne poslove i nije im problem preuzeti odgovornost u svoje ruke. Poslovi koji odgovaraju kineskom znaku svinje su dizajner, dizajner interijera i eksterijera, ugostitelj, trgovac, liječnik, zabavljač, prodavač.

  U ljubavi i prijateljstvu svinje su veoma odane i privržene. To ih čini voljenim i poželjnim osobama i kao partner a i kao prijatelj. Vole više biti u svom domu nego izlaske i provode. Skromne su i vole uživati u stvarima koje imaju. S poartnerom kojem poklone svoju ljubav misle za ozbiljno i dugoročno.

  Svinje su kompatibilne sa zecom i kozom a malo manje s majmunom i zmijom odnosno s ta dva znaka baš i nisu kompatibilni.


 • Svinja i pet elemenata


  Zemljana svinja su osobe rođene godina 1959 i 2015. Ovaj znak i element vole svoju kuću i boravak u njoj. Za svaki izazov se vole dobro pripremiti. Bolje im odgovara rad među kolegam nego da su im šef.

  Vatrena svinja su ljudi rođeni u godini 1947 i 2007. Vole malo riskantnije živjeti i uglavnom su nemirnog vatrenog duha. Ponekad nastupaju krajne hazarderski u svojim akcijama vezanim za novac ili ljubav. Za ovaj znak je karakteristično da su izvrsni vođe jer znaju što rade i kako doći do cilja.

  Metalne svinje su osobe rođene u godinama 1911 i 1971. Imaju dosta čvrst stav i nastup u ophođenju s ljudima. Imaju veliku snagu i energiju za posao i sve drugo što rade u svom životu. Oni vole raditi i svu energiju daju na posao i biznis. Imaju glasan nastup prema drugima i uglavnom brzoSvinja iz kineskog horoskopa simbolički steknu povjerenje drugih osoba.

  Vodene svinje rođene u godinama 1923 i 1983. Ovi ljudi u ovoj kombinaciji znaka i elementa su veoma pouzdane i marljive osobe što im se ponekad može loše vratiti no što nije razlog da izgube povjerenje. Vole poslušati savjet od drugih osoba a također vole i posavjetovati druge. Uglavnom znaju dobiti ono što zaista žele na različite načine. Vole se dobro zabaviti i uživaju u druženju.

  Drvena svinja ljudi rođeni u godinama 1935 i 1995. Vole raditi s drugim ljudima i spremne su uvijek pomoći. Oni će pomogati ponekad i kada drugi to ne traže. Oni imaju puno razumjevanja za druge.


  Puno sreće i ljubavi svima - kraj
 • EKY NASLOVNICA

  Copyright 2011. Designed by www.koval.hr, coded by www.koval.hr

  Privacy Policy | Terms of Use | XHTML | CSS
 • Na vrh • Urednik: Eky Blog


   Voljeni moji uživajte u stihovima, puno ljubavi svima.


   CURRENT MOON

   Image and video hosting by TinyPic   "Na svijetu postoje dvije vrste ljudi, oni kojima se ja sviđam i oni koji nemaju ukusa".


   KELTSKI HOROSKOP
   GLOG

   Glog 13.5. - 9.6.

   Keltski simbol: Kalež

   Vladajući planet: Vulkan

   Boja: Ružičasta

   Ljudi rođeni u ovome znaku puni su inovacija, vrlo su talentirani i sve im ide od ruke. Lako prihvaćaju promjene i brzo se prilagođavaju. Njihova je prednost prepoznavanje slabosti protivnika, zbog čega su uspješni u poslu. Ipak, nisu pokvareni i nemilosrdni, već samo znaju povući pametne poteze.

   Glogovi rođeni u prva dva tjedna znaka impulzivni su i senzualni. Organizirani su i sve stižu na vrijeme. Karizmatični su i lako komuniciraju, pa ih privlače poslovi u kojima te osobine dolaze do izražaja. Kako stare, izgledaju sve bolje.

   Oni rođeni u posljednja dva tjedna znaka imaju drugačiji pristup stvarima i situacijama, a drugima je teško pogoditi što misle ili osjećaju. Njihova upornost i hrabrost pomažu im u ostvarenju svih ciljeva. Ovaj znak je znak plodnosti, zbog čega njegovi pripadnici imaju urođeno razumijevanje za druge i lako se prilagođavaju promjenama.

   HRAST

   Hrast 10.6. - 7.7.

   Keltski simbol: Bijeli konj

   Vladajući planet: Jupiter

   Boja: Crna

   Ovaj znak karakteriziraju velike ideje, optimizam i iskrenost bez obzira na posljedice.

   Slaba točka im je nedostatak diskrecije.

   Velikodušni su i dobri prijatelji, a pri pojavi problema su mirni i sabrani.

   Rođeni u prva dva tjedna znaka skloni su financijskim problemima, u koje često upadaju ali ih i brzo rješavaju.

   Vole filozofirati i pametovati drugima, no znaju biti vrlo naivni i lako poklanjati osjećaje ljudima koji to ne zaslužuju.

   Hrast rođen u druga dva tjedna znaka manje je sklon financijskim problemima.

   Iznimno je velikodušan i ima urođen instinkt za preživljavanje.

   Često čine stvari koje drugima izgledaju nemoguće te su poznati po svojim sposobnostima vođe.

   Snažan karakter i puno pozitivne energije svojstveni su za drvo čiji znak nose.   KELTSKI HOROSKOP -ŽIVOTINJA

   MORSKI KONJIC

   MORSKI KONJIC 13. 5. – 9. 6.

   Pametan i dražestan

   Oštroumnog Morskog konjica odlikuje izvanredna snalažljivost pa ga želite imati za saveznika i savjetnika u svim životnim situacijama koje traže delikatna i kreativna rješenja.

   Morski konjic je spontan i prilagodljiv, zastrašujuće pametan i izvanrednog pamćenja.

   Pomalo hladan, ali karizmatičan.

   On pleše istančan ples života u kojem ne dopušta da ga se sputava.

   Odgovoran je i samostalan, ali život želi gledati kao igru, kao tijek morskih struja koje ga nose u nove izazove.

   Voli kad mu se otvoreno pokažu naklonost i ljubav.

   Uzvratit će dražesno, radosno i s lakoćom.

   Najbolje se slaže s Mačkom i Zmijom.


   BOSANSKI HOROSKOP
   ARMIRANI BETON

   Armirani beton

   (21. 5. - 20. 6.)

   Armirani beton je znak u kojem su rođene glavne face na gradilištu.

   Tvrdi i glupi, čvrsti i zajebani, strah su i trepet za Dizalice i Mešalice.

   Izbegavati. Nemaju totema iz biljnog sveta.

   Bradu i brkove retko briju.

   Neskloni iskustvima sa područja higijene.   PIKHAMER

   Pikhamer (21. 6. - 22. 7.)

   Rođeni u ovom znaku su izrazito osećajne osobe.

   Skloni depresivnim raspoloženjima kad im ponestane piva.

   Emotivno vezani za majčinsku figuru u liku dežurne konobarice.

   Ne podnose Lopate i Betone.

   Boja Pikhamera je ružičasta, a totem iz biljnog sveta je kakaovac.

  Izvorna mudrost
   "Sam je onaj koji misli

   da ne zaslužuje biti voljen!"

   "Biti SAM je IZBOR....

   SAMOĆA je stanje":)))))


   " Gdje siješ ljubav,

   izraste veselje."

   - William Shakespeare

   engleski pisac


   "JEDINA RAZLIKA

   IZMEĐU INATA

   I DOŽIVOTNE STRASTI

   JE TO ŠTO INAT TRAJE

   MALO DUŽE".

   - Oscar Wilde


   "Mudar čovjek s

   podjednakom mirnoćom

   prima pohvale i

   podnosi uvrede."

   -Autor meni nepoznat.


   "Nikada se ne hrvajte

   sa svinjom, jer ćete

   oboje završiti prljavi,

   ali svinja će

   u tome uživati."

   -Autor meni nepoznat.


   "Pesimist vidi teškoću

   u svakoj prilici.

   Optimist vidi priliku

   u svakoj poteškoći."

   Sir Winston Churchill


   "Ja se ne slažem niti s

   jednom riječi koju si

   izgovorio, ali ću do

   smrti braniti tvoje pravo

   da ih izgovoriš."

   Autor: -Voltaire


   "Kad se jedna vrata sreće

   zatvore, druga se otvore,

   no često tako dugo zurimo

   u zatvorena vrata,

   da ne primjetimo ona,

   koja su se nam otvorila."

   -Autor meni nepoznat.


   "Vrijeme je skupocjeno.

   Ne čekaj na prikladnije

   vrijeme, jer nisi siguran da

   ćeš ga ponovo imati."

   -Autor meni nepoznat.


   "Uspjeh je stanje uma.

   Ako želite uspjeti,

   sami sebe počnite

   smatrati uspješnim."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Biti pametan znači

   razlikovati istine

   koje treba reći od

   onih koje treba prešutjeti."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Ako nešto ne možeš

   jednostavno objasniti,

   ne možeš to ni

   jednostavno koristiti.“

   Autor: -meni nepoznat.


   "Jednostavnost,

   između ostalog znači

   – biti sretan s onim

   što imamo."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Ako se previše držiš

   nečega što smatraš

   istinom, kada sama istina

   dođe na tvoja vrata, nećeš

   joj ih znati otvoriti”.

   Autor: -meni nepoznat.


   "Kad bi neki ljudi skočili

   sa visine svoga ega

   na nivo svoje inteligencije.

   Poginuli bi!!!"

   Autor: -meni nepoznat.


   "U svijetu uglavnom

   caruje zlo,

   a glavnu riječ

   ima glupost."

   Autor: -Bernard Shaw


   "Razuman čovjek

   prilagođava se svijetu,

   nerazuman čovjek

   uporno pokušava da

   svijet prilagodi sebi

   i tako cjelokupan

   progres ovisi od

   nerazumnog čovjeka."

   Autor: -Bertolt Brecht


   "Svijet počiva na

   četiri oslonca:

   na učenju mudrog,

   na pravičnosti velikog,

   na molitvama neporočnoga

   i na vrlini hrabroga."

   Autor: -Friedrich von Schiller


   "Kažu da je put do pakla

   popločan dobrim

   namjerama.

   A čime je popločan

   put do raja?"

   Odsustvom svake namjere

   izgrađivanja tuđeg puta."

   Autor: -meni nepoznat.   PONAŠANJA PRI STOLU


   "PRI NAMI V ZAGORJU

   JE VODA TAK JAKA

   DA BI JU PILI MORAME

   JU RAZREDITI Z VINOM."

   Autor: -meni nepoznat.


   "Hodeč, z rukami se ne

   dopušča lamatati niti

   sedeč z nogami klatariti

   i zvoniti, a niti se

   preveč zritavati."


   "Pri stolu ni lepo s persti

   bubnjati, zubmi škripati

   ili zehajuč kakti vuk zavijati,

   a niti kak prostak s celim

   se telom rastezati i

   pri tom zdehavati i

   puhati kak nadušlivec."


   "Ak se hoče kašlati

   ili pak kehnuti,

   pošteno je gubec na stran

   obrnuti i z ropcom ga

   pokriti, a pri tem robec

   ne sme bit zasran

   z stvrdnutimi šmrkli

   i drugim nesnagama od

   prošlotednog kehanja

   i kašlanja".


   "Ak negdoga sili hračkati

   ili se seknuti, naj se z

   ropcem pokrije i obrne

   na stran, a hrački naj

   ostaneju v ropcu,

   a ne okoli po stolu,

   ljudem po oblekama

   i goloj koži špricati.

   Pri seknjavanju ni treba

   trubiti kak osel

   kad je srdit."


   "Pri stolu roke, zubi

   i škrbe moraju biti čisti.

   A ak se je od jela med

   škrbama kaj zavleklo i ostalo

   gerdo je videti če se to

   z nožom, vilicom ili pak

   noktima vun vleče i trebi."


   "Hudo je i odurno po

   nosu s persti dupsti

   i po njemu črve iskati".

   "Če se z nekim spominaš

   ni lepo pajdašu pred

   nosom z rokami lamatati

   i mahati,

   natreskavati ga,

   za opravu ga natezati,

   z rokami ga poguravati

   ili z laktom vu rebra

   drukati."


   "Na silu se smejuč

   dodvoravati se i šmajhlati

   nekomu, ne služi ti na čast.

   Isto tak smejati se tak da

   se ni gromovi i strele ne

   čujeju, a i tak da zevaš

   kak som i sve ščrbe svima

   pokazivaš - ni lepo."


   " Ak pri stolu nešči

   spelava norije i za šalu

   norija i tebe dotakne,

   treba je z smehom

   sprejeti i ne kvariti veselo

   raspoloženje pajdašije."


   " Ak pri stolu nešči

   još po malo nekaj jede

   ni treba spovedavati kakvi

   odurni vic gde je dreka

   ili kakve druge gnjusobe,

   kaj se nebi siromak onaj

   jedec tu zbljuval."


   " Pri stolu se hlačnjak

   ne popravla niti kopča šlic

   Isto tak nit gače na dretu

   (svitnjak) ne buš

   tu popravlal.

   Ne buš se niti po

   jajcima ili riti čohal makar

   te fest svrbelo.

   Stisnul buš zube i junački

   to zdržal za kaznu kaj

   si jajca ne pereš."


   "Ak su kuharice malo

   zavlekle pa se na jelo

   malo dulje čeka

   ni treba zubmi škripati,

   z očma kolutati,

   glasno pridihavati,

   spitavati: kaj bu kaj za

   jesti i davati druge

   znake po kojima bi se

   moglo videti da si

   lakoten gladuš."


   "Če je juha kipuča,

   ni treba vu nju preveč

   puhati kak bik kad vidi

   kravu, pa da se sve z

   tanjura okoli preleva

   treba je po male v žlicu

   pripuhavati. A onda,

   ni lepo vu se z žlice vleči

   hlapljivo kak živina i

   srkati da se čuje kak

   struganje kravskog vagira

   ili škripanje kotača

   na zdencu".


   "Smrdeče štrunfe i obojke

   na nogah ne buš donesel

   vu fino društvo.

   To ti je za po doma.

   Za stolom ni dopuščeno

   pezdenje. Lepo se

   zdigneš i prejdeš nekam

   drugam v hiže i tam ga

   spezdiš potiho da se pezdec

   ne čuje do ljudeh, a ne bu

   se ni čutil jer se bu zmešal

   z drugim domačim

   hižnim smrdočinama."


   "Celo vreme pri jelu, gerdo

   je videti i čuti ak negdo

   z čubami kak prasica

   cmokoče, ak mu se scejava

   po bradi i anjcugu,

   a persti su mu masni kak da

   je z rokom napoja mešal.

   Ni treba roke brisati vu

   stolnjak tak da se

   to tam vidi."


   "Tuđu žensku pri stolu

   ne ščipati i pod stolom

   s kolenima smicati ili

   joj z rukom oko

   gač prčkati."

   "Ak su tu mužikaši,

   onda se bu i tancalo.

   Pri tancu tuđu babu nesmeš

   preveč stiskati tak da bi

   to videl njezin muž,

   a još menje da bi se videlo

   kak ju s nečim "tvrdim"

   po malo žuglaš i

   i na greh vlečeš."


   "To su najvažnejše regule

   kojih se treba držati,

   jer smo mi Hrvati kulturni

   europejski narod.

   A ima još regula za

   druge kojekakve prilike.

   Domoljublje i kultura

   su na prvom mestu"!

   BY EKY   Pogledaj u nebo i pjevaj
   jer sunce i za tebe
   besplatno sja


   Puno ljubavi svima
 • Na vrh